Dotaz na pristroj
Moderátor: By.Bob
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
Re: Dotaz na pristroj

1) Jak je to z teplotou příjímače, těch 46 W musí být někde znát?
2) Co si mám představit pod pojmem "vyblitý obraz v SD rozlišení" nebo jak píši v recenzi v digizoně "měkký a méně kontrastní". Jedná se o zobrazení SD kanálů v nižším rozlišení prostřednictvím SCART konektoru, nebo jsou takto zobrazovány vždy?
3) Umožňuje současný firmware verze 1.7.44 spolehlivé využití UNI čtečky pro práci s kartami společnosti CSlink? (Rezenze uváději převážně funkčnost s kartami Skylink ani prodejce si není jistý.)
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
V UNI čítačke nejde s doterajšími fw len Skylink modrá karta s ID 0D70, ktorá je ale bez perspektívy a pokiaľ ju nemáš tak si nemusíš robiť starosti. / pri použití newcs + mgcamd samozrejme aj táto karta ide /
Obraz na SD-čkach je slušný, ale zrejme s nejakým filtrom ktoré ja osobne nemám rád a preto mi obrazovo viac sedí AZ HD / ktorý mimochodom začal používať niečo podobné /
Teplota je štandartná a najviac sa v prijímači zohrieva zdroj - k prehriatiu alebo nejakým problém v prevádzke ale zatiaľ nedošlo / takže problémy ktoré majú Dreamboxy HD tu nie sú.
Obraz na SD-čkach je slušný, ale zrejme s nejakým filtrom ktoré ja osobne nemám rád a preto mi obrazovo viac sedí AZ HD / ktorý mimochodom začal používať niečo podobné /
Teplota je štandartná a najviac sa v prijímači zohrieva zdroj - k prehriatiu alebo nejakým problém v prevádzke ale zatiaľ nedošlo / takže problémy ktoré majú Dreamboxy HD tu nie sú.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Nováček
Ahoj,
potřeboval bych od Vás zkušených radu-doporučení:
Takže asi koupim HD-BOX, ale prvně než ho koupím, rád bych následně sdílel programy pro dvě Tv přes LAN, tak bych potřeboval Vaše doporučení jaký jako druhý přístroj koupit?
Musí být jednoduchý na ovládání (bude pro rodiče), nemusí mít žádný PVR funkce apod., stačí SD přijímač, a aby spolu oba dva uměli sdílet, ikdyž bude jeden vypnutý, nevím který by z nich měl být server a který klient, ale aby toto šlo. (Karta Gital)
Předem díky za každou radu, koupení HD-BOXu mám podmíněno těmito podmínkami :-)
Ps: ještě k tomu "vyblitému" obrazu, to je u SD programů? šel by nějaký screenshot či se tím nemám zaobírat a je to jen pro vytříbená oči
potřeboval bych od Vás zkušených radu-doporučení:
Takže asi koupim HD-BOX, ale prvně než ho koupím, rád bych následně sdílel programy pro dvě Tv přes LAN, tak bych potřeboval Vaše doporučení jaký jako druhý přístroj koupit?
Musí být jednoduchý na ovládání (bude pro rodiče), nemusí mít žádný PVR funkce apod., stačí SD přijímač, a aby spolu oba dva uměli sdílet, ikdyž bude jeden vypnutý, nevím který by z nich měl být server a který klient, ale aby toto šlo. (Karta Gital)
Předem díky za každou radu, koupení HD-BOXu mám podmíněno těmito podmínkami :-)
Ps: ještě k tomu "vyblitému" obrazu, to je u SD programů? šel by nějaký screenshot či se tím nemám zaobírat a je to jen pro vytříbená oči
fw: 1.11.16, Oscam svn8347, HDD: Seagate Pipeline HD2 500GB , Tv Samsung LE37B650, Skylink ICE
-
- Nováček
Prijimač dle meho nazoru pouzitelnej je. Je velky predpoklad, ze se fw vyvine k nasi plne spokojenosti. Popisu slovo "vyblitej" Mam tu dva prijimace Dreambox 7025 a HD-BOX. V SD je obraz na Dreamboxu viditelne kontrastnejsi. Nevim, jestli je to nasledek nejakych filtru. Treba casem pribude menu nastaveni podobnych parametru, nebo se to zlepsi. Tento jev se mozna projevuje vice na velke TV.
