Jak na HDbox přes lan
Moderátor: By.Bob
-
PEDRONIK
- Nováček

Jak na HDbox přes lan
Tak jsem propojil HDbox na internet, nastavení sítě proběhlo bez problému a teď prosím jak se dostanu například na prohlížení nahraných souborů na extením disku a případně kopírování přes lan do počitač. Jsem v tomhle začátečník, prosím o popsání určitě to pomůže více lidem. Když se chci připojit přes web tak to hodí hlášku
Server http://192.168.1.189 požaduje vaše uživatelské jméno a heslo s komentářem: "Web Server Authentication"
Server http://192.168.1.189 požaduje vaše uživatelské jméno a heslo s komentářem: "Web Server Authentication"
HD BOX FS-9200 PVR 28,2E 23,5E 19,2E 13,0E
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak na HDbox přes lan
pristupuj pomocou ftp do boxu . alebo z PC pomocou samby.
pristup pomocou samby je najjednoduchsi.
Postup:
V pocitaci kliknes na START - prejdes na spustit a napises:
\\xxx.xxx.xx.x ...............(namiesto xxxx zadaj samozrejme skutocnu IPadresu HDboxu .)
stlac Enter .
adresar /root/ je korenovym adresarom HDBoxu
subory z hdd v HDboxe najdes v adresari /STORAGE/ a dalej podla skutocneho pripojenia- teda HDD , USB1 alebo USB2
PS: symbol zpatneho lomitka sa pise stlacenim CTRL a sucasne 92 na ciselnej klavesnici. Zpatne lomitka su podmienkou moutnutia - aby OS v PC vedel,ze ma pouzit Sambu demona.
pristup pomocou samby je najjednoduchsi.
Postup:
V pocitaci kliknes na START - prejdes na spustit a napises:
\\xxx.xxx.xx.x ...............(namiesto xxxx zadaj samozrejme skutocnu IPadresu HDboxu .)
stlac Enter .
adresar /root/ je korenovym adresarom HDBoxu
subory z hdd v HDboxe najdes v adresari /STORAGE/ a dalej podla skutocneho pripojenia- teda HDD , USB1 alebo USB2
PS: symbol zpatneho lomitka sa pise stlacenim CTRL a sucasne 92 na ciselnej klavesnici. Zpatne lomitka su podmienkou moutnutia - aby OS v PC vedel,ze ma pouzit Sambu demona.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
PEDRONIK
- Nováček

Supr už to funguje, jestli ještě můžeš napiš další tip co lze dělat přes lan.
-
PEDRONIK
- Nováček

Mám jen dotaz, když se připojím tak se ukáže aresář root a storage, veškeré kopírování na HDD provádím v adresáři root/storage ale když jsem zkoušel kopírovat do adresáře storage tak se to nezdařilo, jakou funkci má tento adresář?
-
RadekV
- Nováček

Prečti si opravdu pořádně co napsal grantec !!! Není potřeba dalších dotazů, je tam vše napsáno.
Radek
Radek
-
PEDRONIK
- Nováček

prosím v které složce najdu setting když jsem připojen přes Lan
-
petrde
- Nováček

Do IPboxu jsem zvykly pristupovat i kdyz je ve stand-by . U HDboxu mi to nejde. Jde to nejak nebo musi byt pusteny ? Popripade bude to vyreseno v budoucnu ? A navazujici dotaz. Chci nasdilet kartu mezi HDboxem a IPboxem. Pokud bude HDbox server, bude muset byt porad spusteny ? Pokud ano, ze ktereho prijimace je lepsi udelat server ?
Hd-box , fw. 1.07.75
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Keď by bol stand by tak by si do neho pristúpiť mohol. Ty ho ale asi nemáš v standby móde. Ty ho máš vyp. To je jedna z tých úžasných vymožeností tohoto režimu...1W

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
petrde
- Nováček

Ale na krabici i v popisu na webovych obchodech je napsano stand-by 1W, takze to je jen zavadejici popis a spravne by melo byt ve vypnuto. Kdyz ho mam vypnuty dalkovym ovladacem tak ten 1W se mi samozrejme libi. Neexistuje nejaky mod mezi, t.j. aby mel co nejmensi spotrebu a soucasne byl pristupny ze site ? ( t.j. abych se sambou dostal na disk a mohl sdilet kartu )dempsey píše:Keď by bol stand by tak by si do neho pristúpiť mohol. Ty ho ale asi nemáš v standby móde. Ty ho máš vyp. To je jedna z tých úžasných vymožeností tohoto režimu...1W
Hd-box , fw. 1.07.75
- ShaMan
- V.I.P.

