AU nezabralo? - zabralo
-
rada
- Mírně pokročilý

Re: AU nezabralo? - zabralo
takže v sobotu AU opět zaúřadovalo, ale tentokrát to opravdu trvalo, v průměru 60min
-
bene1
- Mírně pokročilý

takisto markiza do 1min,FW 2.15
AZ HD Elite+DM500,skylink,SG 2100,Gibertini 85 AL,Invacom twin,Satfinder SF-30
-
tyca
- Nováček

Zdravim Vas vsechny, mel bych par dotazu :bene1 píše:takisto markiza do 1min,FW 2.15
1) Lze nejakym zpusobem donutit AU k stazeni novych kodu ?
2) Jak vlastne AU funguje a kde se stazene a vypoctene kody ulozi?
3) Stalo se Vam ze se po update keys (zde ze stranek) pri dalsi zmene kodu nezabere AU ?
4) Musim mit pri stahovani kodu preply sat v nejakem rezimu, popripade na nejakem urcitem progrramu ?
Ja jsem totiz zatim u sve 7500 vypozoroval, ze obcas se kody stahly do par minut, nekdy do hodiny a nekdy vubec. Od doby co jsem zacal nahravat sofkey zde ze stranek se kody korektne nikdy nestahly a docela mne to mrzi na tomto jinak skvelem stroji...
Predem vsem dekuju za rady a odpovedi. M.
PS: 2x Dreamsky 7500 FW: 2.17 a 2.18
2x Dreamsky 7500, 1x Dreamsky 7000, 1x HD-Box 9100, 1x HD-BOX FS 7110, CSLINK, SKYLINK
-
shark734
- Nováček

1.ano-daj novy FW 2.19tyca píše: Zdravim Vas vsechny, mel bych par dotazu :
1) Lze nejakym zpusobem donutit AU k stazeni novych kodu ?
2) Jak vlastne AU funguje a kde se stazene a vypoctene kody ulozi?
3) Stalo se Vam ze se po update keys (zde ze stranek) pri dalsi zmene kodu nezabere AU ?
4) Musim mit pri stahovani kodu preply sat v nejakem rezimu, popripade na nejakem urcitem progrramu ?
Ja jsem totiz zatim u sve 7500 vypozoroval, ze obcas se kody stahly do par minut, nekdy do hodiny a nekdy vubec. Od doby co jsem zacal nahravat sofkey zde ze stranek se kody korektne nikdy nestahly a docela mne to mrzi na tomto jinak skvelem stroji...
Predem vsem dekuju za rady a odpovedi. M.
PS: 2x Dreamsky 7500 FW: 2.17 a 2.18
2.vypocita kluce podla algoritmu ale kedze 8.maja ho menili tak to neslo
3.-
4.-musis mat prepnute na digi kanal(to by malo byt jedno)
-
tyca
- Nováček

Dekuju za rychlou a vycerpavajici odpoved.shark734 píše:
1.ano-daj novy FW 2.19
2.vypocita kluce podla algoritmu ale kedze 8.maja ho menili tak to neslo
3.-
4.-musis mat prepnute na digi kanal(to by malo byt jedno)
2x Dreamsky 7500, 1x Dreamsky 7000, 1x HD-Box 9100, 1x HD-BOX FS 7110, CSLINK, SKYLINK
-
tyca
- Nováček

