fw 0.9.3877

Odkaz na stažení Firmware a Diskuze k firmware.

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Odpovědět
feri33
Nováček
Nováček

Re: 0.9.3877

Příspěvek od feri33 »

JirkaB2 píše:
jc.jaroslav píše: Pokud bych byl HW designer, tak bych zrušil i ten žlutý cinch (komozitní nebo komponentní, nevím teď přesně) a možná i scart konektor.
Takže by tam zůstalo jen HDMI, USB, optika a network.

sorry, ale v tom pripade nemas moc dobreho obchodneho ducha :31:
je este kopec ludi, ktori kupuju HD prijmace s tym, ze nove tv planuju kupit neskor, kedze stare CRT im zatial slape.
Konektory scart, RF a cinch su pre tuto skupinu ludi dost potrebne ...

anfro11 Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od anfro11 »

Mam bezdratovu klavesnicu aj mys Chicony - funguje (fyzik) ako aj teletext (cevko) . Mozno by bol vhodnejsi mensi typ bezdratovej USB klavesnice.

Mutant HD 51.E2 OpenSPA 7.3.wd 2.5" scorpio blue 1TB, sata II, VU+Solo SE[/color]OpenSPA 7.3.(DVB-T+DVB-S), EXT USB wd 2.5" scorpio blue 500GB, sata II, motor SG2100 (28,2E-30W) 85 offset,TV Philips 43PUS6551 / LG 42LA660S-ZA,LAN.
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

JirkaB2 píše: Pokud bych byl HW designer, tak bych zrušil i ten žlutý cinch
žlutý cinch je component a využil jsem ho perfektně , když jsem instalovat parabolu T90, vzal jsem s sebou na střechu sat + starý LCD PC dispej s component vstupem - a jak dobře se mi ladilo. :106: .
A scart ... taky jsem první 2-3 měsíce měl ještě starou CRT, takže ten jsem taky potřeboval.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

JirkaB2 píše: Právě že programátora dělám už několik let a vím o čem to je, několikrát už jsem přebíral SW po někom co to špatně navrhnul na začátku a pozdější oberlování dá někdy zabrat víc, než když se začne znovu nanovo. Neprogramuji ale celé aplikace, max nějaké skripty. Dělam v automatizaci procesů a s odlaďováním a zapracováním připomínek mám dost zkušeností, ale to už jsem mimo tuto diskusi...
A dělals někdy software v týmu - to je totiž něco úpně jiného: každý člověk má svoji obast které se věnuje a jeho činnost musí být koordinována s ostatními - což je v týmu asi to úplně nejtěžši . Děláš na "tom svém" a abys to vše dostal do hlavy, tak tě podrobnosti jiných kolegů nemůžou do detailů zajímat - to by tě brzdilo. Pak musí být někdo kdo to řídí a logicky zastřešuje. ale ten všechny podrobnosti taky nezná - prostě ani nemůže. A při takovémto stylu vývoje sw se oprostě stane, že někdo udělá změnu, která se v "jeho" častí jinak chybově neprojevuje, ale projeví se efektem "někde jinde".
Pokud jsem si všiml, tak největší výskyt "znovuobjevených" chyb se projeví, vždy po změna driverů, a tady se nelze čemu divit, změní se totiž ta nejnižší vrsta od které se musí všichni odpíchnout a problémy se prostě objeví.
A co se týká těch buglistů, pokud dělají cca 3 překlady denně, tak k nim nic takového ani udělat nemůžou. Je jasné, že by to mělo být pro všechny veřejné beta fw. Mohlo by to být i na netu a dělat u toho fajky co je opraveno a připadně i čemu se teď někdo věnuje.
Věřím tomu, že něco takového mají, ale jen interně - proč veřejně ventilovat v čem všem je problém. Oni chtějí taky prodávat a můžu ti říct, že tlak obchodníků je někdy dost nepříjemný a dokáže vývoj sw dost zahustit.
Vím o čem mluvím (píšu) , nás je ve firmě 11 programátorů, máme přes 7000 objektů a pracujeme nad 600 db tabulkama , vyvíjíme to více než 10 let, a k bezchybnosti se nemáme šanci dostat. Je to tím, že každý rok to té aplikace zpracujeme desítky, možná i stovky zákazníckých úprav a do toho všeho se musí ještě udržovat platná legislativa a obchodníci chtějí taky nějaké "novinky", aby se to dobře prodávalo. Nevím sice , jak to v opensatu přesně funguje, ani kolik lidí vyvíjí ten fw, ale vím že vývoj v týmu má prostě svá specifika a proto se opakujícím chybá nedivím, můžou mít totiž pokaždé jinou příčinu.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
Bárt
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bárt »