- Dostal poděkování: 8 poděkování
Stand By je stav spánku - hibernace a rozdíl mezi vypnutím síťovým vypínačem kdy je odběr 0 W je u standby že na úkor 1 W ho můžeš zapnou přes DO a taky se umí probudit např pro záznam ...
Jestli bude ještě nějaký jiný další mód , nebo bude modifikován již existující (Standby Power :Zap) je jenom otázka páru příkazů napsaných programátorem ...A samozřejmě přání uživatelů
Ale je třeba počítat s tím že půjde spotřeba ve stavu "Jako STANDBY" nahoru ...
Jestli bude ještě nějaký jiný další mód , nebo bude modifikován již existující (Standby Power :Zap) je jenom otázka páru příkazů napsaných programátorem ...A samozřejmě přání uživatelů
Tam kde předevčírem znamená pozítří ...
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
co je na standby zavadzajuce ? v standby reaguje na povely z DO. Reaguje ? ano.
ked chces pristupovat na hdd v stadby, musi fungovat sietovka, spravca filesystem , samba. Ako to ma ist, ked nema byt napajany procesor , sietovka, pamate ? A este aj zdielanie. newcs musi byt priamo kompilovany pre sh4 - architekturu procesora v boxe, tak ako ma fungovat, ked procesor ma byt off ?
ked chces pristupovat na hdd v stadby, musi fungovat sietovka, spravca filesystem , samba. Ako to ma ist, ked nema byt napajany procesor , sietovka, pamate ? A este aj zdielanie. newcs musi byt priamo kompilovany pre sh4 - architekturu procesora v boxe, tak ako ma fungovat, ked procesor ma byt off ?
-
petrde
- Nováček

Ok, presne tak si to predstavuji, idealni by bylo kvuli spotrebe stavajici funkcnost zachovat a pridat dalsi mod. Ale tam uz je to pak na diskuzi, co by v nem melo jit, ale v kazdem pripade by mel mit mensi spotrebu nez pri soucasnem spusteni. Me napriklad na IPboxu s Enigmou vyhovuje pokud je vypnuty pres DO, tak muzu do nej pristupovat pres FTP a na PC si z neho poustet vybrany program.ShaMan píše:Stand By je stav spánku - hibernace a rozdíl mezi vypnutím síťovým vypínačem kdy je odběr 0 W je u standby že na úkor 1 W ho můžeš zapnou přes DO a taky se umí probudit např pro záznam ...
Hd-box , fw. 1.07.75
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
ale ipbox sa da vypnut aj do rezimu hlbokeho spanku- akurat predvolena hodnota je standby -ON. Mimochodom - tiez nema o vela mensi odber v standby ako v plnom rezime. rozdiel cca 7 W .
-
kalis
- Nováček

Moze prosim niekto popisat ako spravne pripojit HDBOX na LAN...
Moj IP mi nainstaloval prijimaciu antenu, ktoru mam zapojenu do mojho wifi routera (TP)
...Netebookom sa v pohode pripajame vsetko funguje.
Kedze sa router nachadza mimo - nemam moznost sa napojit priamo kablom z HDBOX na tento (TP)router.
Uvazujem, ze by som kupil dalsi router ci nieco ine (nechcem USB WIFI dongle).
Ako potom nastavit router, ktory bude pripojeny na HDBOX, aby to vsetko fungovalo ?
Idealne by bolo, aby druhy router chytil wifi signal z prveho routera (TP) a umoznil pristup na internet atd...
Dik za vysvetlenie. Mo to niekto takto (ci podobne) zapojene ?
Moj IP mi nainstaloval prijimaciu antenu, ktoru mam zapojenu do mojho wifi routera (TP)
Kedze sa router nachadza mimo - nemam moznost sa napojit priamo kablom z HDBOX na tento (TP)router.
Ako potom nastavit router, ktory bude pripojeny na HDBOX, aby to vsetko fungovalo ?
Idealne by bolo, aby druhy router chytil wifi signal z prveho routera (TP) a umoznil pristup na internet atd...
-
bery2
- Nováček

Pokud víš heslo a SSID Wifi routru a notebok se ti pod tímto připojí tak si kup wifi router do něho zadáš heslo a SSID přípojného bodu a mělo by ti to jít.Pokud musíš vypisovat IP adresu (to znamená že máš automatické DHCP)do noteboku tak si ji opiš z nb a v nastavení ip adresy dej o jedno číslo víc v HDBOXU než máš na noteboku.kalis píše:Moze prosim niekto popisat ako spravne pripojit HDBOX na LAN...