Jelikoz jsem jiz nainstaloval celkem 5 techto pristroju, dovoluji si dat do placu dalsi tema k reseni. Doposud jsem vzdycky nainstaloval novy soft a vzapeti nato i zalohu settings se seznamem kanalu(FAV) a starych klicu. Po takoveto instalaci vsak AU reaguje dost opozdene a nekdy se stava, ze nenacte nove klice vubec (FW 2.19). Badal jsem a trosku experimentoval a zjistil jsem, ze kdyz nahraji firmware a vytvorim novy list programu(FAV), tak se klice stahuji s AU temer okamzite. Navic jsem objevil, ze po nahrati stareho setting mi z menu "Casovav" zmizel IP settings pro nastaveni G-Share. Shrnutim toho vseho mne napada otazka, lze nejak elegantne s pomoci USB zazalohovat pouze kanaly(FAV), bez klicu a bez cele databaze s nastavenim ? Nebo pokud to nejde, lze databaze v PC nejak upravit a vse krome FAV vymazat ? Nebo je nutne zalohovat FAV pouze za pomoci serioveho kabelu (RS232) ?
Jeste mam par dalsich dotazku - da se AU pri zmene klicu manualne donutit ke stazeni novych klicu ? Nepomuze vymazani klicu ze seznamu ? Na co slouzi volba pri zmacknuti tlacitka Page UP, kdy jsou vzdy nabidnuty dva radky (jeden se statusem unknown)?
Je toho celkem dost, ale budu vdecen za kazdou radu, myslim, ze toto vse vyse uvedene netrapi jenom mne na jinak skvelem pristroji. Diky M.
Ps: 2x DSR 7500 FW 2.19 a D1G1 s EMU
Jeste mam par dalsich dotazku - da se AU pri zmene klicu manualne donutit ke stazeni novych klicu ? Nepomuze vymazani klicu ze seznamu ? Na co slouzi volba pri zmacknuti tlacitka Page UP, kdy jsou vzdy nabidnuty dva radky (jeden se statusem unknown)?
Je toho celkem dost, ale budu vdecen za kazdou radu, myslim, ze toto vse vyse uvedene netrapi jenom mne na jinak skvelem pristroji. Diky M.
Ps: 2x DSR 7500 FW 2.19 a D1G1 s EMU
-
vlado.ucho
- Nováček

Tak na väčšinu stýchto otázok by som rád chcel odpoveď od niekoho. kto vie o čom piše /tyca/ a ešte jeden postreh,pri ponechaní starého settingu a klúčov prístroj zamrzne,musím ho vypnúť zo siete a keď nabootuje zfarbí sa do červena a asi po 1 min.nabehne normálna farba.Robí to takmer na všetkých dreamskych 7500 u 7000som tento jav neskôr nespozoroval, iba keď boli nové.
nejaké sat.prijímače,Octagon SF-918-HD-PVR-Ferguson Ariva-200-HD-PVR- ,Dreamsky DSR-7000-7500,motor Digi power SG-2100A,alu.parabola 90 cm, Titanium LNB-0,2 dB-kopa iných plechových škatúľ..Od Turksatu po Hispasat, ak chcem, aj ďalej.
-
a.v
- Nováček

Ahoj, dela mi to taky. Ve chvili kdy se zmeni klice, tak se na obrazovce objevi jen hlaska "kanal kodovan" a po prepnuti na jiny kanal vetsinou cely sat vytuhne. Pomuze jen vypnout/zapnout (obrazovka je chvili docervena) a rychle vlezt do usb menu a nahrat novy softcam. Nevim jak to funguje ostatnim, ze jim AU vypocita nove klice, protoze u mne je v te chvili satelit uplne mrtvy. FW mam 2.19.vlado.ucho píše:Tak na väčšinu stýchto otázok by som rád chcel odpoveď od niekoho. kto vie o čom piše /tyca/ a ešte jeden postreh,pri ponechaní starého settingu a klúčov prístroj zamrzne,musím ho vypnúť zo siete a keď nabootuje zfarbí sa do červena a asi po 1 min.nabehne normálna farba.Robí to takmer na všetkých dreamskych 7500 u 7000som tento jav neskôr nespozoroval, iba keď boli nové.
Tvurci by mohli do FW dodelat podporu pro stazeni softcam z netu, protoze stale nahravat novy klice pres usb je opruz.
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
AU funguje normálne a ani jeden prijímač ktorý som prehral na 2.19 nerobí takéto problémy.
Základ správneho fungovania je továrenské nastavenie po zavedení nového prijímača a setting určený pre novšie fw.
Základ správneho fungovania je továrenské nastavenie po zavedení nového prijímača a setting určený pre novšie fw.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
vlado.ucho
- Nováček

