grantec píše:V tomto fw j ekomplet nove ovladanie videovystupu - pri analogovm vystupe je o nieco vyssia uroven chrominancneho kanala- obraz sa tak zda byt kontrajstnejsi a zo sytejsimi farbami (caste staznosti uzivatelov na "nejaky bledy obraz" ) .
Analog audio este pozriem vecer.
Provozuji přes scart a mohu potvrdit velké zlepšení analog výstupů. FW 2238 při volbě scart a přepnutí na rgb měl signál nízkou úroveň ( proměřil uživatel visper ). Musel jsem pořádně osolit kontrast, jas i sytost. Při cvbs viditelný šum v obraze. Nyní je intenzita videosignálu v pořádku, ale došlo k mírnému zhoršení kvality obrazu při rgb. Při přepínání výstupů a změnách rozlišení se deformoval obraz přes scart, nyní je vše v pořádku. Analog audio je lepší ( zkreslení při hlasitosti přes stupeň 8 ), ale na některých kanálech je zkreslení stále patrné ( před tím se to nedalo ani poslouchat - sykavky ).
Beru zpět. Při přepnutí v menu scart z cvbs na rgb nedošlo k přepnutí výstupu AZBoxu. Nyní se povedlo a vše je při starém, rgb je špatné. Také ořez spodní části obrazu na scartu při přepínání výstupů a rozlišení - např. zpravodajské kanály spodní běžící text ( pro případ sledování přes hdmi/component a nahrávání přes scart )
Na zmenu rozlisenia a "opravu" pri analog vystupe staci pouzit tlacidlo resolution a sipku vpravo. Autor úpravy nepredpokladal prepínanie medzi sposobmi zmiesavania,ale pouzivanie jedneho.
Vystupnú úroveň na analogovom videovystupe mi standartne zobrazuje mix panasonic. Porovnavany skusobny obrazec na ASTRA19,2 .
Zvýšená šumová zlozka videosignalu je mozna- uroven analog. signalu je riadena za D/A prevodnikom.
Pri audiozlozke som ziadnu zmenu k lepsiemu nepostrehol .
Funguje nekomu ten default Audio format Off? Mne stale naskakuje AC3, takze musim po najeti kanalu vzdy prepinat zvuk a to je tedy dost otravne. Navic ten Eurosport take stale zlobi a nez se dekoduje, tak to trva cca 3-5 sekund.
Nevim jestli nemam udelat novy upgrade s vycistenim pluginu a Data Aplication Area. Delal jsem jen obyc upgrade z 2032 a nechal jsem OpenXCAS, newcs a mgcam tak jak byly.
AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
Mne ide s týmto fw sat tak dobre a stabilne ako nikdy pred tým.
Všetko som prečistil a stiahol pluginy z islaremota viewtopic.php?f=105&t=3443
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/http://www.satpodpora.skneposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
Takze jsem vcera tez flashnul novej FW a musim ric ze zatim nejlepsi FW kterej jsme tam mel. Jedinej problem mam stim ze nelze nastavit static IP a znicehonic zacaly cukat MTS soubory z videokamery (zato zacly jit nektere MKV, ktere predtim zamrzaly).
Upgrade proveden dukladne s formatem data area ....
dempsey píše:Mne ide s týmto fw sat tak dobre a stabilne ako nikdy pred tým.
Všetko som prečistil a stiahol pluginy z islaremota viewtopic.php?f=105&t=3443
Nu dobra. Tak ja se do toho pustim znovu a od zacatku :-(((
AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
No ja mam rovnako problem pri prehravani videa z kamery je to v codecu AVCHD vo je H.264, vo FW 2032 to fungvoalo spravne ale v tomto mi to jednoducho nestiha, seka nejde zvuk. Video sa streamuje z USB 2.0 disku co predtym nebol problem. Podla mna je to este stale nedoriesena vec z predchadzajuceho FW kde citujem:
Firmware 0.9.2238
Release Notes
Limitation
- MPEG2 HD 4:2:2 video is supported.
But H264 HD 4:2:2 video is not supported, currently.
A v release notese k tomuto FW sa nezmienuju zeby to sprevadzkovali. Kameru ma HD od Sony s vystup to dava do klasickeho transportneho streamu m2ts.
Predpokladam, ze to bude nejaky docasny problem s ovladacmi.
AZBOX HD Elite, parabola Gibertini 90cm, okuliare na 3xLNB Invacom 0,3dB, DiSEq 4xLNB EMP Centauri, druzice 19,2 - 23,5 - 13,0., Pristup k UPC, SKYLINK, CSLINk. Reciever Onkyo TX-SR605.
Aha, tak potom neviem v com moze byt problem. Doteraz to islo v kzdom FW po 2032, od vtedy nic. Obraz sa seka a zvuk vypadne po cca 3 - 5 sekundach. Tak neviem. Snad dalsi FW to opravi. Inak to video je v poriadku lebo funguje bez problemov na WD HD TV a aj na eGreat prehravacoch takze je to len a len problem poslednych FW.
AZBOX HD Elite, parabola Gibertini 90cm, okuliare na 3xLNB Invacom 0,3dB, DiSEq 4xLNB EMP Centauri, druzice 19,2 - 23,5 - 13,0., Pristup k UPC, SKYLINK, CSLINk. Reciever Onkyo TX-SR605.
Ano, je to problém tohoto firmware. Videa které šly dříve s problémy tak jdou perfektně a ty co šly dříve perfektně tak nejdou vůbec
Ale už jsou na správné cestě. Zbývá sečíst positiva ze všech softwarů, vyloučit negativa a bude hotovo :)
Tak jsem znova proměřil všechny výstupy. Líbí se mi nyní funkce tlačítka resolution. Při náhodném stisku se nic nestane dokud nedáme šipku vpravo a potvrdíme OK. Parametry jsou vidět na displeji. Při nastavení libovolného rozlišení na HDMI a componentu je na scartu trvale downscaling 576i se správným rozměrem, tak to má být. Kvalita obrazu HD i SD je naprosto bez výhrad.Trochu je problém při volbě scart RGB. Úroveň je asi 80% toho co by mělo být, je potřeba nastavit trochu větší kontrast. Zajímavé, že při této volbě se objeví na HDMI výstupu 720p, ale v NTSC 60Hz a nejde to změnit.
U analogových výstupů zvuku stále přetrvává problém se zkreslením pokud úroveň překročí 0,1V RMS, přitom použitý DAC převodník by měl umět 20x víc, t.j. 2V RMS. Týká se to cinchů, scartu i RF modulátoru. Zvuk přes HDMI i optiku je OK.