Po prechode na RTi 3.0 zlé nastavenie tuneru
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
- Nováček
Po prechode na RTi 3.0 zlé nastavenie tuneru
Po preinstalle z PLi2.1 s kernelom 2.6.22.19 na RSi3.0 s kernelom 3.9.2..(OpenRSI-3.0-azboxhd-20131212) a aktualizácii softveru sa po reštarte enigma zasekla na uvodnej tapetea vypísala že Služba nedostupná.Overte nastavenie tuneru.(crashlog) Nenašiel som nič neobvyklé v nastaveniach tuneru,a skusil som cez total comander prepísať staelites a lamedb ale lamedb neúspešne ..reinstal enigmy na poslednu verziu cez back up tiež nejde,ani reinstal na novšiu verziu..vždy to reštartne a znova ukáže tie hlášky o tunere.Po prvom zlyhaní aktualizácií som našiel crashlog,ale neviem čo by som si v ňom mal všimnúť ako vodítko z najdeniu chyby...niesom načisto mimo z týchto reinstalov enigmy ,ale mám fakt dosť...2 dni sa v tom vrtam a hľadám dobru konfiguráciu na to aby som už nemusel platiť lux.zlodejom a výsledkom je nekonečné pobehovanie od PC k Tv a hľadanie jedneho správneho zrnka v kope piesku..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
AzboxPremium...E2 RSi 3.0,kernel 3.3.1,CCccam 2.3.0...offset 70cm...Universal Twin LNBF SMART...Panasonic TX P42G20E..Ext.HDD-1TB Toshiba2.5"(FAT)..1.5TB WD 3.5"
-
- Nováček
Re: Po prechode na RTi 3.0 zlé nastavenie tuneru
nahodil som setting programov a satelitov tu z fora,nepomohlo,takže to idem resetovať do továrenského nastavenia,nemám už žiadne nervy nazvyš hľadať chybu dalej,ak by som mohol požiadať,poradťe nejakú stabilnú konfiguráciu enigma+oscam +pluginy čo uľahčia šprtanie sa v tomto diablovom stroji :-D....
AzboxPremium...E2 RSi 3.0,kernel 3.3.1,CCccam 2.3.0...offset 70cm...Universal Twin LNBF SMART...Panasonic TX P42G20E..Ext.HDD-1TB Toshiba2.5"(FAT)..1.5TB WD 3.5"
-
Fishburn
- V.I.P.
- Dal poděkování: 55 poděkování
- Dostal poděkování: 14 poděkování
Po každé Reinstalaci či prěchodu na jinou E2 images.. Je třeba provést nové nastavení tuneru...fujara píše:nahodil som setting programov a satelitov tu z fora,nepomohlo,takže to idem resetovať do továrenského nastavenia,nemám už žiadne nervy nazvyš hľadať chybu dalej,ak by som mohol požiadať,poradťe nejakú stabilnú konfiguráciu enigma+oscam +pluginy čo uľahčia šprtanie sa v tomto diablovom stroji :-D....
Popřípadě znovu naskenovat všechny družice které požaduji...
Images E2 s Kernelem 3.9.2 jěště není zcela odlazen hlavně čtečka ICE karet
Doporučuji nějakou starší verzi ..Openpli2.1 nebo OpenRsi 3.0 + 3.3.1 s
AzBoxE.,SG2100,Par 90,1xTwinQuad , TV-Sharp 3D Ult
E2 OpenRsi 3.0 v.21.7.2013 CCcam 2.3,9.
Amiko Alien Min OpenATV 6.3,OSC r11438 sh4
Formuler F4 Turbo Combo hevc
OpenATV 6.4 ICE irdeto 0624 Oscam svn r11507+ CCcam 2.3.9 Aktive
E2 OpenRsi 3.0 v.21.7.2013 CCcam 2.3,9.
Amiko Alien Min OpenATV 6.3,OSC r11438 sh4
Formuler F4 Turbo Combo hevc
OpenATV 6.4 ICE irdeto 0624 Oscam svn r11507+ CCcam 2.3.9 Aktive
-
- Nováček
zistil som naslednovné:
-tuner nebol nastavený pretože v nastavení tuneru v kolonke satelit nebola ponuka žiadneho satelitu,to ma viedlo k tomu skontrolovať súbor satellites.xml v etc/enigma2 a etc/tuxbox...v etc/enigma2 bol tento súbor ,ale jeho veľkosť bola 0(nula)...v etc/tuxbox bola velkosť 739 526..ale očividne to nebol priečinok,ktorý používa tuner,tak ma logicky napadlo okopírovať súbor z tuxbox do enigma2...ale to nebolo možné,ani z PC to nebolo možné a tak logicky som došiel k záveru ,že pamäť v azbox-e je plná a teda niesu možne dalšie zápisy...po poslednej aktualizácii softvéru sa zaplnila a netuším akím činom zrušilo satellites.xml v enigma2 na 0-u...ale aspon som pochopil,kde je jadro problému a urobil som nateraz to najjednoduchšie ,čo sa dalo...satellites z tuxbox som premiestnil do etc/enigma2 a zrazu v nastaveniach tunera mi ukázalo voľbu satelitu na ladenie...cez fast scan som naladil skylink a volné programy už idú...niekedy,zriedka na chvílu sekne obraz,ale už nieje iba tapeta na plazme,tak mám od vzbury žien doma na čas pokoj...
