KGD - vacsia pamat

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Odpovědět
zbyneksk Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KGD - vacsia pamat

Příspěvek od zbyneksk »

PetrT30 píše:A v čem je problém? Myslím, že stačí jen jeden disk PATA.
Souhlas, staci. Zitra to jeste prekopu, nebot ve spechu jsem zapomel zvetsit velikost vsech adresaru, jak jsem avizoval vcera.

Kód: Vybrat vše

telnet 192.168.0.233
Trying 192.168.0.233...
Connected to 192.168.0.233.
Escape character is '^]'.
(none) login: root
(none)[~]$ cd /
(none)[/]$ ls
DATA/     DISK2/    MMP/      PLUGINS/  TVP/      bin/      etc/      init@     linuxrc@  opt/      root/     sys/      usr/
DISK1/    Download/ NFS/      Patch/    USER@     dev/      home/     lib/      mnt/      proc/     sbin/     tmp/      var/

(none)[/]$ fdisk -l

Disk /dev/hda: 61.4 GB, 61492838400 bytes
64 heads, 32 sectors/track, 58644 cylinders
Units = cylinders of 2048 * 512 = 1048576 bytes

Device Boot    Start       End    Blocks   Id  System
/dev/hda1               1         140      143359+  83  Linux
/dev/hda2             141         156       16384   83  Linux
/dev/hda3             157         164        8192   83  Linux
/dev/hda4             165       58644    59883520   83  Linux
(none)[/]$ 

(none)[/]$ df
Filesystem                Size      Used Available Use% Mounted on
/dev/mtdblock5            1.0M    384.0k    640.0k  38% /DISK1
/dev/hda1               135.6M    110.2M     18.4M  86% /MMP
/dev/hda2                15.5M      1.1M     13.5M   8% /PLUGINS
/dev/hda3                 7.7M      4.2M      3.2M  57% /DISK2
/dev/hda4                56.2G    226.1M     53.1G   0% /Download
(none)[/]$ 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

zbyneksk píše:
visper píše:Tak už jsem přišel na co je tam ta baterka. Zálohuje 1MB paměťku dev/mtdblock5 která obsahuje DISK1. Tam taky najdeme soubor partitions_hda.txt který nese informaci o rozdělení DOM disku. Vypadá takto:
,140,L
,16,L
,8,L
,,L
140 MB je přiděleno hda1, 16 pro hda2, 8 pro hda3 a zbytek pro hda4. Plugins jsou v hda2 můžeme jim přidělit větší hodnotu třeba 32MB na úkor hda4. Pokud by někdo chtěl větší DOM disk, tak by měl přepsat tuto tabulku.
Baterka se da vymenit, verim tomu.
Spise me zarazi, ze vetsinou se pro dev/mtdblock5 pouziva standardni FLASH, ktera drzi i bez elektriny, ale vse je mozne.
Flash se pak pripojuje asi tak nejak: mount -t jffs2 /dev/mtdblock/5 /mnt/, respektive asi read only, aby se neznicila opakovanymi zapisy.
Ano máš pravdu. Je použit obvod EN29LV640T/B což je nevolatilní flash memory. Takže ta baterka je tam k ničemu, možná bude někdy zálohovat hodiny.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
BextrH
Mazák
Mazák
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Půjčil jsem si od kamaráda dva dědečky Seagate kolem 4GB. Cvrlikaj a řežou pěkně, ale na test stačí. Dnes jsem nemohl najít ATA kabel, tak jsem obětoval z PC kabel od DVD-ROM. Po vyjmutí DOM jsem se rozhodl zapojit kabel a ejhle, nešlo to. Kabel má jeden zaslepený PIN. Zak jsem nad sporákem rozžavil jehlu a dirku na pin vytvořil. Připojil jsem disk s trafem molex a flešku s patch.bin na kterém jsem měl zrovna poslední KGD FW. Bez jakého koliv problému když jsem zapnul naskočila tabulka. Zformátoval jsem disk a nainstaloval FW. REBOOT a system mě normálně naběhl z disku. Takže zatím test na jeden disk úspěšný. Jdu testovat dál rychlost atd. později napíšu jak pokračuje pokus. Omlouvám se ale nevim jak byl disk připraven. Ale byl ze starého PC. Možná MS DOS.

Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500
BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Zde to má vyfocené. Omluvte zhoršenou kvalitu, pouze mobil.

Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500
BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Po připojení druhého HDD se Elite proměnil v Premium. Nahrávání také probíhá v pohodě. Takže teď už zkusím pouze vyměnit jeden HDD zpět na původní DOM, ale potřebuje IDE kabel s dvěma samci na připojení DOMU ke kabelu. To už asi neseženu, používalo se to ve starých PC.

BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Streaming dvou HD taktéž v pohodě. Tak už se nedivím Premiařům že jsou bez problémů. Je teda pravda že při těchto náročnějších operací s HD hardisky klokotaj jak když se vaří voda na kafe. Ale mám to jen dědečky, tak jim to odpouštím. Už ukázali dost.

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Paráda. Teď už jenom zbývá to zabudovat do té televize. :87:

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
zbyneksk Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyneksk »

BextrH píše:Zde to má vyfocené. Omluvte zhoršenou kvalitu, pouze mobil.
TV fotit nemusis, staci kdyz ulozis OSD primo v AZboxu.
Jak na to se doctes zde: viewtopic.php?f=163&t=4947
Naposledy upravil(a) zbyneksk dne 06 bře 2010, 16:31, celkem upraveno 1 x.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

A čo to robí v sekcii pre HDBOX ?

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
zbyneksk Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyneksk »

dempsey píše:A čo to robí v sekcii pre HDBOX ?
V sekci Obsah fóra » Přijímače » AzBox » AzBox HD » Rady a návody HD mi chybi tlacitko "Nova tema".

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Určite preto, aby tam nikto neprispieval. Príspevky tam modi presúvajú - teda ak to tam patrí - z rôznych sekcií. Ty si síce objavil už dávno objavené ale keď tak pozerám na Bexterove screeny bude to hádam dobrá pomôcka pre tých ktorí čítajú menej ako píšu

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Závěrem chych to chtěl celé uzavřít s původním DOM který bych připojil přez kabílek s dvěma samci jako redukce to celé na kabel místo HDD 1. Kabel na HDD2 na nahrávání bych zezadu vyvedl, nahoru nebo dolu do nějaké fešné krabičky s velkým HDD na nahrávání. V této krabičce bych umístil i napájecí trafo. Které bych připojil do sítě pouze v případě, že bych chtěl nahrávat. Jinak bych ho nechával odpojené a měl tak i menší spotřebu el. Doufám že to celé nezahodíme za hlavu a snad se někdo brzo pustí do podobného testu a zlepšíme tak v budoucnu schopnosti Elite. Díky.

zbyneksk Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyneksk »

dempsey píše:...Ty si síce objavil už dávno objavené ale keď tak pozerám na Bexterove screeny bude to hádam dobrá pomôcka pre tých ktorí čítajú menej ako píšu
Davno nedavno, nikde jsem to tu nenasel, Jara Cimrman nejsem, ale mozna trpim za to, ze moc ctu, protoze obcas na neco prijdu.

Mam Linux, tak mi hold nektere zdejsi postupy, ala windovs nevoni a proto hledam vzdy to nejjednodussi reseni.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

V pohode. Opakovanie je matka múdrosti. Inak search.php?keywords=admin_control&terms ... Eada%C5%A5 a uvidíš že si nevymýšľame

Obrázek
BextrH
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Ten borec co jsem to od něj převzal, psal že se mu ještě nepovedlo místo dvou HDD dát původní DOM + HDD. Myslím že měl chybu v tom že ten kabel neměl zrcadlově otočený. Tak mě to nedalo, můj nejlepší kamarád dovalil starou CD mechaniku a IDE kabel na zničení. Z mechaniky jsem vyndal konektor IDE a druhý konec co byl naletovaný jsem odletoval z desky. Myslel jsem že z toho budu mít oboustranou redukci, ale ono by to nešlo, vývody by nesedli kam maj, musel bych je křížem prohodit. Tak jsem se rozhodl rovnou kabel naletovat na koncovku, aby vznikla jakoby průchozí prodlužka. Na prostředek kabelu jsem dal HDD na nahrávání. Musel jsem také doplnit chybějící vývod na zástrčce z CDROM drátem. Takže to tedy funguje i s DOM + HDD. Jen bych chtěl upozornit, záleží na každém, ale tento způsob je dost riskantní. Při letování jsem musel dodržet zapojení, chaba a už by AZ nemusel být. Závěrem V MENU AZ BOXU Elite je po přidání HDD nápis Premium a je schopen na HDD nahrávat a stream jede taky dobře. Bohužel jméno toho člověka co jsem to u něj našel už neznám, ale děkuji že mě jeho návod k tomuto dokopl.

Příkládám zase jednu hroznou fotku.

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“