hdFS-9300, symbol eura € před záznamem, nelze přehrát

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

tulino
Pokročilý
Pokročilý

Re: hdFS-9300, symbol eura € před záznamem, nelze přehrát

Příspěvek od tulino »

Kód: Vybrat vše

Petans? 
To malo byt vyziadanie odpovede od Petansa. Aby sa vyjadril odkial tu info ma, resp ako sa mu to ma na Octagone prejavovat.

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Preto sa pýtam Teba, lebo tu máš dobré renomé. Nič také sa po aktualizácii nedeje že ? :-)

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

ano rozumiem,
uz som napisal, ze som take nic nespozoroval s upozornenim, ze som zmenu fw robil vzdy po resete na tovarenske nastavenie a preto sa pytam Petansa, ze odkial tu info ma resp ako sa mu to na Octagone prejavuje

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
ShaMan
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 8 poděkování

Příspěvek od ShaMan »

digitv píše:Mně satelitní technika nikdy neživila a neživí. Mám to jako hobby. Bohužel, když věci nefungují jak mají, tak mně to vadí. No o5 jsem se odpovědi nedočkal, který FW je funkční se SkyLink kartou. Nevypínat box mně napadlo, ale jen se děsím toho, až si koupím nové auto, aby mne nepotkalo to samé. Chceš využívat všechny funkce co proklamujeme? Tak nechej auto celý život nastartované!!!! :92: Opravdu rada nad zlato. Tak radil v neděli v telce i ten váš Babiš.

Mně taky window neživí a byl jsem s ním nespokojený , tak jsme přešel na Linux , ale taky má mouchy tak jsme přešel android a ten má taky má mouchy ...
Co teď a včil babo mudruj .....

Tam kde předevčírem znamená pozítří ...
petans
Nováček
Nováček

Příspěvek od petans »

Dempsey: diky za odpoved. Jinak po tovarnim nastaveni se vse nevymaze, data lze pak obnovit (pokud je nevymazes Delete stored position), takze v tomhle pripade neberu co psal tulino, ze po "tovarnim" je vse smazano. Nevim jestli je to jinym loaderem, ale po stazeni firmware se nejprve flash maze (na displeji ERASE) a pote nahraje novy fw. Ted jsem hdbox dlouho nevidel, ale mam moznost odzkouset behem tydne, takze uvidim. Jestli je to stejne, tak se omlouvam za ten blbej dotaz, ruku do ohne za to nedam.

OCTAGON SF 1018 HD 500GB / OCTAGON SF 1008 HD
fw 1.09.94-A, E2 PKT HAARP v3a
tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

U mna na Octagone s loaderom 1.19 po resete na tovarenske nastavenie box nie je nastaveny a nema naladene programy - u teba je to inak?
Po restarte a preinstalovani fw ponuknne box obnovenie settingov zo zalohy (stored position), co treba odmietnut, aby sa settintg (SYS) nebil s novsim firmwarom
Zalohu v boxe (stored position) uz davno nerobim a uz ju ani po vycisteni cleanerom myslim ani box neponukal, asi je vymazana.
Kamaratov Octagon ma loader 1.23 a tiez si nepamatam hlasku ERASE pred stahovanim firmware, viem len ze najprv beha zeleny pas ked sa stahuje fw a netusim co hore pise, potom ide restart a na displaji tunera sa odcitavaju percenta instalacie.

petans
Nováček
Nováček

Příspěvek od petans »

To je prave ono, kde se ti vezme po preinstalovani fw ta nabidka jestli obnovit ze zálohy, kdyz pises ze po tovarnim nastavení se vse vymaže.

Ano, nejdriv se objevi Erase a postupna procenta do 100, pak instalace s procenty jak pises.

petans
Nováček
Nováček

Příspěvek od petans »

... pred tim mazanim (Erase) se samozřejmě jeste stahuje fw, ten pruh o kterém pises. Takže 3 etapy.

Jsmiht
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jsmiht »

petans píše:To je prave ono, kde se ti vezme po preinstalovani fw ta nabidka jestli obnovit ze zálohy, kdyz pises ze po tovarnim nastavení se vse vymaže.

Ano, nejdriv se objevi Erase a postupna procenta do 100, pak instalace s procenty jak pises.
Áno,presne tak je to aj pri inštalácii fw na octagone s7,možem potvrdiť,pred inštaláciou prebehne proces erase a potom inšt.fw.

OPENBOX S7 HD PVR L 1.54 fw test 6.2+OScam 6970 static
tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

petans píše:To je prave ono, kde se ti vezme po preinstalovani fw ta nabidka jestli obnovit ze zálohy, kdyz pises ze po tovarnim nastavení se vse vymaže.
ak je cielom mat cisty system, tak tuner vymaze config a programy v beziacom systeme, chlapci, cize po resete nastaveni na tovarenske nastavenie jednoducho tieto data system nepouziva = ako keby neboli (rovnako v PC, ked date data vymazat, tak oni tam ostanu, nielen v kosi, az dovtedy kym sa neprepisu inymi a aj tak sa daju rekonstruovat)
nova instalacia potom data (config a programy) ponuka ako OBNOVENIE ZO ZALOHY, nie z FUNKCNEHO A SPUSTENEHO SYTEMU
petans píše:... pred tim mazanim (Erase) se samozřejmě jeste stahuje fw, ten pruh o kterém pises. Takže 3 etapy.
Erase, ale vies co maze? Podla mna maze miesto pre novy FW vo flaske = maze stary fw, nemaze uzivatelske data ani cofing, tie su ulozene na disku a odtial ich system natahuje pri strate.
Alebo to mas tak, ze po Erase nemas plugin a programy aj ked si ich predtym nezmazal?
Vyskusaj a daj vediet.
Jsmiht píše: Áno,presne tak je to aj pri inštalácii fw na octagone s7,možem potvrdiť,pred inštaláciou prebehne proces erase a potom inšt.fw.
One more time - vieme co presne sa maze pri ERASE?

petans
Nováček
Nováček

Příspěvek od petans »

Ne, nevim co maze, ale proste to tam je ... U Octagon navic existuje flash repair cleaner, u hdbox nevim, nic podobneho jsem tady na foru nenasel. Nekde jsi psal ze HDBclean cisti jak "var", tak dalsi slozky, napis ktere to jsou slozky, az bych u sebe mel hdbox, chtel bych vyzkouset, jestli necisti jen "var" a nema stejnou funkci jak barevne tlacitko pred instalací pluginů.

tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

Kde co je? Config a programy na disku? Ale ved sa nehadam ze nie su na disku. Na tom su ale aj nahravky a system ich rovnako nevyuziva. Mozem dat vo VAR aj hymnu sovietskeho zvazu v mp3.
Pochop ze je rozdiel, ked sa vycisti system, ktory sa spusti bez vsetkeho balastu. Je irelevantne, ze tie data ostanu ulozene. Podstatne je ze ich nepouziva system. Ani tu hymnu v mp3.
Pisem tak zlozito ze sa to neda pochopit?

A pytal som sa ta, ci to u teba funguje tak, ze po Erase nemas plugin a programy aj ked si ich predtym nezmazal?
Na toto odpovedz.

Cervene tlacidlo zjavne nema tu istu funkcnost ako cleaner. Preco? Lebo po cleneri funguje box o poznanie lepsie ako po vycisteni uzivatelskych dat aj cez FTP. U teba nie?

petans
Nováček
Nováček

Příspěvek od petans »

Ale ne, to vymazani pred instalaci fw, ze tam je u Octagonu zakomponovany, to jsem myslel. Ze to u hdboxu asi neni. S temi pluginy nevim, protoze je automaticky mazu pred tovarnim nastavenim. Vsak ten postup jsem psal v jinem vlakne. Nemam cas na tyhle bejkarny ale jak to pujde tak vyzkousim, mrzi mne trochu, ze dovozce se tady moc nevyjadruje a jeste varuje pred nakupem "klonu" a pysni se technickou nebo softwarovou podporou, kdyz vsechny typy fortis v podstate umi to same. Treba se pletu, ale tak to vnimam, alespon z tech poslednich vlaken (digitv jak tu psal) a z diskuzi u kazdeho a zejmena poslednich firmware.

tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

Mysliet si nieco moze pekne zaviest ostatnych. Vediet je lepsie.
Podla mna nie je implementovane cistenie pri instalacii noveho fw, nemozes tvrdil opak, ked mazes VAR resp pluginy pre updajtom.
Suhlasim, ze by aj bodlo mat viac info, no obavam sa, ze by to urobilo iba viac skody ako uzitku. Vid problemy niektorych so zakladom.
A vies, ze toto nie je oficialna podpora dovozcu. A aj preto si len nieco myslime, domnievame sa, dohadujeme sa. Vratane mna.

petans
Nováček
Nováček

Příspěvek od petans »

Nikde jsem netvrdil, ze to cisti slozku s pluginy, jen jsem psal, ze je tam oproti (tedy zrejme) hdboxu navic, myslim to mazani pred instalaci firmware. Co se maze nevim, ale uplne k prdu to tam asi taky nebude.

Nevidim duvod proc by vic informaci melo delat vic skody nez uzitku. Podle mne naopak, podivej jak tu radis jak o zivot, nedocetl jsem se nikde co je doporucene dovozcem, stacilo by napsat dvoutunerovy hdbox 9200 má byt pro vsechny popisované funkce s kartou tou a tou v této konfiguraci ...., pokud má vliv postup instalace tak to musite provadet tak a tak,.... A kdyz to začne po 14 dnech blbnout, nezvlada to treba to a to, tak je chyba tam a tam ... A konkretne, ne obecne (zkus to a to, jiny mcas, ...). Nebo je box nespolehlivy, to je preci jednoduchy.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“