jak na CCCAM?

Otázky pro začátečníky E2

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

JohnCenaWWE Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 6 poděkování

Re: jak na CCCAM?

Příspěvek od JohnCenaWWE »

fleggy píše:Tak potom asi RTI 1.7 za moc nestojí. Timeshift vůbec nefunguje a jenom přes FTP vidím, že soubor s nahrávkou roste a nakonec musím resetovat box. Přehrávání starých nahrávek lze jenom přes My Videos bez možnosti posunu. V My Recordings staré nahrávky ani nejde otevřít. Probudit AZBOX během nahrávání taky znamená vytuhnutí. Padá to i při pár dalších operacích, ale ty nikdo kromě mne u nás doma nepoužije.
Suma sumárum je to velmi dobře použitelné na sledování, ale mizerné na nahrávání/přehrávání. Něco možná mýma rukama, ale všechno určitě ne. Zatím převažuje pocit zklamání...
na nahravanie treba Driver 863xdvb.ko z RTi 1.6.0
viewtopic.php?f=261&t=10200 :106:

Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,SSD Patriot Burst 120 GB,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
fleggy
Nováček
Nováček

Příspěvek od fleggy »

Díky za tip. Bohužel ani s tímhle souborem žádná změna k lepšímu.

nokixxx Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od nokixxx »

pouzij rti 1.6 kernel koala ja to tak mam a nemuzu si stezovat.

Azbox elite Enigma2 Openrsi 3.0 v.21.7.2013. Oscam.
fleggy
Nováček
Nováček

Příspěvek od fleggy »

Mám normálně nahrát uvedený patch.e2 (RTI 1.6 Koala), nebo to znamená nějaký složitější postup? Díky

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Kombinace RTI 1.7 + kernel z Koaly se osvědčila na Elite/Premium. Tam to sníží zatížení procesoru a zvýší stabilitu. Bohužel na Plusku to moc použitelné není, tam to velmi zpomalí přepínání kanálů.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
fleggy
Nováček
Nováček

Příspěvek od fleggy »

Takže mám normálním způsobem nahrát RTI 1.7 a potom Koalu s volbou Kernel Only? BTW mám Premium. Díky za tipy

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Ano, tak to udělej. Potom můžeš na stejný kernel nahrát i Open RSI. Jeden image může být uvnitř a druhý na flashce. Já to taky tak mám. RSI používám kvůli lepšímu mediacentru a archívům, RTI kvůli titulkům na Film Evrope. RSI umí přehrávat v mediacentru i vlastní nahrávky. Bohužel soubory ts nahrané původním ofw nejdou přetáčet ani v jednom, musí se předělat třeba do mkv nebo nainstalovat Mediatomb (pokud máš TV s DLNA).

fleggy
Nováček
Nováček

Příspěvek od fleggy »

Kdybych nakonec chtěl nahrát RSI, tak v AZUP vypnout volbu Copy kernel, že?
Nebo jinak - když už tam mám RSI (nahrané se zapnutou volbou Copy kernel), tak teď by mělo stačit nahrát Koalu jen se zapnutou volbou Kernel only - je tak?
BTW jsem z těch kernelů trochu zmatený. O víkendu jsem z cvičných důvodů vrátil original FW a zkusil všechno znova. Provedl jsem update z USB, nahrál čerstvé OpenRSI/PLI a skončil s boxem, který skončil během startu s hláškou =s. Nahrál jsem OpenRTI, box začal fungovat, tak jsem zase zkusil RSI a už to šlo. Proč mi RSI funguje jen jako "update" RTI? Myslel jsem, že AZUP všechno přepíše, ale asi ne. U kamaráda se to chovalo taky tak - instalovat rovnou RSI se nepodařilo (ani opakovaně) a muselo se na to jít přes RTI.
Díky

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Ano, chápeš to správně. Only kernel nebo bez kernelu. Azup by měl DOM sformátovat, nemělo by tam nic zůstat. Já mám místo DOM SD karty, tak vždycky dávám čistou, ale zkoušel jsem to valit i přes sebe a šlo to. Libovolně to kopíruji mezi flash a SD nebo diskem v PC pomocí Acronisu.

fleggy
Nováček
Nováček

Příspěvek od fleggy »

Sice ještě úplně nechápu, jestli a jaké jsou rozdíly mezi kernely jednotlivých image (Koala, RSI/PLI a kdoví co ještě - myslel jsem, že kernely jsou stejné a liší se jen "omáčka" okolo), ale v pátek, až budu konečně doma, rozhodně ten kernel z Koaly vyzkouším.
Můžu použít odkaz z tohoto příspěvku viewtopic.php?f=256&t=9975#p85698 nebo doporučuješ nějakou jinou verzi? Díky

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Použij ten první z toho odkazu, myslím že z března. O kernelech jsem psal tady, ale nevím proč to tak je:
viewtopic.php?f=255&t=10428

fleggy
Nováček
Nováček

Příspěvek od fleggy »

Ještě kontrolní otázečka: funguje ti nebo někomu jinému uspávání/probuzení během nahrávání? U nás doma u nočních pořadů často začneme usínat, tak zapneme nahrávání, vypneme/uspíme SAT,TV,AV a jdeme spát. S oficiálním 4890 žádný problém, ale s E2 mi to s RT5/RSI nejde - nenahraje nic a ještě do půl hodiny vytuhne. Dík

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Mě to funguje, ale jestli je úspěšnost 100% nebo 95% nevím, nenahrávám tak často. Ale to vypínání je stejně skoro zbytečné, jestli to žere 20W a ve standby 15W tak je to jedno, nechal bych to při nahrávání zapnuté.

fleggy
Nováček
Nováček

Příspěvek od fleggy »

Můj AZBOX je asi zakletý. Kernel z březnové Koaly nepomohl. Pořád to tuhne při uspání/probuzení během nahrávání a Timeshift jenom zastaví obraz. Pustit ho nelze. Tak mě napadá jako poslední možnost VU+ Ultimo. Nešlápnu s ním zase do ..., ehm vedle? Díky všem ochotu a snahu

tommix Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tommix »

Určite nešlápneš s ním do...

VU+ DUO2 Twin-DVB-S2, DVB-T - BH - HDD 1TB + DVD mech.
VU+ Ultimo 2x DVB-S2- 1x DVB-T - BH - HDD 1TB
HD-box FS-9200 PVR + HDD 500GB
AZBOX Premium
Tuner A : Toroidal T90: 28,2E–23,5E–19,2E–13E-9E-5E–1W–4W–5W
Tuner B : motor SG 2100
Tuner C : DVB-T
Odpovědět

Zpět na „Otázky začátečníků E2“