Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Otázky pro začátečníky pro přijímač Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00

Moderátoři: gorick, matchboxx, clasicrock

Odpovědět
ondrej9
Nováček
Nováček

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvek od ondrej9 »

to: lubo28
"plugin" s koncovkou .ipk inštalujem cez "Dream-Explorer" a nemusím ho dávať do tmp ale rovno z interného HDD. Výhoda je ak nahrávam rôzne image, tak tie moduly čo používam nemusím stále kopírovať. Zoznam nainštalovaných modulov uvidíš, ak si dáš prehlad modulov a červené tl. odstrániť. Zoznam doporučených HDD je i tu na fore, ak je "green" tak je nehlučný. Externý HDD mi tiež neuspávalo pokiaľ nebol s funkciou automatického uspania, u mňa Samsung HXMU025DA.

Xtrend ET 10000 Pli, HDD Western Digital 2TB, Toroidal 90, LG 50PV350
lubo28
Nováček
Nováček

Příspěvek od lubo28 »

Plugin s koncovkou .ipk stiahnutou z netu inštalujem aj ja tak ako si napísal.S tým nemám problém.
Ja som sa pýtal nato,že keď si v stb v menu "plugin",tak tam máš aj položku stiahnúť(inštalovať) pluginy.Keď dáš vyhľadať pluginy a následne priamo cez to menu dáš nainštalovať nejaký plugin,ktorý si si vyhladal,tak s tým si nejako neviem rady.

Ináč zaujímave,že tento istý externý disk v HDBoxe 9105 sa uspí(vypne) aj keď vypnem stb do pohotovostného stavu.

Xtrend 9200
HD Box FS-9105
Opticum HD X402p
Parabola - 85E Multifokus 23,5°E + 19,2°E + 13,0°E + 01,0°W
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

lubo28 píše:..Mne ide o to,že keď som v menu stb "plugin" a tam dám vyhladávať pluginy a niektorý si vyberiem,slačím ok a ono vypisuje,že mi to nainštalovalo,
no medzi pluginami ho nemám.Je síce nainštalovaný(pri stlačení modrého tlačítka sa okrem iného zobrazí),no v menu "pluginy" nie je. Ako ho správne nainštalovať?
Instalujes to spravne. Niektore pluginy po instalacii sa nachadzaju v pluginoch, niektore v rozsireniach (extension - zvacsa modre tlac.) a niektore maju v pluginoch nastavenie a v extension samotny plugin...

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
lubo28
Nováček
Nováček

Příspěvek od lubo28 »

Ešte by som mal otázku ohľadne pluginov.
Hľadám plugin,ktorý dokáže zmeniť stlačením tlačítka pomer obrazu.(roztiahnúť,zväčšiť obraz na celú obrazovku).V menu sa dá nastaviť,ako má vyzerať obraz vo formáte 4:3 na širokouhlej telke,no napríklad pri HD programoch,ktoré vysielajú niečo v pomere obrazu 4:3 to nič nerobí.
Mám na mysli napr.: na Markíza HD(Dva a pol chlapa),vysielajú ho v 4:3 a po oboch bokoch mám čierne pruhy.No ak prepnem na Markízu "SD",tak tam si to môžem nastaviť,ako mi to vyhovuje.
Stačil by mi konkretny názov toho pluginu,ja si ho už na nete najdem.

Xtrend 9200
HD Box FS-9105
Opticum HD X402p
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

lubo28
Nováček
Nováček

Příspěvek od lubo28 »

Vďaka,tento plugin som mal na mysli.

Xtrend 9200
HD Box FS-9105
Opticum HD X402p
shiraz
Nováček
Nováček

Příspěvek od shiraz »

Vážení,

mám problém s DreamBoxEditem najednou mi se mi nechce PC FTP připojit s ET9000 . Když před tím se připojoval bez problémů. Dám načíst soubory z Dreamboxu tak mi to zahlásí

"Connecting to XXXXXXXX Connected. Nelze se připojit k Dreamboxu. Zkontrolujte jméno uživatele a heslo. Disconnecting. Disconnected."

Když dám v Možnostech ! Otestovat nastavení IP - zahlásí mi to, že připojení k Dreamboxu bylo úspěšné. Když dám "Otestovat jméno uživatele/heslo" zahlásí mi to abych zkontroloval zda je IP adresa a port zadán správně a vyzkoušel znova .

Je pravda, že jsem ET9000 aktualizoval pomocí správy SW to jsem dělal už předtím několikrát a připojoval jsem se bez problémů. K internetu do sítě se ET9000 normálně připojí. Stejný problém mám najednou s FTP připojením u TotalCommanderu

Když dám v ET 9000 kontrolu sítě tak proběhne bez problémů ( všechny fajfky ok - zelené)

Nevíte kde by mohl být problém ? Předem díky za rady.

