Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi
Moderátoři: gorick, matchboxx, clasicrock
-
- Nováček
Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi
Ahoj,
nainstaloval jsem skin HD GLASS 16, jak nebo kde se dá nastavit rozlišení pro televizi Philips - CRT. Písmenka jsou dost malá skoro nečitelná.
Díky za radu.
nainstaloval jsem skin HD GLASS 16, jak nebo kde se dá nastavit rozlišení pro televizi Philips - CRT. Písmenka jsou dost malá skoro nečitelná.
Díky za radu.
XTREND ET9200-img s OE2.0 -CCcam 2.3.0,motor SG2100, HD WD CAVIAR GREEN WD10EZRX 1TB "3,5", LG 47LB671V-ZB, karta Skylink (0D03;0624,0D96)
-
vikino
- V.I.P.
- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
Pouzi iny skin s vacsim pismom...
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
- jirka106
- Mírně pokročilý
Ahoj,používám poslední HDF image a chtěl bych zkusit přejít na AAF image.S ním nemám žádné zkušenosti.Stačí když si stáhnu třeba poslední Vikinovu zálohu / Backup AAF image - ir.deto reader - by vikino-30.12.2011 / a potom udělám online aktualizaci, nebo je lepší si stáhnout Update z 28.2.2012 a pak si vše doinstalovat ručně.Pokud by to šlo všechno přes ten Backup asi by to bylo lepší.
Jak je to v tomto Image se skinama,dají se instalovat libovolné?Díky
Jak je to v tomto Image se skinama,dají se instalovat libovolné?Díky
Clarke -Tech ET9000 HD ,OpenPli- 4.0 _Beta - Plazma TV LG 50PK9505
-
vikino
- V.I.P.
Urob cistu instalaciu z 28.2 a aktualizuj, ten backup je uz stary....
So skinmi je to rovnake ako v kazdom inom image, nie vsetko je mozne instalovat bez rozmyslu...
So skinmi je to rovnake ako v kazdom inom image, nie vsetko je mozne instalovat bez rozmyslu...
-
- Nováček
Ahoj, chtěl bych zkusit poslední Black Hole - odkud se dá stáhnout instalace? Dík
-
vikino
- V.I.P.
viewtopic.php?f=288&t=6867
Ak mas bootloader et9x00, tak treba ten adresar et9000 premenovat na et9x00 a vymazat z neho subor boot.bin.
Ak mas bootloader et9x00, tak treba ten adresar et9000 premenovat na et9x00 a vymazat z neho subor boot.bin.
-
- Nováček
Vikino, mám dotaz, jak lze změnit zvukovou stopu při příjmu například TV Euronews na 19,2E. Vysílají různě zvukové mutace, angl, něm, fr,... Podobně používají i jiné TV stanice zvukovou stopu dabovanou a originální.Používám Open PLI, a jestli je to u jiných imgs odlišné nevím. Snad je to důležité i pro ostatní, co začínají. Za odpověď děkuji.
|Xtrend ET9000, ARIVA 200 | Parabola 85 cm | Multifokus 28E, 23,5E, 19 E, 13 E | TV Plazma Panasonic|
-
vikino
- V.I.P.
Vacsinou je vyber zvukovej stopy pod zltym tlacitkom na DO. Ale funguje aj talcitko "AUDIO".
-
- Nováček
možem potvrdiť mam open pli a funguju obidve verzie ako je hore pisane
-
- Nováček
Díky,to je ono !
|Xtrend ET9000, ARIVA 200 | Parabola 85 cm | Multifokus 28E, 23,5E, 19 E, 13 E | TV Plazma Panasonic|
- Jijirka
- Nováček
Mám tuner Leadtek Winfast DTV Dongle Gold a od změny kernelu cca před půl rokem mi funguje dobře. Netuhne a nahrává tak jak má. Je poměrně spolehlivý.
Jenže mít 3 tunery v zařízení mi nestačí a bodl by ještě tuner navíc. Takže existuje řešení a to duální tuner DVB-T Evolve Venus.
Nemá s ním někdo zkušenosti. Jde mi hlavně o dlouhodobou spolehlivost a samozřejmě i o to zda vůbec funguje v ET9000.
Jenže mít 3 tunery v zařízení mi nestačí a bodl by ještě tuner navíc. Takže existuje řešení a to duální tuner DVB-T Evolve Venus.
Nemá s ním někdo zkušenosti. Jde mi hlavně o dlouhodobou spolehlivost a samozřejmě i o to zda vůbec funguje v ET9000.
ET8000 s OpenATV, parabolou MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, USB tuner Evolve Venus Dual
-
- Nováček
Mam Infrared keyboard Spectrum - original klavesnica k dreamboxom.
Pozitie je rovnake ako dialkove ovladanie akurat navyse mozem zadavat aj alfanumericke a ine znaky ako z normalnej klavesnice a to z kresla obyvacky. Je to dost prakticka vec.
Na dreamboxoch (dm500hd, dm500s) - funguje perfektne. V nastaveniach sytemu mam medzi vstupnymi zariadeniami aj polozku IR keyboard dreambox, resp.IR mouse dreambox.
Chcel by som tuto klavesnicu pouzivat aj na ct9200. Tam vsak v nastaveniach systemu nemam tieto zariadenia medzi vstupnymi zariadeniami.
Potreboval by som poradit, ako dostat podporu tejto klavesnice na ct9200, teda ako preniest driver z dreamboxu do CT9200.
Klasicke dialkove zariadenie k dreamboxom sa da nastavit na ovladanie ct9200.
