Problem Tunera B s HD channels
Moderátoři: gorick, matchboxx, clasicrock
-
- V.I.P.
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 43 poděkování
Re: Problem Tunera B s HD (SR30000) na 0,8w
Neviem aku z nozickami ale ja som daval smd.
DM 900 UHD, SSD Kingston 240GB. Xtrend ET8000, SSD Kingston 240GB, Parabola Maximum E-85.
-
- Nováček
- Dal poděkování: 2 poděkování
v sekcii inzeraty som dal ponuku na predaj 2 ks,
este niektore podla mna uzitocne informacie dam do tohto vlakna
-------------------------------------
na cipe je oznacenie DCP1139 AACKD, je to SMD prevedenie, aj povodne originaly su SMD, takze s nozickami ktovie ci existuju
- Instalacia by mala byt prevedena profesionalne pomocou teplovzdusnej stanice + odsavacky, vid spomenute youtube video
- Upozornujem na riziko ze aj v pripade uspesnej hardverovej instalacie, moze dojst k znefunkcneniu tzv. security board, co ma za nasledok pokazenie prijimaca (ostane stat na "Booting") a nutnu vymenu zakladovej dosky + security dosky, nepomoze ani opetovna instalacia povodneho oscilatora
este niektore podla mna uzitocne informacie dam do tohto vlakna
-------------------------------------
na cipe je oznacenie DCP1139 AACKD, je to SMD prevedenie, aj povodne originaly su SMD, takze s nozickami ktovie ci existuju
- Instalacia by mala byt prevedena profesionalne pomocou teplovzdusnej stanice + odsavacky, vid spomenute youtube video
- Upozornujem na riziko ze aj v pripade uspesnej hardverovej instalacie, moze dojst k znefunkcneniu tzv. security board, co ma za nasledok pokazenie prijimaca (ostane stat na "Booting") a nutnu vymenu zakladovej dosky + security dosky, nepomoze ani opetovna instalacia povodneho oscilatora
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- streethawk
- Nováček
Takze uz som aj ja objednal ten krystalovy oscilator s toho E-shopu co mi dal "vikino", cena 1ks - 20EUR + 9EUR kurier, dufam, ze pride vsetko tak ako ma...
Uz len ho spravne napajkovat...skusim sa na to najskor pozriet sam, mame v praci takuto pajku, ale ak to bude moc narocne, tak to hodim do najblizsieho servisu a hotovo, ved to je zalezitost 10-15min. pre profika...
Dlho som vahal, ci kupit ten krystal, ale nakoniec som zvazil, ze tento prijimac si to zasluzi ;-) pretoze splna vsetky kriteria, ktore ja pozadujem a nemam dovod menit box...som s nim velmi spokojny...
Inak len pre info, ten tuner B nerobi problémy iba na 0,8W na UPC Direct...ja som tento problem zaregistroval na 23,5E Skylink, kde napriklad tuner A nahrava z Markizy a prepnem si na iny TP, napriklad na Viasat HD, alebo myslim, ze aj NG HD a NG Wild HD a robi presne to iste...takze mi to dost vadi, neriesi to ani prehodenie priority na B tuner...
Pekny den prajem...
Uz len ho spravne napajkovat...skusim sa na to najskor pozriet sam, mame v praci takuto pajku, ale ak to bude moc narocne, tak to hodim do najblizsieho servisu a hotovo, ved to je zalezitost 10-15min. pre profika...
Dlho som vahal, ci kupit ten krystal, ale nakoniec som zvazil, ze tento prijimac si to zasluzi ;-) pretoze splna vsetky kriteria, ktore ja pozadujem a nemam dovod menit box...som s nim velmi spokojny...
Inak len pre info, ten tuner B nerobi problémy iba na 0,8W na UPC Direct...ja som tento problem zaregistroval na 23,5E Skylink, kde napriklad tuner A nahrava z Markizy a prepnem si na iny TP, napriklad na Viasat HD, alebo myslim, ze aj NG HD a NG Wild HD a robi presne to iste...takze mi to dost vadi, neriesi to ani prehodenie priority na B tuner...
Pekny den prajem...
Xtrend ET-10000 (3 x DVB-S2 tuner + DVB-T2/C), OpenPLI, parabola Gibertini 105cm, LNB Inverto Unicable, motor DG240, Seagate 3TB, TV Panasonic 55st60E, BD Player Panasonic BD500
-
- Nováček
Dej pak tady prosím info, jak se to podařilo vyměnit a jak to po výměně funguje....
Jinak máš pravdu se Skylinkem, tady je jen výcuc, na kterých kanálech to určitě blbne -.. MTV Live HD, Iconcerts HD, Viasat Nature HD, Viasat History HD, NatGeo HD , NatGeo Wild HD, City TV, Penthousy HD, Eroxxy HD,Planeta HD,Fashion box HD, DokuBox HD...
pěkný den
Jinak máš pravdu se Skylinkem, tady je jen výcuc, na kterých kanálech to určitě blbne -.. MTV Live HD, Iconcerts HD, Viasat Nature HD, Viasat History HD, NatGeo HD , NatGeo Wild HD, City TV, Penthousy HD, Eroxxy HD,Planeta HD,Fashion box HD, DokuBox HD...
pěkný den
Gigablue UHD Quad 4K + Tuner DVB-T2 + 1 TB HDD, Open ATV 6.3, Panasonic Viera VT50 , Onkyo
Gigablue HD QuadPlus , 2 x DVB-S2 + Tuner DVB- T a ATV 6.2
Gigablue IPBox , ATV
Gigablue IPBox , ATV
-
- Nováček
Ahoj, ET9000 jsem dal v únoru ještě před koncem záruky prodejci a bez řečí opraveno. Vše funguje jak má.
Clarke Tech ET9000, HDD WD 1000GB
-
- Nováček
Prosím , dával jsi to výrobci ? nebo tvému prodejci ?
Ten můj prodejce se cuká, že je to normální vlastnost výrobku a nechce uznat reklamaci...
Ten můj prodejce se cuká, že je to normální vlastnost výrobku a nechce uznat reklamaci...
Gigablue UHD Quad 4K + Tuner DVB-T2 + 1 TB HDD, Open ATV 6.3, Panasonic Viera VT50 , Onkyo
Gigablue IPBox , ATV
Gigablue IPBox , ATV
- streethawk
- Nováček
Keď Ti povie predajca, že to je normálna vlastnosť výrobku, tak o tom buď prd vie, alebo Ťa chce iba odpálkovať, aby mal pokoj...prečo jeden tuner ide ako má a druhý nie? Spýtaj sa ho to...mali by byť predsa oba rovnocenné a niesú...takže?... ;-)
Ja mám smolu, že už mám prijímač dávno po záruke, inak by som to tiež riešil tak...
2@modern: Áno, presne tieto kanály to robia...a pekne ma to štve, lebo keď Tuner A nahráva je jedno s akého kanála na 23,5°E, tak keď prepneš na niektorý s menovaných, tak to robí presne tie psie kusy...
Ja mám smolu, že už mám prijímač dávno po záruke, inak by som to tiež riešil tak...
2@modern: Áno, presne tieto kanály to robia...a pekne ma to štve, lebo keď Tuner A nahráva je jedno s akého kanála na 23,5°E, tak keď prepneš na niektorý s menovaných, tak to robí presne tie psie kusy...

