Zkušenosti s WIFI připojením u Premium
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
- Nováček
Zkušenosti s WIFI připojením u Premium
Jaké máte zkušenosti s připojením přes WiFi u Premium modelu?
U mě je připojení značně nestabilní, v podstatě je připojený jen vyjímečně. Když dám vyhledat WiFi síť tak mi to najde AP a síla signálu je 3 čárky ze 4. Wifi nastavím na WPA zadám heslo, ale pak má přijímač problém se vůbec připojit. Většinou se připojí po restartu, ale za chvíli připojení zmizí a třeba za 2 hodiny se zase na chvíli připojí.
Myslel jsem, že by to mohlo být sílou signálu (panelová 9dB anténa na půdě přes dva stropy), ale třeba moje Nokia E51 se na stejném místě (v TV stolku) připojí kdykoli bez problému a ukazuje sílu signálu 6 ze 7.
U mě je připojení značně nestabilní, v podstatě je připojený jen vyjímečně. Když dám vyhledat WiFi síť tak mi to najde AP a síla signálu je 3 čárky ze 4. Wifi nastavím na WPA zadám heslo, ale pak má přijímač problém se vůbec připojit. Většinou se připojí po restartu, ale za chvíli připojení zmizí a třeba za 2 hodiny se zase na chvíli připojí.
Myslel jsem, že by to mohlo být sílou signálu (panelová 9dB anténa na půdě přes dva stropy), ale třeba moje Nokia E51 se na stejném místě (v TV stolku) připojí kdykoli bez problému a ukazuje sílu signálu 6 ze 7.
AZBOX HD PREMIUM (REV 3.00); SKYLINK; 2*LNB 23.5E, 19.5E
- Primo
- Mírně pokročilý
Re: Zkušenosti s WIFI připojením u Premium
Me jede wifina napresto stabilne bez vypadku rychlost merena testem v STB kolem 420K bps uz od prvniho stareho firmware, az po ten nejnovejsi. AP mam Ovislink WL-1120AP, cryptovani Wep 64bit. Zatim vsechny upgrade jsem delal pres Wi-Fi. Je mozne, ze si to nerozumi s Tvym AP, nekdy se to stava. Co tam mas za AP?
Naposledy upravil(a) Primo dne 02 kvě 2009, 15:18, celkem upraveno 1 x.
Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
- Seraphim
- Nováček
môžem potvrdiť, mne ide Wi-Fi tiež úplne bez problémov, AP mám Microcom
Azbox HD Premium, Skylink+CSlink, FW vždy aktuálny z DU.
- Rapidos
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Asus 500gp v1 .. vse ok
AB IPBox 400s / AB IPBox 910 HD / Topfield TF7720 / Asus WL500gP / SkyStar HD / AZBox Premium HD + 1TB WD
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ta wifi v boxe ma dve antenky - obe su zial umiestnene pod kovovym krytom - tienenym. Ako spominal kolega vyssie, aj ja mam ASUS a to ide uplne v pohode. Zial jedno noname AP s wifi nedokaze identifikovat - aj ked ntb ide v pohode. Treba povedat - ze to AP je uz tak trochu obstarozne a podla mojich skusenosti - AZbox zastarale zariadenia nema rad - alebo lepsie povedane - nepozna ich. V tom je situacia rovnaka ako u HDD- stary 160GB SATA150 ani nespoznal, tak isto ako nespoznal USB verbatim (250GB), ale uz 500GB USB disk WD spoznal.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
- Mírně pokročilý
WIFI naprosto v pořádku, vzhledem k absenci externí antény bych doporučil nespoléhat na DHCP, zvláště u slabších domácích routerů - ovislink, edimax a spol. Navíc je potřeba poslední verze FW, tuším 1759, protože jinak nerozpozná WPA2
-
- Nováček
Používám router MSI RG60SE a poslední firmware (1868). Ještě jsem dělal pár pokusů a vypadá to, že je problém pouze v síle signálu. Když ho vyndám ze stolku tak jede wifina v pohodě. Když ho zandám zpátky tak se po chvíli odpojí a má problémy se připojit zpátky.
