Návod na prevádzku Opticum 9500 HD PVR 2CI-2CXE plus
Moderátor: 005jon
-
- Nováček
Návod na prevádzku Opticum 9500 HD PVR 2CI-2CXE plus
Kto na fóre má skúsenosti rozbehnutím nového Opticomu 9500 HD PVR?Poprosím o návod na zadávanie nového fw. settingu,keys atď.Túto problematiku hľadám na rôznich fórach,ale nenašiel som zatiaľ nič použiteľné.Za cenné rady a usmernenia vopred ďakujem.
nejaké sat.prijímače,Octagon SF-918-HD-PVR-Ferguson Ariva-200-HD-PVR- ,Dreamsky DSR-7000-7500,motor Digi power SG-2100A,alu.parabola 90 cm, Titanium LNB-0,2 dB-kopa iných plechových škatúľ..Od Turksatu po Hispasat, ak chcem, aj ďalej.
-
- Nováček
Re: Návod na prevádzku Opticum 9500 HD PVR 2CI-2CXE plus
Tento typ sat.prijímača musí byť čerstvá novinka na slovenskom a českom trhu, keď sa nikto nemá, aby odpovedal na položené otázky.Alebo to nikoho nezaujíma?Alebo už majú všetci tzv.odborníci dovolenku?Na všelijaké haraburdy za 800 Sk.sa nájdu odpovede,ale na HD prijímače nie,tak to je vrchol arogancie.
nejaké sat.prijímače,Octagon SF-918-HD-PVR-Ferguson Ariva-200-HD-PVR- ,Dreamsky DSR-7000-7500,motor Digi power SG-2100A,alu.parabola 90 cm, Titanium LNB-0,2 dB-kopa iných plechových škatúľ..Od Turksatu po Hispasat, ak chcem, aj ďalej.
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Vždy si taký rozmrzelý keď nedostaneš to čo chceš ?
Kúp to a vyskúšaj. Potom môžeš odpovedať na podobné otázky
Kúp to a vyskúšaj. Potom môžeš odpovedať na podobné otázky

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Mírně pokročilý
najprv ho musi niekto mat,skusat a potom moze aj radit..ver ze ti aj niekto poradi,kto pozna ten prijimac od toho su fora,aby sme si pomahali,nema to nic s aroganciou spolocne...
AZ HD Elite+DM500,skylink,SG 2100,Gibertini 85 AL,Invacom twin,Satfinder SF-30
-
- Nováček
Demsey neviem ako to robíš,ale teba človek stretne takmer na každom fóre,ale odpoveď na danú otázka asi nedostane.Prečo by som si ho kupoval ja,keď ho mám len testovať pre kamoša.Mám ho doma,alebo je taký na rôznych,fórach neznámi,alebo je šunt,alebo novinka ktorú nikto netestoval,neviem čo si mám o tomto prístroji myslieť?Zatiaľ som vypozoroval že má zaujímavé podanie obrazu na LCD obrazovke,dá sa konfigurovať na rôzne spôsoby aby lahodilo oku.Nejde mi však LAN pripojenie a niektoré veci okolo pripojenia na net,ale ja na to prídem.
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ja keby som ho mal doma dva týždne - už by som vedel či má význam zaoberať s ním ďalej alebo nie.
Ty by si sa nemal pýtať - Ty by si mal reportovať a už dávno sme mohli všetci vedieť čo to dokáže a čo nie. Ak to ešte nevieme - zrejme to s ním nie je až také zaujímavé.
Keby bol dovozca čo k čomu, zariadil by aj podporu a dokonca aj to, aby bolo všetko pre neho dostupné a dolaďované. Keďže to tak nie je - asi to je naopak.
Možno to je len ďaľší z klonov iných klonov HD prijímačov, ktorý sa spolieha na vývoj pre niečo iné a predáva sa ako pôvodný. Možno nie a niekto sa spolieha na to, že to čo vie už stačí. A možno som mu venoval už veľa času
a tak idem márniť čas s niečim iným.
Ty by si sa nemal pýtať - Ty by si mal reportovať a už dávno sme mohli všetci vedieť čo to dokáže a čo nie. Ak to ešte nevieme - zrejme to s ním nie je až také zaujímavé.
Keby bol dovozca čo k čomu, zariadil by aj podporu a dokonca aj to, aby bolo všetko pre neho dostupné a dolaďované. Keďže to tak nie je - asi to je naopak.
Možno to je len ďaľší z klonov iných klonov HD prijímačov, ktorý sa spolieha na vývoj pre niečo iné a predáva sa ako pôvodný. Možno nie a niekto sa spolieha na to, že to čo vie už stačí. A možno som mu venoval už veľa času