Jako druhej prijimac by jiste sel pouzit dreambox DM-500 (nebo jeho padelek). Vyhodnejsi by asi bylo mit kartu v tom DM, protoze jiste nebude mit takovou spotrebu ve standby a protoze je sw a uzivatelsky privetivejsi. Pokud chces tyhle prijimace spolu provozovat, tak je predpoklad, ze pokud neznas zaklady prace s Linuxem, FTP atd. tak se budes chvilku trapit.
Radek
Jako druhej prijimac by jiste sel pouzit dreambox DM-500 (nebo jeho padelek). Vyhodnejsi by asi bylo mit kartu v tom DM, protoze jiste nebude mit takovou spotrebu ve standby a protoze je sw a uzivatelsky privetivejsi. Pokud chces tyhle prijimace spolu provozovat, tak je predpoklad, ze pokud neznas zaklady prace s Linuxem, FTP atd. tak se budes chvilku trapit.
Radek
-
- Nováček
Funguje vam ZDF HD, Arte HD a Das Erste HD na 19,2E? Nikde na netu jsem necetl, ze je problem. Mam je naladene, ale koktaji a rozpada se obraz.
Diky, Radek
Diky, Radek
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Funguje a to bez akýchkoľvek problémov

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Nováček
Nechapu, tohle je jedinej transponder, kterej mi zlobi... muzu ladit co chci. Signal 93%
- Old Master
- Nováček
Všechny stanice jak uvádíš jedou bez problému, síla signálu 87%.RadekV píše:Funguje vam ZDF HD, Arte HD a Das Erste HD na 19,2E? Nikde na netu jsem necetl, ze je problem. Mam je naladene, ale koktaji a rozpada se obraz.
Diky, Radek
-nastaveno Resolution 576i přes Scart ( mám CRT televizi )
HD-BOX FS-9200, Philips DSX 6010, Skymaster DCI 9410,
motor SG2100, Matrix CAM, Philips CryptoWorks CAM
motor SG2100, Matrix CAM, Philips CryptoWorks CAM
-
- Nováček
Diky.. nastavoval jsem co chtel, ale neprisel jsem na to. Jedu 1080i, ale snizovani nic nemenilo. I nahravka kokta a obraz se rozpada. Asi je to freq, ktera se z necim hada. Mam na strese 5G a 2,4G vysilac netu. Zitra to na chvilku odpojim, jestli je to ono. Jinak fakt nevim. Jeste ze to neni CZ program... :-D
-
- Nováček
mám jen dotaz ohledně EPG, hodně to používám ale čím to je že u některých stanic se objeví že nejsou informace, někdy se nezobrazí u většiny programů a někdy zase jsou informace u všech programů.
