Výběr satelitu

Volná diskuze.
Marwvek
Nováček
Nováček

Výběr satelitu

Příspěvek od Marwvek »

Dobrý den,
JIž nekolikrát jsem se obrátil na vaše forum a nepotřeboval jsem psát příspěvek, vše jsem našel. Nyní bych chtel ale poradit s výběrem satelitu pro dědu. Myslím že jsem vybrtas toto forum dobře. Potřebuji satelit DVB-s2 aby měl interní hdd a uměl nahrávat a při tom se mužu divat na záznam z dřívějška. případně kdyby uměl divat se na jeden program a sledovat druhý (stejné TP). Doma mám VU + solo2 ten je zatím ve všech směrech perfektní ale potřeboval bych neco jednoduššího.

marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor
Dal poděkování: 179 poděkování
Dostal poděkování: 265 poděkování

Re: Výběr satelitu

Příspěvek od marsim21 »

Na interním HDD trváš? S externím HDD by jsi měl velký výběr s nízkou cenovou relací.
HDBoxi jsou jednoduché na obsluhu.Ceny jsou přijatelné.

Obrázek

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
:99: http://www.openboxforum.satdigitalne.cz :99:
:arrow:Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E
:arrow:Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR 500GB HDD
:arrow:Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E
:arrow:Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97 :57:

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 16 poděkování
Dostal poděkování: 68 poděkování

Příspěvek od efendy55 »

kedže preferujem mips procesor tak na výber s tvojich požiadaviek vela nemáš . s interným HDD asi len xtrend-7500,9xxx ,solo2, Iqon Force1, OPTIMUSS OS2 alebo novší PLUS s tých lacnejších ,alebo bez inter.HDD napr. aj xpeed-lx2 ide celkom slušne . s procesorom SH4 ide celkom dobre aj alien triplex .

Všetko4K,Linux E2
Marwvek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marwvek »

tak když to bude na externí tak to nevadí, na tom už asi nesejde
solo 2 mám doma. ale pro dědu neco levnějšího :) ten xpeed se mi zamlouvá, a když u toho bude mít ext hdd tak to ani nepozná

efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od efendy55 »

prečítaj si niečo o tom boxe aby si bol v obraze . podla mojich skúseností ide perfektne v image openatv, hdfreaks aj hdmu to je asi najrýchlejšie so všetkých . síce už nemám ani jeden doma ,ale používa ho pár členov v rodine a ide perfektne . v jednom je dokonca nastavené nahrávanie na VU+ na interný HDD a nemá to problém či timeshift alebo record a samozrejme aj prehrávanie videí s VU+ . je to síce jednojadro a ked ho prečipuješ na 751-mhz tak je celkom rýchli ,ale pozor kedže je to jednojadro tak s niektorými súbormi má problém prehrať ,ale samozrejme aké kolvek nahrávky či vlastné alebo iné napr vo VU+ prehrá bez problémov a samozreme nahráva to nekodovane čo je hlavné .

Všetko4K,Linux E2
Marwvek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marwvek »

tak jsem se dival, a leda aqsi nejaký ten hdbox nebo xpeed. vím že vu + je opravdu super používám black hole líbil se mi více a ted už je to spíš že jsem si na něj zvykl. ale pro dědu bych volil levnější variantu. bud ten xpeed nebo nejaký hd box

Brandy20
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brandy20 »

Kludne mozes zakupit aj HD box a ak trosku priplatiš tak HD-BOX Enibox co je o cca 30€ viac ako napr. HD box 9105+ ale ak kupis hoci ktorý HD box, tak dedu to urcite nesklame :-)

GIGABLUE HD QUAD PLUS, Skytec napodobenina -vždy najnovší fw. AB Ipbox 9900 - ET 9200 spomienky a este sa najde vždy nejaký STB na testovanie , prijem parabola Maximum E85 Fe Multifocus ( 0,4W,1W,5E,9E, 13E, 19,2E, 23,5E, 28,5E)
Marwvek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marwvek »

Ten enibox se mi líbí, říkal jsem mu že to bude stát cca 5000 tak enibox a k tomu externí disk , všem velice děkuji za rady, a ještě se chci zeptat do hd boxa musím také dat nějaký os jako black hole ?

efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od efendy55 »

samozrejme , ináč ti to nepôjde . podla toho v akom stave ti ho dodá predajca a samozrejme treba nainštalovať nejaký softcam na čítanie karty . je to podobné ako máš vu+ a každý iný box čo používa E2 . :87:

Všetko4K,Linux E2
Brandy20
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brandy20 »

nomal som teraz jeden doma a bol tam hned Open ATV 4.2, no neslo tam sitahut žiaden plugin, tak som tam dal OPEN ATV 4.3 a pekne vsetko slape ako ma + softcam pre mipsel. e to malý šikovaný svižný prímač, pre mna to bolo mile prekvapenie.

GIGABLUE HD QUAD PLUS, Skytec napodobenina -vždy najnovší fw. AB Ipbox 9900 - ET 9200 spomienky a este sa najde vždy nejaký STB na testovanie , prijem parabola Maximum E85 Fe Multifocus ( 0,4W,1W,5E,9E, 13E, 19,2E, 23,5E, 28,5E)
Marwvek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marwvek »

Zatím vám opravdu moc děkuji

Marwvek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marwvek »

Ještě jsem se díval je lepší fs9300 nebo enibox I 9300 jsem nenašel procesor ani paměť

efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od efendy55 »

nechcem ti do toho kecať ,ale prečo sa zaujímaš o niečo čo má to najlepšie už za sebou ??? za 200-euro by som si už kúpil niečo novšie a kludne by som aj doplatil ak by bol ten konkrétny satelit pre mna zaujímaví .

Všetko4K,Linux E2
Marwvek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marwvek »

Tak jaký tedy ? Nevím že to má za sebou ;-) něco cca kolem 5 by bylo ideální a rád si nechám poradit

efendy55 Slovakia
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od efendy55 »

ťažko radiť ,ale dobré skúsenosti mám ja osobne s VU+ solo2 ,zero , xtrend-10000, gigablue , xpeed lx-1 a 2 . kamoš ma optimus a je s ním spokojný vraj je super ,ale za povšimnutie stojí vraj aj xtrend-7000 alebo 7500, hd-box enibox, Iqon Force 1 , alebo neutrino coolstream tie majú najlepší obraz . ale určite niečo nové , do starých modelov by som ja osobne už v dnešnej dobe a pri súčasných cenách určite nešiel .

Všetko4K,Linux E2
Odpovědět

Zpět na „Volná diskuze“