Pozitie je rovnake ako dialkove ovladanie akurat navyse mozem zadavat aj alfanumericke a ine znaky ako z normalnej klavesnice a to z kresla obyvacky. Je to dost prakticka vec.
Na dreamboxoch (dm500hd, dm500s) - funguje perfektne. V nastaveniach sytemu mam medzi vstupnymi zariadeniami aj polozku IR keyboard dreambox, resp.IR mouse dreambox.
Chcel by som tuto klavesnicu pouzivat aj na ct9200. Tam vsak v nastaveniach systemu nemam tieto zariadenia medzi vstupnymi zariadeniami.
Potreboval by som poradit, ako dostat podporu tejto klavesnice na ct9200, teda ako preniest driver z dreamboxu do CT9200.
Klasicke dialkove zariadenie k dreamboxom sa da nastavit na ovladanie ct9200.
Xtrend et9200, hdd:640 GB, ET9x00 HDF Teamimage v4.9.5
-
- Nováček
Mám aj ja 2 začiatočnícke otázky.
1.
Ako nainštalovať plugin priamo cez stb? Naištalovať plugin,tak že si ho stiahnem z netu(s koncovkou .ipk),nakopírujem do tmp a cez telnet ho nainštalujem,tak to viem a funguje to bezproblémov.
Mne ide o to,že keď som v menu stb "plugin" a tam dám vyhladávať pluginy a niektorý si vyberiem,slačím ok a ono vypisuje,že mi to nainštalovalo,
no medzi pluginami ho nemám.Je síce nainštalovaný(pri stlačení modrého tlačítka sa okrem iného zobrazí),no v menu "pluginy" nie je. Ako ho správne nainštalovať?
2.
Používam externý USB HDD na nahrávanie.Ako docielim toho,aby pri vypnutí stb do pohotovostného stavu sa vypol(resp.uspal) aj externý HDD?
V menu je nastavenie pre HDD,že kedy sa má uspať,no táto položka funguje len so zabudovaným HDD.(Skúšal som v ňom aj interný disk,no kvôli hluku som prešiel na externý HDD).
Externý disk sa samozrejme vypne vtedy,ak vypnem stb do dlhodobého spánku.
1.
Ako nainštalovať plugin priamo cez stb? Naištalovať plugin,tak že si ho stiahnem z netu(s koncovkou .ipk),nakopírujem do tmp a cez telnet ho nainštalujem,tak to viem a funguje to bezproblémov.
Mne ide o to,že keď som v menu stb "plugin" a tam dám vyhladávať pluginy a niektorý si vyberiem,slačím ok a ono vypisuje,že mi to nainštalovalo,
no medzi pluginami ho nemám.Je síce nainštalovaný(pri stlačení modrého tlačítka sa okrem iného zobrazí),no v menu "pluginy" nie je. Ako ho správne nainštalovať?
2.
Používam externý USB HDD na nahrávanie.Ako docielim toho,aby pri vypnutí stb do pohotovostného stavu sa vypol(resp.uspal) aj externý HDD?
V menu je nastavenie pre HDD,že kedy sa má uspať,no táto položka funguje len so zabudovaným HDD.(Skúšal som v ňom aj interný disk,no kvôli hluku som prešiel na externý HDD).
Externý disk sa samozrejme vypne vtedy,ak vypnem stb do dlhodobého spánku.
Xtrend 9200
HD Box FS-9105
Opticum HD X402p
Parabola - 85E Multifokus 23,5°E + 19,2°E + 13,0°E + 01,0°W
HD Box FS-9105
Opticum HD X402p
Parabola - 85E Multifokus 23,5°E + 19,2°E + 13,0°E + 01,0°W
- Jijirka
- Nováček
TO: lubo28 - Externí HDD.
Také jsem s tím před časem zápasil a zjistil jsem, že to záleží nejvíce na tom jak chytrou má disk externí elektroniku. Měl jsem několik disků dávaných do externího rámečku a ani jeden z nedělal to co bych chtěl - fungovaly, ale neusínaly. / Zřejmě levnější rámečky/. Pak jsem si koupil dva nové velké externí disky Hitachi a ty fungují samy od sebe. Nemusím nic nastavovat a řešit.
Je to jen můj názor, ale pokud hned to nefunguje samo tak to asi nikdy nebude správně fungovat. Sám jsem zkoušel cca 3-4 různé disky a pokud jsou to ty nejlevnější modely tak jsou potíže.
Také jsem s tím před časem zápasil a zjistil jsem, že to záleží nejvíce na tom jak chytrou má disk externí elektroniku. Měl jsem několik disků dávaných do externího rámečku a ani jeden z nedělal to co bych chtěl - fungovaly, ale neusínaly. / Zřejmě levnější rámečky/. Pak jsem si koupil dva nové velké externí disky Hitachi a ty fungují samy od sebe. Nemusím nic nastavovat a řešit.
Je to jen můj názor, ale pokud hned to nefunguje samo tak to asi nikdy nebude správně fungovat. Sám jsem zkoušel cca 3-4 různé disky a pokud jsou to ty nejlevnější modely tak jsou potíže.
ET8000 s OpenATV, parabolou MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, USB tuner Evolve Venus Dual
-
- Nováček
pozdravujem, no ja mam interny HDD od samsungu 500gb a neni žiaden problem ako pišeš hore a čo sa tyka hlučnosti tak to by som musel super sluch aby mi to vadilo a to tam mam ešte aj zabudovany ventilator na chladenie a všetko je super tiche, asi toľko to je môj postrech, ak pomôže