častý reset Tuner
Moderátor: 005jon
-
kosiu81
- Nováček

častý reset Tuner
(Přeloženo do google)
Dobrý den.
Mám malý problém říci, že má Dreamsky často resetuje při zapnutí na počasí nebo na film navíc téměř pokaždé.
Nahrát nový firmware nepomůže.
Chci nahrát přes RS232 měkké, ale nevím, jak to udělat, co se má použít program.
Na polské straně nedostatku fórum o tunerem, takže potřebuji pomoc s vámi, stejně jako jsem byl po své forum na pravidelném základě.
Děkuji předem za jakoukoli pomoc.
Dobrý den.
Mám malý problém říci, že má Dreamsky často resetuje při zapnutí na počasí nebo na film navíc téměř pokaždé.
Nahrát nový firmware nepomůže.
Chci nahrát přes RS232 měkké, ale nevím, jak to udělat, co se má použít program.
Na polské straně nedostatku fórum o tunerem, takže potřebuji pomoc s vámi, stejně jako jsem byl po své forum na pravidelném základě.
Děkuji předem za jakoukoli pomoc.
-
marsim21
- Administrátor

- Dal poděkování: 181 poděkování
- Dostal poděkování: 267 poděkování
Re: častý reset Tuner
Vyčkejte na nové firmware.Stejný problém s restartem přijímače při spuštění Weather forecast má více uživatelů. Pravděpodobně by se problém mohl nalézat v sítovém připojení k internetu.Pokusem přehrát firmware přes RS232 nic nezískáte.Doufáme,že nové firmware by mohlo popisovaný problém vyřešit a dopomoci k větší stabilitě přijímače.Nezbude nic jiného než vyčkávat.Já naštěstí patřím do skupiny,která zmiňovaný problém nemá.Viz příspěvek zde: viewtopic.php?f=281&t=7065
Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
- AB DSR-322
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
u mne to pořešil novej fw 1.17 počasí ok
jen ten oscam jsem jaksi nepobral jak ho aktivuju tak se mi znefunkční čtečka karet ?
jede nejede a na port 7070 nic?
jen ten oscam jsem jaksi nepobral jak ho aktivuju tak se mi znefunkční čtečka karet ?
jede nejede a na port 7070 nic?
Dreamsky NXP256HD
HD BOX FS-9105+
HD BOX FS-9105+
-
pecou
- Nováček

O tom přeci ten oscam je...AB DSR-322 píše:u mne to pořešil novej fw 1.17 počasí ok
Při zapnutém oscamu se musí čtečka nadefinovat v oscamu v sekci reader, přesněji dopsat tam grupu, založit pro jistotu uživatele, kterého je pak potřeba dopsat do dvbapi.
Nemohou dva programy (cardservery) obslhovat jednu čtečku....
- AB DSR-322
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
To jo ale v dm jsem měl nastaveno port 8888 tam jsem to skouknul nebo ve var/tuxbox ale tady nevim jak dál port 7070?
Dreamsky NXP256HD
HD BOX FS-9105+
HD BOX FS-9105+
-
pecou
- Nováček

do web prohlížeče dát http://ipadresuboxu:7070AB DSR-322 píše:To jo ale v dm jsem měl nastaveno port 8888 tam jsem to skouknul nebo ve var/tuxbox ale tady nevim jak dál port 7070?
ten port je tam nadefinován jako výchozí, pak ho lze asi změnit
- AB DSR-322
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
No právě že aktivuju oscam f1 pak 3 4 5 obeví se oscam on přestane detekovat kartu na na http://ipadresuboxu:7070 nic ?
jak bych měl ten oscam konfigurovat
Dreamsky NXP256HD
HD BOX FS-9105+
HD BOX FS-9105+
-
pecou
- Nováček

Tak to je divný, mně naběhl na první pokus. Zkusil bych prve tvrdý restart a pak zkusit oscam nastartovat a pro jistotu nemít v boxu strčenou kartu. Poprvé když jsem to zkoušel jsem tam kartu neměl, třeba to ta karta shodí...AB DSR-322 píše:No právě že aktivuju oscam f1 pak 3 4 5 obeví se oscam on přestane detekovat kartu na na http://ipadresuboxu:7070 nic ?
-
Thomik1
- Moderátor

- Dal poděkování: 34 poděkování
- Dostal poděkování: 105 poděkování
Ne pro jistotu udělat restart ,ale jak se píše u tohoto fw je to podmínkou a až pak se dostaneš přes web na oscam...... chce to :70:
Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB

Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.

Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
-
pecou
- Nováček

No ne že bych neuměl číst, ale doporučený restart je tam v případě, pokud se aktualizují konfigurační soubory z USB flešky. Jinak mi oscam nastartoval bez restartu napoprvé s defaultním nastavením, žádné konfigurační soubory jsem tam při první startu z USB necpal. Stejně tak stejným způsobem jsem to vypnul a znova zapnul asi 3x nebo 4x za sebou dokud tedy oscam nevytuhl, ale tomu se netřeba divit... když jsem to zapínal a vypínal poměrně aktivně (to abych aktivoval provedené změny v konfiguraci).Thomik1 píše:Ne pro jistotu udělat restart ,ale jak se píše u tohoto fw je to podmínkou a až pak se dostaneš přes web na oscam...... chce to :70: