Výběr satelitu
- 
				Marwvek
- Nováček 
Výběr satelitu
Dobrý den, 
JIž nekolikrát jsem se obrátil na vaše forum a nepotřeboval jsem psát příspěvek, vše jsem našel. Nyní bych chtel ale poradit s výběrem satelitu pro dědu. Myslím že jsem vybrtas toto forum dobře. Potřebuji satelit DVB-s2 aby měl interní hdd a uměl nahrávat a při tom se mužu divat na záznam z dřívějška. případně kdyby uměl divat se na jeden program a sledovat druhý (stejné TP). Doma mám VU + solo2 ten je zatím ve všech směrech perfektní ale potřeboval bych neco jednoduššího.

JIž nekolikrát jsem se obrátil na vaše forum a nepotřeboval jsem psát příspěvek, vše jsem našel. Nyní bych chtel ale poradit s výběrem satelitu pro dědu. Myslím že jsem vybrtas toto forum dobře. Potřebuji satelit DVB-s2 aby měl interní hdd a uměl nahrávat a při tom se mužu divat na záznam z dřívějška. případně kdyby uměl divat se na jeden program a sledovat druhý (stejné TP). Doma mám VU + solo2 ten je zatím ve všech směrech perfektní ale potřeboval bych neco jednoduššího.
- 

marsim21					  
- Administrátor 
- Dal poděkování: 179 poděkování
- Dostal poděkování: 265 poděkování
Re: Výběr satelitu
Na interním HDD trváš? S externím HDD by jsi měl velký výběr s nízkou cenovou relací.
HDBoxi jsou jednoduché na obsluhu.Ceny jsou přijatelné.

HDBoxi jsou jednoduché na obsluhu.Ceny jsou přijatelné.

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
 http://www.openboxforum.satdigitalne.cz
  http://www.openboxforum.satdigitalne.cz   
 Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E
Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E   Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR  500GB HDD
Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR  500GB HDD       Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E
Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20
Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20 
  Přístupové karty  SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97
 Přístupové karty  SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97  
   Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
- 

efendy55					  
- Moderátor 
- Dal poděkování: 16 poděkování
- Dostal poděkování: 68 poděkování
kedže  preferujem mips procesor  tak na  výber  s tvojich požiadaviek vela nemáš  . s interným HDD asi len xtrend-7500,9xxx ,solo2, Iqon Force1, OPTIMUSS OS2 alebo novší PLUS  s  tých lacnejších ,alebo bez inter.HDD napr. aj xpeed-lx2 ide  celkom slušne  . s procesorom SH4 ide  celkom dobre  aj alien triplex  .

Všetko4K,Linux E2

- 
				Marwvek
- Nováček 
tak když to bude na externí tak to nevadí, na tom už asi nesejde
solo 2 mám doma. ale pro dědu neco levnějšího :) ten xpeed se mi zamlouvá, a když u toho bude mít ext hdd tak to ani nepozná

solo 2 mám doma. ale pro dědu neco levnějšího :) ten xpeed se mi zamlouvá, a když u toho bude mít ext hdd tak to ani nepozná
- 

efendy55					  
- Moderátor 
prečítaj si niečo o tom boxe  aby si bol v  obraze  . podla  mojich skúseností ide  perfektne  v  image  openatv, hdfreaks aj hdmu to je  asi najrýchlejšie  so všetkých . síce  už  nemám ani jeden doma  ,ale  používa  ho pár členov  v rodine  a  ide  perfektne  . v  jednom je  dokonca  nastavené nahrávanie  na  VU+ na  interný HDD   a  nemá to problém či timeshift  alebo record  a samozrejme  aj prehrávanie  videí s  VU+ . je to síce  jednojadro a  ked  ho prečipuješ  na  751-mhz  tak je  celkom rýchli ,ale  pozor  kedže  je to jednojadro tak s  niektorými súbormi má  problém prehrať ,ale  samozrejme  aké kolvek nahrávky  či vlastné alebo iné napr vo VU+  prehrá bez problémov a samozreme  nahráva  to nekodovane  čo je  hlavné .

