Ovladač - AB CRYPTOBOX 702 T.JPG
Ovladač -ALPHA T2.JPG - seniorský.JPG
Už jsem toho četl až dost si myslím, spíše lidé nadávají na setoboxy v recenzích - zahřívání, malá tlačítka na ovládačích, ladění kanálů, ....
Náš vysílač končí DVB-T koncem dubna 2020. Až budu mít setobox na DVB-T2, H.265/HEVC, tak tam je automatické ladění kanálů.
Takže třeba v červnu 2020 pustím toto ladění, abych měl jistotu, že se mi již nenaladí duplicitně programy na DVB-T.
Původní anténa na skříni - nyní signál ukazuje na 100 % pro DVB-T.
Nyní bych měl dotaz :
Ta anténa zůstane na místě pro DVB-T2 ? Nebo bude třeba dle ukazatele na STB - síla signálu - anténou točit, kde bude signál pro DVB-T2 nejlepší ?
Točil jsem a hledal nejlepší signál pro DVB-T. Tak by mě potěšilo, kdybych již nemusel toto dělat. Já si myslím, že by se točit s anténou již nemuselo, když vysílač stojí stále na stejném místě, ale nevím zda náhodou nebudou měnit směr vysílajícího signálu na vysílači Černá Hora.
Zatím DVB-T2 na pozemáku nepotřebuji, protože mám satelit VU + SOLO 2. Ten pozemák mám hlavně pro rezervu, když by někdy nešel satelit - občas se to stává - špatné počasí. Také pozemák používám v případě, když je program na televizi ve formátu 4:3, pak mám na TV po stranách černé svislé pruhy. Když ale přepnu na pozemák, tak se ten program ukáže ve formátu 16:9, žádné pruhy. Nevím proč tomu tak je, ale je to tak. Předpokládám, že to bude u DVB-T2 stejné.
S ohledem na 104 recenzí jsem došel předběžně k STB : AB CRYPTOBOX 702 T, což by se mi líbilo , ale až na ten malý ovladač.
Pak jsem došel k novince : EVOLVEO ALPHA T2 , který má velký ovladač - dole má krásná velká tlačítka a na tlačítkách žádná písmena. A pod tlačítky dole již žádná jiná tlačítka nejsou. K tomuto ovladači se dá dokoupit ještě seniorský ovladač, který je vůbec nejlepší ve všem - pro starší lidi zde v domě. Potřebují jen základní ovládání TV.
Ten ovladač pro 702 T - je nepřehledný, malá tlačítka a ještě popsaná písmeny na tlačítkách 0 - 9 a ještě jsou pod těmito tlačítky další tlačítka, která se běžně nepoužívají - senioři.
Ten STB EVOLVEO ALPHA T2 nemá zatím nikde žádnou recenzi, tak musím ještě počkat nějaký čas, až lidé napíší svoje zkušenosti, pak se uvidí.
Sice jsem objevil ještě jeden STB , kde byl i seniorský ovladač, ale zase měl dost špatné recenze k STB a vůbec mi nevyhovoval funkcemi ten STB.
Je třeba vše sladit - jak vhodný ovladač + vhodný STB.
Nyní si myslím, že je blázinec kolem STB, tak bude nejlepší počkat až se vše uklidní, pak si myslím bude lepší výběr všeho.
Stále se objevují nové STB pro DVB-T2.
Případně si počkám až v roce 2021.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.