nor 2
-
- Pokročilý
- Dal poděkování: 12 poděkování
nor 2
podla čoho viem aku verziu mam odskušat nahrat do vitamina . mam urobenu upravu podla navodu pdf od granteca. pojde to teda nahrat tym postupom ako je v navode cez usb a bez kabla. čo sa tym ziska oproti tym verziam čo su tam teraz od jona aj steinera.mam urobenu upravu toho kabla z konektora podla navodu .aky rozdiel tam bude a hlavne čo bude lepšie.mam doteraz problem pri nahodeni serveru a zapnuti mgcamu a oscamu aby to spolahlivo prepinalo medzi čitanim karty a free serverom .nejde to spolahlivo ani na jednom systeme. ak sa neodstrani tento problem tak to nema zmysel ani skušat. diky za rady a s pozdravom vaš velky fanušik vitamin.diky .
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: nor 2
enigma2 neriesi emulatory . spolahlivost emulatorov je dana nastavenim uzivatelom a pouzitim spravnej verzie emulatora. je to veda a nie kazdemu je sudene , hlavne pri kombinacii roznych zdrojov opravneni.
moznost pouzivat usb s fat32 umoznuje vytvarat jednoduche zalohy funkcneho systemu a bez dodatocnych nastrojov prevadzat upgrade systemu , ak nieje dostupne online.
taktiez su tam funkcne tlacitka na prednom panely, ,ktore umoznuju rozne funkcie - ak sa stlacia pocas bootu prijimaca - ich funkciu popisem neskor.
takze pre teba nieje vhodna tato verzia enigmy .
moznost pouzivat usb s fat32 umoznuje vytvarat jednoduche zalohy funkcneho systemu a bez dodatocnych nastrojov prevadzat upgrade systemu , ak nieje dostupne online.
taktiez su tam funkcne tlacitka na prednom panely, ,ktore umoznuju rozne funkcie - ak sa stlacia pocas bootu prijimaca - ich funkciu popisem neskor.
takze pre teba nieje vhodna tato verzia enigmy .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
- radkoslav
- Nováček
Zdravim, tiez pridam jednu otazku: preco FAT32 ??? Je tam limit 4GB na subor. Mam 32GB USB kluc a pouzivam na Vitamine funkciu Timeshift aj pri HD programoch, taktiez nahravam HD a prehravam rozne MKV subory, ktore su vacsie ako 4GB. Funguje to aj s NTFS, pripadne ext2, ext3? Dik
Showbox VITAMIN 5000HD E2 + GI Xpeed LX3, DiseqC 13°E, 19,2°E, 23,5°E a 28,2°E, FTE AL 105cm
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
to je jednoduche - hack ntsf nevojde do ubootu.
potom - USB FAT32 sluzi vylucne na ulozenie OS , nie na umiestnovanie nahravok . Aj ked - uz som videl jedneho borca, ktory nahraval do /tmp/ vo fw . Nedoporucujem to.
FAT32 1GB na OS uplne staci. Videa si nahravaj na dalsi USB disk.
Potom je moznost napriklad 16GB disk rozdelit . 1GB sprav FAT32 a zvysok si daj co chces .
V zasade plati , do oblasti vyhradnej pre system sa nenahrava.
Preco sme zvolili FAT32 USB ?
Aby bezny windows smrtelnik nemusel na obycajne nahravanie sw pouzivat specialne utility. Zaroven sme v novom uboot sfunkcnili tlacidla predneho panelu - pocas bootu prijimaca. Ideou bolo odstranit nutnost pouzivania serioveho rozhrania na upgrade.
Pouzitim upravy č.1 - odpojenie pin 5 z konektoru, sa odstranil problen s dvojitym startovanim a zaroven problem nekompatiblinych USB klucov. Uz nieje potrebne hladat "ten spravny " usb kluc, aby sa dalo s boxom cosi robit.
Moznost pouzit takyto usb disk v predu, umozni aj zavriet kryt predneho panelu . Pri hladani vhodneho staci pozerat na velkost , v boxe uz funguje absolutna vacsina usb diskov.
potom - USB FAT32 sluzi vylucne na ulozenie OS , nie na umiestnovanie nahravok . Aj ked - uz som videl jedneho borca, ktory nahraval do /tmp/ vo fw . Nedoporucujem to.
FAT32 1GB na OS uplne staci. Videa si nahravaj na dalsi USB disk.
Potom je moznost napriklad 16GB disk rozdelit . 1GB sprav FAT32 a zvysok si daj co chces .
V zasade plati , do oblasti vyhradnej pre system sa nenahrava.
Preco sme zvolili FAT32 USB ?
Aby bezny windows smrtelnik nemusel na obycajne nahravanie sw pouzivat specialne utility. Zaroven sme v novom uboot sfunkcnili tlacidla predneho panelu - pocas bootu prijimaca. Ideou bolo odstranit nutnost pouzivania serioveho rozhrania na upgrade.
Pouzitim upravy č.1 - odpojenie pin 5 z konektoru, sa odstranil problen s dvojitym startovanim a zaroven problem nekompatiblinych USB klucov. Uz nieje potrebne hladat "ten spravny " usb kluc, aby sa dalo s boxom cosi robit.
