Vob soubory bohužel už několik fw nejdou. Když se ale podaří načíst soubor .ifo, tak potom vob jdou. To se ale bohužel podaří u málo titulů. Budou s tím muset něco udělat, jinak by nemělo význam možnost připojení DVD mechaniky. Zato DVD předělané do ISO jdou teď přímo fantasticky, zkouším zrovna Pink Floydy, disk měl 45 souborů, spousty menu a podmenu a funguje všechno.kixik píše:Mám problém s přehráváním *.VOB souborů.
Přesněji s přehráváním DVD z disku přes SAMBU.
S fw 3877 mi jel pouze obraz, bez zvuku. S fw 4142 mi nejde ani obraz, ani zvuk. Možná je na to nějaký fígl, ale nevím o něm.
fw 0.9.4142
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
- visper
- Odborník
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Re: Fw 0.9.4142
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
- Nováček
Chtěl bych se také přidat do této diskuse ohledně nahrávání na interní HDD... Testoval jsem tento fw a bohužel se mě nepodařilo přes timer nahrát nic. Klasicky jsem vytvořil nový setting, ale ani tak to nechodí, použil jsem setting Tomíka se kterým by to mělo chodit, ale ani to nepomohlo. Případ kdy se něco nahraje je pouze, že aktivovaný časový posun...
Máte prosím někdo radu, jak tento problém vyřešit???
Díky
Standa
Máte prosím někdo radu, jak tento problém vyřešit???
Díky
Standa
-
monkus
- V.I.P.
- Dal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
hadam ani v jednom fw som nemal problem s timeshiftom ....
dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
-
monkus
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
neviem, kde si vyhrabal dstat, ja ho na azboxe nemam (latest dailyfw).jj_sk píše:to monkus + par fachmanov
mrknite na prikaz dstat
suhrnne info da
dstat -lmcdgirny --ipc 5 ale terminal si roztiahnite poriadne do sirky... :geek:
mne sa nezda 3 stlpec od konca - msg - message que a vysoke cisla su pri 4 a 5 stlpci od konca - interrupts a context switches![]()
ked som pozrel na tie prerusenia dstat -t -y -i -f 5
tak gro vsekych ma na rovasi - u mna 13
cat /proc/interrupts | grep 13:
co je timer..., ten prerusuje cinnost kazdu milisekundu a toto je asi problem - mozno to robi watchdog - v tom sa nevyznam, ale na tak slaby system je to podla mna radovo viac ako by bolo unosne..
co sa tyka timeru, tak nepanikarit :-)
timer(3) - Linux man page
Module
timer - Timer Functions
Description
This module provides useful functions related to time. Unless otherwise stated, time is always measured in milliseconds. All timer functions return immediately, regardless of work carried out by another process.
.....
- shibal
- Mazák
Re: fw 0.9.4142
Co se týká nahrávání přes EPG.
Začlo mi to blbnout , když jsem přešel z 2371 na 3661. Někde to ve vlákně pro 3661 bude - zjistil jsem, že mi to nenhrává při zadání z EPG u to pouze u 4 transpondérů Skylinku. Settingy jsem zkouišel různé , nioc nepomáhalo. To samé bylo pořád i u 3877, vyzkoušel jsem zase různé settingy, které se tu objevily. Poslední šanci jsem dával tomu od j3ndy, který je čístým převodem údajů ze serveru satellites-xml.eu naiportovaným přes azboxedit.
Teď jsem tam dal 4142 a při té příležitosti jsem tam přes menu boxu a obnovu dal ten "čistý" setting a neskenoval si satelity sám. A vida, už to jede. Sice v boxu teď nemám HDD (asi odešel), takže to nevyužiju, ale to zadání nahrávání z EPG už jde (nějak mu nevadí že tam HDD není). Takže pokud vám to někomu blbne, tak použijte stejnou cestu.
Howgh.
