První dojmy NXP256HD

Diskuze Dreamsky NXP256 HD.

Moderátor: 005jon

Odpovědět
jimmy Czech Republic
Nováček
Nováček

Re: První dojmy NXP256HD

Příspěvek od jimmy »

SlavoF píše:vyzerá to že poradie vo FAV je na tvrdo také akým poradím ich tam pridávaš, aj v STBEditore
t.j. presun na koniec = vybrať z FAV , pridať do FAV , iné asi nepomôže
Asi mi nic jinýho nezbyde, dík za radu.

Jimmy

Topol211
Nováček
Nováček

Příspěvek od Topol211 »

Existuje len jeden, a to HLAVNY zoznam programov (vsechny programy), ten sa da usporiadat len v menu/spravce kanalu/oprava kanalu.
Vo favoritnej skupine sa programy zobrazuju tak ako su usporiadane v hlavnom zozname. Takze ak chceme mat usoriadane programy vo favoritnej skupine podla seba, musime ich tak usporiadat v hlavnom zozname programov.
Je to pakaren :32: ale da sa to.

tessi
Nováček
Nováček

Příspěvek od tessi »

tessi píše:
ShaMan píše:
tessi píše:Zdravim, druhy den si hraju s timto prijimacem, a mam problemy se zvukem pres HDMI. Vetsinou nejde :cry: , snad asi jen 2x mi naskocil. Setkal jste se s tim nekdo?.
Pres koax vystup do AV receiveru jde bez problemu.
Dik Tessi
Jak dlouhý máš HDMI ,
některé TV s delšími HDMI mají problémy , existuje něco jako opakovač HDMI , ale nejdříve zkusit kratší kabel popř kvalitnější .
V kabelu problem neni, mam dva [resp 3] , - 2x 1,5m, oba bezne pouzivam - Notas -TV, PC- monitor , a ten 3. z PCdo TV a je 10 m !!! a vse OK.
A ted si uvedomuju, ze po rozbaleni jsem to pripojil k monitoru - TV byla "obsazena", a ani na monitoru [ Samsung ] jsem nemel zvuk, kdyz jsem poustel netova radia a nejake soubory z disku. Ale nevenoval jsem tomu pozornos, protoze jsem hlavne daval SW 1.14 a nastavoval sit atd.
Doplneni problem sse zvukem v HDMI:
Tak jsem to testoval i s jinou TV a porad problem.
Pokud se na Dreama pripojim pres prohlizec, a dam "Kernel messages" , tak jsou ve vypisu videt nejake "Warnings" okolo zvuku.
Mohl by jste nekdo , komu jde zvuk bez problemu pres HDMI na to kouknout , a event. porovnat s prilozenym logem? Zkusil jsem i preinstalovat firmware [ 1.14], ale porad stejny problem. Asi to vypada na chybu na HW prijimace, tak asi reklamace :90:
Dik Tessi
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

DREAMSKY NXP256HD , FW 1.21, Oscam active, Dual LNB - 19,2 ; 23,5
bens
Nováček
Nováček

Příspěvek od bens »

Zdravim,
uvazujem o kupe noveho satelitu a oslovil ma nxp, predovsetkym preto, ze som zvazoval aj kupu xtreamera. NXP ale zvlada aj prehravanie multimedii, tym padom by som nemusel kupovat xtreamer.
Vsimol som si, ze viaceri mate aj toto zariadenie aj xtreamer. Je mi jasne, ze xtreamer je asi nadupanejsi, ale dokaze NXP zastupit aspon ciastocne xtreamer?
Narazil som na nejake prispevky, kde bol problem so zvukom. Preto mozno "blba" otazka, ale multimedia 5.1 dokaze prehrat bez problemov, kde ho napojim na av receiver?
Dik

dk_line
Nováček
Nováček

Příspěvek od dk_line »

bens píše:Zdravim,
uvazujem o kupe noveho satelitu a oslovil ma nxp, predovsetkym preto, ze som zvazoval aj kupu xtreamera. NXP ale zvlada aj prehravanie multimedii, tym padom by som nemusel kupovat xtreamer.
Vsimol som si, ze viaceri mate aj toto zariadenie aj xtreamer. Je mi jasne, ze xtreamer je asi nadupanejsi, ale dokaze NXP zastupit aspon ciastocne xtreamer?
Narazil som na nejake prispevky, kde bol problem so zvukom. Preto mozno "blba" otazka, ale multimedia 5.1 dokaze prehrat bez problemov, kde ho napojim na av receiver?
Dik
NXP castecne prehravani multimedii zastane pokud jde o prehravani avi,mkv a webove radia s youtube. Ale jinak je dle meho nazoru absolutne nesrovnatelne. Xtreamer ti nabidne moznost prehravani v dalsich x formatech,moznosti sledovani ceskych televiznich archyvu a spoustu dalsich moznosti. Ale jako sekundarni mediacentrum NXP lze doporucit.

Jinak pripojeni k AV reciveru je mozne HDMI pripadne chinch, na audio je jeste moznost optiky. Osobne to mam diky staremu AV reciveru (bez HDMI) ale propojene HDMI primo do TV a pak teprva optikou do AV reciveru a 5.1 jede. Co vim tak je problem s 7.1 na starsich prvnich radach Xtreameru, od verze Pro nebo SW by uz problem byt nemel. Stejne mam pripojeny i NXP - tedy HDMI do TV odkud uz to jde stejnou optikou do AV. Akorat jsem musel vypnout automatickou regulaci hlasitosti na TV, jiny problem jsem nezaznamenal.

