Zkušenosti, funkčnost, stabilita, atd...

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
vald
Nováček
Nováček

Re: Zkušenosti, funkčnost, stabilita, atd...

Příspěvek od vald »

Ja som HD-Box kupoval v kamennom obchode zo zameraním na satelitnú techniku. Ako doklad o kúpe mám účtenku, bola spomenutá záruka dva roky ale to že to je niečím podmienené o tom reč nebola. Znamená to teda, že vlastne žiadnu záruku nemám keďže som si príjmač inštaloval sám??
To mi pripadá ako keď som bol svojho času reklamovať topánky a predavačka východného pôvodu mi tvrdila, že záruku nemôže uznať, pretože "už boli nosené"!? Pračku si tiež nikto nekupuje iba na pranie riflí, na sporáku tiež nepripravujeme iba omeletu :96: Na krabici príjmača i v popise nájdeme informácie o jeho širokých možnostiach, teda aj zmenu firmwaru a pluginov a je preto (alebo by aspoň mal byť) automaticky na to stavaný a jeho používanie je takýmto spôsobom teda samozrejmé. Myslím, že by nebol problém príjmač vybaviť nejakým servisným kódom alebo niečim podobným obdobne ako je blomba v zadu. Vtedy by to bol neoprávnený zásah, ale takto určite nie. Teda aspoň podľa môjho názoru.

Humax IRHD 5100S, Showbox S-500, Openbox X820, offset al85 na 28,2E-23,5E-19,2E-5E, 2x DiseqC 2.0 SUS 44, LNB 3x GI + 1x Inverto, 3x Skylink, Tv Panasonic TX-P42X10Y
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Zaruku dava predajca . takze 2 roky.
a aku verziu fw pouzivas v otm prijimaci , a preco ? to je dolezitejsie.
Ak mas poslednu verziu 1.08.37 , nasiel si nejaku kartu, ktora nefunguje v internej citacke bez pouzivania emulatora ?

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
vald
Nováček
Nováček

Příspěvek od vald »

Mám 1.08.26, je tam skylink ICE. Príjmač funguje dobre. Zaujímalo ma to čiste hypoteticky (čo keby)
Na mojej spokojnosti nemajú ale zásluhu predajcovia ale najmä toto skvelé fórum a jeho prevádzkovateľom patrí za ich prácu obrovská vďaka.

Humax IRHD 5100S, Showbox S-500, Openbox X820, offset al85 na 28,2E-23,5E-19,2E-5E, 2x DiseqC 2.0 SUS 44, LNB 3x GI + 1x Inverto, 3x Skylink, Tv Panasonic TX-P42X10Y
7lucas7
Nováček
Nováček

Příspěvek od 7lucas7 »

Je to stále chyba ve Fw všech divx filmy v pohodě ,ale titulky srt. Ž ž nezvládá (a to je poměrně dost často se vyskytující písmenko.

Nepříjemná je nutnost mít titulky v kódové stránce ISO-8859-2 (naprostá většina českých titulků je dostupná v kódování Windows-1250) a z toho vyplývající absence několika znaků jako ž, š, ď, ť v zobrazovaných titulcích - skutečně absence, tyto znaky jsou prostě vynechány, bez mezery. Problém lze řešit překódováním titulků, pokud ale - stejně jako já - sdílíte titulky s dalšími zařízeními, nezbývá než si na chybějící znaky zvyknout (vícejazyčné SubRip titlulky HD BOX nezná).