Začlo mi to blbnout , když jsem přešel z 2371 na 3661. Někde to ve vlákně pro 3661 bude - zjistil jsem, že mi to nenhrává při zadání z EPG u to pouze u 4 transpondérů Skylinku. Settingy jsem zkouišel různé , nioc nepomáhalo. To samé bylo pořád i u 3877, vyzkoušel jsem zase různé settingy, které se tu objevily. Poslední šanci jsem dával tomu od j3ndy, který je čístým převodem údajů ze serveru satellites-xml.eu naiportovaným přes azboxedit.
Teď jsem tam dal 4142 a při té příležitosti jsem tam přes menu boxu a obnovu dal ten "čistý" setting a neskenoval si satelity sám. A vida, už to jede. Sice v boxu teď nemám HDD (asi odešel), takže to nevyužiju, ale to zadání nahrávání z EPG už jde (nějak mu nevadí že tam HDD není). Takže pokud vám to někomu blbne, tak použijte stejnou cestu.
Howgh.
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
-
- Nováček
to monkus: problém s timeshiftom snad nikdo nepopisuje, naopak, rak217 oíše, že to je jediné, kdy se mu podaří něco nahrát. Mám oupelně stejný problém. Nahrál jsem nový fw 4219, setting od Tomika a také nic nenahraju. Jakmile dám nahrávat, zčerná obrazovka a můžu přepínat programy, jak chci - obraz se neukáže a nic se nenahrává. I když nahrávání skončím, obraz nenaskočí. Pomůže až reboot. Jinak také potvrzuji, že jsou tyto poslední dva uvedené fw. (0.9.4142 a 4219) zase o něco na něco lepší
např opravdu je znát lepší kvalita obrazu na SD programech, rychleji nabíhají kódované programy a snad je i stabilnější, ale to může být po tak krátké době zatím pouze subjektivní dojem 

AzBox HD Elite / motor SM3D12 / Skylink / Corsair Flash Survivor 8Gb / HDD WD My Book 300Gb
-
monkus
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
sorry, nejako mi splynuli pojmy timer / timeshift :-)
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
ipkg install dstatmonkus píše:neviem, kde si vyhrabal dstat, ja ho na azboxe nemam (latest dailyfw).jj_sk píše:to monkus + par fachmanov
mrknite na prikaz dstat
suhrnne info da
dstat -lmcdgirny --ipc 5 ale terminal si roztiahnite poriadne do sirky... :geek:
mne sa nezda 3 stlpec od konca - msg - message que a vysoke cisla su pri 4 a 5 stlpci od konca - interrupts a context switches![]()
ked som pozrel na tie prerusenia dstat -t -y -i -f 5
tak gro vsekych ma na rovasi - u mna 13
cat /proc/interrupts | grep 13:
co je timer..., ten prerusuje cinnost kazdu milisekundu a toto je asi problem - mozno to robi watchdog - v tom sa nevyznam, ale na tak slaby system je to podla mna radovo viac ako by bolo unosne..
co sa tyka timeru, tak nepanikarit :-)
timer(3) - Linux man page
Module
timer - Timer Functions
Description
This module provides useful functions related to time. Unless otherwise stated, time is always measured in milliseconds. All timer functions return immediately, regardless of work carried out by another process.
.....
s tym timerom - nema nikto iny nazor???
pospustal som dstat na 3 roznych architekturach a nikde som take sialene cisla nedostal
skoda ze neexistuje /proc/timer_list
inac pozrel som na naslednika cipu z AzBoxu - SMP865x a ten ma dalsi samostatny 333MHz processor manages interrupts and part of the network stack - ten sam je vykonnejsii ako nase zariadenie

AzBox HD Premium, fw 0.9.4466, int.HDD WD SCORPIO BLUE 500GB, Maximum E-85 + 4x LNB - GT-LST40, DPD TX-P42V10E, receiver Yamaha RX 757 + repro 5.1
-
monkus
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
vypis z mojej masiny, ktora skoro nic nerobi:
monkus@hapebug:~$ cat /proc/interrupts
CPU0
0: 90814341 XT-PIC-XT timer
monkus@hapebug:~$ cat /proc/interrupts
CPU0
0: 90814341 XT-PIC-XT timer
- shibal
- Mazák
Dnes mě překvapilo, že jde spustit MKV-éčko on-line z PC. Má datový tok přes 7mega a neseká se (i když drobné sekání pozurují od fw 3661 na všech MKV, i z interního disku).
