RTi Core v1.7.0

Diskuze E2

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Odpovědět
KubKo
Nováček
Nováček

Re: RTi Core v1.7.0

Příspěvek od KubKo »

Došla mi trpezlivosť. Preinštaloval som naspäť na 1.6.0 a všetko šlape ako hodinky. Netuším v čom je problém.
V 1.7.0. je pridané nastavenie 3G možno tam niekde sa niečo bije.

AZBox Premium HD+, Open RSI 3.0, interný SEAGATE Pipeline HD.2 500GB, LG 42SL9000
Yano
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Yano »

Zdar,
vsimol som si, ze sa roztaca disk pri prepinani kanalu a kym nabehne mam kolecka.
Kratka analyza ukazala, ze v subore /usr/lib/enigma2/python/Components/Renderer/Picon.py
je doplneny do premennej searchPaths aj riadok '/media/hdd/%s/'
t.z. ze enigma hlada picony aj na HDD.
Po zmazani prislusneho riadku uz je to OK.

VU+ SOLO2 (BH/VTI), Toshiba SATA 500GB, DG 380S Speedy 90E-4W, PHILIPS 42PFL8404H/12
AZBOX Premium HD (1xDVB-S), (RTI1.7), SATA Samsung ECO Green 1TB, oscam 0D96
nanga
Nováček
Nováček

Příspěvek od nanga »

VraKo píše:No, po 2 dnech za mě toto :

+ konečně se jeví přehrávání záznamů a timeshift ok
+ jakeštakeš funkční teletext (i ta vychytávka s volume tlačítky)
+ zelená obrazovka zatím nebyla

- po instalaci se mi automaticky nepřipojil USB Flashdisk (kde mám picony), musel jsem upravit fsstab
- HDMI nestabilní přepínání do standby, někdy vypne - někdy jen zčerná - někdy jen zešedne (nechápu, co tam 2 měsíce tvořili - asi ten pro všechny potřebný 3G setup)
- nevím jestli to nebude žrát více energie, protože se mi zdá, že nějak víc topí, i podle ukazatele zatížení cpu v hdglass se mu v mém případě nějak moc nechce pod 25% (nevím, možná se na tom podepisuje teletext)
- keymap od RTi stále naprd, raději jsem použil posledního pingflooda (ještě tak kdyby v něm nějak šlo namapovat tlačítko GUIDE, aby zapínalo plugin Cool TV Guide, pak by to asi nemělo chybu)

Ahoj tak jsem take nahodil 1.7čku a přesně jak pišeš nejdou mi picony z flešky,přitom ta fleška je asi připojena protože mi na ni nahrava i přehráva .Mohl bys mi prosimtě poradit co jsi přesně upravil v tom fsstabu.Děkuji.P.S. V 1.6ce jsem stim problem neměl použita stejna fleška i picony a soubory na ni.

nanga
Nováček
Nováček

Příspěvek od nanga »

nanga píše:
VraKo píše:No, po 2 dnech za mě toto :

+ konečně se jeví přehrávání záznamů a timeshift ok
+ jakeštakeš funkční teletext (i ta vychytávka s volume tlačítky)
+ zelená obrazovka zatím nebyla

- po instalaci se mi automaticky nepřipojil USB Flashdisk (kde mám picony), musel jsem upravit fsstab
- HDMI nestabilní přepínání do standby, někdy vypne - někdy jen zčerná - někdy jen zešedne (nechápu, co tam 2 měsíce tvořili - asi ten pro všechny potřebný 3G setup)
- nevím jestli to nebude žrát více energie, protože se mi zdá, že nějak víc topí, i podle ukazatele zatížení cpu v hdglass se mu v mém případě nějak moc nechce pod 25% (nevím, možná se na tom podepisuje teletext)
- keymap od RTi stále naprd, raději jsem použil posledního pingflooda (ještě tak kdyby v něm nějak šlo namapovat tlačítko GUIDE, aby zapínalo plugin Cool TV Guide, pak by to asi nemělo chybu)

Ahoj tak jsem take nahodil 1.7čku a přesně jak pišeš nejdou mi picony z flešky,přitom ta fleška je asi připojena protože mi na ni nahrava i přehráva .Mohl bys mi prosimtě poradit co jsi přesně upravil v tom fsstabu.Děkuji.P.S. V 1.6ce jsem stim problem neměl použita stejna fleška i picony a soubory na ni.
Zapomel sem mam azbox elite hd a skin pouzit hdglass 4.24

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Zkoušel jsem co zvládne MC. Testovací mkv přehrává plynule do 60 Mbits, při 70 se už kousne. To je pěkné, u origo fw jsme byli rádi za 12 Mbits. Několikrát se mi ale stalo že zapnu MC a nepřehraje vůbec nic, všechny soubory se po pár sekundách vrátí do seznamu. Tak jdu zpět na TV příjem, není obraz a zvuk periodicky vypadává. Pomůže jen vypínač. Potom to můžu zkoušet celý den a už to neudělá.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
schmegea
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schmegea »

Já už jen doplním, že přetáčení mi u mkv a avi v MC funguje, vzad se používá klasické tlačítko přetáčení a vpřed nutno tlačítkem caps/num
Jinak jsem nainstaloval cca 6 azboxů a zatím všude bez větších problémů, zelená žádná, MC spadlo jednou, nahrávání bez problémů.
Musím říct, že je to stabilní a po třech letech by výrobce mohl začít tento box již prodávat :grin:

DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
VraKo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od VraKo »

Ahoj tak jsem take nahodil 1.7čku a přesně jak pišeš nejdou mi picony z flešky,přitom ta fleška je asi připojena protože mi na ni nahrava i přehráva .Mohl bys mi prosimtě poradit co jsi přesně upravil v tom fsstabu.Děkuji.P.S. V 1.6ce jsem stim problem neměl použita stejna fleška i picony a soubory na ni.[/quote]

Přepiš původní tím v příloze a restartuj box ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

AZBox HD Premium - Enigma2 - OSCam/Mgcamd/CCcam
nanga
Nováček
Nováček

Příspěvek od nanga »

VraKo píše:Ahoj tak jsem take nahodil 1.7čku a přesně jak pišeš nejdou mi picony z flešky,přitom ta fleška je asi připojena protože mi na ni nahrava i přehráva .Mohl bys mi prosimtě poradit co jsi přesně upravil v tom fsstabu.Děkuji.P.S. V 1.6ce jsem stim problem neměl použita stejna fleška i picony a soubory na ni.
Přepiš původní tím v příloze a restartuj box ...[/quote]

Diky za pomoc,ale už jsem nato prišel sam,jen sem se nedostal dřiv k pc až tet.

okol Czech Republic
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od okol »

interfernet píše:visper jsi šťastný člověk.
* nefunguje hdmi pass thru - je ticho na všech zdrojích
* když jsou interní titulky v mkv tak nenabídne externí
* není volba žluté barvy titulku (nutno ručně změnit)
Co je vlastne to HDMI pass thru?

Xtrend ET-9500 + Seagate Pipeline HD 1TB , E2, SG2100
Yano
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Yano »

Pol dna to ficalo a zrazu mam aj ja v oscame dvbapi: read error on fd 15 (errno=79 Value too large for defined data type).
Na rozbeh staci restart oscamu, ale po random time je to s5.
Pritom rovnaka konfiguracia mi uz ide skoro pol roka na RTI1.3.
Skoda, myslel som ze konecne mam verziu kde ide timeshift.

VU+ SOLO2 (BH/VTI), Toshiba SATA 500GB, DG 380S Speedy 90E-4W, PHILIPS 42PFL8404H/12
AZBOX Premium HD (1xDVB-S), (RTI1.7), SATA Samsung ECO Green 1TB, oscam 0D96
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

okol píše:
interfernet píše:visper jsi šťastný člověk.
* nefunguje hdmi pass thru - je ticho na všech zdrojích
* když jsou interní titulky v mkv tak nenabídne externí
* není volba žluté barvy titulku (nutno ručně změnit)
Co je vlastne to HDMI pass thru?
HDMI pass trough se týká jen zvuku. Pokud je HDMI kabel zapojen do AVR a z něho do TV tak volbou pass trough se přepíná zvuk na TV nebo do reprobeden. Ale ne každý AVR to umí.

brano2405
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od brano2405 »

Tak aj ja som dnes presiel na 1.7.0. Instalacia ok aj s AA,pre istotu. Podla mna je lepsie vsetko vycistit az tak nieco nove do neho davat. Timeshift a nahravanie z MPEG-2 aj MPEG-4 ok. Obraz sa mi zda krajsi. Zatial mi ide vsetko co som do teraz vyskusal. HDMI mi vypina,na tv mi ukaze nieje signal. Len neviem naco sa pouziva 3G setup.Lepsie je ked sa vsetko naladi dat restart tl. v zadu,nie len restart GUI. Neslo mi vsetko co som do neho dal,ale po celkovom restarte vzadu vsetko nabehlo k mojej spokojnosti. Takze zatial :87:

Azbox premium,RTi 1.7.0,USB OpenPli 2,1,CCcam 2.3.0,ariwa 200HD,ariwa 202E,HDBOX 9105plus Skylink ICE,SG2100 usals,LED Samsung ue40d6100
VraKo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od VraKo »

brano2405 píše:Tak aj ja som dnes presiel na 1.7.0. Instalacia ok aj s AA,pre istotu. Podla mna je lepsie vsetko vycistit az tak nieco nove do neho davat. Timeshift a nahravanie z MPEG-2 aj MPEG-4 ok. Obraz sa mi zda krajsi. Zatial mi ide vsetko co som do teraz vyskusal. HDMI mi vypina,na tv mi ukaze nieje signal. Len neviem naco sa pouziva 3G setup.Lepsie je ked sa vsetko naladi dat restart tl. v zadu,nie len restart GUI. Neslo mi vsetko co som do neho dal,ale po celkovom restarte vzadu vsetko nabehlo k mojej spokojnosti. Takze zatial :87:
S tím tvrzením "HDMI mi vypina,na tv mi ukaze nieje signal" bych nespěchal.... :51:

AZBox HD Premium - Enigma2 - OSCam/Mgcamd/CCcam
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Nevím proč vás tak rozčiluje nevypínání HDMI. Ten integráč žere z celého boxu nejmíň, nebude to ani 0,1W. Tam jsou jiní žrouti kteří by se měli zatípnout. Ale mě je to jedno, vypínám to celé.

ericek74
Nováček
Nováček

Příspěvek od ericek74 »

funguje vam motor v pohode?me to toci krok po kroku,takze kdyz prejizdim z 0,8 na 23,5,tak katastrofa

Odpovědět

Zpět na „AZ HD Diskuze E2“