fw 0.9.2371
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
monkus
- V.I.P.
- Dal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: fw 0.9.2371
nepochopil si. pozri si ten S11monkus startup script, tam je to OK
dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
-
monkus
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
start() {
echo "===> Starting Monkus Script"
echo "User script test" > /tmp/monkus
/MMP/usr/bin/vfd_display -td210 -led boff
export ACTION=start
/MMP/usr/bin/smb_script.sh
}
nezabudni restartnut box
echo "===> Starting Monkus Script"
echo "User script test" > /tmp/monkus
/MMP/usr/bin/vfd_display -td210 -led boff
export ACTION=start
/MMP/usr/bin/smb_script.sh
}
nezabudni restartnut box
dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
- visper
- Odborník
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Ale jo, to je všechno OK. Já jenom nechápu že když je box vypnutý, tak samba běží jak víno sama od sebe a když se box zapne, tak se musí složitě nahazovat.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
- Nováček
Mám rovnaký problém s tým, že box zamrzne a napíše zakodovano. Už ma to serie.old_tux píše:Radost byla předčasná, nepravidelně se příjímač sekne a napíše zakodováno. Udělá to třeba jen jednou nebo dvakrát denně. Někdy stačí počkat a najede znovu obraz. Jindy to musím úplně rebootnout. Taky se mi stalo, že jsem dal nahrávání, červená LED svítila, ale nic se nenahrálo.
AzBox HD Premium + 1TB HDD, AB IPBox 400 firmware Slon6 + 160 GB HDD, SG2100.
-
- Mírně pokročilý
To teda nechapu jakym kouzlem jsi toho dosahnul. Aby samba fungovala musi byt podle mne zapnuty file server na Azboxu a to muzes udelat bud naprimo v nastaveni (pak se neda na boxu nic jineho delat) nebo zapnutim na pozadi pouzitim monkusova startup scriptu, ale oboji vyzaduje zapnuty azbox. Takze fakt nechapu ....visper píše:Ale jo, to je všechno OK. Já jenom nechápu že když je box vypnutý, tak samba běží jak víno sama od sebe a když se box zapne, tak se musí složitě nahazovat.
AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
- visper
- Odborník
Tak to vyzkoušej, já jsem se taky divil. Prostě jak je to ve standby, tak samba běží jak urvaná. Když je to zapnuté, tak musím použít buď monkus script nebo to zapnout v menu file server. V tom standby samba běží a je jedno jestli je to v klidu nebo třeba nahrávám. Jak to zapnu okamžitě spadne a jak to vypnu okamžitě naskočí.ltrejbal píše:To teda nechapu jakym kouzlem jsi toho dosahnul. Aby samba fungovala musi byt podle mne zapnuty file server na Azboxu a to muzes udelat bud naprimo v nastaveni (pak se neda na boxu nic jineho delat) nebo zapnutim na pozadi pouzitim monkusova startup scriptu, ale oboji vyzaduje zapnuty azbox. Takze fakt nechapu ....visper píše:Ale jo, to je všechno OK. Já jenom nechápu že když je box vypnutý, tak samba běží jak víno sama od sebe a když se box zapne, tak se musí složitě nahazovat.
-
- Mírně pokročilý
No prave, ze jsem to nejprve pro jistotu zkousel. Vypnu a moje XP nic nevidi. Zapnu a monkusuv script nahodi sambu a v XP mam svuj externi disk jak na dlani. Takze asi mas nejaky inverzni rezim 

AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
- visper
- Odborník
Tak to nechápu jak jsem toho dosáhl. Nic jsem s tím nedělal a jiné anomálie u svého Azboxu nepozoruji. Je to sranda :) Já jsem se právě celou dobu divil proč s monkusem vymýšlíte ty scripty když to jde samo. Počítač mám o patro níž a vždy když jsem šel dolu, tak jsem TV i box vypnul a samba fungovala. Přišel jsem na to až po měsíci když se žena dívala na TV a já se divil proč mi nejde síť.ltrejbal píše:No prave, ze jsem to nejprve pro jistotu zkousel. Vypnu a moje XP nic nevidi. Zapnu a monkusuv script nahodi sambu a v XP mam svuj externi disk jak na dlani. Takze asi mas nejaky inverzni rezim
-
- Nováček
Chcel by som sa opytat, ake mate skusenosti s prehravanim mkv - 1080p s vysokym datovym tokom. Pozorujem drobne trhanie, niekedy je sotva badatelne a niekedy je take, ze mi to dost vadi. Nie je to len pri jednom filme, ale mam skusenost s viac mkv. Prehravam to z interneho disku, obraz mam nastaveny na Pal 1080i. Moze to byt tym, ze blbne prepocet z 1080p na 1080i? 720p ide super. Ide to akokeby procesor to nestihal spracovavat. Dik za info.
- visper
- Odborník
Já mám dokonce úplnou tmu a jde jen zvuk u mkv 1080p s tokem 12 Mbit. Ve starších firmwarech to jelo.mistralf2 píše:Chcel by som sa opytat, ake mate skusenosti s prehravanim mkv - 1080p s vysokym datovym tokom. Pozorujem drobne trhanie, niekedy je sotva badatelne a niekedy je take, ze mi to dost vadi. Nie je to len pri jednom filme, ale mam skusenost s viac mkv. Prehravam to z interneho disku, obraz mam nastaveny na Pal 1080i. Moze to byt tym, ze blbne prepocet z 1080p na 1080i? 720p ide super. Ide to akokeby procesor to nestihal spracovavat. Dik za info.
