fw 0.9.2371
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
- Mírně pokročilý
Re: fw 0.9.2371
FW se jiz da stahnout i standardne z Nastaveni - Upgrade firmware
AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
-
- Nováček
Ahojte, takze nahodene a zbezne otestovane. Vela veci sa zlepsili k dobremu, hlavne pri zmene providerov sa stracal list posledne pozeranych stanic a to mi liezlo pekne na nervy, teraz to facha v pohode. Zda sa mi ze je prijimac celkovo stabilnejsi. Rychlejsie reakcie v menu. Nezamrzol ani raz.
No zial je problem pri prehravani suborov, prestali mi fungovat subory nahrate z kamery vo formate AVCHD H.264 pripona m2ts, idu asi prvych 5 sekund potom sa seknu, takze nieco dokazili. Vyrazne viac mkv suborov mi nechodi ako chodilo na 2032, rovnako s DVD su stale problemy nechce mi to prehrat ISO DVD. DVD s menu stale nestabilne a problemove. Mozno mam zlu vzorku DVDcka :-)
Stale nefunguje vacsie subory s fotkami.
Testujem dalej.
No zial je problem pri prehravani suborov, prestali mi fungovat subory nahrate z kamery vo formate AVCHD H.264 pripona m2ts, idu asi prvych 5 sekund potom sa seknu, takze nieco dokazili. Vyrazne viac mkv suborov mi nechodi ako chodilo na 2032, rovnako s DVD su stale problemy nechce mi to prehrat ISO DVD. DVD s menu stale nestabilne a problemove. Mozno mam zlu vzorku DVDcka :-)
Stale nefunguje vacsie subory s fotkami.
Testujem dalej.
AZBOX HD Elite, parabola Gibertini 90cm, okuliare na 3xLNB Invacom 0,3dB, DiSEq 4xLNB EMP Centauri, druzice 19,2 - 23,5 - 13,0., Pristup k UPC, SKYLINK, CSLINk. Reciever Onkyo TX-SR605.
-
- Mírně pokročilý
Mne se nedari pripojit AZboxEdit. Nechce se prihlasit jako by bylo nastavene jine heslo. Mate nekdo radu? Zkousel jsem v Network service nastavitg heslo, ale jakmile vlezu do nastaveni Souboroveho serveru, tak se Box resetuje :-((
Hmm a nepripoji se ani FTP pres RCC :-((
Mimochodem co je SSHD? s k cemu je nastavovani Dynamic DNS?
Hmm a nepripoji se ani FTP pres RCC :-((
Mimochodem co je SSHD? s k cemu je nastavovani Dynamic DNS?
AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
-
- Nováček
Pre mňa dôležitý poznatok vzhľadom na to, že pozerám azbox na dvoch TV a jeden mám prepojený cez HDMI a druhý cez component - je odstránený problém s 1080p na componente. Zostanem preto skúšať tento fw. ltrejbal pozri do sieťových nastavení, štandardne je nastavený len telnet server, azboxedit ide bez problémov.
-
- Nováček
Novy FW je bez hesla takze je nutne nejake heslo nastavit.
otvor si vo windowse prikazovy priadok cmd
zadaj
telnet IP_tvojho_AZBOXU
na vyzvu login zadaj: root
a uvisid prompt $
napis passwd
a zadaj 2x nove heslo, odporucam azbox ako bolo na starych FW
potom uz je hotovu, zacne fungovat aj ftp a aj azboxedit len je nutne mat zadane heslo, este snad pozor na prehodene Z a Y na klavesnici inak pohoda. Samozrejme si musis povolit v menu priastroja telnet
otvor si vo windowse prikazovy priadok cmd
zadaj
telnet IP_tvojho_AZBOXU
na vyzvu login zadaj: root
a uvisid prompt $
napis passwd
a zadaj 2x nove heslo, odporucam azbox ako bolo na starych FW
potom uz je hotovu, zacne fungovat aj ftp a aj azboxedit len je nutne mat zadane heslo, este snad pozor na prehodene Z a Y na klavesnici inak pohoda. Samozrejme si musis povolit v menu priastroja telnet
AZBOX HD Elite, parabola Gibertini 90cm, okuliare na 3xLNB Invacom 0,3dB, DiSEq 4xLNB EMP Centauri, druzice 19,2 - 23,5 - 13,0., Pristup k UPC, SKYLINK, CSLINk. Reciever Onkyo TX-SR605.
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ja som to nastavil takto a pri výzve na nastavenie som použil pre návrat exit
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Mírně pokročilý
Uz dvakrat se mi Az Premium zasekl pri sledovani novy HD. pomohl jen restart. Sat vubec nereagoval na DO.
