fw 1.09.94 pro 9200 /9300/
Moderátor: By.Bob
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: fw 1.09.94 pro 9200 /9300/
vipni timeshift a nahra ti cely film. Obycajne byva problem v pripojenom disku. rychlost do 140MB/s je jednoducho prilis nizka, aby to fungovalo. Otestuj disk (v menu prijimaca) a podla toho sa rozhodni .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
- Nováček
Ahoj,taky pochvále posledního firmwaru jsem se ho rozhodl nainstalovat do své 9200.Mcas z 21.11 jsem upravil dle návodu granteca pro kartu ICE skylink (T14-T0).Vše šlapalo celý den ok,na noc jsem nastavil dvoje nahravání .Nahrano vše ok ,ale obraz opět zakodovan!
Nepomohl ani restart vzadu,ručně vypnout a zapnout plugin.Pak mě ještě napadlo dát do původního stavu nastavení reset sekvence na T0-T14 a ouha box opět šlape ,tak nevím budu zkoušet dál a uvidím.
Nepomohl ani restart vzadu,ručně vypnout a zapnout plugin.Pak mě ještě napadlo dát do původního stavu nastavení reset sekvence na T0-T14 a ouha box opět šlape ,tak nevím budu zkoušet dál a uvidím.
-
- Nováček
No abych pravdu rekl vazim si toho ze se ti kluci snazi stale vylepsovat Firmware a i diky tem klukum tady ze vsem ochotne poradi, hlavne nam co se v tom tolik neorientyrujou, ale jinak Ja jsem si koupil HD box 9200 s tim co jsem si v jeho specifikaci precetl ze to ma umet, ale to jsem nevedel ze bude 20x prehravat Firmw. a ze budu muset instalovat pluginy atd. takze mne to prijde strasny, a tuhle problematiku se nezajimam a chtel jsem jen koupit Satelitni prijimac se dvema tunery a moznosti nahravani a nic z toho stale dobre nefunguje, a ja nemam cas se s tim sr... stale dokola a to mohu rict ze jsem jeste celkem technicky typ nevim co takovy laici co stezi napisou mail... ( obrazne receno)
Priste mohu rici ze Linusovej Sat uz nikdy.
Snad jsem tim nikoho neurazil je to jen muj nazor.
Priste mohu rici ze Linusovej Sat uz nikdy.
Snad jsem tim nikoho neurazil je to jen muj nazor.
-
- Nováček
Ahojte.
Ako som už poznamenal, nainštaloval som včera 1.9.94A, do 22.00 hod. bežal HD BOX v pohode. Dnes o 16.10 hod. končila rozprávka na Markíze a pri pokusa o prepnutie programu bác a je po srande. BOX sa vypol úplne a nemôžem ho naštartovať. Aj pri reštarte vypínačom vzadu alebo na tvrdo vytiahnutím zo siete sa vôbec nechytá. Musím počkať asi hodinu a snáď sa mu niečo rozleží a pôjde. Len aký fw. tam dám. Toť otázka do pléna.
Ako som už poznamenal, nainštaloval som včera 1.9.94A, do 22.00 hod. bežal HD BOX v pohode. Dnes o 16.10 hod. končila rozprávka na Markíze a pri pokusa o prepnutie programu bác a je po srande. BOX sa vypol úplne a nemôžem ho naštartovať. Aj pri reštarte vypínačom vzadu alebo na tvrdo vytiahnutím zo siete sa vôbec nechytá. Musím počkať asi hodinu a snáď sa mu niečo rozleží a pôjde. Len aký fw. tam dám. Toť otázka do pléna.
-
- Nováček
Tak vypl jsem Timeshift a po nahrani filmu 90min zase zamrznul na kanale JimJam a nahravka je nefunkcni - soubor poskozen nahraval jsem film z NovaCinema. Je to des...Neverim ze se tenhle pristroj podari nekdy odladit. Vyrobce by to mel davat do prodeje jako Experimentalni zalezitost za 50% ceny nebo zadarmo radsi. Kdybych tam nechal firmw. z vyroby uz by mi neslo nic protoze Skylink ICE by to ani neprecetlo .... Kdyby to slo ted po roce vratit okamzite se toho zbavim 

-
Jerry973
- Nováček
Ja si ale myslim, ze bola chyba v predajcovi, ktory ta do toho zaviedol, resp. zle ti cely primac zle demonstroval. Z toho co tu pises, ze ake mas problemy, tak ja ja nic take nemam.