Tak jsem jim to tam hodil, díky za překlad.
Myslel jsem , že tady někdo tyhle poznatky a návrhy odesílá jako podměty? Dostávají se naše poznatky někam? :12:
hakizu píše:
Bárt píše:Ano to občas využívám , ale z toho vycházejí nekvalitní překlady, vždyť se to složitě vysvětluje česky a obávám se že by to po překladači nikdo nepochopil. Určitě se tu najde kvalitní překladatel.
Skus toto mali by to pochopit.
PS:nie som prekladatel.
When im watching recorded movie saved on hard drive and in the meantime azbox start recording another channel (reserved for recording from epg etc.) it will stop play my currently watching movie and it will switch for the channel wich one is reserved for recording. So if i want to go back to watch my movie i need to go back to Menu and find and play that movie i was watching before again. Is there any chance repair this bug in future firmwares? It would be great if it start recording without breaks my curently watching movie.

Azbox Premium , fw 0.9.3877, hdd WD 1TB ,připojeno k síti, ppd Panasonic.
Melmek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Melmek »

Myslim ze se tomuhle rika multitasking a uz se to na azbox.com davno resilo ....

JirkaB2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaB2 »

shibal píše:A dělals někdy software v týmu - to je totiž něco úpně jiného: každý člověk má svoji obast které se věnuje a jeho činnost musí být koordinována s ostatními - což je v týmu asi to úplně nejtěžši . Děláš na "tom svém" a abys to vše dostal do hlavy, tak tě podrobnosti jiných kolegů nemůžou do detailů zajímat - to by tě brzdilo. Pak musí být někdo kdo to řídí a logicky zastřešuje. ale ten všechny podrobnosti taky nezná - prostě ani nemůže. A při takovémto stylu vývoje sw se oprostě stane, že někdo udělá změnu, která se v "jeho" častí jinak chybově neprojevuje, ale projeví se efektem "někde jinde".
Pokud jsem si všiml, tak největší výskyt "znovuobjevených" chyb se projeví, vždy po změna driverů, a tady se nelze čemu divit, změní se totiž ta nejnižší vrsta od které se musí všichni odpíchnout a problémy se prostě objeví.
A co se týká těch buglistů, pokud dělají cca 3 překlady denně, tak k nim nic takového ani udělat nemůžou. Je jasné, že by to mělo být pro všechny veřejné beta fw. Mohlo by to být i na netu a dělat u toho fajky co je opraveno a připadně i čemu se teď někdo věnuje.
Věřím tomu, že něco takového mají, ale jen interně - proč veřejně ventilovat v čem všem je problém. Oni chtějí taky prodávat a můžu ti říct, že tlak obchodníků je někdy dost nepříjemný a dokáže vývoj sw dost zahustit.
Vím o čem mluvím (píšu) , nás je ve firmě 11 programátorů, máme přes 7000 objektů a pracujeme nad 600 db tabulkama , vyvíjíme to více než 10 let, a k bezchybnosti se nemáme šanci dostat. Je to tím, že každý rok to té aplikace zpracujeme desítky, možná i stovky zákazníckých úprav a do toho všeho se musí ještě udržovat platná legislativa a obchodníci chtějí taky nějaké "novinky", aby se to dobře prodávalo. Nevím sice , jak to v opensatu přesně funguje, ani kolik lidí vyvíjí ten fw, ale vím že vývoj v týmu má prostě svá specifika a proto se opakujícím chybá nedivím, můžou mít totiž pokaždé jinou příčinu.
Sice se dostáváme mimo topic, ale v týmu dělám. Vím o čem to je. U nás je to někdy ještě složitější. Různý části DB dostávám od jiných dodavatelů např teď mám rekord 11 dodavatelů a tým je mezinárodní a každý ještě sedí jinde mimo republiku , tak koordinace je masakr