Překodovani se provadi v programu PSpad (v menu fomat)
http://www.digilidi.cz/titulky-ve-stoln ... prehravaci

Optibox7750(firmware RYPL105.68_060709_E) HDbox 9100 (linux 1.09.09+Xcam,Mcas z 20.5) LCD Sharp 47 fullHD Parabola Maximum E85 Fe Multifocus (IntelSat,Thor,Astry19° a 23°)
nick1612
Nováček
Nováček

Příspěvek od nick1612 »

AHOJ,

muzete mi prosim poradit stabilni FW pro 9100? Jeste jsem s HDBOXem nelaboroval a v posledni dobe na to nemam vubec cas,lezi mi doma uz nejakou dobu tak bych ho chtel dat dokupy. Jde mi o to, udelat z nej server a na nej pripojit pres NEWCAMD SatElitu nebo z nej udelat aspon klienta...
A taky aby to zvladalo bez sekani TV, pripadne jelo nahravani. Doporucili by jste radeji klasicky FW /a kdyz tak kterou verzi a jaky plugin/ anebo ENIGMU?

Diky za odpoved!

Clarke Tech ET9000 HD, AZBOX HD ELITE, 0.9.4890 vit.
LCD TV SONY KDL 46V5500
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

1.08.26 a Oscam

daxo
Nováček
Nováček

Příspěvek od daxo »

Tak po cca týždni používania u mňa zatiaľ prevláda sklamanie a často sa pýtam, či je tento box vôbec stavaný na príjem HD programov.
HD programy na Skylinku - obraz sa v nepravidelných intervaloch rozpadáva, čomu predchádza nepríjemné "zadrhnnutie" vo zvuku. PIP pri transpordéry s HD programami absolútne nepoužiteľný (toto ale dokážem oželieť). Karta je ICE a je ešte neregistrovaná. Skúšal som aj vypnúť čítačku a použiť plugin MCAS, ale výsledok je rovnaký. Niekedy to urobí aj 5-10x za minútu, niekedy je pokoj aj 20 minút. Zlú kvalitu signálu som vylúčil. Je stále cez 80%. Na DubaiSports na 26E mám len okolo 50% a tam za celý futbalový zápas ani jeden výpadok. Tento program je ale FTA a to je asi ten hlavný rozdiel.
Študoval som aj HD v EMU (Mcas). Napr. všetky HD programy v pakete Bulsat sú nepozerateľné -obraz sa rozpadáva v jednom kuse. Kvalita 80-86%.
Všetko skúšané na FW 1.08.37. Nepoužívam žiadne prepínače ani diseq motor, tzn. LNB je napriamo. Všetky programy sú naladené "načisto". Neviem, či je to chyba daného FW (skúsim ešte nejaký starší), alebo je to nejaká HW chyba mojho konkrétneho boxu, ale vychádza mi z toho záver, že HD ano, ale box už pri tom nesmie byť zaťažený žiadnou inou činnosťou. Čo vlastne znamená len voľné HD programy. Timeshift a podobné hovadiny mám vypnuté. Výstup som skúšal 1080i aj 720p.
SD je v poriadku. Síce nie úplne, lebo box mi každý večer 1x zatuhne, ale sám sa asi po 20sekundách rozbehne, takže toto mu ešte dokážem tolerovať.
Je to u vás podobné s tým HD a mám sa zmieriť s tým, že za tie peniaze to lepšie nebude, alebo ma čaká reklamácia? Má to vôbec význam skúšať staršiu verziu FW, napr. 1.08.26? Nech sa s tým neserkám zbytočne (vonku je celkom pekne) :115:

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Dve z tých vecí čo si popísal sú závady a to : Bulsat je nepozerateľný - nikto obraz nefixol keď tu boli inžinieri / ešte nešiel v emu / a to zmrznutie s posledným fw.
Stačí použiť fw 1.08.22. MCAS ak ho chceš používať treba vyhľadať starší. Tie posledné dva sú myslím pre nové API 1.02

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
robael
Nováček
Nováček

Příspěvek od robael »

Zdravim,
kedze nemam usb hub a nemozem to na hdbox 9100 odskusat, chcem sa spytat na skusenosti s kombinaciu: enigma 2 na externom USB disku, pripojenom cez usb hub, aktualne spustena v hdboxe, a cez aaf mediaplayer pozeranie mkv na druhom externom USB disku pripojenom cez ten isty usb hub. Nebije sa to? A podotazka, da sa vyriesit v enigma 2 prehravanie DTS zvuku mkv suborov priamo na LCD TV cez HDMI, bez potreby nejakeho externeho dekodera? Vopred dakujem za odpoved.