HD BOX FS-9200 PVR 28,2E 23,5E 19,2E 13,0E
-
- Nováček
No nevim to asi nebude HD-BOXem, toto mi dela i nyni stavajici Technisat, a navic mam dva totozne, na obouch hraje to same a jsou i stejne nastaveny a preci epg je na nich nekdy rozdilne, presne jak pises, tak jestli to spis nebude stanicemi jak to vysilaji
ale nic nevim jjiste, toto je jen mam domnenka
ale nic nevim jjiste, toto je jen mam domnenka
fw: 1.11.16, Oscam svn8347, HDD: Seagate Pipeline HD2 500GB , Tv Samsung LE37B650, Skylink ICE
-
- Nováček
Mam uplne stejny problem. Ted jsem instaloval Skylink kartu. Programy vidim, EPG mi to cte, FTA bezi, ale vse kodovane je proste kodovane. Mam kartu Skylink Standard. Vcera jsem se ji snazil registrovat, ale zadne heslo mi na email neprislo. Skylink podpora jen vsedni dny. Uz me to pekne toci. Mozna se mi to uz plete se Showboxem, ale neni nekde nejaky zamek ctecky karet? Pouzival jsem do ted cigi.PEDRONIK píše:tak jsem si přístroj přinesl konečně domu a provedl jsem nastavení a našel jsem programy mam skylink a karta funguje bez problému na začátku to šlo ala jak jsem přehrál aplikaci na poslední verzi 46 tak mi to neodkoduje programy, napíše to že je služba zakodovana když vytáhnu kartu tak to hodí hlašku že není karta a po spuštění ta hlásí přístupová karta načtena ale nic to neodkoduje
Diky moc za rady!
-
- Nováček
Zkus nahrát nejnovější soft, na stránkách skylinku si zaregistruj kartu na nech si poslat nové zápisy, hlavně nechej zapnutý přijímač.petos píše:Mam uplne stejny problem. Ted jsem instaloval Skylink kartu. Programy vidim, EPG mi to cte, FTA bezi, ale vse kodovane je proste kodovane. Mam kartu Skylink Standard. Vcera jsem se ji snazil registrovat, ale zadne heslo mi na email neprislo. Skylink podpora jen vsedni dny. Uz me to pekne toci. Mozna se mi to uz plete se Showboxem, ale neni nekde nejaky zamek ctecky karet? Pouzival jsem do ted cigi.PEDRONIK píše:tak jsem si přístroj přinesl konečně domu a provedl jsem nastavení a našel jsem programy mam skylink a karta funguje bez problému na začátku to šlo ala jak jsem přehrál aplikaci na poslední verzi 46 tak mi to neodkoduje programy, napíše to že je služba zakodovana když vytáhnu kartu tak to hodí hlašku že není karta a po spuštění ta hlásí přístupová karta načtena ale nic to neodkoduje
Diky moc za rady!
Taky mě to štvalo a mám dojem že po přehrání softu to přestalo ale nemohu to 100% potvrdit.
HD BOX FS-9200 PVR 28,2E 23,5E 19,2E 13,0E
-
- Nováček
Vcera jsem nahral posledni fw. 1.07.55PEDRONIK píše:Zkus nahrát nejnovější soft, na stránkách skylinku si zaregistruj kartu na nech si poslat nové zápisy, hlavně nechej zapnutý přijímač.petos píše:Mam uplne stejny problem. Ted jsem instaloval Skylink kartu. Programy vidim, EPG mi to cte, FTA bezi, ale vse kodovane je proste kodovane. Mam kartu Skylink Standard. Vcera jsem se ji snazil registrovat, ale zadne heslo mi na email neprislo. Skylink podpora jen vsedni dny. Uz me to pekne toci. Mozna se mi to uz plete se Showboxem, ale neni nekde nejaky zamek ctecky karet? Pouzival jsem do ted cigi.PEDRONIK píše:tak jsem si přístroj přinesl konečně domu a provedl jsem nastavení a našel jsem programy mam skylink a karta funguje bez problému na začátku to šlo ala jak jsem přehrál aplikaci na poslední verzi 46 tak mi to neodkoduje programy, napíše to že je služba zakodovana když vytáhnu kartu tak to hodí hlašku že není karta a po spuštění ta hlásí přístupová karta načtena ale nic to neodkoduje
Diky moc za rady!
Taky mě to štvalo a mám dojem že po přehrání softu to přestalo ale nemohu to 100% potvrdit.
Depta me ale Skylink. Registroval jsem si kartu. Tu vidim od vcerejska aktivni, ale heslo mi na email neposlali a kdyz se ho snazim vyzadat, tak mi neprijde....