ahoj, chci se zeptat na ten soubor var/keys. včera jsem zkušebně nainstaloval do vitamína e2 pro sapro ale tenhle soubor jsem tam nenašel. postupoval jsem podle uvedeného obrázku nahoře ale ve FTP a commanderu jsem ho neobjevil. jelikož jsem linuxový analfabet tak bych potřeboval s tím pomoci. bud jsem slepí nebo to tam není nainstalovaný. prosím o radu. jestli tady kecám nesmysly tak se omlouvám.
přes RCC otevřu FTP odkliknu var ale keys tam nevidím. prosím poraďte jak se k tomu dostanu aby to odpovídalo obrázku v sekci VITAMIN - rady a návody E2 v Mgcamd Wiki
[quote="005jon"]Súbory ktoré môžeme editovat - var/keys
Bez programu RCC alebo DCC sa nepohnete v enigme všetko editujete a kopírujete cez FTP priamo v boxe.
tak nikdo neporadí keys jako adresář jsem tam po zadání var nenašel je tam jen jako symlink, mám si ho vytvořit sám a tam zapsat textfile fakt se dále nehnu. nebo poraďte jak vytvořit s vitamína klienta. díky za odpověď.
Tak odklikni ten symlink a si tam kde máš byť kurňa. V každom image to môže byť inak, niekde var/keys, niekde usr/local/keys, ale ten symlink tam nie je len náhodou, to je ono.
Mgcamd hlada SoftCam.Key vo /var/keys. Aby sa mgcamd nemusel upravovat, je v povodnom umiestneni len symlink, ktory nasmeruje system do adresara /usr/ . Ten je v enigma2 pre uzivatela a jeho data. Mgcamd ho hlada vo /var/ z historickych dovodov - enigma1 . Ale v boxe je uz enigma2 .