-
monkus
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
-
- Mírně pokročilý
Já stříhám HD video a pokud nechci ztratit kvalitu a nechám původní nastavení Premiery pro H264 1080p, - cílový tok 32Mbps tak stíhá přehrávat bez trhání jen špičkový počítač, proto dávám cílový tok 20Mbps - přehraje to téměř každý počítač bez trhání, ale na AZBOXU se na to koukat nedátam snímek stojí 1 vteřinu, 2 vteřiny jede,.....visper píše:Já mám dokonce úplnou tmu a jde jen zvuk u mkv 1080p s tokem 12 Mbit. Ve starších firmwarech to jelo.mistralf2 píše:Chcel by som sa opytat, ake mate skusenosti s prehravanim mkv - 1080p s vysokym datovym tokom. Pozorujem drobne trhanie, niekedy je sotva badatelne a niekedy je take, ze mi to dost vadi. Nie je to len pri jednom filme, ale mam skusenost s viac mkv. Prehravam to z interneho disku, obraz mam nastaveny na Pal 1080i. Moze to byt tym, ze blbne prepocet z 1080p na 1080i? 720p ide super. Ide to akokeby procesor to nestihal spracovavat. Dik za info.
Ještě horší je to u starých videí v SD (bohužel už nemám projekt na překompilování)- premiera udělala AVI které jede v PC, ale AZBOX řve, že to nepodporuje (asi není AVI jako AVI). Doufám, že nový firmware,.....
AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
- visper
- Odborník
A jak to děláte u ripů z Bluray co mají 24p (23,976fps). To při pohybu docela nechutně skáče. Pomůže přepnout Azbox na NTSC 60Hz, potom to dělá pulldown 2:3, to už je snesitelné (koneckonců Amíci nic lepšího nikdy nepoznali). Musím ale na to myslet a pro TV příjem vrátit zpět PAL 50 Hz. Přehrávač by se měl snažit přemluvit TV na 24p a když to nejde tak by to měl pustit rychleji? Vypadá to, že Azbox drží rychlost na 24, ale výstup jede na 50Hz, potom se to chová jako kolečko s vylomeným zubem. Jak toto řeší jiné přehrávače, třeba Popcorn?
- visper
- Odborník
Tak si odpovím sám, něco jsem o tom našel. Popcorn Hour skutečně má možnost přepnout výstup na 23.976fps, ostatní přehrávače většinou ne. Možná by to chtělo dát do požadavků na nové firmware, ale obávám se že hardware má pevné krystaly pro 50 a 60 Hz. Ono to ale stejně ne každá TV umí, takže asi zůstaneme u toho 60Hz pulldown. 60 roků to nikomu nevadilo a filmy v TV i na DVD se pouštěly v Evropě o 4% rychleji (místo 24 bylo 25fps). Teď s nástupem Bluray si Hollywood stěžoval že prý to przní uměleckou hodnotu.visper píše:A jak to děláte u ripů z Bluray co mají 24p (23,976fps). To při pohybu docela nechutně skáče. Pomůže přepnout Azbox na NTSC 60Hz, potom to dělá pulldown 2:3, to už je snesitelné (koneckonců Amíci nic lepšího nikdy nepoznali). Musím ale na to myslet a pro TV příjem vrátit zpět PAL 50 Hz. Přehrávač by se měl snažit přemluvit TV na 24p a když to nejde tak by to měl pustit rychleji? Vypadá to, že Azbox drží rychlost na 24, ale výstup jede na 50Hz, potom se to chová jako kolečko s vylomeným zubem. Jak toto řeší jiné přehrávače, třeba Popcorn?
-
- Nováček
Včera jsem po herojickém výkonu stáhl nové FW,rozběhal FTP,rozchodil cigi a klidně usínal.Ráno zapnu mašinu a dívám se,že se rozhodil čas,tak jsem se jal pátrat a zjistil jsem,že mi nejede net,stav internetu stále píše,že kontroluje připojení a nic se neděje.Mrknu na IP adresu ta byla vynulovaná,tak jsem ji opravil,ale jestli si dobře pamatuji,tak v nastavení internetu pod ip byli ještě ňejaké hodnoty,ale teď je to všechno vynulované,tak nevím jak na to.Něco se tady psalo "zakázat povolit",ale to asi nebude můj případ.A vůbec nevím jestli to souvisí s tímto FW.Díky za snahu čauky. PS:opravuji tuto zprávičku,všechno jsem vyřešil.Zjištěný další problém,který se již určitě týká nového FW,normálně mi zmizeli všechny nahrané pluginy a vykazovaloto NO PLUGINS,tak jsem na to koukal jak trumpeta,má někdo stejnou příhodu z natáčení.Hned ráno jsem vše nahrál naspět.Při vyhledávání mi to nenabízí net w.azboxworld,ale nejake azněco,verze 2032 byla v tomto již v poho,tak nevím a ještě se mi stává,takové mírné zamrzávání při různém posunu v menu a v programech.Z toho vyplívá pro mne,že asi byla 2032 lepší v těchto aspektech.Zatím se mějte.Ahojky.