Dreamsky NXP256 HD vs. HD-BOX FS 9105

Diskuze Dreamsky NXP256 HD.

Moderátor: 005jon

michaldrak
Nováček
Nováček

Re: Dreamsky NXP256 HD vs. HD-BOX FS 9105

Příspěvek od michaldrak »

u mna sa tiez nepehrieva a tom som z neho od januara-ledna nedal este dole folie. Mam ho polozeny na domacom kine ktore je stale zapnute a na nom dalsi satelitny prijmac koli UPC kedze nejdu mi stale zapisy na dreamsky...

HD-Box 7119, Dreamsky NXP256HD USALS, AZbox S720USB, UPC, Skylink, Samsung LE40B651, Sony Vaio VPCCW1S1E,
jerry00
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jerry00 »

Ono to nemusí vůbec jevit známky přehřívání.Může sa uvnitř vytvořit nějaké mikroklima(okolo chladiče procáku) a krabice z venku to nemusí vůbec zaznamenat. Mě se zdálo, že je zvenku chladný a že se mě nemůže týkat zamrzání z důvodu teploty.Ale zkusmo jsem dr.emska šoupnul do větší niky ve skříňce, a zamrzání přestalo. A přitom je rozdíl jen 5 cm na výšce.Jinak vše stejné.

Vitamin 5000, Dreamsky NXP256, VU+UNO
fantozi55
Nováček
Nováček

Příspěvek od fantozi55 »

volne stanice nepozeram len kodovane ak su history ,discovery a podobne stanice volne tak to mi je novinka , jak prepinam tak prepinam na dremboxe 7000 ale prepne okamžite aj na server vonkajši aj medzi parabolami nema problema .drembox 7000 mam v standby a zapne do 3 sekund ked ho použivam ako server tak ho predsa nemôžem vypnut zo siete . ja nezastavam dremboxy ale ani nechvalim dreamsky 256 je to každeho osobna vec čo si kupi mne odišli už 2 ks dreamskeho 256 a o treti už nestojim ak Ti ide bez problemov tak Ti gratulujem si štastny človek čo ja povedat nemôžem ,asi mam smolu že schytam len kusi kde su udajne podla servisu studene spoje.zaujimave je to že skušal som aj sat elitu 2000 hd fergusona 120 aj 200 celi mesiac a namal som snimi take problemy ani ked bol hic ešte mam opticum 403 a opticum 7300 tiež bez problemov drembox 800 hdse tiež nama problema akurat že ma velmi maličky displej , ja mam asi štastie na opticumy a dremboxy .dreamsky 256 je celkom slušna mašinka za tie peniaze len keby to soudruzi s ndr dotiahli softverovo do konca opravili čo nefunguje a ponechali čo ide a nie pojeba... aj to čo išlo bez problemov je to prosté alane proste.

fantozi55
Nováček
Nováček

Příspěvek od fantozi55 »

jerry00 píše:Ono to nemusí vůbec jevit známky přehřívání.Může sa uvnitř vytvořit nějaké mikroklima(okolo chladiče procáku) a krabice z venku to nemusí vůbec zaznamenat. Mě se zdálo, že je zvenku chladný a že se mě nemůže týkat zamrzání z důvodu teploty.Ale zkusmo jsem dr.emska šoupnul do větší niky ve skříňce, a zamrzání přestalo. A přitom je rozdíl jen 5 cm na výšce.Jinak vše stejné.
maš pravdu. ja som dreamskeho 256 vybral zo skrynky bol volne položeny prietor nad nim 2 metre po lavej strane 2,5 metra po pravej 30 cm akurat som prišiel nato že vydržal 32 minut na hd programe a hodinu a pol na sd a naskočila zelena obrazovka beztoho aby som čokolvek snim robil ani neprepinal ani nedotkol pomohol len reštart a po desiatych minutach opät to iste ale ked som ho nechal uplne vychladnut 2 hodiny tak potom išiel kym sa nezohrial a opät to iste tiež sa mi nezdal velmo tepli ked som knemu priložil stolny ventylator tak išiel celkom slušne ale ked som ventylator vypol opät stuhol po 10 minutach bez toho aby som snim dačo robil ked Vam toto spravy 15 až 20 krat za den tak Vas sranda preide keby nebol v zaruke tak mu spravim paragansky vycvik zo siedmeho poschodia.

jerry00
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jerry00 »

Já ho taky nemůžu rozebírat, taky je v záruce, ale podle obrázků jak to uvnitř vypadá, tak si tipnu, že tam nedochází ke správné cirkulaci vzduchu, a pak to zamrzání mohou dělat i paměti, protože ty jsou daleko náchylnější na teplotu.Ne že by jim to vadilo fyzicky, ale s teplotou narůstají i chyby, a při stavu v jakém firmware je ,se to tím může násobit a je tu zima... Kdyby to nebylo v záruce tak tam lupnu minipidi tiché funidlo, snížím otáčky tím, že ho zapnu do vnitřního usb přes kondík na 5V a bylo by po ptákách..

Vitamin 5000, Dreamsky NXP256, VU+UNO
fantozi55
Nováček
Nováček

Příspěvek od fantozi55 »

jerry00 píše:Já ho taky nemůžu rozebírat, taky je v záruce, ale podle obrázků jak to uvnitř vypadá, tak si tipnu, že tam nedochází ke správné cirkulaci vzduchu, a pak to zamrzání mohou dělat i paměti, protože ty jsou daleko náchylnější na teplotu.Ne že by jim to vadilo fyzicky, ale s teplotou narůstají i chyby, a při stavu v jakém firmware je ,se to tím může násobit a je tu zima... Kdyby to nebylo v záruce tak tam lupnu minipidi tiché funidlo, snížím otáčky tím, že ho zapnu do vnitřního usb přes kondík na 5V a bylo by po ptákách..
suhlasim s Tebov tiež som žiadal predajcu že si zaplatim ten ventilator aj robotu alebo si to dam kamošovi ktory je fachman do elektroniky namontovať ale by mi padla zaruka a oni mi to tiež nemôžu spraviť takže inu možnost nemam len sa poobzerat po inej mašine už som kontaktoval predajcu ktory mi višiel v ustrety a sme sa dohodli na vu+ uno samozrejme že si doplatim len aby to nemrzlo 20 krat za den.keby vyrobca tam fukol to funidlo tak verim tomu že by predišiel kope problemov .opticumi mam ovela teplejšie a nezamrzli mi ani raz aj ked necham hd program 20 hodin vkuse a to mam v byte prave 29 stupnov a je v poličke .

Odpovědět

Zpět na „Dreamsky NXP256 HD diskuze“