fw 0.9.5020

Odkaz na stažení Firmware a Diskuze k firmware.

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Odpovědět
shibal
Mazák
Mazák

Re: fw 0.9.5020

Příspěvek od shibal »

Billy-sk píše: Jednoznacne by to malo byt stamnovene minimalne taskto: nemas dorobeny sw - musis zverejnit zdrojaky
Sorry ale tohle je s prominutím totální krávovina.
Při takto stanovených podmínkách by se půlka firem do vývoj něčeho nového ani nepustila, což by mělo za následek zpomalení celkového rozvoje v dané oblasti a také zdražení koncových produktů. Nehledě na to, že by to číňani opajcli dřív, než by to oficiálně vyšlo.
Ona ochrana "duševního vlastnictví" je dost složitá věc i bez číňanů.

Chlapi, ale hlavně - všichni tady diskutuje o něčem, co nesouvisí s daných tématem. Až někdo bude chtít najít o fw 5020 nějaké info, bude se musel prohrabávat tímto balastem.
Na tohle jsou určeny jiné části fóra.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
schmegea
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schmegea »

Taky něco mimo FW když už tak dlouho nevyšel. Když už tu všichni brečíme, tak se taky vyjádřím. Rukama mi prošlo cca 6 AZboxů (Elite a premium, plusko jsem ještě neměl) o které se průběžně různě starám. Je pravda, že všechny se chovají úplně jinak, i když do nich nahraji to stejné. Obecně se hodně změní funkčnost boxu po vložení druhého tuneru, aspoň u jednoho boxu při přehrávání a přenosu dat zamrzal. Vyřešeno ventilátorem.
Jako server už jsem azetko vyřadil, z důvodu častých restartů. :cry:

Na server jsem pořídíl dreambox 500S (ten mi leží na půdě a cca 2 měsíce a žádný problém, uf konečně pokoj, že manželce nejede ten a ten program)

Jako druhý jsem zkusil Dreambox 800HD(samozřejmě verzi čína, nevím jestli klon a nebo kopie :D originálu), za cca 10 dnů odešel zdroj, reklamace od firmy kde jsem zakoupil super, ani nechtěli spálený zdroj nazpátek a zaslali nový (asi běžná závada koupil jsem proto jeden do náhrady).

Trochu jsem měl problémy s nastavením( v tomhle je myslím azetko uživatelsky přívětivější a nebo jsem už moc zvyklý za 1,5 roku používání na systém azetka), po 14 dnech (cca 8 hodinách, protože moc času není) jsem se prokousal k nějakému výsledku. Co se týká přehrávání medíí tak MKV to dokáže, ale asi zatím bez DTS (zatím jsem nerozběhl). Neumí to avi, nutno převádět do mpeg4. Takže přehrávání filmů je na stejné úrovni. Fotky jsem ještě nezkusil.

Takže když jsem srovnal funkce boxů tak dreambox má zatím větší podporu, ale za ty roky se není čemu divit, jinak jsou to funkčně podobné stroje. Pro začátečníky bych doporučil azetko, je dle mého názoru uživatelsky jednodušší a má dva CI sloty, lze použít interní disk 3,5", dreambox jen 2,5" a pak už je totálně ta malá krabička plná(dal jsem radši externí).
Restart dreamboxu 2x delší čas do naběhnutí.
Přepnutí programů opravdu velmi rychlé.

Co závěrem : každý box má své mouchy, je ale fakt, že když si koupím satelitní přijímač tak je hlavně na sledování televizních kanálů s čímž mají některé v pátek pozdě odpoledne vyrobené azetka problém, ale za ty peníze si myslím, že velice dobrý stroj a měl jsem jich v ruce, předtím teda nelinuxových dost.

Je třeba se trochu obrnit trpělivostí :89: a každý má volbu si vybrat co bude doma používat. Kdo nechce Azbox ať ho prodá, pořídí něco jiného, zjistí však, že každý box má své mouchy, i když pořídí přijímač za dvojnásobnou cenu než stál azbox.

A teď k FW 5020 u mě zatím nejstabilnější.

DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
Billy-sk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Billy-sk »

"Znáte jiný stroj kde vychází fw častěji?". "Jediná vážnější chyba je DTS, ale ostatní přijímače vůbec neví co to je." - To si snad robis srandu? Kolko prijimacov od roznych vyrobcov si mal v rukach? Su prijimace kde vychadza novy sw aj 2-3x mesacne, kde funguje DTS a podobne. Napr. ja mam Ip Box 9000HD a sw vychadza dost casto (i ked volakedy tiez ledva raz do mesiaca), DTS funguje, prijimac bezi ako ma, akurat je fakt ze neviem ako bezia multimedia, lebo na to pouzvam Xtreamer, takze je mozne ze tam nieco nejde. Pokial viem mkv funguju, to som skusal a aj divx. Viac netusim. E2 na tom slape ako hodinky, oficialny sw este lepsie - uz nerobia opravy, uz len pridavaju nove a nove funkcie (napr. multiroom - kde druhy prijimac pozeras aj ked je iba prepojeny cez lan, netreba ani pripajat satelit, z druheho tuneru mu prvy box nastrimuje a ovladany je normalne cez ten druhy box, sice to nepouzivam, ale urcite zaujimava vecicka)! Oscam funguje aj s citackmi a zapisy chodia aj na ICE karty. AZ box cez MultiCas vypadava (caste "Zakodovano"), nejde slovencina aj ked sla, cez newcs+mgcamd si treba vybrat - bud zapisy alebo nahravanie a cez oscam nejdu citacky (viem ze toto nemusi riesit vyrobca, UNI citacka je skor bonus ako nieco co musi fungovat). A nikdo neplace ze nevysiel mesiac sw, ale to ze vzdy ked vyjde, nic nie je opravene, naopak este sa pokazi to co slo. Evidentne to tam slabo testuju. Urobia zmenu a sup medzi ludi, uvidime co to zrobi. Takto sa to ale robit neda.

PS: kto chce nech AZ box preda? A komu predat spoly nefunkcny box? Ved by som sa bal za to pytat peniaze ze ma pridu ukamenovat!

hihihi3
Nováček
Nováček

Příspěvek od hihihi3 »

visper píše:To je hrozné, měsíc nevyšel nový fw a už se to tady zvrhlo v plačtivou debatu. Znáte jiný stroj kde vychází fw častěji? Netvrdím, že se mi všechno líbí, ale srovnávat Azbox s Arivou to už je silný kafe. To svědčí jen o tom že uživatel nedokáže využít všechny funkce. Já jsem doposud nenašel za Azbox náhradu která by uměla to co potřebuji, ani Dreambox mi nestačí (možná s Popcornem, ale to by mi už nevešlo do almary). Potřebuji přehrávat nahrávky z HD kamery, ripy z Bluray, DVD atd. Se stabilitou nemám nejmenší problém. Jediná vážnější chyba je DTS, ale ostatní přijímače vůbec neví co to je. Já nejsem placený agent ani prodejce, jsem jen normální uživatel.
Opravdu bych uz tuto diskuzi ukoncil a nechal to jen jako poznamky k fw 0.9.5020, ale musim reagovat.
1) Cim casteji vychazi fw, neznamena tim lepe - ba naopak, tim vic ma zrejme box chyb
2) DTS vubec nepotrebuji, potrebuji hlavne stabilni sat. cast, jestli pisete, ze je box stabilni, kdyz ho musim kazdych x dni restartovat ci dokonce udelat planovany restart na noc, tak to NENI STABILNI BOX !!!
3) To, ze tym programatoru neni schopen opravit min. za rok EPG je UZ DOST HROZNE!
4) Mozna je jen problem se Skylink, nevim co mate VY majitele STABILNIHO BOXU.

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

Kazdy potrebuje nieco ine a vyhodou AZBoxu je ze dokaze (mal by dokazat) uspokojit siroke portfolio uzivatelov.
Napisat, ze nepotrebujes ty DTS, neznamena ze ho niekto iny nechce, zvlast ked to ma box prilepene na stitku.
EPG u mna OK, bez problemov, pouzivam jupici crw, takze to epg od sky.linku moze byt problem aj providera.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
schmegea
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schmegea »

4. Mám skylink CW a není problém ani s EPG, nebo aspoň nepozoruji.

ještě jednou k FW 5020 : u mě nejstabilnější, což neznamená nejlepší, ale zatím nejmíň problémů.

for Billy-sk : Pravda IPbox jsem neměl, psal jsem nelinuxové HD stroje (např. Ferguson, Vantage, Sab, Octagon), zas tak dlouho HD boxy nejsou. Ale na druhou stranu když si někdo projde fórum tak se musí sám rozhodnout zda si koupí AZbox a nebo něco jiného rádoby stabilního.
Jinak na E2 nemohu říct špatného slova. Třeba se azbox taky dočká

DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Problém EPG řeší plugin getepg (zde v downloadu), který stáhne všechny programy naráz z internetu. Pouze by to chtělo doladit chybky na serveru (Filmbox a Filmbox HD to bere jako jeden program).

