DVBT nenaladí stanice

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

pikolo
Nováček
Nováček

DVBT nenaladí stanice

Příspěvek od pikolo »

Ahojte,

Som nováčikom v AZBoxe a už som rozchodil MultiCAS s ICE kartou na Premium+, fw 0.9.4890. Všetko chodí pomerne dobre (neseká sa-zatiaľ). Kúpil som doň ešte druhý tuner DVB-T. Po naladení na kanál 63,64 a 68 kde je vysielanie mi ukáže silu signálu aj kvalitu 80-90% ale po manuálnom (alebo auto) naladení nič nenájde. Pritom mám iný DVB-T STB na tom istom kábly a ten to naladí, čiže problém je v AZ. Vyzerá to na nejaký problém s fw? alebo tuner? neviem, kto viete pomôžte. Ďakujem členom fóra aj za rady, ktoré mi pomohli včera rozchodiť ICE.

:!:

jojika
Nováček
Nováček

Re: DVBT nenaladí stanice

Příspěvek od jojika »

pikolo píše:Ahojte,

Som nováčikom v AZBoxe a už som rozchodil MultiCAS s ICE kartou na Premium+, fw 0.9.4890. Všetko chodí pomerne dobre (neseká sa-zatiaľ). Kúpil som doň ešte druhý tuner DVB-T. Po naladení na kanál 63,64 a 68 kde je vysielanie mi ukáže silu signálu aj kvalitu 80-90% ale po manuálnom (alebo auto) naladení nič nenájde. Pritom mám iný DVB-T STB na tom istom kábly a ten to naladí, čiže problém je v AZ. Vyzerá to na nejaký problém s fw? alebo tuner? neviem, kto viete pomôžte. Ďakujem členom fóra aj za rady, ktoré mi pomohli včera rozchodiť ICE.

:!:
mas nastavene pre DVB-T tuner NIT? Ak naladis jeden kanal a nieco najde, musis to ulozit, potom restart a ladit novy kanal (u mna to aspon tak fungovalo)

Az Box HD Elite DVB-S2+DVB-T, E2 PLI 2.1+CCCAM 2.3.0, Sony KDL40D3000, Skylink ICE-výmena, ext. HDD Verbatim 1,5TB eSata + USB, PC+WIN XP, LAN (kabel), TP-Link 8961NB
pikolo
Nováček
Nováček

Příspěvek od pikolo »

Dík, ale či je NIT zapnutý, alebo nie, auto alebo manuál, proste nenaladí. Tuner však ladí frekvencie, pri zadaní kanálu sa signál 80-90% objaví ale nič už potom nenaladí, ani rádio ani TV. Skúšal som továrenské nastavenie, všetko som vymazal a nič to nepomohlo? čo s tým môže byť?

jojika
Nováček
Nováček

Příspěvek od jojika »

pikolo píše:Dík, ale či je NIT zapnutý, alebo nie, auto alebo manuál, proste nenaladí. Tuner však ladí frekvencie, pri zadaní kanálu sa signál 80-90% objaví ale nič už potom nenaladí, ani rádio ani TV. Skúšal som továrenské nastavenie, všetko som vymazal a nič to nepomohlo? čo s tým môže byť?
Tak potom som v koncoch, ja to robim v nastaveni - tuner B - manual - NIT a prehadzujem kanaly, kde sa mi objavi signal (min. 50-60%) preladim automaticky a vacsinou aj stanice najde, teraz mam fw. 4890, novsie som este neskusal, v starsich to fungovalo

Az Box HD Elite DVB-S2+DVB-T, E2 PLI 2.1+CCCAM 2.3.0, Sony KDL40D3000, Skylink ICE-výmena, ext. HDD Verbatim 1,5TB eSata + USB, PC+WIN XP, LAN (kabel), TP-Link 8961NB
johny_sk
Nováček
Nováček

Příspěvek od johny_sk »

pikolo píše:Dík, ale či je NIT zapnutý, alebo nie, auto alebo manuál, proste nenaladí. Tuner však ladí frekvencie, pri zadaní kanálu sa signál 80-90% objaví ale nič už potom nenaladí, ani rádio ani TV. Skúšal som továrenské nastavenie, všetko som vymazal a nič to nepomohlo? čo s tým môže byť?
skus odpojit druhy tuner, ja som mal problem pri ladeni dvoch tunerov DVB-S a az po odpojeni prveho som naladil ten druhy a potom pripojil obidva a prepol na TWIN, skus takto. Mozno to zaberie aj na DVB-T.

AZBox Premium HD+, Seagate Pipeline 0,5 TB, Philips LCD LED 3DTV 40PFL8605H, Skylink
pikolo
Nováček
Nováček

Příspěvek od pikolo »

Odpojiť myslíš demontovať? Teda vybrať von DVB-S2, naladiť a potom späť vložiť? Je možné tie tunery medzi sebou aj prehodiť?

schmegea
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schmegea »

mezi sebou je prohodit můžeš, ale myslím, že se vedle sebe v opačném pořadí nevejdou.(elite, premium)

DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
pikolo
Nováček
Nováček

Příspěvek od pikolo »

Takže som urobil toto - na radu johny_sk (ďakujem ti :89: ). Vybral som fyzicky tuner DVB-S2 (A), zapol prijímač a hoplá naladil mi všetko na DVB-T(B). Neuveriteľné. Všetky stanice šlapú ako sa patrí, -- ale po vložení DVB-S2 naspäť už stanice DVB-T nechodia, jednoducho čierna obrazovka s nadpismi a aj so silou sognálu! V zozname kanálov tuneru A sú aj stanice tuneru B (čo je asi nie dobré) a pritom mám navolené iba A. Po prepnutí modrým tlačítkom na B sa prijímač na 1s sekna a vypíše: Problem occurs on the system, please reboot-pozri prílohu. Potom stanice A nefungujú ale po pár sekundách sa rozbehnú stanice A, B stále nič. Potom prepnem na twin A aj B stanice a to isté A ide ale B (terstrial) stanice nie, asi to bude chyba vo FW?