Neviem, mozno to zavisi aj od kusa, ale ja take problemy nemam. Vela krat sa aj stava, ze problem medzi dialkovym a sedackou ... Tym ta nechcem podcenovcat, ale tiez som do satelitneho sveta vstupoval a vybral som si prave linuxovy primac. Nevedel som o tom NIC, ale postupom casu sa na mna nieco nalepilo a teraz aspon cosi o tom viem. Nevenujem sa tomu pravidelne ako poniektori tu z fora, ze sa tym aj zivia, ale mam to ako konicek. Ak na to cas nemas, chod sa postazovat predajcovi, co ti primac doporucil, nech ti ho da do stavu ako vyrobca garantuje, alebo nech ti ho vymeni za druhy. Ak je obchodnik seriozny, mal by ti vyhoviet uz len preto, lebo primac nefunguje podla tvojich predstav.
Neviem, mozno to zavisi aj od kusa, ale ja take problemy nemam. Vela krat sa aj stava, ze problem medzi dialkovym a sedackou ... Tym ta nechcem podcenovcat, ale tiez som do satelitneho sveta vstupoval a vybral som si prave linuxovy primac. Nevedel som o tom NIC, ale postupom casu sa na mna nieco nalepilo a teraz aspon cosi o tom viem. Nevenujem sa tomu pravidelne ako poniektori tu z fora, ze sa tym aj zivia, ale mam to ako konicek. Ak na to cas nemas, chod sa postazovat predajcovi, co ti primac doporucil, nech ti ho da do stavu ako vyrobca garantuje, alebo nech ti ho vymeni za druhy. Ak je obchodnik seriozny, mal by ti vyhoviet uz len preto, lebo primac nefunguje podla tvojich predstav.
HD-BOX 9200
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
onky nevie pouzivat prijiamc. Su ludia, ktori to nikdy nebudu vediet - len pri nakupe sa ulakomili na funckie "navyse". Zial, tie su nedostupne - bez znalosti.
apropo:
UPC karta 0D02. Standartne sa pouziva provider 0000A0 .
na premiove HD programy sa pouziva ten isty provider?
apropo:
UPC karta 0D02. Standartne sa pouziva provider 0000A0 .
na premiove HD programy sa pouziva ten isty provider?
-
- Nováček
Pokud vam zlobi nahravani, tak zkuste naformatovat disk na Journaled. Ja jsem testoval NTFS a nesly me mazat nahravky a nejak divne se to chovalo, sekalo se to pri prehravani apod. Od te doby, co tam mam linuxovy format JFS, tak nemam problem, formatoval jsem primo v hdboxu.
Pozn. linuxovy prijimac fakt neni pro kazdeho, clovek se musi neco naucit .... softwarovou podporu ma OCTAGON/HDBOX excelentni ... porad se snazi resit problemy ... ja bych svuj HDBOX 9100 nemenil za nic jineho, mozna za novejsi hdbox. Pro me super. Proslo me rukama dost prijimacu a nove hdboxy jsou proste skvele v pomeru cena/vykon.
Pozn. linuxovy prijimac fakt neni pro kazdeho, clovek se musi neco naucit .... softwarovou podporu ma OCTAGON/HDBOX excelentni ... porad se snazi resit problemy ... ja bych svuj HDBOX 9100 nemenil za nic jineho, mozna za novejsi hdbox. Pro me super. Proslo me rukama dost prijimacu a nove hdboxy jsou proste skvele v pomeru cena/vykon.
-
- Nováček
:-) Musim se nad tim pousmat... Presne jsem pichl do vosiho hnizda. Od Granteca jsem nic jineho ani necekal je to odbornik o tom neni pochyb ale nechape, ze nekdo proste neni takovy "fajnsmekr" na linuxove prijimace. Proste si jen myslim, ze by to chtelo kupujici vice informovat o tom co je ceka. Ja nejsem odbornik na Linux dokonce jsem to nikdy neresil, o to vice si rozumim s windows a nemam zajem si proste Linux osvojovat jen jsem chtel sat. prijimac se dvema tunery a nahravanim na disk. A ono to proste za ty penize nefunguje :-( a proto ho nemuzu nikomu doporucovat. Kamaradovi bych ho doporucil v pripade ze si chce hrat s linuxem, presne jak to napsal jeden kolega prede mnou, ze to ma jako konicek.
Kazdopadne nic proti nikomu na foru nemam. aby to nekdo zle nepochopil, jen mne mrzi ze " s tim boxem neumim" tot vse
Kazdopadne nic proti nikomu na foru nemam. aby to nekdo zle nepochopil, jen mne mrzi ze " s tim boxem neumim" tot vse
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Mam hdobox9200 , usb disk 32GB - totoal smejd, s FAT 32
kartu ICE
nahraval som sucasne dva progrmay s rozdielnym koncom. Nharane oba bez problemo. Jedna nahravka 1:20 a druha 0:32 .
pouzil som oscam_ice z downloadu.