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
VraKo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od VraKo »

No, já bych se vrátil zase zpět k tomu, co má fw. 5020 dobře nebo špatně. Celý měsíc jsem nezpozoroval ( z mého úhlu pohledu ) jedinné klopýtnutí, co se týká sledování tv a nahrávání ( používám sharing ). To že musím box z důvodu zpomalování občas rebootovat a drobnou chybku při rolování v epg pomíjím. Nicméně včera při sledování CTHD ve večerních hodinách ( 20:00 - 21:00 ) jsem jedno klopýtnutí zaznamenal. Nejdříve se mi dvakrát krátce po sobě zobrazilo NENÍ SIGNÁL, mezi tím box normálně fungoval a potom na potřetí už se to tam zobrazilo natrvalo ( podotýkám, že signál mám téměř vždy na 100% a kvalitu 90% ). Chvíli jsem čekal a zkoušel přepínat kanály ( myslel jsem, že nějaký problém z transpondéru ), ale stále nic. Pak jsem mrknul na ukazatel - signál 100%, ale kvalita 0%. Zkusil jsem přetočení na jinou družici - motor se ani nerozjel. To už mi bylo divné, tak jsem šáhl opět po osvědčeném rebootu a po něm box opět plně funkční. Zvláštní, že. Jakoby v určitou chvíli úplně zamrznul tuner.

AZBox HD Premium - Enigma2 - OSCam/Mgcamd/CCcam
hihihi3
Nováček
Nováček

Příspěvek od hihihi3 »

schmegea píše:4. Mám skylink CW a není problém ani s EPG, nebo aspoň nepozoruji.

ještě jednou k FW 5020 : u mě nejstabilnější, což neznamená nejlepší, ale zatím nejmíň problémů.

for Billy-sk : Pravda IPbox jsem neměl, psal jsem nelinuxové HD stroje (např. Ferguson, Vantage, Sab, Octagon), zas tak dlouho HD boxy nejsou. Ale na druhou stranu když si někdo projde fórum tak se musí sám rozhodnout zda si koupí AZbox a nebo něco jiného rádoby stabilního.
Jinak na E2 nemohu říct špatného slova. Třeba se azbox taky dočká
Ne jako problem s EPG, ze se nezobrazuje, to je ok (az na to scrolovani).
Ale to EPG zpusobuje zpomalovani boxu az do nutneho restartu ?
To nepozorujete ? CRTVCore pak stale bezi na 80%.

vicini
Nováček
Nováček

Příspěvek od vicini »

vispere ano přesně tak to je.. nevyužiji všechny funkce, souhlasím ,ale co vyžaduji po přístroji který mám jako hlavní je to aby fungoval stabilně v sat. části a tady souhlasím s hihihi.
je neskutečný ,že 5020 (když už chcete debatu k tomuto fw.) podělá zahlcování RAM (nebo bůh ví kde je důvod) a je nutné přístroj restartovat protože čas od času těch 15 i více sekund pozoruji (evidentně nejsem sám) a oni nejsou schopni do týdne vydat opravu.
upravěj rozsypávání epg ale začnou problémy s rolováním epg. a tak bych mohl pokračovat....

AZBox HD Elite HDD Smasung 2,5 S2 Portable 320 GB @ A200 HD HDD Verbatim 3,5 500GB fw.new karta Skylink, mgcamd @ newcs , Inverto monoblok twin 2x LCD Phillips 42+26
hihihi3
Nováček
Nováček

Příspěvek od hihihi3 »

vicini píše:vispere ano přesně tak to je.. nevyužiji všechny funkce, souhlasím ,ale co vyžaduji po přístroji který mám jako hlavní je to aby fungoval stabilně v sat. části a tady souhlasím s hihihi.
je neskutečný ,že 5020 (když už chcete debatu k tomuto fw.) podělá zahlcování RAM (nebo bůh ví kde je důvod) a je nutné přístroj restartovat protože čas od času těch 15 i více sekund pozoruji (evidentně nejsem sám) a oni nejsou schopni do týdne vydat opravu.
upravěj rozsypávání epg ale začnou problémy s rolováním epg. a tak bych mohl pokračovat....
Tak dalsi perlicka.
Dnes muj dotaz k vysokemu zatizeni CRTVCore: AZBOX any development ?
Odpoved: OPET MNE SMAZALI PRISPEVEK :46:
No alepson si to nekdo precet, ten kdo to smazal :55:

jc.jaroslav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jc.jaroslav »