Azbox Premium-HDMI-Onkyo TX-SR606-HDMI-Sharp LC37DH65E LNB: 19.2+23.5
JirkaB2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaB2 »

jak je u FW uvedeno že byla zvýšena rychlost přepínání programů. Tak potvrzuji že ano, ale pouze na šipkách kanál nahoru/dolů. na číselná tlačítka ne.
Na číslo mám odezvu cca 5 až 6 s.

JirkaB2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaB2 »

shibal píše:
JirkaB2 píše: Pokud bych byl HW designer, tak bych zrušil i ten žlutý cinch
žlutý cinch je component a využil jsem ho perfektně , když jsem instalovat parabolu T90, vzal jsem s sebou na střechu sat + starý LCD PC dispej s component vstupem - a jak dobře se mi ladilo. :106: .
A scart ... taky jsem první 2-3 měsíce měl ještě starou CRT, takže ten jsem taky potřeboval.
Ten komponent pro ladění polohy satu je dobrej nápad

VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od VTronik »

JirkaB2 píše:jak je u FW uvedeno že byla zvýšena rychlost přepínání programů. Tak potvrzuji že ano, ale pouze na šipkách kanál nahoru/dolů. na číselná tlačítka ne.
Na číslo mám odezvu cca 5 až 6 s.
Zadej číslo a zmačkni OK. Tím se to zrychlí, nebude čekat na další zadání čísla...

AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Funguje vám u tohoto fw ještě aspoň trochu prohlížeč fotek? Mě už nenačte ani capture TV obrazu který si sám vytvořil. Píše mi to něco jako error picture draw.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
paleaaro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od paleaaro »

visper píše:Funguje vám u tohoto fw ještě aspoň trochu prohlížeč fotek? Mě už nenačte ani capture TV obrazu který si sám vytvořil. Píše mi to něco jako error picture draw.
Ano. Male fotky v pohode ale velke az po optimalizacii.

AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
jc.jaroslav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jc.jaroslav »

paleaaro píše:
visper píše:Funguje vám u tohoto fw ještě aspoň trochu prohlížeč fotek? Mě už nenačte ani capture TV obrazu který si sám vytvořil. Píše mi to něco jako error picture draw.
Ano. Male fotky v pohode ale velke az po optimalizacii.
Stejně je to na Plazmě, nebo LCD nepoužitelné, optimalizaci udělá na rozlišení cca 400*200. Pokud to chceš používat, musíš si udělat převod na HD rozlišení sám v PC. Musíš mít potom všechny fotky 2x jednou v originále a potom pro Az box. Snad to dodělají - dnes to umí i TV, nebo levné dvbt settopboxy - vložíš kartu (USB disk) a prohlížíš.

AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Jenomže já když udělám screenshot obrazovky, tak je to 1920x1080 a stejně mi to nepřečte. Dříve to šlo. Tak nevím jestli je to vada tohoto fw nebo se mi něco poondilo.
Ještě doplňuji: screenshot z SD to přečte, ale HD už ne, dříve to umělo fotky do velikosti 1920x1080, ale teď už jsou pro něj i tyto velké. Zkouším teď fw 3932 a totéž.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Primo »

to visper:
tak jsem kvuli tobe udelal maly test screenshotu s nasledujicim vysledkem:
ct1 zpravy: screenshoty se nahraji a prehraji bez upravy
Astra HD Demo: screenshoty se nahraji, ale nezobrati se AzBoxem, vyzyva to k uprave kterou jsem nedelal. Po stazeni do pocitace se screenshoty zobrazi bez problemu.

Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
Odpovědět

Zpět na „Odkaz na stažení Firmware - AzBox HD“