HDbox nieje pre mna osie hniezdo- ked sa vacsionou dostanem do nefungujuceho boxu, najdem v nom nepochopitelne nastavenia, ktore autor uprav nikdy nevie zdovodnit . To je problem HDboxu - uzivatelia. Takze staznosti uz na mna neplatia- lebo ak nieco nejde - ja sam to tu bez okolkov napisem.
Mam aj 9100, 9105 a 7110 . Viem v celku dost presne, co funguje a co nie. Nahravanie urcite nieje problem - na ziadnom. Ostatne- staci si precitat prispevky - v jednom boxe funguje A a nefunguje B a v druhom presne opacne.
Inak - vianocujte, este mame jeden den :)
A aby ste nepovedali,este vyskusam aj nahravanie z epg . Zajtra potom napisem, ci som box rozchodil :)
kartu ICE
nahraval som sucasne dva progrmay s rozdielnym koncom. Nharane oba bez problemo. Jedna nahravka 1:20 a druha 0:32 .
pouzil som oscam_ice z downloadu.
HDbox nieje pre mna osie hniezdo- ked sa vacsionou dostanem do nefungujuceho boxu, najdem v nom nepochopitelne nastavenia, ktore autor uprav nikdy nevie zdovodnit . To je problem HDboxu - uzivatelia. Takze staznosti uz na mna neplatia- lebo ak nieco nejde - ja sam to tu bez okolkov napisem.
Mam aj 9100, 9105 a 7110 . Viem v celku dost presne, co funguje a co nie. Nahravanie urcite nieje problem - na ziadnom. Ostatne- staci si precitat prispevky - v jednom boxe funguje A a nefunguje B a v druhom presne opacne.
Inak - vianocujte, este mame jeden den :)
A aby ste nepovedali,este vyskusam aj nahravanie z epg . Zajtra potom napisem, ci som box rozchodil :)
-
- Nováček
Věčně si říkám, proč si na tom někdo, kdo to tak perfektně zvládá, nezaloží živnost. Dyť by měl spoustu kšeftů. A všichni by byli v pohodě.
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nahravanie cez epg funguje. Konfiguracia ako vyssie, fw original HDBox9200, 1.09.94
Denne spravim cez team par boxov a nik mi za to neplati (pouvazujem o zmene ?) .
Aj pri HDBoxe ale plati jedna zasada. Pri kupe treba zvazit svoje schopnosti a nenechat sa ohurit funkciami , hlavne nie tymi, ktore niesu v popise ,ale koluju po internete ako nikde nepublikovane bonusy.
Denne spravim cez team par boxov a nik mi za to neplati (pouvazujem o zmene ?) .
Aj pri HDBoxe ale plati jedna zasada. Pri kupe treba zvazit svoje schopnosti a nenechat sa ohurit funkciami , hlavne nie tymi, ktore niesu v popise ,ale koluju po internete ako nikde nepublikovane bonusy.
-
- Nováček
Takže po 48 hod. fw 1.09.94A u mna preinštalovaný na verziu bez "A", nakoľko včera asi 2-3x total zásek, 1x na hbo hd a 2x na markíze, bez akéjkoľvek inej činnosti, bežné sledovanie, a raz pri nahrávaní hbo hd večer pri nahrávaní fotri sú lotri, škoda. Od večera potom nahodená verzia 94 s posledným mcasom zatial drží, avšak pri nahrávaní naozaj záseky, škoda. Ešte som si všimol že chod pri prepínaní je v pohode, ale napr. ked po chvíli nečinnosti prepnem na iný program, akoby mu chvílku trvalo prepnutie, trocha je to spomalené, ale ked hned prepínam dalej už to ide v pohode. 
-
- Nováček
Par lidi se na me obratilo, ze na hdboxu v podstate jeste nenahrali bez problemu zadny film. Protoze moc nenahravam, ale nedalo me to, tak jsem to vcera vecer testoval na novem octagon firmwaru 1.09.94A v mem hdboxu 9100. Tak jsem pres epg naklikal 4 filmy z ruznych kanalu, neco z karty, neco pres sdileni, rano jsem to kontroloval ... vsechno nahrano, zaznamy plne funkcni a hdbox jede stale paradne rychle od te doby, co mam novy firmware. Nahravani mam tedy overene a funguje to. Pouzivam oscam amino stapi. Jak jsem psal drive, zkuste pouzit JFS file system na nahravacim disku, s NTFS jsem mel taky problemy a oscam plugin jako ja a jeste urcite si vypnete timeshift.
-
marsim21
- Administrátor
- Dal poděkování: 178 poděkování
- Dostal poděkování: 265 poděkování
HDD naformátováno na Jurnaled a s nahrávkami nemám, také žádné problémy.

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.