Xtrend ET-10000 (3 x DVB-S2 tuner + DVB-T2/C), OpenPLI, parabola Gibertini 105cm, LNB Inverto Unicable, motor DG240, Seagate 3TB, TV Panasonic 55st60E, BD Player Panasonic BD500
-
vikino
- V.I.P.
- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
Ciastocnym riesenim je zacat nahravat (pokial to nie je na niektorom z tych channelov) s tunerom B, potom sa da prepnut kam len chces, kedze to uz bude na tuneri A. ...
Na OE1.6 mipsel imgs bol na to aj nejaky plugin, ktory toto vedel zabezpecit automaticky...
Na OE2.0 mips32el som ten plugin nikde nevidel...
Mna od vymeny oscilatora odradilo hlavne toto:
Na OE1.6 mipsel imgs bol na to aj nejaky plugin, ktory toto vedel zabezpecit automaticky...
Mna od vymeny oscilatora odradilo hlavne toto:
drenem píše:- Upozornujem na riziko ze aj v pripade uspesnej hardverovej instalacie, moze dojst k znefunkcneniu tzv. security board, co ma za nasledok pokazenie prijimaca (ostane stat na "Booting") a nutnu vymenu zakladovej dosky + security dosky, nepomoze ani opetovna instalacia povodneho oscilatora
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
-
- Nováček
Re: Problem Tunera B s HD channels
Zkoušel jsem ten plugin ,co Vikino popisuje pro PLI 3.0, ale nedal se používat, neustále způsoboval zelenou smrt....
Gigablue IPBox , ATV
Gigablue IPBox , ATV
- streethawk
- Nováček
Ahoj, no to nieje dobrá správa a koľkým sa to reálne stalo? Ja som sa zatiaľ dočítal iba o kladných odozvách po výmene, čiže všetkým to po výmene funguje ako má...
ZDAR...
Inak kryštál už mám doma, v utorok moj prístroj podstúpi operáciu u mňa v práci, idem to robiť ja za asistencie kolegu...
ZDAR...