HDBox FS-9100 PVR
Amiko SHD-8900 Alien
Optibox TSCX PVR Ready
Dreamsky NXP256HD
GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 CRCI HD COMBO
bens
Nováček
Nováček

Příspěvek od bens »

dk_line píše:
bens píše:Zdravim,
Dik
NXP castecne prehravani multimedii zastane pokud jde o prehravani avi,mkv a webove radia s youtube. Ale jinak je dle meho nazoru absolutne nesrovnatelne. Xtreamer ti nabidne moznost prehravani v dalsich x formatech,moznosti sledovani ceskych televiznich archyvu a spoustu dalsich moznosti. Ale jako sekundarni mediacentrum NXP lze doporucit.

Jinak pripojeni k AV reciveru je mozne HDMI pripadne chinch, na audio je jeste moznost optiky. Osobne to mam diky staremu AV reciveru (bez HDMI) ale propojene HDMI primo do TV a pak teprva optikou do AV reciveru a 5.1 jede. Co vim tak je problem s 7.1 na starsich prvnich radach Xtreameru, od verze Pro nebo SW by uz problem byt nemel. Stejne mam pripojeny i NXP - tedy HDMI do TV odkud uz to jde stejnou optikou do AV. Akorat jsem musel vypnout automatickou regulaci hlasitosti na TV, jiny problem jsem nezaznamenal.
Diky za odpoved. Som rad, ze si potvrdil to co som si aj myslel. Asi najprv kupim Dreamsky NXP a ked mi nebude stacit podpora suborov, tak potom zvazim xtreamer.
Dk_line este otazocka, na jednom fore som narazil na toto:
Přijímač se seká pokud sledujete pořad v SD verzi a na přijímači máte nastavené HD rozlišení většina satelitních přijímaču přepnutí zvládna automaticky ale u toho přístroje nastavení pokaždé musíte udělat ručně.

Spozoroval si tento problem aj ty? Lebo preluskal som myslim vacsinu for a recenzii o Dreamsky NXP a co som nasiel negativa, tak toto co je spomenute vyssie a ze ma trosku pomalsie prepinanie programov. Este bola spominana aj kvalita SD obrazu niekde, ale podla ostatnych reakcii na to bola, ze kvalita SD aj HD je na dobrej urovni.

libo
Nováček
Nováček

Příspěvek od libo »

Dreamsky NXP256 HD neprehrá cez koaxialny výstup 5.1 zvuk z DivX a MKV.Pri MKV sa nevie dopredu ktoré prehrá,je schopný sa v polke filmu reštartnúť.

fantozi55
Nováček
Nováček

Příspěvek od fantozi55 »

vie mi dakdo poradit ako zapnem na national geographic titulky stlačim na dialkovom sub potvrdim česky a nič to iste aj na national wild dakujem.

marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor
Dal poděkování: 178 poděkování
Dostal poděkování: 265 poděkování

Příspěvek od marsim21 »

Firmware verze 1.14
Po stlačení tlačítka SUB máš na výběr dvě volby TXT druhá DVB.Po zvolení volby TXT i DVB vše OK.Pokud je pořad opatřen Cz zvukovou stopou Cz titulky nejsou aktivovány.Ještě doplním upoutávky na pořady nejsou opatřené titulky.

Obrázek

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
:99: http://www.openboxforum.satdigitalne.cz :99:
:arrow:Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E
:arrow:Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR 500GB HDD
:arrow:Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E
:arrow:Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97 :57:

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
fantozi55
Nováček
Nováček

Příspěvek od fantozi55 »

marsim21 píše:Firmware verze 1.14
Po stlačení tlačítka SUB máš na výběr dvě volby TXT druhá DVB.Po zvolení volby TXT i DVB vše OK.Pokud je pořad opatřen Cz zvukovou stopou Cz titulky nejsou aktivovány.Ještě doplním upoutávky na pořady nejsou opatřené titulky.
vdaka už to ide.

kukuraj
Nováček
Nováček

Příspěvek od kukuraj »

Funguje vam to v poradku? Me to prave na NGC funguje jen pri zvoleni TXT a navic jsou titulky asi o minutu opozdene. (skylink)

redstar
Nováček
Nováček

Příspěvek od redstar »

Zdravim, mam tento primac iba pár hodín. Nejako sa mi nedari dostat do sietoveho disku. Chcel by som tam mat pristup a prehravat medialne subory. HDD je zaveseny na routery. Neviem ako na to. Alebo ci to primac aj dokaze. Ak niekto ma skusenost diky za radu. Som novacik v linuxovych primacoch.

Thomik1 Czech Republic
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 105 poděkování

Příspěvek od Thomik1 »

Přečti si tohle viewtopic.php?f=280&t=6802

Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB
Obrázek
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
bens
Nováček
Nováček

Příspěvek od bens »

libo píše:Dreamsky NXP256 HD neprehrá cez koaxialny výstup 5.1 zvuk z DivX a MKV.Pri MKV sa nevie dopredu ktoré prehrá,je schopný sa v polke filmu reštartnúť.
to je skoda, co sa tyka toho zvuku, tam sa to asi nevyriesi, ale ako to bolo uz spominane, tak cez HDMI zvuk ide. A co sa tyka podpory MKV, hadam sa to este doladi. Ale dik za info.

tras Slovakia
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od tras »

Je niekde Loader pre nxp?

Amiko A3
AMIKO A3 Combo
Formuler F3
Odpovědět

Zpět na „Dreamsky NXP256 HD diskuze“