Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Otázky pro začátečníky pro přijímač Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00

Moderátoři: gorick, matchboxx, clasicrock

Odpovědět
shiraz
Nováček
Nováček

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvek od shiraz »

Děkuji

shiraz
Nováček
Nováček

Příspěvek od shiraz »

Mám problém s naladěním tuneru B. Až do teď jsem používal pouze tuner A Nyní jsem na parabolu namontoval TWIN LNB a chtěl jsem zprovoznit tuner B, ale nějak se mi to nedaří. Tuner A mám nakonfigurován - rozšířená konfigurace DISEQ 1/8 - vše funguje jak má. Do tuneru B jsem zapojil kabel z TWINu a nakonfiguroval - jednoduchá konfigurace ASTRA 23E . Chtěl jsem vyzkoušet PIP, ale nefungovalo to. Odpojil jsem tuner A dal preferovat tuner B chtěl jsem zpustit naladěné programy z Astry 23E přesto to nefungovalo. Vyzkoušel jsem to i s individuálním svodem co mám pro 1W tuner B nefunguje ukazuje to při rozkliknutí programu 0 db. Dokonce jsem tuner A dal jako nenakonfigurovatelny a tuner B jsem konfiguroval jako tuner A s diseq 1/8 a přesto to nefungovalo. Mám dotaz je problém někde v nastavení a nebo je tuner B vadný a budu ho muset reklamovat. Předem díky za názory.

eemil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eemil »

no když umíš použít rozšířenou konfiguraci, tak v tobě asi problém nebude, to vypadá opravdu na vadu toho tuneru, protože konfigurace je jinak úplně stejná jako u Áčka :colombo: :sherlock:

Clarke-Tech ET9000 HD, VU+ SOLO, Amiko SHD-7900
shiraz
Nováček
Nováček

Příspěvek od shiraz »

Už je to vyřešený já trubka jsem to strkal do špatný díry :)) F konektor jsem strkal na výstup loop out u tuneru A. Ale stále mám problém s vytvořením SWAP prostoru na flash disk USB ( FD USB). FD USB jsem naformátoval jako FAT32, udělal jsem si adresář "picon" nahrál tam picony zezadu strčil do portu USB a chtěl vytvořit SWAP prostor a přes pluginy T-Spanel ani GSU mi to při vytváření SWAP prostoru nenabídne FD USB furt jenom HDD. FD USB je zastrčen ve "správné díře" , protože dream explorer mi FD USB najde . Nevíte kde by mohl být zakopán pes ?

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

shiraz píše:... a chtěl vytvořit SWAP prostor a přes pluginy T-Spanel ani GSU mi to při vytváření SWAP prostoru nenabídne FD USB furt jenom HDD. ...
Pred vytvorenim swapu v GSU je potrebne najskor v GSU-Device manager tu flashku mountnut ako media/usb, potom Ti v GSU ponukne vytvorit swap aj na usb.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
datcom
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od datcom »

Mám problém s ručným naladením programu MGM na tr.1895V.Vyhodí mi informáciu o naladení 22 programov/zoznam však skontrolovať neviem/ ale v zozname ASTRA 23,5 program MGM nie je.

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

Zoznam skontrolujes v channelliste(sipka hore, alebo dole) - modre tlac - Last scaned.
Mozes pouzit aj hotovy setting, najdes v downloade.

viewforum.php?f=291

datcom
Nováček
Nováček

Příspěvek od datcom »

Myslel som zoznam, v service scan, ktorý vyhodí po preskenovaní transpondera.Je zaujímavé ,že ho nevie naladiť.Je naladený ale ešte na starej frekvencii 11992.Dá sa nejak dohodiť ručne? Setting som si upravil podľa svojho gusta a tak by som nerád znova pol dňa presedel s diaľkovým v ruke.

dym1 Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 43 poděkování

Příspěvek od dym1 »

Ako uz bolo povedane sipky na kruhovom ovladaci do channel list (vyber programov) potom modre last scaned prejdi na program ktori chces pridat stlac menu/pridat do prehladu/ok/a vyber kam chces program pridat najdes ho vo svojom prehlade na konci.V tvojom prehlade Menu/povolit presun/prejdi na program stlac ok mal by sa vybarvit na cerveno a presun kam chces znovu ok a exit.

DM 900 UHD, SSD Kingston 240GB. Xtrend ET8000, SSD Kingston 240GB, Parabola Maximum E-85.
datcom
Nováček
Nováček

Příspěvek od datcom »

Vďaka za radu. V mojom prípade bol problem v názve programu.Neviem prečo ale kanál MGM mi načítalo ako Nova HD.Takže stačilo premenovať.Ešte raz díky.

shiraz
Nováček
Nováček

Příspěvek od shiraz »

Mám v zadním USB vložen Flash disk na něm mám Picony a vytvořen SWAP prostor . Pokud však nahrávám nový image a flash disk s adresářem ET9X00 dám do předního USB tak po restartu pomocí zadního síťového vypínače není nová image nalezena a přijímač normálně nabootuje a spustí se, aby update proběhl musím vždy ze zadního USB odstranit flash disk s piconama. Jelikož mám ten zadní USB ne moc dobře přístupnej ptám se zda někde dělám chybu nebo se dá udělat něco, abych mohl updateovat i se zasunutým FD v zadním USB ? Předem díky za info.

dym1 Slovakia
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od dym1 »

Nahraj image cez ftp na ten zadny a po update ho odmaz.

DM 900 UHD, SSD Kingston 240GB. Xtrend ET8000, SSD Kingston 240GB, Parabola Maximum E-85.
shiraz
Nováček
Nováček

Příspěvek od shiraz »

dym1 píše:Nahraj image cez ftp na ten zadny a po update ho odmaz.
Díky za radu. Je to logické a mne to nenapadlo :roll: . A bude to fungovat i když tam budou i jiné adresáře ? Vždy jsem si myslel, že na USB může být pouze adresář ET9X00 a nic jinýho.

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

Spravne si si myslel... Najskor musis z usb odstranit swap cez nastroj ktorym si ho vytvoril, potom si cez ftp odzalohuj do pc vsetko z usb a vymaz. Potom nahraj cez ftp novy img, reboot boxu a potvrdit na prednom panely instalaciu... po nahrati noveho img zase vsetko vrat na usb a adresar et9x00 s img vymaz.

dym1 Slovakia
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od dym1 »

Ja nic nemazem iba pridam image.Je pravda ze swap tam nemam ale moze to skusit nic nepokazi.

Odpovědět

Zpět na „Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00 Otázky začátečníků“