MKV a zvuk

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

johny_sk
Nováček
Nováček

Re: MKV a zvuk

Příspěvek od johny_sk »

okol píše:Mam podobny problem se zvukem v MKV.
V jednom stazenem filmu http://tracker.cztorrent.net/torrent/ja ... gon/124925 mi v AZB nejde zvuk (zadna stopa). Kdyz jsem se dival na mkvinfo, nebo ruzne vystupy z nastaveni AC-3 kodeku a porovnaval jsem to s jinym funkcnim filmem se stejnym kodekem, tak jsem zadny rozdil nenasel.
Je mozne ze tam bude jen jinak nejaky parametr nebo neco. Kdyz jsem tam zkusil nacpat v mkvmerge jinou zvukovou stopu, tak uz mi nejde ani obraz.
Nema nekdo zkusenosti s nastavenim parametru v mkvmerge pro prehravani v AZB?
Pripadne vi uz nekdo nejakou fintu, jak nefunkcni zvukovou stopu v AZB rozchodit?
prioritu zvuku (audiostopu) si lepsie nastavis v AVIMux_GUI, pripadne prevod audia z DTS do ac3 v TFM Audio Tool - odskusane.

AZBox Premium HD+, Seagate Pipeline 0,5 TB, Philips LCD LED 3DTV 40PFL8605H, Skylink
okol Czech Republic
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od okol »

Odzkousim to, ale nemyslim ze by to byl jen problem s prioritou zvuku. Budu laborovat.

Xtrend ET-9500 + Seagate Pipeline HD 1TB , E2, SG2100
okol Czech Republic
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od okol »

Tak diky johny_SK, nakonec se mi to povedlo.
Skoda ale, ze nemuzu obecne poradit, protoze to bylo spis cestou pokus omyl, nez nejake cilene prenastaveni v MKV.
Nicmene popisu jak se to povedlo:
po stazeni AviMUX jsem to puvodni MKV nacetl a prakticky cele jak bylo jsem ho znovu "premuxoval ". Toto nove MKV uz AZB prehral i se zvukem, ktery byl ale nepouzitelny. Zvuk tak nejak rezonoval, nebo vybroval - takze nepouzitelne.
Potom jsem to zkousel jeste nekolikrat s tim, ze jsem zkousel menit ruzna nastaveni v AviMUXu ale k nicemu to nevedlo, vysledek porad stejny. (jen original EN stopa se chytla, ale CZ a SK ne)
Nakonec me napadlo stahnout samostatnou zvukovou stopu, kterou jsem tam AviMUXem pripojil a hle, vse jede perfektne, vcetne casovani.
Takze mam nove MKV s jednou zvukovou stopou (paradoxne ve vyssi kvalite nez byla puvodni).
Nicmene kdyby nekdo vedel, nebo aspon tusil v cem byl problem, bylo by to mozna do budoucna prinosne.

Xtrend ET-9500 + Seagate Pipeline HD 1TB , E2, SG2100
johny_sk
Nováček
Nováček

Příspěvek od johny_sk »

Nakonec me napadlo stahnout samostatnou zvukovou stopu, kterou jsem tam AviMUXem pripojil a hle, vse jede perfektne, vcetne casovani.

...ano presne tak to ja robim, ak to nedokaze prehrat audiostopu. Ak je tam len DTS stopa, urobim prevod (do AC3) a potom tuto stopu pripojim do .mkv a mam stopy DTS a aj AC3. Dolezite je potom nastavit vychodziu audio stopu (v AVIMux), zvlast ak sa to prehrava priamo cez USB TV (kde sa neda zvolit audiostopa).

AZBox Premium HD+, Seagate Pipeline 0,5 TB, Philips LCD LED 3DTV 40PFL8605H, Skylink
theruck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od theruck »

ja cokolvek zapnem na azboxe (co sa tyka audio settings) tak do receiveru mi stale pride PCM.ked nastavim natvrdo na receiveri ze mi ma prist DTS tak samozrejme ticho. aj v TV aj v Movie mode. fw mam 4890 a obraz aj zvuk cez HDMI. mohol by mi prosim niekto potvrdit ze to v takomto setupe chodi alebo mam rovno kupit opticky kabel? (ak to niekto potvrdi ze to vobec ide aspon takto)

Azbox Premium HD Plus., 2x DVB-S, fw 0.9.4890, dual monoblok Mascom - Astra 19.2 a 23.5, Skylink, newcs +mgcamd, 750 GB HDD, Panasonic Viera TXP42S10E
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od VTronik »

Mám to optikou a tam není problém. Podle mne to přes HDMI nechodí jinak než 2-kanál PCM.

AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
theruck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od theruck »

tak dneska som zapal zobudil box tv a receiver zo sleepu a zrazu mi ide dts aj cez hdmi...
kazdopadne doteraz mi dts zvuk v mkv sekal mozno v 2 filmoch a aj to tak 3-4 za film a teraz furt v kuse. absolutne to nechapem.
vtom 4466 to dts neseka vobec alebo iba menej ako v ostatnych? EPG tam ma niekto rozbehane?

Azbox Premium HD Plus., 2x DVB-S, fw 0.9.4890, dual monoblok Mascom - Astra 19.2 a 23.5, Skylink, newcs +mgcamd, 750 GB HDD, Panasonic Viera TXP42S10E
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od VTronik »

Mě šel zvuk DTS v FW 4466 bez problému, když jel i obraz. Většinu mkv jsem přehrál bez problémů se sekáním zvuku i obrazu. Řídce se ale zase stalo, že se rozhodila synchronizace zvuku s obrazem. Je to určitě závislé i na "správně" vytvořeném mkv...

AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
Odpovědět

Zpět na „Dotazy začátečníků“