První dojmy NXP256HD

Diskuze Dreamsky NXP256 HD.

Moderátor: 005jon

Odpovědět
ShaMan
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 8 poděkování

Re: První dojmy NXP256HD

Příspěvek od ShaMan »

tessi píše:Zdravim, druhy den si hraju s timto prijimacem, a mam problemy se zvukem pres HDMI. Vetsinou nejde :cry: , snad asi jen 2x mi naskocil. Setkal jste se s tim nekdo?.
Pres koax vystup do AV receiveru jde bez problemu.
Dik Tessi
Jak dlouhý máš HDMI ,
některé TV s delšími HDMI mají problémy , existuje něco jako opakovač HDMI , ale nejdříve zkusit kratší kabel popř kvalitnější .

Tam kde předevčírem znamená pozítří ...
joberuc Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od joberuc »

Tiez potvrdzujem ,ze som zatial nemal problemy s HDMI ani koaxom pri sledovani sat a multimedialnych suborov, len niekedy to blblo (praskanie, sum, ticho) pri sledovani Youtube, ale to asi bolo skor tak nahrate.

joberuc

VU+ Solo 2, Wetek OpenElec, Optibox EVO M7, EVO xFinity, DM 800, parabola Gibertini 90cm, motor Stab HH90, plazma LG 42PG6000, Receiver Yamaha RX-V563, repro Magnat 800 set, Wii, PS3, Mede8er 6003XD, Xtreamer Ultra, HP Gen 8 ako NAS, WD cloud
tessi
Nováček
Nováček

Příspěvek od tessi »

ShaMan píše:
tessi píše:Zdravim, druhy den si hraju s timto prijimacem, a mam problemy se zvukem pres HDMI. Vetsinou nejde :cry: , snad asi jen 2x mi naskocil. Setkal jste se s tim nekdo?.
Pres koax vystup do AV receiveru jde bez problemu.
Dik Tessi
Jak dlouhý máš HDMI ,
některé TV s delšími HDMI mají problémy , existuje něco jako opakovač HDMI , ale nejdříve zkusit kratší kabel popř kvalitnější .
V kabelu problem neni, mam dva [resp 3] , - 2x 1,5m, oba bezne pouzivam - Notas -TV, PC- monitor , a ten 3. z PCdo TV a je 10 m !!! a vse OK.
A ted si uvedomuju, ze po rozbaleni jsem to pripojil k monitoru - TV byla "obsazena", a ani na monitoru [ Samsung ] jsem nemel zvuk, kdyz jsem poustel netova radia a nejake soubory z disku. Ale nevenoval jsem tomu pozornos, protoze jsem hlavne daval SW 1.14 a nastavoval sit atd.

DREAMSKY NXP256HD , FW 1.21, Oscam active, Dual LNB - 19,2 ; 23,5
zigmund
Nováček
Nováček

Příspěvek od zigmund »

V Skylinku mi idu vsetky SD a HD programy okrem PENTHOUSE HD. Naladene to mam, EPG funguje ale obraz ziadny - len cierna obrazovka. Vie niekto poradit v com je problem ? Ide PENTHOUSE aj pod CRW ? Ze vysiela az po polnoci to viem :-)) Da sa niekde v menu zmenit aj norma programu alebo sa to nastavi automaticky - myslim DVB-S2/QPSK.

fantozi55
Nováček
Nováček

Příspěvek od fantozi55 »

005jon píše:Dreamsky nxp 256 je lepši .
Zatiaľ nefunguje ako server ako klient newcamd aj Cccam ide dobre
ako sa dostanem v menu nastavenie ako klient na dreamsky vie mi dakdo poradit? neviem to najst. dakujem.

dk_line
Nováček
Nováček

Příspěvek od dk_line »

fantozi55 píše:
ako sa dostanem v menu nastavenie ako klient na dreamsky vie mi dakdo poradit? neviem to najst. dakujem.
menu->sit->nastaveni serveru-> sjedes dolu na polozku "typ serveru" a sipkou doprava vyber "cccam". Aby byl vyber povolen musi byt zapnuty server - zelene tlacitko

EDIT: tak ted koukam, ze zapnuty server pro vyber typu serveru byt nemusi, ale pokud je vyplej tak nejdou editovat jednotlive polozky

HDBox FS-9100 PVR
Amiko SHD-8900 Alien
Optibox TSCX PVR Ready
Dreamsky NXP256HD
GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 CRCI HD COMBO
fantozi55
Nováček
Nováček