-ostáva mi nejako vyčistiť pamäť v azbox-e ,alebo nájsť iné riešenie,a nakolko som už čítal že tento kernel je ešte neznášanlivý z ICE kartou,tak nahodiť staršiu verziu...no a potom by som mal nejako vypátrať ako rozchodiť oscam..momentálne je nahodenýCCcam a vraj sa dá na zdielanie použit aj ten,ale fakt to ešte netuším..;-)...
za nejaké typy či odkazy na vlákna ,kde sa to riešilo by pomohli a vopred vďaka ;-)
-tuner nebol nastavený pretože v nastavení tuneru v kolonke satelit nebola ponuka žiadneho satelitu,to ma viedlo k tomu skontrolovať súbor satellites.xml v etc/enigma2 a etc/tuxbox...v etc/enigma2 bol tento súbor ,ale jeho veľkosť bola 0(nula)...v etc/tuxbox bola velkosť 739 526..ale očividne to nebol priečinok,ktorý používa tuner,tak ma logicky napadlo okopírovať súbor z tuxbox do enigma2...ale to nebolo možné,ani z PC to nebolo možné a tak logicky som došiel k záveru ,že pamäť v azbox-e je plná a teda niesu možne dalšie zápisy...po poslednej aktualizácii softvéru sa zaplnila a netuším akím činom zrušilo satellites.xml v enigma2 na 0-u...ale aspon som pochopil,kde je jadro problému a urobil som nateraz to najjednoduchšie ,čo sa dalo...satellites z tuxbox som premiestnil do etc/enigma2 a zrazu v nastaveniach tunera mi ukázalo voľbu satelitu na ladenie...cez fast scan som naladil skylink a volné programy už idú...niekedy,zriedka na chvílu sekne obraz,ale už nieje iba tapeta na plazme,tak mám od vzbury žien doma na čas pokoj...
-ostáva mi nejako vyčistiť pamäť v azbox-e ,alebo nájsť iné riešenie,a nakolko som už čítal že tento kernel je ešte neznášanlivý z ICE kartou,tak nahodiť staršiu verziu...no a potom by som mal nejako vypátrať ako rozchodiť oscam..momentálne je nahodenýCCcam a vraj sa dá na zdielanie použit aj ten,ale fakt to ešte netuším..;-)...
za nejaké typy či odkazy na vlákna ,kde sa to riešilo by pomohli a vopred vďaka ;-)

-
JohnCenaWWE
- V.I.P.
- Dostal poděkování: 6 poděkování
ja mam tento OpenRSI-3.0-azboxhd-20130701
tento sa mi osvedcil najlepsie zatial mam tam kopu pluginov/na usb/ nahraval som 2 rozne veci z 2 TP a 3 pozeral a secko slo jak hodinky,zatial spokojnost
tento sa mi osvedcil najlepsie zatial mam tam kopu pluginov/na usb/ nahraval som 2 rozne veci z 2 TP a 3 pozeral a secko slo jak hodinky,zatial spokojnost
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,SSD Patriot Burst 120 GB,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
-
- Nováček
Dík za tipa Johnny ;-)...nahodil som OpenRSI-3.0-azboxhd-20130701...má to kernel 3.3.1...CCcam 2.3.0...včera to šlo celkom svižne,prepínalo rýchlo..nakolko soft cam bol definovaní ako CCcam(iba) chcel som ho upgradnut na 2.3.0..tu niekde na fore som našiel vlákno ,kde sa to riešilo tak že stačilo skopírovať 2 položky do usr/ bin a usr/script...ked som tak urobil všetko padlo obraz fuč,kartu akoby som ani nemal,žiadne info v GSU cam managerovi..proste,akoby prestala fungovať čítačka...do pol jednej v noci som 3x preinštaloval enigmu,vyskúšal rôzne spôsoby install-u CCCam 2.3.0...a výsledok žiadny..dnes to isté do 14-tej a nakoniec som musel napojiť staručký Humax 5500 aby som overil či vôbec mám signál v kábli...na moje prekvapenie som bol bez signálu..0%...mám sice motor na parabole,ale nieje zapnutý,natáčanie je zablokovane a predsa včera muselo dôjsť k posunu paraboly-konvertor je twin a bol som napojení na koaxiál,ktorí nešiel cez motor--takže čistá záhada ako došlo k aktivácii motora,ked bol nezapojený!!!..dnes som humaxom zistil a nastavil signál a po reštarte softcam ukázalo kartu v managerovi a programy nabehli základné,avšak HD prepína dlho,niekedy napíše že nenašlo PAD,či SID a celé prepínanie kanálov je pomalé,občas vypadne uplne,zasekáva sa...nakolko som včera a dnes vyskúšal neskutočne spôsobov a rád čo som tu na fore našiel a až teraz je soft cam aktívny,aj ked diskutabilne...fakt netuším ,ktorí z tích spôsobov teraz aplikovať,aby som další den nestratil testovaním čo bude šlapať najlepšie....postupne nachádzam logiku v postupoch,ale kím ja si to dám do správnych súvislostí tuším bude už po vianociach...k share som sa kôli včerajšej nehode prakticky nedostal,aj ked som skúšal,tak bez signalu to o ničom...ak sa najde nejaký poradca,tak by som uvítal nejakú pomoc,aj cez SS ,aby som tu nezamoroval vlákno a web...;-)