hihihi3 píše:
vicini píše:vispere ano přesně tak to je.. nevyužiji všechny funkce, souhlasím ,ale co vyžaduji po přístroji který mám jako hlavní je to aby fungoval stabilně v sat. části a tady souhlasím s hihihi.
Tak dalsi perlicka.
Dnes muj dotaz k vysokemu zatizeni CRTVCore: AZBOX any development ?
Odpoved: OPET MNE SMAZALI PRISPEVEK :46:
No alepson si to nekdo precet, ten kdo to smazal :55:
Pokud je důvodem smazání to, aby se o 'nedokonalém' firmware' nemluvilo a prodaly se zbylé AZBOXy ze skladu, tak je to pro nás spíš k pláči :21:

Bohužel nemůžeme dělat nic jiného, než doufat, že se konečně programátoři proberou.

AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
hades
Nováček
Nováček

Příspěvek od hades »

VraKo píše:No, já bych se vrátil zase zpět k tomu, co má fw. 5020 dobře nebo špatně. Celý měsíc jsem nezpozoroval ( z mého úhlu pohledu ) jedinné klopýtnutí, co se týká sledování tv a nahrávání ( používám sharing ). To že musím box z důvodu zpomalování občas rebootovat a drobnou chybku při rolování v epg pomíjím. Nicméně včera při sledování CTHD ve večerních hodinách ( 20:00 - 21:00 ) jsem jedno klopýtnutí zaznamenal. Nejdříve se mi dvakrát krátce po sobě zobrazilo NENÍ SIGNÁL, mezi tím box normálně fungoval a potom na potřetí už se to tam zobrazilo natrvalo ( podotýkám, že signál mám téměř vždy na 100% a kvalitu 90% ). Chvíli jsem čekal a zkoušel přepínat kanály ( myslel jsem, že nějaký problém z transpondéru ), ale stále nic. Pak jsem mrknul na ukazatel - signál 100%, ale kvalita 0%. Zkusil jsem přetočení na jinou družici - motor se ani nerozjel. To už mi bylo divné, tak jsem šáhl opět po osvědčeném rebootu a po něm box opět plně funkční. Zvláštní, že. Jakoby v určitou chvíli úplně zamrznul tuner.
Přesně takhle se mi AZBox chová pokud zapnu HW akceleraci.

AZBox HD Elite, OpenRSI 2.1, USB HDD Samsung S2 Portable 320 GB, motor Strong SG2100, TV LG 37LH4000,
(Nejhorší smrt je z vyděšení)
venada
Nováček
Nováček

Příspěvek od venada »

visper píše:To je hrozné, měsíc nevyšel nový fw a už se to tady zvrhlo v plačtivou debatu. Znáte jiný stroj kde vychází fw častěji? Netvrdím, že se mi všechno líbí, ale srovnávat Azbox s Arivou to už je silný kafe. To svědčí jen o tom že uživatel nedokáže využít všechny funkce. Já jsem doposud nenašel za Azbox náhradu která by uměla to co potřebuji, ani Dreambox mi nestačí (možná s Popcornem, ale to by mi už nevešlo do almary). Potřebuji přehrávat nahrávky z HD kamery, ripy z Bluray, DVD atd. Se stabilitou nemám nejmenší problém. Jediná vážnější chyba je DTS, ale ostatní přijímače vůbec neví co to je. Já nejsem placený agent ani prodejce, jsem jen normální uživatel.
Znáte jiný stroj kde vychází fw častěji?
NEZNÁM protože to nemají zapotřebí a po pár opravách jsou bezproblemové
Kdyby i azbox byl v pořádku tak tady nikdo nepíše

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

No vidím že jsem vás trochu rozdivočil, tolik reakcí za jeden den v tomto tématu nebývá ani když vyjde nový fw :)
Já taky nejsem ze vším spokojen, rychlost vývoje, opakující se chyby. Ale držím pusu protože vím že mi tady nikdo nepomůže, tady pláčeme na špatném hrobě. Nejvíc mě vytáčí ty uraženecké výplody typu "jdu to auto vyhodit na vrakoviště, protože mu pořád praskaj žárovky a jdu si koupit dokonalého Trabanta a tím vás všechny potrestám". Po dvou letech není na trhu nic co by Azbox nahradilo. Ke všemu ostatnímu je nutno dokoupit MM přehrávač. Takže já bych si ho koupil znovu i kdybych věděl že podpora skončila a už se nebude vylepšovat (ale doufám, že bude).

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
Odpovědět

Zpět na „Odkaz na stažení Firmware - AzBox HD“