Příspěvek od fantozi55 »

dk_line píše:
fantozi55 píše:
menu->sit->nastaveni serveru-> sjedes dolu na polozku "typ serveru" a sipkou doprava vyber "cccam". Aby byl vyber povolen musi byt zapnuty server - zelene tlacitko

EDIT: tak ted koukam, ze zapnuty server pro vyber typu serveru byt nemusi, ale pokud je vyplej tak nejdou editovat jednotlive polozky
prečo mi piše ODPOJENO ?

dk_line
Nováček
Nováček

Příspěvek od dk_line »

fantozi55 píše:prečo mi piše ODPOJENO ?
... a tobe nekde bezi nejaky cccam server na ktery se pres Dreamskeho pripojujes? To neni prednastavene podobne jako g-share.

HDBox FS-9100 PVR
Amiko SHD-8900 Alien
Optibox TSCX PVR Ready
Dreamsky NXP256HD
fantozi55
Nováček
Nováček

Příspěvek od fantozi55 »

dk_line píše:
fantozi55 píše:prečo mi piše ODPOJENO ?
... a tobe nekde bezi nejaky cccam server na ktery se pres Dreamskeho pripojujes? To neni prednastavene podobne jako g-share.
hej cez internet sa nam to podarilo ako klient ale dlkšie trvalo prepnutie programov na skylinku cca asi 5- sekund ale opticum-403 cez internet prepinanie programov fantasticky do 1- sekundy ešte rychlejšie ako ked bola v nom vložena karta keby som to nevidel na vlastne oči tak tomu neverim ,, skušali sme to aj z opticumom -403 ako sever len medzi sebov križenim lan ale vždy ked sme na dreamskeho zapli lan tak sa nam sam odseba niekolko krat reštartol .Neda sa to zdilanie nastavit ani cez rs-232 na priamo medzi sebov alebo cez switch dreamsky ako klient a opticum-403 ako server ? AK dakdo viete poradit tak mu pošlem súdek modranskeho . dobru noc..

dk_line
Nováček
Nováček

Příspěvek od dk_line »

fantozi55 píše:hej cez internet sa nam to podarilo ako klient ale dlkšie trvalo prepnutie programov na skylinku cca asi 5- sekund ale opticum-403 cez internet prepinanie programov fantasticky do 1- sekundy ešte rychlejšie ako ked bola v nom vložena karta keby som to nevidel na vlastne oči tak tomu neverim ,, skušali sme to aj z opticumom -403 ako sever len medzi sebov križenim lan ale vždy ked sme na dreamskeho zapli lan tak sa nam sam odseba niekolko krat reštartol .Neda sa to zdilanie nastavit ani cez rs-232 na priamo medzi sebov alebo cez switch dreamsky ako klient a opticum-403 ako server ? AK dakdo viete poradit tak mu pošlem súdek modranskeho . dobru noc..
mam osobne jako server HDBOX FS-9100 a Dreamsky jako klient, pripojene do LAN pres switch a funguje mi tak jak Cccam tak newcamd. Neznam Opticum 403, ale pokud jde nastavit Optikum jako server s Cccam tak by to melo bezet. Jinak to co pises s tim prepinanim, tak se zda ze i Dreamsky prepina pres sharing v nekterych situacich o malinko rychleji nez s kartou, znat to je hlavne pri prechodu mezi programy na stejnem transponderu, naopak mezi transpondery je to zase delsi.

HDBox FS-9100 PVR
Amiko SHD-8900 Alien
Optibox TSCX PVR Ready
Dreamsky NXP256HD
fantozi55
Nováček
Nováček

Příspěvek od fantozi55 »