AZbox HD Premium-HDD WD GP 1TB, SATA2 IntelliPower, 32MB (WD10EADS); ABIpbox 200s (Enigma); Maximum E-85 multifocus; 3x Diavolo Twin 0,1dB (19,2E-23,5E-1W);LCD SONY-KDL 32W4000; Reciever - SONY STR-DE497;PCH A-100, HTPC
-
- Mírně pokročilý
Super dik tato i jhrin. Zapnul jsem ftp server a zaclo fungovat RCC a tak jsem pres telnet v RCC zmenil heslo dle navodu
Jeste co je to SSHD? Vi nekdo?
Jeste co je to SSHD? Vi nekdo?
-
- Nováček
telnet je nesifrovana komunikacia na konzolovej urovni
ssh je sifrovana komunikacia, je to o dost pokrokovejsi protokol ako je telnet ale v podstate spravis cez telnet to iste. sshd znamena ze je to ssh deamon cize server ktory umoznuje pripojenie na AZBOX cez ssh klienta napr. putty
v principe Ti to nie je treba na bezne pristupovanie k AZBOXu, pokial by si ho mal na sieti kde je viac uzivatelov tak je lepsie pouzit prave ssh lebo je to sifrovane spojenie a nestane sa zeby Ti niekto odchytil heslo, co je pri telnete trivialna zalezitost
ssh je sifrovana komunikacia, je to o dost pokrokovejsi protokol ako je telnet ale v podstate spravis cez telnet to iste. sshd znamena ze je to ssh deamon cize server ktory umoznuje pripojenie na AZBOX cez ssh klienta napr. putty
v principe Ti to nie je treba na bezne pristupovanie k AZBOXu, pokial by si ho mal na sieti kde je viac uzivatelov tak je lepsie pouzit prave ssh lebo je to sifrovane spojenie a nestane sa zeby Ti niekto odchytil heslo, co je pri telnete trivialna zalezitost
- visper
- Odborník
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Taky se mi stalo, že nešlo připojit ftp, přitom v menu bylo povolené. Stačilo ho v tom menu zakázat a znova povolit a už to jede. Ale sdílení disků v počítači mi stále nejde. Jak tam vlezu a chci přepsat default název sítě MYGROUP, tak booting..checking...loading... :sad:
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
- Mírně pokročilý
Mne se to kouslo take, ale po rebootu jsem nechal nastaveno jak bylo a na HD v PC se dostanu normalne jako pred tim. Bohuzel opacne (videt externi disk azboxu namapovany v PC) se mi to jeste nepodarilo viz. jedno starsi vlakno, kterym se tim zabyva.visper píše:Taky se mi stalo, že nešlo připojit ftp, přitom v menu bylo povolené. Stačilo ho v tom menu zakázat a znova povolit a už to jede. Ale sdílení disků v počítači mi stále nejde. Jak tam vlezu a chci přepsat default název sítě MYGROUP, tak booting..checking...loading... :sad:
-
- Mírně pokročilý
Zkousel jiz nekdo nastaveni rozliseni Auto s ruznymi vstupy?
-
- Nováček
Neviem či je to objektívne, ale mám pocit, že upscalink sa pri SD programoch zlepšil. Čo sa určite zlepšilo je prepínanie medzi jednotlivými zvukmi v HD MKV, predtým sa azbox vždy na chvíľu sekol a až potom nabehol druhý zvuk, teraz je to okamžité.
-
- Nováček
Nedošiel som na to ako môžem zmeniť čas nahrávky pri rezervácií cez EPG.
AzBox HD Premium + 1TB HDD, AB IPBox 400 firmware Slon6 + 160 GB HDD, SG2100.
- Jouda
- Nováček
Jaké máte zkušenosti s přehraváním filmů s novým FW?
Přetáčení vpřed funguje, ale vzad ne a piše "nepodporováno"
U MKV (u některých mám mimochodem problém s přehrátím - ani obraz ani zvuk, jen černá obrazovka, verze 21xx to zvládala) se mi několikrát při opětovném zmáčknutí play po přetáčení vpřed spustí film znovu.
A propos, máte někdo nějaké nové zprávy o
- stavu LAN driveru? Jedná se mi o rychlost, full HD MKV mi to ze sítě nestíha.
- iRadiu?
Díky
Přetáčení vpřed funguje, ale vzad ne a piše "nepodporováno"
U MKV (u některých mám mimochodem problém s přehrátím - ani obraz ani zvuk, jen černá obrazovka, verze 21xx to zvládala) se mi několikrát při opětovném zmáčknutí play po přetáčení vpřed spustí film znovu.
A propos, máte někdo nějaké nové zprávy o
- stavu LAN driveru? Jedná se mi o rychlost, full HD MKV mi to ze sítě nestíha.
- iRadiu?
Díky