Samozřejmě, že mu pak ještě stíní televize nad ním. Docela mě štve, že nejde připojit externí anténa, bylo by po problému. Nevíte jestli by nešla sehnat anténa s tím "konektůrkem" jako jsou připojené ty vnitřní antény? Možná by bylo nejlepší řešení sehnat náhradní origoš anténu a připájet na ten kablík konektor pro normální anténu. Existuje v ČR servis pro Azboxy? Tam by je mohli mít.
Samozřejmě, že mu pak ještě stíní televize nad ním. Docela mě štve, že nejde připojit externí anténa, bylo by po problému. Nevíte jestli by nešla sehnat anténa s tím "konektůrkem" jako jsou připojené ty vnitřní antény? Možná by bylo nejlepší řešení sehnat náhradní origoš anténu a připájet na ten kablík konektor pro normální anténu. Existuje v ČR servis pro Azboxy? Tam by je mohli mít.
- Primo
- Mírně pokročilý
V minulosti jsem upravoval nekolik wifi adapteru, tak, ze jsem odpajel antenku, ktera byla soucasti adapteru a vyvedl na samosatny konektor pro pripojeni vykonejsi anteny. Chodilo to bez problemu, vetsinou to byby USB adaptery. U AzBoxuHD to pujde urcite take, jen co se zarukou.
Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
- Rapidos
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Se zarukou nebude problem. Ta wifi karta je standartni mini-pci. Jsou na ni takove minikonektory UFL a do nich potom nacvaknute ty dve interni antenky. Mirnym tahem za ten konektor se da z karty vycvaknout a zapojit tam redukci na klasicke RSMA.Primo píše:V minulosti jsem upravoval nekolik wifi adapteru, tak, ze jsem odpajel antenku, ktera byla soucasti adapteru a vyvedl na samosatny konektor pro pripojeni vykonejsi anteny. Chodilo to bez problemu, vetsinou to byby USB adaptery. U AzBoxuHD to pujde urcite take, jen co se zarukou.
Napr.
Vyvede se to kamkoliv a do toho uz se zapoji prakticky jakakoliv wifi antena ... v pripade reklamace se to snadno nacvakne na puvodni antenky bez jakehokoliv poskozeni ..
AB IPBox 400s / AB IPBox 910 HD / Topfield TF7720 / Asus WL500gP / SkyStar HD / AZBox Premium HD + 1TB WD
-
- Nováček
Tak přesně tohle jsem sháněl, moc díky za navedení. Ve čtvrtek bych měl pigtail mít a pak dám vědět jak to dopadlo. Zatím zkusím obyčejný prut a pokud to nezabere tak jednu panelku co tu mám navíc.Rapidos píše:Se zarukou nebude problem. Ta wifi karta je standartni mini-pci. Jsou na ni takove minikonektory UFL a do nich potom nacvaknute ty dve interni antenky. Mirnym tahem za ten konektor se da z karty vycvaknout a zapojit tam redukci na klasicke RSMA.Primo píše:V minulosti jsem upravoval nekolik wifi adapteru, tak, ze jsem odpajel antenku, ktera byla soucasti adapteru a vyvedl na samosatny konektor pro pripojeni vykonejsi anteny. Chodilo to bez problemu, vetsinou to byby USB adaptery. U AzBoxuHD to pujde urcite take, jen co se zarukou.
Napr.
Vyvede se to kamkoliv a do toho uz se zapoji prakticky jakakoliv wifi antena ... v pripade reklamace se to snadno nacvakne na puvodni antenky bez jakehokoliv poskozeni ..
- Primo
- Mírně pokročilý
Az to budes delat dej si pozor na statiku, a antena by mela byt ladena do pasma 2.4 Ghz, to asi vis.
-
- Nováček
Tak jsem provedl přidání antény a zde jsou mé zkušenosti a pár obrázků.
Vyndal jsem záslepku pro druhý tuner a vyrobil jsem její (trochu jednoduší) kopii (nechtěl jsem vrtat do originálu).