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

Vsak ti to pise, ze nemas spravne heslo. Defaultne je meno root a heslo prazdne. Ja som si to zmenil na root, clarke hned ako som Ho kupil a nemam s tym problem. Odporucil by som zmenu hesla cez telnet.

shiraz
Nováček
Nováček

Příspěvek od shiraz »

To bude trochu problém přes putty - telnet se mi to nedařilo připojit již dříve ještě než jsem začal používat Dreamboxedit a TotalCommander taky mi to hlásí chybné heslo. Pomohlo by kdybych tam nahrál poslední zálohu mého SW v době kdy to fungovalo O.K. ?

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

Myslim ze nie. V zalohe SW nie je obsiahnute heslo do root. Skusil by som pouzit plugin (napr. PasswordChanger) na reset alebo zmenu hesla. Myslim, ze je k dispozicii v pluginoch na stiahnutie online, net ti ide, tak to pohladaj a skus...

shiraz
Nováček
Nováček

Příspěvek od shiraz »

Stáhnul jsem plugin ChangeRootPassword, ale chce to pořád to starý heslo když tam dám to starý heslo zahlásí mi to login incorrect password wrong. :-( Přitom login jsem tam měl vždy root a teď to hlásí, že i login je nesprávné tak tedy nevím. Nemůže to být tím, že se teď přejmenoval přijímač v síti na ET 9X00 místo původního ET9000 ?

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

Stiahni si sw do PC : DCC v2.96
v konfiguracii zadaj meno root, heslo nezadavaj a stlac reconnect.
Potom cez telnet zadaj prikaz passwd a enter, vyzve ta na zadanie hesla (nevidiet co pises ale nevadi), stlac enter a mas zmenene heslo.

shiraz
Nováček
Nováček

Příspěvek od shiraz »

Díky už jsem to vyřešil prostřednictvím pluginu T-Spanel je tam v "System tool" reset hesla a už to funguje . Díky za rady

shiraz
Nováček
Nováček

Příspěvek od shiraz »

Zdravím všechny mám další poťouchlé otázky pořídil jsem si flash disk o velikosti 8 MB a chtěl bych ho dát do zadníhom USB Clark Techu (CT) a jelikož mám ten zadní USB trochu komplikovaně přístupnej tak než ho zapojím mám několik otázek:

1. má velikost USB Flash disku (USB FD) nějaký vliv na funkčnost - myslím tím, zda velikost disku nezpomaluje systém zda 8 MB není moc velké ?
2. Chtěl bych na USB FD dát Picony, které se mi momentálně zobrazují nekorektně po přeladění SkyLinku . Jak se má adresář na USB FD na Picony jmenovat a jak v CT nastavím cestu, aby je CT našel a Picony korektně fungovaly ?
3. Dále bych chtěl na USB FD vytvořit SWAP prostor , vím že se to dá udělat prostřednictvím nějakého pluginu , hrabal jsem se v pluginu T-Spanel je tam SWAP Manager, ale vytvořilo mi to SWAP prostor na HDD což se mi zdá nepraktické, spouštět spící HDD kvůli SWAP prostoru. Možná to vytvořilo ten SWAP prostor na HDD proto, že jsem neměl připojený USB FD ? Pomocí pluginu GSU jsem SWAP na HDD smazal. Když jsem chtěl SWAP vytvořit pomocí GSU tak mi to nabízelo, zase jenom HDD . Ptám se tedy jak správně vytvořit SWAP prostor na USB FD aby to fungovalo ?
4. Maximální velikost SWAP prostoru je 512 MB ? Nebo se dá vytvořit i větší ?
5. Co a jak můžu ještě dát dalšího na USB FD ?

Předem díky za odpovědi .

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

1.) nie
2.) adresar "picon" a system si ich najde po restarte e2 sam
3.) pripoj usb flashku a nastav swap, bez pripojenej usb flashky sa Ti swap logicky na usb vytvorit nemoze...
4.) staci aj 32MB, sam mam tolko a system vyuziva minimum, vacsinou len ked nahravam viac programov sucastne, alebo pouzivam webbrowser.
5.) co len chces, ja mam na usb nastavenu aj cestu pre timeshift, potom tam mam adresar "install", kde mam prichystane vsetky pluginy a rosirenia na instalaciu cisteho image..., picony, swap a pokial mam skin HD Glass, tak vsetky veci co tento skin pouziva, lebo hd glass ma defaultne nastavenu cestu pre picony a potrebne subory na usb.

Odpovědět

Zpět na „Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00 Otázky začátečníků“