Poraďte ak viete, ďakujem.

Pre info pre schmegea, tunery sa tam vojdú aj prehodené (P+).

Ešte raz ďakujem za skvelú podporu a pomoc.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

johny_sk
Nováček
Nováček

Příspěvek od johny_sk »

pikolo píše:Takže som urobil toto - na radu johny_sk (ďakujem ti :89: ). Vybral som fyzicky tuner DVB-S2 (A), zapol prijímač a hoplá naladil mi všetko na DVB-T(B). Neuveriteľné. Všetky stanice šlapú ako sa patrí, -- ale po vložení DVB-S2 naspäť už stanice DVB-T nechodia, jednoducho čierna obrazovka s nadpismi a aj so silou sognálu! V zozname kanálov tuneru A sú aj stanice tuneru B (čo je asi nie dobré) a pritom mám navolené iba A. Po prepnutí modrým tlačítkom na B sa prijímač na 1s sekna a vypíše: Problem occurs on the system, please reboot-pozri prílohu. Potom stanice A nefungujú ale po pár sekundách sa rozbehnú stanice A, B stále nič. Potom prepnem na twin A aj B stanice a to isté A ide ale B (terstrial) stanice nie, asi to bude chyba vo FW?

Poraďte ak viete, ďakujem.

Pre info pre schmegea, tunery sa tam vojdú aj prehodené (P+).

Ešte raz ďakujem za skvelú podporu a pomoc.
nemusel si vyberat tuner, len odpojit od signalu a ladit "B", teraz skus preinstalovat FW cez nastavenie (nevypinaj-len nastavenie a upgrade z USB) - malo by to "chytit" obidva tuneri.

AZBox Premium HD+, Seagate Pipeline 0,5 TB, Philips LCD LED 3DTV 40PFL8605H, Skylink
pikolo
Nováček
Nováček

Příspěvek od pikolo »

Dík johny,

Ako myslíš upgrade, teda

1. stiahnúť fw 0.9.4890 (ktorý mi teraz beží v AZboxe), naformátovať USB na FAT, nakopírovať a preflashovať ten istý fw,

alebo

2. skúsiť najnovší fw 0.9.5301?

a ešte

3. otázka, dá sa fw ktorý beží na AZ nejakým spôsobom zazálohovať (teda vytiahnúť ho z AZ vo forme patch.bin a uložiť pre budúcnosť)?

johny_sk
Nováček
Nováček

Příspěvek od johny_sk »

1. - ano
2. - aj tak moze
3. - naco, fw si stiahni a zalohuj na HDD (zalohuj len setting a plugin)

pikolo
Nováček
Nováček

Příspěvek od pikolo »

Takže, po dlhšom "borení" som sa dopracoval k výsledku, chodí mi DVBT aj DVBS! Čo som spravil:
1. inštaloval som nový fw 095301 (s formátovaním)
2. odpojil kábel zo vstupu DVBS
3. pripojil kábel do vstupu DVBT
4. naladil som 3 kanály DVBT a po každom kanály reboot
5. pripojil som aj DVBS kábel do tunera
6. naladil som 1 transpondér a reboot
7. už sa rozbehli oba tunery (a dosť rýchlo!), naladil ostatné TP a reboot som už nedával

ešte raz vďaka johny_sk a aj ostatným za pomoc! :89:

johny_sk
Nováček
Nováček

Příspěvek od johny_sk »

reboot si nemusel robit, stacilo, ze pri instalacii fw "nahodilo" ovladace pre obidva tuneri.
(PS - nerob si z toho nic, ja som tiez pri tom maturoval cely vecer).

jojika
Nováček
Nováček

Příspěvek od jojika »

johny_sk píše:reboot si nemusel robit, stacilo, ze pri instalacii fw "nahodilo" ovladace pre obidva tuneri.
(PS - nerob si z toho nic, ja som tiez pri tom maturoval cely vecer).
ja som napriklad ladil madarske stanice na dvoch blizkych kanaloch (63 a 64), naladil som prvy, vsetko ok, nastavil som druhy kanal spustil som ladadenie, ale vzdy mi to naslo programy z predosleho kanalu, preto som volil reboot a potom uz to bolo OK aj na druhom kanaly.

pikolo
Nováček
Nováček

Příspěvek od pikolo »

jojika

Máš pravdu, keď naladí jeden kanál, tak ostatné nenaladí iba po reboote. Presne to som mal aj ja. Je to chyba vo FW.

ešte raz ďakujem.

Odpovědět

Zpět na „Dotazy začátečníků“