Inak kryštál už mám doma, v utorok moj prístroj podstúpi operáciu u mňa v práci, idem to robiť ja za asistencie kolegu...
vikino píše:Ciastocnym riesenim je zacat nahravat (pokial to nie je na niektorom z tych channelov) s tunerom B, potom sa da prepnut kam len chces, kedze to uz bude na tuneri A. ...
Mna od vymeny oscilatora odradilo hlavne toto:drenem píše:- Upozornujem na riziko ze aj v pripade uspesnej hardverovej instalacie, moze dojst k znefunkcneniu tzv. security board, co ma za nasledok pokazenie prijimaca (ostane stat na "Booting") a nutnu vymenu zakladovej dosky + security dosky, nepomoze ani opetovna instalacia povodneho oscilatora
- streethawk
- Nováček
Ahojte, takže som preistotu neriskoval a dal som dnes vymeniť kryštál v servise, stálo ma to 15EUR a všetko funguje ako má ;-)
Pekný obraz :)
Pekný obraz :)
- streethawk
- Nováček
Ahojte, ešte detail, neviem presne čo za čip to zohnal "drenem", ale ja som zohnal presne taký istý kryštál ako tam je originál, len 85Mhz verziu (díky "vikino"), je to presne ten istý výrobca ako aj origoš...možno aj práve preto, že sa nepoužívajú originálne súčiastky sa môže niekedy tá security doska bloknúť...inak by som nevidel dôvod, prečo to niekomu ide v pohode a niekomu nie...
To len pre info...bol som milo prekvapeny, že som "natrafil" na čip od rovnakého výrobcu...
ZDAR
To len pre info...bol som milo prekvapeny, že som "natrafil" na čip od rovnakého výrobcu...
ZDAR

- streethawk
- Nováček
Takže mám zlé správy, neviem s akého dôvodu, či vôbec momentálna porucha prijímača súvisí s výmenou oscilátora, ALE prijímač mi po 3 týždňoch od výmeny oscilátora "odišiel", nepredpokladám, že ide o zablokovanie "security" dosky, pretože tam by mal zostať visieť na "booting", ale u mňa sa displej nerozsvietil vôbec, jednoducho sa iba roztočil HDD a zablikala kontrolka napájania a hotovo, nič viac...
Takže nezostáva nič iné, iba šetriť
Mám ho teraz v servise, ale povedali, že nemôžu prísť na poruchu, údajne je chyba niekde na signálovej doske, napájacia je v poriadku...asi ma porazí...
Ale na druhej strane budem mať dôvod kúpiť ET-9500
Len váham, či ísť znova do toho istého výrobcu, ak by nesúvisela porucha s tou výmenou a prímač jednoducho odišiel...hmmm 

Takže nezostáva nič iné, iba šetriť

Mám ho teraz v servise, ale povedali, že nemôžu prísť na poruchu, údajne je chyba niekde na signálovej doske, napájacia je v poriadku...asi ma porazí...
Ale na druhej strane budem mať dôvod kúpiť ET-9500

-
vikino
- V.I.P.
- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
Lepsi dvojtunerak ako et9x00 nepoznam, snad len DM 7020HD...
No inak uprimnu sustrast k Tvojej et9000, ruku do ohna by som nedal, ze to nesposobila vymena oscilatora, asi som urobil velmi dobre, ked som ho ja nemenil...
No inak uprimnu sustrast k Tvojej et9000, ruku do ohna by som nedal, ze to nesposobila vymena oscilatora, asi som urobil velmi dobre, ked som ho ja nemenil...

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
-
- V.I.P.
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 43 poděkování
Mne sa stalo to iste s tym rozdielom , ze po zapnuti iba blikala modra ledka v kuse , disk sa ani neroztocil . Zhodil som kryt a odpojil som svorkovnicu od zdroja co ide do dosky a dal s5 a cuduj sa svete box bezi doteraz . Netvrdim ze to pomoze ale vyskusaj.
DM 900 UHD, SSD Kingston 240GB. Xtrend ET8000, SSD Kingston 240GB, Parabola Maximum E-85.