Nejdříve jsem odpojil černý kabel (vodorovná anténa) a napojil prut. Výsledek veškerý žádný, připojení ve stolku nefungovalo - veliké zklamání.
Vrhnul jsem se do pokusů a je zajímavé, že když jsem odpojil od WiFi modulu všechny antény, stejně moji síť našel a ukazoval sílu signálu 3 čárky ze 4 (samozřejmě mimo stolek). Pak jsem zkusil napojit zpátky černý kabel a odpojil jsem bílý kabel (svislá anténka) a namísto ní jsem připojil prut a kupodivu se signál zlepšil a připojení už funguje i ve stolku
.
Pokud má tedy někdo podobný problém, může se do úpravy pustit. Se zárukou by neměl být žádný problém, vše lze jednoduše vrátit do původního stavu.
Vyndal jsem záslepku pro druhý tuner a vyrobil jsem její (trochu jednoduší) kopii (nechtěl jsem vrtat do originálu).
Nejdříve jsem odpojil černý kabel (vodorovná anténa) a napojil prut. Výsledek veškerý žádný, připojení ve stolku nefungovalo - veliké zklamání.
Vrhnul jsem se do pokusů a je zajímavé, že když jsem odpojil od WiFi modulu všechny antény, stejně moji síť našel a ukazoval sílu signálu 3 čárky ze 4 (samozřejmě mimo stolek). Pak jsem zkusil napojit zpátky černý kabel a odpojil jsem bílý kabel (svislá anténka) a namísto ní jsem připojil prut a kupodivu se signál zlepšil a připojení už funguje i ve stolku

Pokud má tedy někdo podobný problém, může se do úpravy pustit. Se zárukou by neměl být žádný problém, vše lze jednoduše vrátit do původního stavu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Mírně pokročilý
Oni delaji ty pruty i s asi metrovym tenkym kabelem. Mam to v obyvaku, AP za skrini antenka schvoana za TV a maka to perfektne. Cena je asi 140,-Kckrokous píše:Tak jsem provedl přidání antény a zde jsou mé zkušenosti a pár obrázků.
Vrhnul jsem se do pokusů a je zajímavé, že když jsem odpojil od WiFi modulu všechny antény, stejně moji síť našel a ukazoval sílu signálu 3 čárky ze 4 (samozřejmě mimo stolek). Pak jsem zkusil napojit zpátky černý kabel a odpojil jsem bílý kabel (svislá anténka) a namísto ní jsem připojil prut a kupodivu se signál zlepšil a připojení už funguje i ve stolku.
AZbox HD Premium-HDD WD GP 1TB, SATA2 IntelliPower, 32MB (WD10EADS); ABIpbox 200s (Enigma); Maximum E-85 multifocus; 3x Diavolo Twin 0,1dB (19,2E-23,5E-1W);LCD SONY-KDL 32W4000; Reciever - SONY STR-DE497;PCH A-100, HTPC
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Oba sposoby maju nieco do seba . Hodnotne prispevky ! 

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
- Mírně pokročilý
Zajimave by mozna bylo, kdyby slo prepntou wifinu do rezimu AP a pouzivat to pro sireni wifiny po baraku treba pro NB nebo telefon.
Nezkousel jste nekdo vymenit wifinu za jinou? Dat tam treba nejakou 5GHz. Myslim ze zam je neco s Atherosem takze by to teoreticky mohlo jit ne?
Nezkousel jste nekdo vymenit wifinu za jinou? Dat tam treba nejakou 5GHz. Myslim ze zam je neco s Atherosem takze by to teoreticky mohlo jit ne?
AZbox HD Premium-HDD WD GP 1TB, SATA2 IntelliPower, 32MB (WD10EADS); ABIpbox 200s (Enigma); Maximum E-85 multifocus; 3x Diavolo Twin 0,1dB (19,2E-23,5E-1W);LCD SONY-KDL 32W4000; Reciever - SONY STR-DE497;PCH A-100, HTPC