AzBox Me
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
- Nováček
Re: AzBox me
Super aspon viem dalsie info,len nikde nie je dostat kupit a kedze zvlada aj 3 operacne systemy,tak by mohol aj android. Na youtube je zaujimave video,kde je android v tomto STB.
http://www.youtube.com/watch?v=6_RRcjXLeEY
http://www.youtube.com/watch?v=6_RRcjXLeEY
Dreamsky NXP256 HD, 1W, 4.8E, 13E, 23.5E
-
- Nováček
Díky gorickovi jsou tady první pořádné informace o tomto stroji. Asi je jediný majitel u nás v republice. Je zajímavé, že se diskuze o AZ Boxu me ani moc neobjevují na německých fórech, i když se tam už prodává.
Chtěl bych se zeptat, jaká je kvalita obrazu oproti AZ Boxu Premium.
Díky.
Chtěl bych se zeptat, jaká je kvalita obrazu oproti AZ Boxu Premium.
Díky.
- gorick
- Mazák
- Dal poděkování: 3 poděkování
- Dostal poděkování: 3 poděkování
Zda sa, ze som zatial jediny /v nasich koncinach/, co ma tento prijimac. Kupoval som ho z jedneho finskeho e-shopu za akciovu cenu. Dodanie bolo v poriadku a hlavne rychle /vo stvrtok objednane, v pondelok dodane./
Pred kupou AZ som uvazoval aj nad X-trendom ET, ale nakoniec som si uvedomil, ze chcem nieco jednoduche, rychle, s min. E2 softom- Android by bol bonus, co vela nezere v stand-by, je tiche, dobre zdiela, na nahravanie staci jeden tuner, podpora e-sata, interny disk, 1 karta. A to vsetko AZ Me ma.
Takze vsetko je na
Co sa tyka toho obrazu. Podla mojho subjektivneho nazoru, obraz je o trosku lepsi v AZ Premium. Ale aj v AZ Me je to v pohode, mozno sa to este doladi, lebo je rozdiel aj medzi softami Neutrino/asi krajsi obraz/ ako E2. Pre info tuner v AZ Me je Availink avl2108.
O sekciu pre AZ Me som poziadal administratorov, uvazuje sa nad tym.
Pred kupou AZ som uvazoval aj nad X-trendom ET, ale nakoniec som si uvedomil, ze chcem nieco jednoduche, rychle, s min. E2 softom- Android by bol bonus, co vela nezere v stand-by, je tiche, dobre zdiela, na nahravanie staci jeden tuner, podpora e-sata, interny disk, 1 karta. A to vsetko AZ Me ma.
Takze vsetko je na

Co sa tyka toho obrazu. Podla mojho subjektivneho nazoru, obraz je o trosku lepsi v AZ Premium. Ale aj v AZ Me je to v pohode, mozno sa to este doladi, lebo je rozdiel aj medzi softami Neutrino/asi krajsi obraz/ ako E2. Pre info tuner v AZ Me je Availink avl2108.
O sekciu pre AZ Me som poziadal administratorov, uvazuje sa nad tym.
DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500
-
- Nováček
Uvažuji k AZ Boxu Premium koupit ještě jeden přijímač, a v této cenové relaci (6 - 8.000,-) připadají k dispozici VU+, X-Trend nebo Coolstream. Ale nejvíc mě láká AZ Box me..., už proto, že mi ten AZ Box nějak přirostl k srdci.
-
vikino
- V.I.P.
- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
Re: AzBox Me
Na parabole cz vysla recenzia...
Pozeram, ze to ma ten isty tuner ako v et9000
DVB-S/S2 tuner Availink avl2108
Pozeram, ze to ma ten isty tuner ako v et9000

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
- gorick
- Mazák
Dobra recenzia, presne vystihuje aj moje skusenosti.
Momentalne pouzivam /najcastejsie/ image RSI 0.3 a neviem, co je to zelena obrazovka.
Prijimac je stabilny, rychly, nehlucny a ako bolo spomenute, velmi dobre je vyriesene chladenie a spotreba.
Dialkove je v pohode, male do ruky, velke farebne tlacitka sa daju dobre nahmatat aj naslepo, potrebuje vsak lepsie namapovat. TV power but. som si naprogramoval na TV Samsung.
Najslabsi clanok VFD display. Ale inak spokojnost.