Pán Demsy dobrá odpoveď,ale nie vyčerpávajúca.Mám skúsenosť že po nahratí nového fw.dania do továranského nadstavenia všetko okrem fw.sa totálne vymaže.To je hlavný problém že ak si nezálohujem pôvodný setting a nenahrám ho naspäť tak sa mám čo namakať aby som preskenoval znovu všetky satelity a nahádzal nové transpordéry,pretože tie nezmysly čo sú na settingoch sa nedajú skenovať.Kto ích tam dáva keď sú už roky nefukčné a sú len balastom.Či je to Eurobird,hotbird,astra 1, astra 2,3 atď.Nehovoriac o favoritných kanáloch.
nejaké sat.prijímače,Octagon SF-918-HD-PVR-Ferguson Ariva-200-HD-PVR- ,Dreamsky DSR-7000-7500,motor Digi power SG-2100A,alu.parabola 90 cm, Titanium LNB-0,2 dB-kopa iných plechových škatúľ..Od Turksatu po Hispasat, ak chcem, aj ďalej.
-
rada
- Mírně pokročilý

Tenhle postup je ověřený, přiznám se, přišel jsem na něj náhodou, je možné, že by se mohly některé kroky vynechat. Ale nejsem vlastníkem DSR-7XXX, takže je prostor k experimentům.
Vymažte ve sekci Menu - Nastavení STB - manual key - Nagravision2 všechny klíče červeným tlačítkem. Pak se vraťte na programy, přepněte třeba na ČT1. Poté zmáčkněte 2x žluté tlačítko a tlačítko 2. V menu, které se Vám objeví, vyjeďte na položku disable. Potvrďte Ok. Nakonec Menu - kursorem na Nastavení STB a stisknout mute a 3x 999. To samé ještě jednou. V levém okně se Vám objeví nápis patch disable a poté enable. Poté opusťte menu. Do 2 minut by Vám měly kódy najet.
Samozřejmě, kdo používá LAN, nevypínejte ji.
Vymažte ve sekci Menu - Nastavení STB - manual key - Nagravision2 všechny klíče červeným tlačítkem. Pak se vraťte na programy, přepněte třeba na ČT1. Poté zmáčkněte 2x žluté tlačítko a tlačítko 2. V menu, které se Vám objeví, vyjeďte na položku disable. Potvrďte Ok. Nakonec Menu - kursorem na Nastavení STB a stisknout mute a 3x 999. To samé ještě jednou. V levém okně se Vám objeví nápis patch disable a poté enable. Poté opusťte menu. Do 2 minut by Vám měly kódy najet.
Samozřejmě, kdo používá LAN, nevypínejte ji.
-
STEJSKAL
- Nováček

Mám DSR 7000 s sw 2.20 bez AU.Bude stačit tam dohrát najité 07.2009)(1)Key a začne mě AU momentálně fungovat ?
STEJK
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Ak tam nahráš softcam.key tak Ti to pôjde len do najbližšej zmeny
Nahraj tam fw 2.23 a ak sa nezmení algo výpočtu pôjde Ti AU.
Nemusíš robiť ani továrenské nastavenie
Nahraj tam fw 2.23 a ak sa nezmení algo výpočtu pôjde Ti AU.
Nemusíš robiť ani továrenské nastavenie

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
STEJSKAL
- Nováček

Proč na www.dreamsky-tm.by/files.php?f=ZmlsZXMvRFNSLTcwMDAv
fw 2.23 nemají.
Zde asi neumím použít vyhledávač se mě fw 2.23 nedaří najít-napověz mě jak na to - dík
fw 2.23 nemají.
Zde asi neumím použít vyhledávač se mě fw 2.23 nedaří najít-napověz mě jak na to - dík
STEJK
-
shark734
- Nováček

pretoze je to testovacia verzia a musis to hladat v casti: FOR TESTING
link: http://www.dreamsky-tm.by/files.php?f=Z ... bmcv&l=eng
link: http://www.dreamsky-tm.by/files.php?f=Z ... bmcv&l=eng