Mimo mísu matika

Volná diskuze.
Odpovědět
Thomik1 Czech Republic
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 105 poděkování

Mimo mísu matika

Příspěvek od Thomik1 »

Jen pro zajímavost 63. ročník Matematické olympiády ...

V hostinci U Trí prasátek obsluhují Pašík, Rašík a Sašík. Pašík je necestný, takže
každému hostovi pripocítá k celkové cene 10 krejcaru. Rašík je poctivec, každému vyúctuje
presne to, co snedl a vypil. Sašík je dobrák, takže každému hostovi dá slevu z celkové útraty
ve výši 20 %. Prasátka si jsou tak podobná, že žádný host nepozná, které zrovna obsluhuje.
Beránek Vendelín si v pondelí objednal tri kolácky a džbánek džusu a zaplatil za to
56 krejcaru. Byl spokojen, takže hned v úterý snedl pet kolácku, vypil k nim tri džbánky
džusu a platil 104 krejcary. Ve stredu snedl osm kolácku, vypil ctyri džbánky džusu a zaplatil
112 krejcaru.
1. Kdo obsluhoval Vendelína v pondelí, kdo v úterý a kdo ve stredu?
2. Kolik krejcaru úctuje Rašík za jeden kolácek a kolik za jeden džbánek džusu?
(Všechny kolácky jsou stejné, stejne tak všechny džbánky džusu. Ceny uvádené v jídelním
lístku se v uvedených dnech nemenily.) (M. Petrová)

(samozřejmě já už výsledek znám ,ale schválně zkuste) :88: co po těch děckám v 9 třídě nechcou..

Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB
Obrázek
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
jakubmld1
Nováček
Nováček

Re: Mimo mísu matika

Příspěvek od jakubmld1 »

a poradíte mi postup alespoň? je to velmi složité,já jsem letošní deváťák,ale s tímhle si moc nevím rady,jen postup

Thomik1 Czech Republic
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 105 poděkování

Re: Mimo mísu matika

Příspěvek od Thomik1 »

Postup je logické myšlení. Napovím ti. Poslední tedy středeční nákup je slevneny o 20%

Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB
Obrázek
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
Odpovědět

Zpět na „Volná diskuze“