7lucas7
Nováček
Nováček

Příspěvek od 7lucas7 »

Take by me to zajimalo (logicky to pujde pres jeden USB a ten ma limit prenosu, na HDfilmy ripy staci tak tak USB samotne a tady by na tom jeste melo jit cely system satelitu, dale si nedokazu predstavit nahravky (timeshift) Toto me na HDboxu stve 1x USB je bída
robael píše:Zdravim,
kedze nemam usb hub a nemozem to na hdbox 9100 odskusat, chcem sa spytat na skusenosti s kombinaciu: enigma 2 na externom USB disku, pripojenom cez usb hub, aktualne spustena v hdboxe, a cez aaf mediaplayer pozeranie mkv na druhom externom USB disku pripojenom cez ten isty usb hub. Nebije sa to? A podotazka, da sa vyriesit v enigma 2 prehravanie DTS zvuku mkv suborov priamo na LCD TV cez HDMI, bez potreby nejakeho externeho dekodera? Vopred dakujem za odpoved.

Optibox7750(firmware RYPL105.68_060709_E) HDbox 9100 (linux 1.09.09+Xcam,Mcas z 20.5) LCD Sharp 47 fullHD Parabola Maximum E85 Fe Multifocus (IntelSat,Thor,Astry19° a 23°)
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

nemoze sa to bit - sda,sdb,sdc,atd atd
kazdy je samostane moutnuty a hdbox rozpozna tusim az 8 usb diskov. staci pozriet do /mount/, alebo do /dev/ . je jedno ci je ten hub na doske,alebo externy. jedinym limitujucim faktorom je napajanie. ak nevyhovuje (max400mA), tak pripojim dalsi externy disk s vlastnym napajanim .

7lucas7
Nováček
Nováček

Příspěvek od 7lucas7 »

Bit se to nebude, od toho jsou rozbocovace :-) jde spis o to zdali to nekdo zkousel spolu s filmem a nebo nahravanim! na jednom flashiskubudu mit Enigmu system, na dalsim Flashdisku filmy v MKV a zdali to pres ten jeden hlavni USB bude stihat datovy tok a film to prehraje v pohode. To same opacne v pripade nahravani filmu ze satelitu v HD kvalite (ja se domnivam ze nikoliv) 1USB port ma propustnost 480Mb/s v nejlepsim pripade. A To spolu se system nebud stihat.
Zkousel to nekdo?

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

7lucas7

Myslím že by bolo dobré uvedomiť si že existujú tri modely Hdboxov a podľa náročnosti zákazníka sa odvíja výber. Ak Ti je jedno USB málo tak Ti zrejme nestačí 9100.
Dúfam že ako odpoveď nepríde " ale mne stačí jeden tuner "
Ak by to tak bolo tak hľadaj iný prijímač

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
7lucas7
Nováček
Nováček

Příspěvek od 7lucas7 »

Ano rozhoduje cena (jednotunerovy HD satelit linux je nejlevnejsi v dnesni dobe HD 9100
za 3990 za novy primo od dovozce sapro Je super cena! za tu cenu nic nesezenes! je akce

1USB port resime jestli to zvladne. Zitra mi dojde USB rozbocovac tak to vyzkousim (spis jde o to kdyz tu dnes nekdo co to ma otestovane popise aspon nevyhodim 200kc za rozbocovac kdyz jeden USB nezvladne system a mkv filmy a ototo tu je debata zdali to zvladne.

HDbox 9100 stoji 3990 rozbocovac 200kc
HDbox 9200 stoji 7500!!

Takze asi tak kvuli dvema portum USB nebudu kupovat satelity (znacky jakekoliv HDkvality stoji minimalne 5500) -linux se bavime na bazi

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9100PVR“