Všetko4K,Linux E2

- 
				Marwvek
- Nováček 
tak jsem se dival, a leda aqsi nejaký ten hdbox nebo xpeed. vím že vu + je opravdu super používám black hole líbil se mi více a ted už je to spíš že jsem si na něj zvykl. ale pro dědu bych volil levnější variantu. bud ten xpeed nebo nejaký hd box

- 
				Brandy20
- Nováček 
Kludne mozes zakupit aj HD box a ak trosku priplatiš tak HD-BOX Enibox co je o cca 30€ viac ako napr. 	HD box 9105+ ale ak kupis hoci ktorý HD box, tak dedu to urcite nesklame :-)

GIGABLUE HD QUAD PLUS, Skytec napodobenina -vždy najnovší fw. AB Ipbox 9900 - ET 9200 spomienky a  este sa najde vždy nejaký STB na testovanie , prijem  parabola Maximum E85 Fe Multifocus ( 0,4W,1W,5E,9E, 13E, 19,2E, 23,5E, 28,5E)

- 
				Marwvek
- Nováček 
Ten enibox se mi líbí, říkal jsem mu že to bude stát cca 5000 tak enibox a k tomu externí disk , všem velice děkuji za rady, a ještě se chci zeptat do hd boxa musím také dat nějaký os jako black hole ?

- 

efendy55					  
- Moderátor 
samozrejme , ináč ti to nepôjde . podla toho v akom stave ti ho dodá predajca a samozrejme treba nainštalovať nejaký softcam na  čítanie  karty . je to podobné ako máš  vu+ a každý iný box  čo používa E2 .  

Všetko4K,Linux E2

- 
				Brandy20
- Nováček 
nomal som teraz jeden doma a bol tam hned Open ATV 4.2, no neslo tam sitahut žiaden plugin, tak som tam dal OPEN ATV 4.3 a pekne vsetko slape ako ma + softcam pre mipsel. e to malý šikovaný svižný prímač, pre mna to bolo mile prekvapenie.

GIGABLUE HD QUAD PLUS, Skytec napodobenina -vždy najnovší fw. AB Ipbox 9900 - ET 9200 spomienky a  este sa najde vždy nejaký STB na testovanie , prijem  parabola Maximum E85 Fe Multifocus ( 0,4W,1W,5E,9E, 13E, 19,2E, 23,5E, 28,5E)

- 
				Marwvek
- Nováček 
- 
				Marwvek
- Nováček 
Ještě jsem se díval je lepší fs9300 nebo enibox   I 9300 jsem nenašel procesor ani paměť

- 

efendy55					  
- Moderátor 
nechcem ti do toho kecať  ,ale  prečo sa  zaujímaš  o niečo čo má to najlepšie  už  za sebou ??? za  200-euro by som si už  kúpil niečo novšie  a  kludne  by som aj doplatil ak by bol ten konkrétny satelit  pre  mna  zaujímaví  .

Všetko4K,Linux E2

- 
				Marwvek
- Nováček 
Tak jaký tedy ? Nevím že to má za sebou ;-)   něco cca kolem 5  by bylo ideální a rád si nechám poradit

- 

efendy55					  
- Moderátor 
ťažko radiť  ,ale  dobré skúsenosti mám ja osobne  s VU+ solo2 ,zero , xtrend-10000,  gigablue , xpeed lx-1 a 2 . kamoš  ma  optimus a  je  s  ním spokojný vraj je  super  ,ale  za  povšimnutie  stojí vraj aj xtrend-7000 alebo 7500, hd-box enibox, Iqon Force 1 , alebo neutrino coolstream tie  majú najlepší obraz . ale  určite  niečo nové , do starých modelov  by  som ja  osobne  už  v  dnešnej dobe  a  pri súčasných cenách určite  nešiel .

Všetko4K,Linux E2