enigma2 - hdbox7119
Moderátor: By.Bob
-
- Nováček
Re: enigma2 - hdbox7119
tak ja som si včera kúpil vyššie spomínaný usb kľúč adata pro 32gb a enigma2 mi z neho nenabootuje za žiadnu cenu !
som z toho nešťastný lebo som vyhodil vyše 20 eur von oknom tým pádom
som z toho nešťastný lebo som vyhodil vyše 20 eur von oknom tým pádom
-
- Nováček
S tým kľúčom môže byť len jeden problém, a to že Linux nevie adresovať 32GB (ale to by mal vedieť resp. nemal by mať s tým problém), skôr že mu nevyhovuje veľkosť clusteru pri FAT32 naformátovaní (ideal podľa mňa 4096 bytes
).
Najväčší problém ale bude s tým, že pri bootovaní tlačíš tlačicu <CH ^>
a mal by si <CH v>
.
P.S.
Škoda len tých 31GB, lebo aj keď sa ti to podarí nabootovať, nebude vedieť zapisovať ani nahrávky ani Timeshift na ten istý kľúč
.

Najväčší problém ale bude s tým, že pri bootovaní tlačíš tlačicu <CH ^>

P.S.

-
- V.I.P.
Skus rozdelit kluc na 4G a 28G samostarne nafortmatovat mozno to pojde
HDBOX9105+,HDBOX9105,HDBOXenibox, formuler f1,f3
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Na kazdy USB kluc sa treba pozriet, co na nom skutocne je. Ja tu mam kingston 32 gb o ktorom som bol presvedceny vzdy,ze ma len jednu -maximalne dve particie (tu klasicku windows 7MB) + zvysok. Pri pripojeni do boxu s enigmou som ale zistil ,ze ma az 4 particie ! Samzorejme, ze kazdy box moze na takto pripojeny usb kluc reagovat inak a podl amojich skusenosti e2 zo zariadenia, ktore ma viac ako dve particie ani nenastartuje - nenajde boot sektor.
sda disk ma spravne jednu particiu - ziadny problem. Disk sdb - ten 32GB, ma toho ale viac, z neho ziadnu enigmu nespustim - kym tie particie nezmazem a nesformatujem ho .
vo windows je vidiet samozrejme len jednu particiu, s windowsom si na tom disku ani neprdnem . a tu je ten isty disk v spravcovi diskov vo windows . vo win ho mozem formatovat aj 100 krat .
sda disk ma spravne jednu particiu - ziadny problem. Disk sdb - ten 32GB, ma toho ale viac, z neho ziadnu enigmu nespustim - kym tie particie nezmazem a nesformatujem ho .
vo windows je vidiet samozrejme len jednu particiu, s windowsom si na tom disku ani neprdnem . a tu je ten isty disk v spravcovi diskov vo windows . vo win ho mozem formatovat aj 100 krat .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
- Nováček
Ďakujem za odpovede a prosím o vysvetlenie ako je nasledujúca situácia možná , poprípade ako to vyriešiť k spokojnosti :
kúpil som iný USB kľúč a to KINGSTON R3 16GB.
trochu som sa s tým pohral v partition manageroch, pretože najprv mi vôbec nebootovala e2 z neho.
teraz mi nabootuje, ale keď vypnem a zapnem vzadu prijímač prepínačom tak už nenabootuje
aby mi nabootovala musím znova naformátovať usb a prepnúť act/neact partíciu.
keď reštartujem e2 z menu vtedy nabehne vždy a opakovane bez problémov
problém je, keď vypnem zariadenie. ako je to možné
kúpil som iný USB kľúč a to KINGSTON R3 16GB.
trochu som sa s tým pohral v partition manageroch, pretože najprv mi vôbec nebootovala e2 z neho.
teraz mi nabootuje, ale keď vypnem a zapnem vzadu prijímač prepínačom tak už nenabootuje
aby mi nabootovala musím znova naformátovať usb a prepnúť act/neact partíciu.
keď reštartujem e2 z menu vtedy nabehne vždy a opakovane bez problémov
problém je, keď vypnem zariadenie. ako je to možné
-
- Nováček
Bartalos Re: enigma2 -
nevím jestli to bude fungovat u vás, ale já v souvislosti s E2, vždy řešil format přes program MiniTool Partition Wizard Home Edition, - delete disk, format na Fat32 primary, a zatím mě to vše naběhlo ( na některých to nefungovalo, když jsem ve windows udělal rychlý format, po formatu na MiniTool vš v pořádku)
-
- Nováček
ďakujem, vyskúšam a dám vedieť.
ja som skúšal jednak formatovanie vo windowse a programy paragon partition manager 10.0 a EASUS Partition master 6.5.1
ja som skúšal jednak formatovanie vo windowse a programy paragon partition manager 10.0 a EASUS Partition master 6.5.1
-
- Nováček
-
- V.I.P.
EaseUS Partition Master 9.1.1 skus napriklad tento program pomocou neho si uprav usb kluc malo by to fungovat
HDBOX9105+,HDBOX9105,HDBOXenibox, formuler f1,f3
-
- Nováček
Ahoj, nahodil som kamaratovi tuto enigmu. Vsetko ide jak ma, len ma problem, ze ak ma zapojene externe IR cidlo a restartuje box, respektive vypnu elektriku, box uz nenabootuje a na displeji svieti BOOT. Musi ho znova restartnut bez cidla a ked box nabootuje, potom moze pripojit cidlo a vsetko ide jak ma. Vedeli by ste mi prosim poradit?
HD-BOX FS-9200 PVR, HD-BOX FS-7110HD, AB IPbox 400S,QNAP TS-219P+,AB CryptoBox 150Twin, dva tarelky a zopar dual LNB
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
fiha, to je mozno chyba, ale ja mam zalozak, preto sa mi to nestava.
ale ked som ho po zelenaci musel restartnut - vytiahnutim napajania, vzdy nabehol .
ale ked som ho po zelenaci musel restartnut - vytiahnutim napajania, vzdy nabehol .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
- Nováček
Skusim mu tam cez vikend nahodit nieco ine, ci to bude tiez robit. On box sice nikdy nevypina, ale cas odcasu u nas elektrikari robia nejake pokusy, tak tam vznika problem. Napr zajtra od 8 do 12 bez prudu. (a bez kurenia)
HD-BOX FS-9200 PVR, HD-BOX FS-7110HD, AB IPbox 400S,QNAP TS-219P+,AB CryptoBox 150Twin, dva tarelky a zopar dual LNB