instalace OpenRSi

Otázky pro začátečníky E2

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: instalace OpenRSi

Příspěvek od visper »

Zkus vyvolat rescue mode, po restartu drž vol+ až naběhne IP adresa a potom zkus ftp.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
gorick
Mazák
Mazák
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od gorick »

Vytvor spojenie FTP v Total Commanderi. Zelena obrazovka po nahrati nekompatibilneho skinu je bezna vec, ktora sa riesi ako bolo spomenute vysse, ale na to treba spojenie....

DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500
virusw
Nováček
Nováček

Příspěvek od virusw »

Dík moc za rady, už jsem se tam dostal. Když se ale dostanu sem usr/share/enigma2, tak ta enigma 2 není složka ale jenom soubour lnk. a nikam dal se nedostanu, ani podle těch ostatních návodů, které jste tady postovali.

gorick
Mazák
Mazák

Příspěvek od gorick »

Predpokladam,ze si v rescue mode a tam nevidno vsetky subory. Skus to nechat dobehnut do gui, teda tam kde to dava zelenu a vtedy pozriet do usr.....

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

A připojil ses jak, normálně nebo v tom rescue mode?

virusw
Nováček
Nováček

Příspěvek od virusw »

Ufffff....ještě jednou dík. To bylo přesně ono. Jinak jak nahrát do openRSI EMU přes kabel? Chtěl bych zkusit gbox, připadně Oscam a CCcam tady z fora. To co sem naistaloval přes pluginy nejede. Ani na webový rozhraní oscamu (box:8888) se nedostanu, i když se tváří, že jede.

gorick
Mazák
Mazák

Příspěvek od gorick »

Oscam alebo cccam stiahnute cez pluginy musia ist, sam to vyuzivam. Ak mas kartu ice,skus najprv len cccam 2.3.0, tam netreba nic len nainstalovat, restart a spustit menu-nastavenie-softcam-select softcam-vybrat sipkou doboka cccam-restart softcam....

virusw
Nováček
Nováček

Příspěvek od virusw »

Problém je v tom, že mám kartu čistý ir(cid: 0666). Ten se mi podařilo rozjet jenom v OScamu v RTi, ale padal s HD programama, byl skoro nepoužitelnej. Nejlepší se mi zdal ten Gbox, ale nikde jsem na něj nenašel spouštěcí skript, takže jsem ho musel pouštět z příkazové řádky. Ale měl i EMU, což bych moc chtěl. Ty oscamy, co jsem stáhl přes plugins vůbec nejedou, ani na jejich webový rozhraní se nedostanu. Prostě potřebuju rozchodit ir a emu, neví někdo jak jednoduše na to?

Jo a ještě, čím může být, že nefunguje příkaz na otevření složky "cd" v příkazovým řádku? Chci zas zkusit spustit binarku toho Gboxu a bez toho to nejde.

gorick
Mazák
Mazák

Příspěvek od gorick »

Tak o Gboxe neviem nic, ale oscam stiahnuty v plugins funguje v pohode/nainstaluj oscam-experimental, nazov je dolezity, pozri sa do usr/bin, tam vymaz vsetko s nazvom oscam a nakopiruj tam svoj oscam pre irdeto,ale uz pod nazvom oscam-experimental-prava na 755, aby to po restarte nabehlo/. Aktivovat este v menu...a musi ist. Ak chces este skusit. Samozrejme este configy na spravne miesto, tie co sa tam vytvorili vymazat a dat svoje.

virusw
Nováček
Nováček

Příspěvek od virusw »

Ok, vyzkouším to, ale i tak ten oscam není v HD pořád stabilní. Chtělo by ten gbox. Případně, je možný pustit víc EMU vedle sebe? Třeba oscam a něco na EMU(na ausat)?

pigiother
Nováček
Nováček

Příspěvek od pigiother »

Súhlas s Gorick, mam tiez oscam-experimental z plugins + opisany postup a funguje uplne spolahlivo aj na HD vratane 2x homeshare, mam ho uz asi 2 mesiace, ani jeden zasek alebo problem, u mna oscam najlepsia volba.

virusw
Nováček
Nováček

Příspěvek od virusw »

Prošel jsem si tady pár vláken. Zkusím oscam - ymod. Všichni píšou, že je to stabilní. Jestli jsem to dobře pochopil, zachází se s tím jako s normálním oscamem, akorat se tam nakopiruje něco navíc. Můžu používat i confy a binarky z oddělení týkajících se jiných MIPS přístrojů? Bude s touhle verzí oscamu fungovat ir karta(0666)? Jestli ne, dá se to vyřešit nějak jinak třeba normální oscam+mgcamd? Ale jak je spolu rozchodit, aby fungovaly zároveň. Dík

pigiother
Nováček
Nováček

Příspěvek od pigiother »

Čisté IR nemam vyskúšané, ale sú binárky na IR karty. Neviem presne, načo chceš zároveň oscam+mgcamd. Ocsam zvláda newcamd protokol, má to v sebe.

virusw
Nováček
Nováček

Příspěvek od virusw »

Kdybys měl odkaz na oscam-ymod, co umí číst ir karty, tak ho prosím postni. Já zatím zkoušel 2 jeho verze e2-oscam-ymodv18-t19 a t30. Ani jeden ir kartu nečetl. Používal sem confy z normálního oscamu, který fungujou, takže tam by snad problém být neměl. Jinak sdílení zatím nepotřebuju, chci jenom EMU, tak aby se nic nemuselo přepínat a všechno obstaral jeden softcam. Ale ir a emu dohromady, to je celkem ořech...
Další problém je stabilita HD kanálů. Sice už to není tak hrozný, ale i tak, hlavně Prima a Nova HD se zasekávají. Nemáte typ na nějaký ir friendly a hd stabilní obyčejný oscam?
Jenom pro zajímavost, kde se dají v OpenRSi vypnout ty denní aktualizace?

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Vám to aktualizuje samo? Já musím jít do správy software a tam to odklepnout.
V pluginech je jakási čtečka sci Irdeto, nezkoušeli jste co to je? Já Irdeto kartu nemám (naštěstí).

Odpovědět

Zpět na „Otázky začátečníků E2“