Taky něco mimo FW když už tak dlouho nevyšel. Když už tu všichni brečíme, tak se taky vyjádřím. Rukama mi prošlo cca 6 AZboxů (Elite a premium, plusko jsem ještě neměl) o které se průběžně různě starám. Je pravda, že všechny se chovají úplně jinak, i když do nich nahraji to stejné. Obecně se hodně změní funkčnost boxu po vložení druhého tuneru, aspoň u jednoho boxu při přehrávání a přenosu dat zamrzal. Vyřešeno ventilátorem.
Jako server už jsem azetko vyřadil, z důvodu častých restartů.
Na server jsem pořídíl dreambox 500S (ten mi leží na půdě a cca 2 měsíce a žádný problém, uf konečně pokoj, že manželce nejede ten a ten program)
Jako druhý jsem zkusil Dreambox 800HD(samozřejmě verzi čína, nevím jestli klon a nebo kopie

originálu), za cca 10 dnů odešel zdroj, reklamace od firmy kde jsem zakoupil super, ani nechtěli spálený zdroj nazpátek a zaslali nový (asi běžná závada koupil jsem proto jeden do náhrady).
Trochu jsem měl problémy s nastavením( v tomhle je myslím azetko uživatelsky přívětivější a nebo jsem už moc zvyklý za 1,5 roku používání na systém azetka), po 14 dnech (cca 8 hodinách, protože moc času není) jsem se prokousal k nějakému výsledku. Co se týká přehrávání medíí tak MKV to dokáže, ale asi zatím bez DTS (zatím jsem nerozběhl). Neumí to avi, nutno převádět do mpeg4. Takže přehrávání filmů je na stejné úrovni. Fotky jsem ještě nezkusil.
Takže když jsem srovnal funkce boxů tak dreambox má zatím větší podporu, ale za ty roky se není čemu divit, jinak jsou to funkčně podobné stroje. Pro začátečníky bych doporučil azetko, je dle mého názoru uživatelsky jednodušší a má dva CI sloty, lze použít interní disk 3,5", dreambox jen 2,5" a pak už je totálně ta malá krabička plná(dal jsem radši externí).
Restart dreamboxu 2x delší čas do naběhnutí.
Přepnutí programů opravdu velmi rychlé.
Co závěrem : každý box má své mouchy, je ale fakt, že když si koupím satelitní přijímač tak je hlavně na sledování televizních kanálů s čímž mají některé v pátek pozdě odpoledne vyrobené azetka problém, ale za ty peníze si myslím, že velice dobrý stroj a měl jsem jich v ruce, předtím teda nelinuxových dost.
Je třeba se trochu obrnit trpělivostí

a každý má volbu si vybrat co bude doma používat. Kdo nechce Azbox ať ho prodá, pořídí něco jiného, zjistí však, že každý box má své mouchy, i když pořídí přijímač za dvojnásobnou cenu než stál azbox.
A teď k FW 5020 u mě zatím nejstabilnější.