Obnova smazaného souboru

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Odpovědět
tear12
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Obnova smazaného souboru

Příspěvek od tear12 »

Omylem jsem smazal z interního disku soubor který jsem nechtěl smazat, disk je formátován file systémem ext3, poradí někdo jak (jestli to půjde) obnovit tento smazaný soubor?

Azbox Premium HD, Seagate Pipeline HD 1 TB, DVB-T tuner, fw openRSi-openPLi 3.0 kernel 3.3.1, oscam ymodv, Skylink, Astra 19,2 a 23,5, twin monoblock Mascom
frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Re: Obnova smazaného souboru

Příspěvek od frcko73 »

neviem ako ty,ale asi nemam BAN na google....daco som nasiel naprvy krat..... :D

Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
theruck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od theruck »

ja by som povedal ze zabudni na to a rozluc sa s tym suborom a nestracaj cas a energiu niecim co ti nakonec nezafunguje

Azbox Premium HD Plus., 2x DVB-S, fw 0.9.4890, dual monoblok Mascom - Astra 19.2 a 23.5, Skylink, newcs +mgcamd, 750 GB HDD, Panasonic Viera TXP42S10E
ftom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ftom »

v boxu tezko.
jinak hledej na google: howto undelete_ext3 carlo17

nemuzu dat link

AzBox Premium, OpenRSI 3.0 (kernel 3.9.2) release 4.1.2014, OSCAM 1.20 rev.9853/oe2.0
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

hlavne, ak si si uz prepisal bloky inymi datami, tak zabudni :-)

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
zbyneksk Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyneksk »

frcko73 píše:neviem ako ty,ale asi nemam BAN na google...
Az ted jsem si vsimnul, ze tady mate sekci zabava: :rofl:

Kazdy to resi nejak jinak:
- Prvne pokud uz jsi tam neco nahral, je nanejvys pravdepodobne, ze jsi tim prepsal bloky smazaneho souboru.
- To, ze existuje moznost vydolovat nejake data je pravda, ale ne vzdy se to povede.
- Nekdy to sezere more casu a pritm vysledek je nevalny.
- Pokud neslo o nic duleziteho a byl to nejaky soubor z firmware, tak doporucuji znovu preflashovat, on se tam dohraje.
- Pokud to byla nejak nahravka, tak to zkus vydolovat anebo to nechej az bude nejak repriza.
- Pripadne se mrkni, zda se dany film neda koupit ci nejak jinak zaridit, moznosti existuje vice.
- Pokud to chces presto zkusit, prosim te alespon napis jaky to byl disk. Zda DOM-ek nebo HDD, ci USB Flash?
Kouli tady nemam a vestec nejsem, zatim ...

tear12
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tear12 »

Já myslím že když v podpisu mám Premium HD + Seagate pipeline 1TB, a v příspěvku psán interní disk tak snad na to nikdo nepotřebuje kouli a ani věštit ne? :roll: Z toho je snad jasné že se jedná o HDD ;)

Jinak z googlu jsem to taky našel ale pro jistotu jsem se ptal jestli neexistuje nějaká jednodušší metoda, zatím jsem tam nic nového nenahrál a ano jednalo se o nahrávku, no nic tak to nechám byt a když mi to bude chybět tak si to seženu jinou cestou jak píšeš

Azbox Premium HD, Seagate Pipeline HD 1 TB, DVB-T tuner, fw openRSi-openPLi 3.0 kernel 3.3.1, oscam ymodv, Skylink, Astra 19,2 a 23,5, twin monoblock Mascom
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

hold, ext3 je typicky filesystem ako ntfs, fat ... ked zmazes, zmazes. pomoze ti len to, ked existuje medzivrstva medzi uzivatelskym prostredim a filesystemom, a subory sa nemazu fyzicky, len sa "presunu" do "kosa".

ja napr. pouzivam filesystem zfs. ten robi pravidelne snapshoty filesystemu, a ked chcem subor mesiac dozadu odmazany, viem sa k nemu dostat. nieco podobne maju aj macy...

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
St.
Nováček
Nováček

Příspěvek od St. »

tear12 píše:Omylem jsem smazal z interního disku soubor který jsem nechtěl smazat, disk je formátován file systémem ext3, poradí někdo jak (jestli to půjde) obnovit tento smazaný soubor?
existuji recovery programy, ktere dokazi obnovit soubory i z ext3, pokud uz misto nebylo prepsane. Jsou ale placene. Pokud chces, poslu ti tip na SZ.
St.

DPD Panasonic 42PZ80E, AzBox Premium, 2.5" hdd Toshiba, Enigma2, CCcam, Skylink
tear12
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tear12 »

ok můžeš poslat díky

Odpovědět

Zpět na „Dotazy začátečníků“