Momentalne pouzivam /najcastejsie/ image RSI 0.3 a neviem, co je to zelena obrazovka.
Prijimac je stabilny, rychly, nehlucny a ako bolo spomenute, velmi dobre je vyriesene chladenie a spotreba.
Dialkove je v pohode, male do ruky, velke farebne tlacitka sa daju dobre nahmatat aj naslepo, potrebuje vsak lepsie namapovat. TV power but. som si naprogramoval na TV Samsung.
Najslabsi clanok VFD display. Ale inak spokojnost.

- gorick
- Mazák
Este na margo vety: Pokud se podaří vypnout hodiny a podsvětlení tlačítka power ve stand-by režimu, věřím, že spotřeba bude pod 1W..
Tak toto v RSI image sa uz da regulovat, ja mam nastavene v stand-by vypinanie celeho predneho panelu /tlacitko aj display nesvieti/. Na hodinky aj tak nedovidim, takze stb je v stand-by akoby bez prudu.
Dalej sa da nastavit farba tlacitka do troch farieb - na HD kanaloch mi svieti modra, na SD ruzova a cervena na nahravaní.
Tak toto v RSI image sa uz da regulovat, ja mam nastavene v stand-by vypinanie celeho predneho panelu /tlacitko aj display nesvieti/. Na hodinky aj tak nedovidim, takze stb je v stand-by akoby bez prudu.
Dalej sa da nastavit farba tlacitka do troch farieb - na HD kanaloch mi svieti modra, na SD ruzova a cervena na nahravaní.
-
- Nováček
Zaujal ma tento prijimac, zatial len nejakymi parametrami, ale nikde som sa nedocital nic konkretnejsie o PVR.
Mohli by Ste sem niekoto napisat ako je to s nahravanim?
-Do akeho formatu nahrava TRP, PVR, REc alebo ine?
-Su nahravky zakodovane alebo sa daju normalne prehrat v PC (samorejme bez nejakej konverzie)?
(urcite to treba testovat na kodovanych kanaloch, najlepsie z Irdeto skylink)
-Ake velke subory to vytvara, kolko MB?
-Da sa nahravat viacero programov z toho isteho transpondera sucasne?
-Inak predovsetkym by ma zaujimalo ako to nahrava na USB disk, nie zabudovany.
Dik za kazde info :)
Mohli by Ste sem niekoto napisat ako je to s nahravanim?
-Do akeho formatu nahrava TRP, PVR, REc alebo ine?
-Su nahravky zakodovane alebo sa daju normalne prehrat v PC (samorejme bez nejakej konverzie)?
(urcite to treba testovat na kodovanych kanaloch, najlepsie z Irdeto skylink)
-Ake velke subory to vytvara, kolko MB?
-Da sa nahravat viacero programov z toho isteho transpondera sucasne?
-Inak predovsetkym by ma zaujimalo ako to nahrava na USB disk, nie zabudovany.
Dik za kazde info :)
- gorick
- Mazák
Vsetko testovane v RSI 0.3 imageandico píše:Do akeho formatu nahrava TRP, PVR, REc alebo ine? Nahrava do formatu .ts
Su nahravky zakodovane alebo sa daju normalne prehrat v PC (samorejme bez nejakej konverzie)? Idu prehrat v PC bez konverzie - testovane na markiza sd /ice crw/
Ake velke subory to vytvara, kolko MB? 1 min. - 40 MB /markiza sd/
Da sa nahravat viacero programov z toho isteho transpondera sucasne? No, skusil som to. Spustil som nahravanie 1 kanalu, presiel som na 2 kanal, dal pridat nahravanie. Tvarilo sa to, ze nahralo obidva, ale pri pokuse o spustenie prehralo iba prvu nahravku.
Inak predovsetkym by ma zaujimalo ako to nahrava na USB disk, nie zabudovany. Skusil som napojit externe cez USB pozicany disk 2,5 - Hitachi 80 GB naformatovany na NTSF, ale vzdy sa roztocili kolieska a trebalo restart-nemam skusenosti s usb diskami. Usb flash, interny 2,5 a 3,5 disk bez problemov
-
- Nováček
Dakujem za info.
Mam take zmiesane pocity z tych informacii. Je mozne ze by to nahravalo aj na externy USB disk keby tam bol napr. ten Spaze image alebo ina verzia Enigmy?
Este by ma zaujimalo ci to nahravky TS rozdeluje (ak ano na ake velkesti) alebo vytvori aj niekolko GB subor?
