Tak po cca týždni používania u mňa zatiaľ prevláda sklamanie a často sa pýtam, či je tento box vôbec stavaný na príjem HD programov.
HD programy na Skylinku - obraz sa v nepravidelných intervaloch rozpadáva, čomu predchádza nepríjemné "zadrhnnutie" vo zvuku. PIP pri transpordéry s HD programami absolútne nepoužiteľný (toto ale dokážem oželieť). Karta je ICE a je ešte neregistrovaná. Skúšal som aj vypnúť čítačku a použiť plugin MCAS, ale výsledok je rovnaký. Niekedy to urobí aj 5-10x za minútu, niekedy je pokoj aj 20 minút. Zlú kvalitu signálu som vylúčil. Je stále cez 80%. Na DubaiSports na 26E mám len okolo 50% a tam za celý futbalový zápas ani jeden výpadok. Tento program je ale FTA a to je asi ten hlavný rozdiel.
Študoval som aj HD v EMU (Mcas). Napr. všetky HD programy v pakete Bulsat sú nepozerateľné -obraz sa rozpadáva v jednom kuse. Kvalita 80-86%.
Všetko skúšané na FW 1.08.37. Nepoužívam žiadne prepínače ani diseq motor, tzn. LNB je napriamo. Všetky programy sú naladené "načisto". Neviem, či je to chyba daného FW (skúsim ešte nejaký starší), alebo je to nejaká HW chyba mojho konkrétneho boxu, ale vychádza mi z toho záver, že HD ano, ale box už pri tom nesmie byť zaťažený žiadnou inou činnosťou. Čo vlastne znamená len voľné HD programy. Timeshift a podobné hovadiny mám vypnuté. Výstup som skúšal 1080i aj 720p.
SD je v poriadku. Síce nie úplne, lebo box mi každý večer 1x zatuhne, ale sám sa asi po 20sekundách rozbehne, takže toto mu ešte dokážem tolerovať.
Je to u vás podobné s tým HD a mám sa zmieriť s tým, že za tie peniaze to lepšie nebude, alebo ma čaká reklamácia? Má to vôbec význam skúšať staršiu verziu FW, napr. 1.08.26? Nech sa s tým neserkám zbytočne (vonku je celkom pekne)