Moznost pouzit takyto usb disk v predu, umozni aj zavriet kryt predneho panelu . Pri hladani vhodneho staci pozerat na velkost , v boxe uz funguje absolutna vacsina usb diskov.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Pokročilý
chcem sa spytat že ktoru verziu možem použit ked mam tu upravu toho kabla urobenu podla tvojho navodu. ake možnosti bude mat tato nova verzia od tych predošlych. bude to podobne a lepšie startovanie programov alebo niečo ine. diky za odpoved.vitamin
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
vyskusaj z 27.10.2013 viewtopic.php?f=422&t=12824&p=101033#p101033
mal som aj PKT , ale tam nemali doriesene zobrazovanie na displayi .
mal som aj PKT , ale tam nemali doriesene zobrazovanie na displayi .
-
- Pokročilý
mam problem verziu cez kabel sme stiahli ale nejde mi zmazat tu verziu pre e2.ukaže že subor je na usb ale napiše aj stahovanie ubotu ale neukazuje nič iba na displeji piše stahovanie.percenta sa nehybu na tom starom softe.nemože to robit ten vitiahnuty kabel.neviem si rady poradtemi prosim som zufaly.diky za rady ,vitamin. budem čakat na rady.
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
aku povodnu verziu e2 na disku ?
nechapem .
skuste sa vyjadrovat standartne. ja som nikde ani len slovom nespomenul nejaku povodnu verziu e2 . takisto nie nejake %.
neviem co robis s boxom .
navod je napsiany presne, tak skus povedat v ktorom bode si sa zasekol .
nechapem .
skuste sa vyjadrovat standartne. ja som nikde ani len slovom nespomenul nejaku povodnu verziu e2 . takisto nie nejake %.
neviem co robis s boxom .
navod je napsiany presne, tak skus povedat v ktorom bode si sa zasekol .
-
- Pokročilý
mam tam teraz verziu 9916 sw.ked tam dam usb zo zavadzatim boot loderom tak mi piše že subor je na usb aj piše že ho stahuje aj napis na sat.piše že stahuje ale nič ine neukazuje.čakal som asi 5 minut a nič.stale piše na displeji že stahuje.ale nič .porad mi prosim čo mam robit.diky za radu vitamin.
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
aha. uz vyssie som pisal, ze som nikdy neskusal nahravat sw z original image .
sapro.img je upravena verzia, ktora umoznuje nahrat iny bootloader .
ale viem ,ze obcas pri nahravani sw v originaly robil problem jazyk . zvol si anglictinu a skus to tak nahrat.
vsimni si v navode co som napisal :
sapro.img je upravena verzia, ktora umoznuje nahrat iny bootloader .
ale viem ,ze obcas pri nahravani sw v originaly robil problem jazyk . zvol si anglictinu a skus to tak nahrat.
vsimni si v navode co som napisal :
005jon pisla vyssie, ze to ide nahrat aj z original sw, ale ako to uz nenapisal a ani to ci to vobec dakedy skusal. :)Vychodzi stav :
1. Upraveny prijimac podla linku vyssie
2. V prijimaci je nahrany PKT uboot a majitel prijimaca pouziva USB verziu s ext2 filesystem .
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Mas zmenit typ USB . Nevie to odtial precitat a z originalu to ozaj ide. Teraz testovaner. Len najst "spravny USB kluc" je umenie v originali....
-
- Pokročilý
ten boot loder prešiel z angl.jazykom a teraz ked sme nahrali už nor 2 na usb tak piše flash booting stale dookola. neviem čo tomu je.mal by už nabehnut soft s e2 potom .ale stale piše flash boot .porad čo s tym .diky za rady .vitamin.počkam na rady.
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
to je zas iny problem . Po vypnuti boxu musis cakat vzdy aspon 3 sekundy do dlasieho zapnutia . inak nestihne detekovat usb a jednoducho nejde .
tazke vypnut box, vypinacom vzadu, pockat opat nastartovat.
enigmu si tma dal dufam rozbalenu - teda 2subory
root.img
uImage
tie dva subory - to je enigma na USB FAT32 .
tazke vypnut box, vypinacom vzadu, pockat opat nastartovat.
enigmu si tma dal dufam rozbalenu - teda 2subory
root.img
uImage
tie dva subory - to je enigma na USB FAT32 .
-
- Pokročilý
tie subory su tam obidva ako pišeš ale stale piše flash boot dookola to iste.neviem čo dalej skusil som aj druhy usb ale to iste aj nanom piše flash boot .som zufaly .neviem kde je chyba.aj to vypinanie som robil ako pišeš .a stale nič.
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
netreba skusat iny kluc, ja som vyskusal vsetky ,ktore v original nesli a tu idu normalne.
Pripoj USB do PC a daj znovu sformatovat - ale nie rychly format, pockaj pri standartnom formate.
potom tam opat nahraj tie dva subory .
vo vitamine pouzivam predny USB .
Pripoj USB do PC a daj znovu sformatovat - ale nie rychly format, pockaj pri standartnom formate.
potom tam opat nahraj tie dva subory .
vo vitamine pouzivam predny USB .