Spotreba v standby režime
Moderátor: By.Bob
-
mr99
- Nováček

Spotreba v standby režime
Akú máte spotrebu v standby režime? U mňa merací prístroj ukazuje cez 20W v standby a okolo 40W pri zapnutí a normálnej prevádzke. Ak nechám prijímač v standby cez noc, ráno je horúci, skoro ako pri normálnej prevádzke. Pokiaľ ho vypnem, merací prístroj ukazuje 0W a prístroj je ráno chladný.
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spotreba v standby režime
To sa stava . Rovnako sa sprava aj ziarovka -ani neviem preco.Asi to bude nejaky bug - v tej ziarovke.mr99 píše:Pokiaľ ho vypnem, merací prístroj ukazuje 0W a prístroj je ráno chladný.
A teraz vazne. Ak si myslel vypnut dialkovym do rezimu standby off, tak merak vzhladom na raster , spravne zobrazuje okamzitu spotrebu 0W ,ale za hodinu by mal ukazat spotrebu asi 1W .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
joberuc
- Nováček

9100 ma v stand-by - cize hodiny 13-14W, merane na meraku z Lidla.
joberuc
joberuc
VU+ Solo 2, Wetek OpenElec, Optibox EVO M7, EVO xFinity, DM 800, parabola Gibertini 90cm, motor Stab HH90, plazma LG 42PG6000, Receiver Yamaha RX-V563, repro Magnat 800 set, Wii, PS3, Mede8er 6003XD, Xtreamer Ultra, HP Gen 8 ako NAS, WD cloud
-
mr99
- Nováček

To že sa to stáva presne tak ako som popísal je celkom podľa očakávaní, problém ale je, že v standby režime sa mi cez 20W nepáči.... Chcel som dokumentovať rozdiel týchto dvoch režimov, kedže na krabici od prijímača je napísané že v standby to ma 1W, tak som očakával 1W v standby a nie cez 20W.grantec píše:To sa stava . Rovnako sa sprava aj ziarovka -ani neviem preco.Asi to bude nejaky bug - v tej ziarovke.mr99 píše:Pokiaľ ho vypnem, merací prístroj ukazuje 0W a prístroj je ráno chladný.
A teraz vazne. Ak si myslel vypnut dialkovym do rezimu standby off, tak merak vzhladom na raster , spravne zobrazuje okamzitu spotrebu 0W ,ale za hodinu by mal ukazat spotrebu asi 1W .
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Prijimac ma v standby 1W - ak vypnes procesy, ktore pouzivas na nelegalnu cinnost (spravidla share) Takze- standby off a mas 1W . Standby na ON je len koli beziacim procesom v pripade ze pouzivas box ako kartovy server. Ak sa nezaoberas nekalou cinnostou, nieje potrebne nechavat vo vypnutom stave pracovat procesor. Samozrejme,ze casove nahravanie je funkcne aj v standby OFF.
Vidis v tom nejaky rozpor s tvrdenim vyrobcu ?
Vidis v tom nejaky rozpor s tvrdenim vyrobcu ?
-
mr99
- Nováček

Neviem skadiaľ berieš presvedčenie, že niečo používam na nelegálnu činnosť, to si si mohol odpustiť. Pre tvoju informáciu v prijímači mám kartu kde si riadne platím príjem programov ktoré sledujem, okrem toho sledujem zopár FTA programov a keď nemôžem sledovať program v čase jeho vysielania, tak si ho nahrám. To je všetko.grantec píše:Prijimac ma v standby 1W - ak vypnes procesy, ktore pouzivas na nelegalnu cinnost (spravidla share)
Prijímač HD-BOX FS 9300 pracuje veľmi dobre, a využitie standby ON som uvažoval kvôli rýchlejšiemu štartu. Vďaka tvojmu vysvetleniu si ho budem pokojne vypínať, teda standby OFF, pretože nie je dôvod aby príjímač spotreboval 20W keď ho nesledujem, alebo nenahrávam, pretože nič užitočné pre mňa ani nikoho iného nevykonáva. A rovno ho aj prekonfigurujem, aby to bolo jediným stlačením tlačidla.
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Aspon ti to bude normalne nahravat. Ty si tiez obvinil vyrobcu,ze tvrdi nieco , co nieje pravda .
Este ktomu setreniu elekt. energiou. Dnes som cital jednu zaujimavu uvahu ako usetrit na PC. Pocas nacitania stranok vypinat LED podsvietenie panelu. Autor tej uvahy dokonca vypocital surferom usporu , ktoru ked premietnu do penazi , maju udajne zadarmo 1 mesacny pausal za internetove pripojenie.
Este ktomu setreniu elekt. energiou. Dnes som cital jednu zaujimavu uvahu ako usetrit na PC. Pocas nacitania stranok vypinat LED podsvietenie panelu. Autor tej uvahy dokonca vypocital surferom usporu , ktoru ked premietnu do penazi , maju udajne zadarmo 1 mesacny pausal za internetove pripojenie.
-
mr99
- Nováček

No ja som chcel vedieť skúsenosť iných so spotrebou v standby režime. A netvrdil som že za to môže výrobca. Kľudne som to mohol spôsobiť aj ja. Napr. takto: kúpil som 9300 bez disku, strčil som tam svoj disk. Ak firmware nevypne disk pri zapnutí standby (lebo napr. má s tým nejaký problém) tak može spotrebovávať čosi - v mojom prípade max. 7.4W a ak tam okrem toho ešte zostanú bežať nejaké procesy (teda aj procesor) tak to môže byť vysvetlenie prečo cez 20W v standby. Ale ak je režim standby ON navrhnutý tak, ako píšeš, že beží procesor a procesy, tak OK. Ale rád by som vedel skúsenosť používateľov ktorý majú 9300 zakúpenú aj s diskom, akú majú spotrebu v standby ON režime.
A k tomu vypínaniu podvietenie LCD počas načítania stránky, autor zabudol na multi-tasking. Ja mám obyčajne veľa záložiek v browseri, takže keby mi to vyplo pri načítaní stránky, tažko by som myšou klikol na ďalsiu záložku, lebo tma a asi by som nie vždy trafil počas načítavania stránky... alebo je potrebné naučiť sa klávesové skratky. Energiu by to možno ušetrilo, ale toho adrenalínu, čo by sa mi nahromadilo pri vypínaní a zapínaní podsvietenia....
A k tomu vypínaniu podvietenie LCD počas načítania stránky, autor zabudol na multi-tasking. Ja mám obyčajne veľa záložiek v browseri, takže keby mi to vyplo pri načítaní stránky, tažko by som myšou klikol na ďalsiu záložku, lebo tma a asi by som nie vždy trafil počas načítavania stránky... alebo je potrebné naučiť sa klávesové skratky. Energiu by to možno ušetrilo, ale toho adrenalínu, čo by sa mi nahromadilo pri vypínaní a zapínaní podsvietenia....