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Mírně pokročilý
o tom prijimaci viem tolko co mi jeden predajca prezradil,a to to ze obraz ktory by mal byt HD nieje vobec HD..ale aspon zobrazí..tolko..tusim aj cena odpoveda tomu,neviem..
-
- Nováček
Bene 1,Ten predajca asi nevie čo hovorí,alebo čo predáva.Na Hd príjem je obraz neporovnateľne kvalitnejší,len si treba prijímač nadstaviť na Hd.Škoda že ešte viac providerov nevysiela v Hd kvalite,je to žužo pozeranie.Ešte k Demseymu,keby som bol taký macher ako ty, tak by mi stačili dva dni a nie dva týždne,ale že nie som a ani sa za neho nepovažujem a preto pýtam informácie aj od teba, lebo ťa považujem za odborníka na sat techniku,Alebo sa mýlim?
-
- Mírně pokročilý
mozno skus porovnat aj s inym sat na HD..ale nehadam sa nepoznam ho,nevidel som ho..dempsey je bezpochyby ale nemoze poznat ani on vsetky prijimace od A-po Z ktore teraz vychadzaju z vyrobnych liniek ako huby po dazdi..skus sa pohrat a podelit o skusenosti,budes moct radit inym,ktory ho budu mat po tebe,takto to funguje..malo by..
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že sa mýliš. Poznám pár ľudí, ktorí sú odborníci v tejto oblasti - ale ja sa medzi nich neradím. To že niečo o prijímačoch viem ešte neznamená že som odborník.
Naučiť sa obsluhovať nejaký prijímač dokáže hocikto...
Naučiť sa obsluhovať nejaký prijímač dokáže hocikto...

-
- Nováček
Ale Demsey prečo toľká skromnosť,však ti to ani nesvedčí.Väčšina položených otázok, ak je odpovedaná je od teba fundovaná,že ja nemám také šťastie, no čo už.Vrátim sa k Opticomu 9500 Hd pvr.Čo sa týka diakritiky tá je podaná správne a je aj v Slovenčine.Pri prepínaní kanálov sa seká obraz asi trikrát kým sa ustáli,Je to možno chyba FW,obraz sa dá konfigurovať vo rôznych spôsoboch pripojenia,ale pozor-ak máte pripojenie na skart je obraz menej kvalitný ako cez HDMI.Tu si treba dať však pozor, do ktorého vstupu ho pripojíte,pretože v každom by ste museli nadstavovať obrazové parametre znova,včera som to preveril na všetkých troch HDMI vstupoch a nestačil som sa diviť.Ale nie je to veľký problém, len sa treba rozhodnúť ktorý HDMI vstup budem používať.Ak máte možnosť sledovať len testovaciu verziu v HD kvalite je bombové,nedá sa to zničím čo ste doposiaľ videli porovnať,snáď len z veľmi kvalitnou fotografiu.Ak ešte zistím dám vedieť, mám ho na testovanie celý mesiac a niečo,kamarát išiel na dovolenku a neotravuje zbytočnými otázkami.
-
- Nováček
Demsey,ešte taký postreh na to že obsluhovať nejaký príjímač,prístroj a pod. zariadenia sa naučí hocikto,áno ale ako?To že ho vie zapnúť a vypnúť?Poznám elekronikov ktorý vedia všeličo opraviť,ale nevedia nadstaviť mikrovlnku,práčku a pod.Väčšina ľudí ktorý si kúpia nové spotrebiče ích ani na 60% nevyužije,lebo ích nevedia obsluhovať a čítať návod sa ím nechce a čo už za vlastnosti a možnosti má dané zariadenie ani netušia.Vieš nechcem sa chváliťm ale mám oproti iným tú výhodu, že elektronika je môj koníček a od detstva ma baví.Je asi podstatný rozdiel niečo musieť a vedieť a nemusieť a učiť sa a baviť sa pri tom.
-
- Mírně pokročilý
to mas pravdu! inak diky za report na ten box..citacka funguje bez problemov? aky soft si tam daval?ci tam je ten od vyroby? skylink ide?zapisy? to sekanie robi na aj na SD kanaloch,ci len HD? lebo napr pri opensat HD som sa stretol ze pri prepnuti na HD kvalita cca 20%,ostatne vsetko 99% ale nerobilo to vzdy..tak preto sa pytam..
-
- Nováček
To sekanie robí aj na SD aj na HD,podobný problém?,som zistil aj u dreámboxu linux 7020,ale len pri prepínaní kanálov,ani neviem či je to vôbec problém,skôr taká kvalitatívna vlastnosť.Zdielanie som neriešil a ani nebudem,nemám ako a ani ským.Zdielanie kariet tiež,lebo ích ignorujem z principiálneho dôvodu.Neznášam ľudí,firmy keď niečo vytvoria,vymyslia,vynájdu a objavia, tak si to dajú hneď patentovať,alebo si uplatnia autorské práva a potom z toho profitujú celý život.Ak to tvoria pre celé ľudstvo tak to má biť grátis,ak to tvoria pre seba tak nech si to nechajú a nech sa nepriživujú na tom, že ím ľudia poskytli vdelanie,vychovali ích a umožnili ím tvoriť také veci.Buď sa podelím stým čo som vytvoril,alebo čuším.
-
- Nováček
Chcem sa poďakovať ..005Jonovi,,za snahu poskytnúť mi návod na prevádzku Opticomu 9500 HD,veľmi si to cením.Mám však problém,neviem po Anglicky,aj registrácia na fórum je písaná po Anglicky,aj návod,takže nič.