Inak ak spocitam ze 1 minuta SD zaznamu je 40Mb tak 1 hodina je 2400Mb! potom 1 hodina v HD by mala 7200MB?
Iny satelitny projimac ktory mam nahrava do TRP formatu a to 1hod HD = asi 3800Mb, a 1 hod.SD = asi 1250MB.
Preco je TS format taky rozsiahly?
Mam take zmiesane pocity z tych informacii. Je mozne ze by to nahravalo aj na externy USB disk keby tam bol napr. ten Spaze image alebo ina verzia Enigmy?
Este by ma zaujimalo ci to nahravky TS rozdeluje (ak ano na ake velkesti) alebo vytvori aj niekolko GB subor?
Inak ak spocitam ze 1 minuta SD zaznamu je 40Mb tak 1 hodina je 2400Mb! potom 1 hodina v HD by mala 7200MB?
Iny satelitny projimac ktory mam nahrava do TRP formatu a to 1hod HD = asi 3800Mb, a 1 hod.SD = asi 1250MB.
Preco je TS format taky rozsiahly?
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Keď si už teda začal počítať tak skús vypočítať kolko miesta na HDD zaberie nahrávka z Novy a kolko zo Skysportu
Tým sa Ti hádam otvorí cesta k tomu aby si pochopil aký veľký to bude súbor. Je ale jedno či to bude .trp alebo .ts
Tým sa Ti hádam otvorí cesta k tomu aby si pochopil aký veľký to bude súbor. Je ale jedno či to bude .trp alebo .ts
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Nováček
No tak akoze pocitam len tak laicky, v podstate som chcel len porovnat tieto dva typy formatov TS a TRP. Pretoze co som nahral TS z DVBT tak to malo ovela viac MB ako to co som nahral v TRP zo satelitu. Kedze si chcem kupit iny prijimac, tak hladam informacie ktory ako nahrava. Kedze mi tento padol do oka, a zistil som ze to robi format TS tak som si hned spomenul na DVBT a obrovske subory (a to dokonca v SD kvalite).dempsey píše:Keď si už teda začal počítať tak skús vypočítať kolko miesta na HDD zaberie nahrávka z Novy a kolko zo Skysportu
Tie screenshoty su z AZbox ME? Take grafy som nikdy nevidel.
:)
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Prijímač / je jedno či dvb-t,dvb-s,dvb-c alebo iný / neredukuje veľkosť nahrávky a veľkosť sa nebude líšiť ani tým či je uložený ako .trp alebo .ts. Sú to len konteinery. Nahrá presne to čo ide zo streamu a ak je ten stream kvalitný tak bude nahrávka väčšia. Prenos v DVB-T je myslím niekolkokrát lacnejší ako DVB-S a tak môže byť aj s vyšším bitrate.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Nováček
Dik za vysvetlenie, uz mi je to jasne :)dempsey píše:Prijímač / je jedno či dvb-t,dvb-s,dvb-c alebo iný / neredukuje veľkosť nahrávky a veľkosť sa nebude líšiť ani tým či je uložený ako .trp alebo .ts. Sú to len konteinery. Nahrá presne to čo ide zo streamu a ak je ten stream kvalitný tak bude nahrávka väčšia. Prenos v DVB-T je myslím niekolkokrát lacnejší ako DVB-S a tak môže byť aj s vyšším bitrate.
-
- Nováček
Este by ma zaujimali nasledovne veci:
-ak je zabudovany HDD v tomto prijimaci, daju sa nahrane filmy stiahnut do PC cez LAN ?
-da sa cez internet nastavit TIMER na nahravanie?
(to som niekde na nete cital, je to pravda?)
-co sa tyka toho HDD, skusal niekto nahravat na EXTERNY USB disk? S ktorou verziou FW je to funkcne na 100%? (samozrejme sucasne nahravanie aspon 2 programov z toho isteho TP).
-ak je zabudovany HDD v tomto prijimaci, daju sa nahrane filmy stiahnut do PC cez LAN ?
-da sa cez internet nastavit TIMER na nahravanie?
(to som niekde na nete cital, je to pravda?)
-co sa tyka toho HDD, skusal niekto nahravat na EXTERNY USB disk? S ktorou verziou FW je to funkcne na 100%? (samozrejme sucasne nahravanie aspon 2 programov z toho isteho TP).