Internetové TV
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
- Nováček
Internetové TV
Už se mi podařilo zprovoznit plugin iRadio a přehrávám rozhlasové stanice, lze ale podobně zprovoznit i programy internetové TV kterou do sítě pouští zdejší poskytovatel internetu?
-
monkus
- V.I.P.
- Dal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Internetové TV
poskytovatelia internetu televiziu do siete nepustaju. na azboxe funguje iptv, najdes to v tom istom okne, ako nastavenie dvb* turnerov.
dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
-
- Nováček
Tak možná jsem trochu zmatený, nevím co tím myslíš že poskytovatelé IPTV do sítě nepouštějí. Mě od nich přišel konfigirační soubor s českými programy a na PC mě to jede dobře.
Vnitřek souboru vypadá asi nějak takto:
#EXTM3U
#EXTINF:0,Ct1
http://10.249.1.253:9001
#EXTINF:0,Ct2
http://10.249.1.253:9002
No a mě jde o to, jestli to jde do AZBOXu zadat tak aby to bylo funkční (zatím jsem nezjistil v jakém je to formátu ale zjistím co nejdřív)...nikde jsem nedašel zatím pořádně vysvětleno jak to do toho nastavení nabouchat (tj. zda jako UDP nebo HTTP).
Nějak jsem to samozřejmě zkoušel, ale zatím to nejede, nevím zda je to tím že to neumím dobře nakonfigurovat, nebo tím že to vysílání může být v nějakém formátu které AZBox neakceptuje.
Vnitřek souboru vypadá asi nějak takto:
#EXTM3U
#EXTINF:0,Ct1
http://10.249.1.253:9001
#EXTINF:0,Ct2
http://10.249.1.253:9002
No a mě jde o to, jestli to jde do AZBOXu zadat tak aby to bylo funkční (zatím jsem nezjistil v jakém je to formátu ale zjistím co nejdřív)...nikde jsem nedašel zatím pořádně vysvětleno jak to do toho nastavení nabouchat (tj. zda jako UDP nebo HTTP).
Nějak jsem to samozřejmě zkoušel, ale zatím to nejede, nevím zda je to tím že to neumím dobře nakonfigurovat, nebo tím že to vysílání může být v nějakém formátu které AZBox neakceptuje.
-
monkus
- V.I.P.
- Dal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
v prvom prispevku pises o poskytovatelovi internetu, v dalsom o poskytovatelovi IPTV :-)
dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
- shibal
- Mazák
Já to chápu, u nás jsou také lokální poskytovatelé netu, kteří ti navíc umožní sledovat nějaké TV, které po té své síti pro slé "ovečky" zpřístupní.
pkorec: zjisti si u nich v jakém formátu to do sítě pouštejí (UDP to nebude, to by jim síť ucpalo - vzhledem k tomu, že takhle zpřístupňují více TV). Jde o také parametry obrazu a zvuku. Z toho co jsi popsal můžeš v nastavení programů v settingu dát zatím jen IP adresu a port, další si musíš zjistit u nich. Zavolej jim a ptej se.....popiš jim co máš za zařízení a ať ti poradí, co tam nastavit.....jim platíš měsíčně penízky....ať se starají oni.
pkorec: zjisti si u nich v jakém formátu to do sítě pouštejí (UDP to nebude, to by jim síť ucpalo - vzhledem k tomu, že takhle zpřístupňují více TV). Jde o také parametry obrazu a zvuku. Z toho co jsi popsal můžeš v nastavení programů v settingu dát zatím jen IP adresu a port, další si musíš zjistit u nich. Zavolej jim a ptej se.....popiš jim co máš za zařízení a ať ti poradí, co tam nastavit.....jim platíš měsíčně penízky....ať se starají oni.
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
-
- Nováček
Tak jsem tam volal, maník co mi to zvedl tvrdí že je to formát H.264 (to by AZbox mohl umět ne?) a že by to mělo být UDP, takže zkusím ještě zkoušet
...ted koukám že v nastavení AZBoxu pro UDP IP kanál je v položce Stream Type natvrdo MPEG2 TS...takže zase j sem lehce zmatený a nevím jestli by to správně pracovat mělo nebo ne a bude se muset přes VLC player
...ted koukám že v nastavení AZBoxu pro UDP IP kanál je v položce Stream Type natvrdo MPEG2 TS...takže zase j sem lehce zmatený a nevím jestli by to správně pracovat mělo nebo ne a bude se muset přes VLC player
- visper
- Odborník
- Dostal poděkování: 1 poděkování
H264 jsem kdysi zkoušel a šlo mi to. Nedaří se mi ale NASA TV, to je wmv.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
- Nováček
...mě se nedaří ani tohle...a v podstatě už není v nastavení moc věcí které by šly změnit