dk_line píše:
fantozi55 píše:hej cez internet sa nam to podarilo ako klient ale dlkšie trvalo prepnutie programov na skylinku cca asi 5- sekund ale opticum-403 cez internet prepinanie programov fantasticky do 1- sekundy ešte rychlejšie ako ked bola v nom vložena karta keby som to nevidel na vlastne oči tak tomu neverim ,, skušali sme to aj z opticumom -403 ako sever len medzi sebov križenim lan ale vždy ked sme na dreamskeho zapli lan tak sa nam sam odseba niekolko krat reštartol .Neda sa to zdilanie nastavit ani cez rs-232 na priamo medzi sebov alebo cez switch dreamsky ako klient a opticum-403 ako server ? AK dakdo viete poradit tak mu pošlem súdek modranskeho . dobru noc..
mam osobne jako server HDBOX FS-9100 a Dreamsky jako klient, pripojene do LAN pres switch a funguje mi tak jak Cccam tak newcamd. Neznam Opticum 403, ale pokud jde nastavit Optikum jako server s Cccam tak by to melo bezet. Jinak to co pises s tim prepinanim, tak se zda ze i Dreamsky prepina pres sharing v nekterych situacich o malinko rychleji nez s kartou, znat to je hlavne pri prechodu mezi programy na stejnem transponderu, naopak mezi transpondery je to zase delsi.
OPTICUM MA V MENU : NET SERVER CONFIG : HOME CAMD 1,0 A HOME CAMD 2,0 MAC Verify a v clientovi : NEW CAMD ,HOME CAMD ,HOME CAMD 2 CCCAMD , NASSCAMD .

dk_line
Nováček
Nováček

Příspěvek od dk_line »

no tak to ti asi s Dreamsky nepobezi, kdyz Dreamsky nema HOMECAMD klienta. Budes muset pockat az se v dalsich fw treba objevi moznost pridat pluginy jako OSCAM atd. ktere umeji vytvorit share servery, pripadne jestli strujci nezakomponuji moznost newcamd nebo Cccamd serveru primo do fw.

HDBox FS-9100 PVR
Amiko SHD-8900 Alien
Optibox TSCX PVR Ready
Dreamsky NXP256HD
fantozi55
Nováček
Nováček

Příspěvek od fantozi55 »

dk_line píše:no tak to ti asi s Dreamsky nepobezi, kdyz Dreamsky nema HOMECAMD klienta. Budes muset pockat az se v dalsich fw treba objevi moznost pridat pluginy jako OSCAM atd. ktere umeji vytvorit share servery, pripadne jestli strujci nezakomponuji moznost newcamd nebo Cccamd serveru primo do fw.
Tiež si to myslim,ale musim ho pochvalit ako dokaže prehravat takmer všetky filmy nemam snim problem prehra mi všetko čo mam na HDD aj wifi som rozchodil bez problemov dokonca som použil stary wifi adapter a ide bez problemov nezbal som rozdiel načitania internetu medzi lankom a wifi . Vdaka za pomoc dobru noc zajtra budeme pokračovat.

kukuraj
Nováček
Nováček

Příspěvek od kukuraj »

Kam mate pripojen externi disk? Prepojil jsem ho ze predniho USB do zadniho a dreamsky se zacal zasekavat. Mam prepojeno dozadu od patku a uz 4x vytuhl tak, ze jsem ho musel natvrdo vypnout. Pozorujete nekdo neco podobnyho?

fantozi55
Nováček
Nováček

Příspěvek od fantozi55 »

kukuraj píše:Kam mate pripojen externi disk? Prepojil jsem ho ze predniho USB do zadniho a dreamsky se zacal zasekavat. Mam prepojeno dozadu od patku a uz 4x vytuhl tak, ze jsem ho musel natvrdo vypnout. Pozorujete nekdo neco podobnyho?
Ja mam zo zadneho usb napojeny usb rozbočovač na 2 usb kluče a wifi a nemam problema šlape to ako hodinky dokonca mi fachči aj usb klavesnica z myšov bez elekt. adaptera a dokonca externy HDD 1 TB TOSHIBA ten ma ale vlastny adapter.Tak to je vrchol drzosti že cez koaxialny audio vystup neide zvuk z internetu youtobe, mp-3. divix a podobne len satelitne programy aj ten najlacnejši dvb-t setobox to zvlada bez problemov ešte som nevidel ani nepočul o linuxovom primači ktory taku zakladnu vec nezvlada . Ak to soudruzi z NDR do mesiaca neporiešia tak ich poženiem až do HAGU pred sud za vlastizradu a budem žiadat najvišši trest . PRACI čest soudruzi od DREAMSKEHO.....,,To snad neni pravda tušim mi už odišiel do večnych lovišt teraz ked som ho konečne nastavil tak mi už 2 hodiny bootoje nepomaha ani tvrdy reštart komplet všetky kable som odpojil a ani nepipne vie mi dakdo poradit alebo ho už mam zabalit a poslat predajcovi.

Odpovědět

Zpět na „Dreamsky NXP256 HD diskuze“