Taky ale jde o to, že síť pustí po drátě víc než 3,5 mega :shock:
Víte to? Při kopírování souborů tam to omezení je, ale teď bude ten limit asi vyšší. To je dobrá zpráva.
Tady je základní info o tom MKV
Taky ale jde o to, že síť pustí po drátě víc než 3,5 mega :shock:
Víte to? Při kopírování souborů tam to omezení je, ale teď bude ten limit asi vyšší. To je dobrá zpráva.
Tady je základní info o tom MKV
Kód: Vybrat vše
Complete name : C:\Filmy\AZBOX\ST.2009.BluRay.720p.x264.DTS-WiKi.mkv
Format : Matroska
File size : 6.50 GiB
Duration : 2h 6mn
Overal bit rate : 7334 Kbps
Encoded date : UTC 2009-09-30 23:12:36
Writing application : mkvmerge v2.4.0 ('Fumbling Towards Ecstasy') built on Oct 11 2008 20:13:15
Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1
-
monkus
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
jasne ze to vieme, niekde tu boli aj testy rychlosti prenosu v online aj v standby mode.
- shibal
- Mazák
Oprava mého předešlého (chybného) sdělení:
Omlouvám se za zmatení.
Už když jsem vypínal včera večer počítač po tom mém posledním příspěvku, tak mi začlo hlavou "šrotit", že ten film má délku přes 2 hodiny a já ho do box před pevnou síť dostal za cca 40 minut, takže z těma rychlostma je to jinak. Bohužel zapnout večer znovu PC jsem se s "rodinných důvodů" už neodvážil.
Všechno je jinak. Spletl jsem jabka z hruškama, jinak řečeno megabity s megabytama (čti:megabajtama).
Ten film má 6653 MB a já ho zkopíroval do boxu za 40 minut, což znamená, že jsem data přenášel rychlostí 2,77 MegaByte/sec (psáno: MB/s nebo MBps). Toto číslo ukazuje při přenosu i Totalcommander. Rychlost přenosu dat se ale standardně určuje v Megabitech/sec (Mb/s nebo Mbps). Takže rychlost sítě vyjádřená v této (správné) veličině je 2,77*8, což je něco přes 22Mb/s..
(Vím, že to, co mi ukazoval TC bylo občas i k 3,5MB/s, což odpovídá cca 28Mb/s, a to už není zase až tak špatné).
Box má 100Mb síťovku, takže rychlost je využívána cca na 1/4 jeho možností. Takže pokud by sw omezení na propustnosti sítovky nebyla, a přenos probíhal "optimálně" na max.teoretické rychlosti 100Mb sítě, stejně se nemůžou data do boxu dost vyšší rychlostrí než 12,5 MBytů/sec. To znamená, že soubor o velikosti 4 483 MB (tzn. tolik dat můžete vypálit na jednovrstvé DVD-éčko, je to 4,38GB) by se do boxu kopíroval 6 minut, ale rychleji ne. Takže kdyby nebylo softwarové omezení tak, přenos dat do boxu po síti by byl rychlejší, ale ne řádově, jen asi 4 krát.
Jen pro info, co se týká wi-fi, tak standard IEEE 802.11g umožňuje max 54 Mbitů/s, což je
6,75MBytů/s, ale to je teoretrická rychlost při ideálních podmínkách přenosu dat.
Co to taky znamená: pokud spuštíte film s nějakého síťového disku, tak i když ten film bude mít bitrate 13Mbps, tak by jej síť měla propustit a neovlivnit jeho "sekání". (Ovšem pozor na wi-fi , tam to můžou ovlivnit jiné věci).
A taky: žádná vyjímka v rychlosti síťovky boxu, při spuštení filmů ze sítě, není.
Doufám, že jsem uvedl aspoň trochu srozumitelně vše na správnou míru.
Howgh
Omlouvám se za zmatení.
Už když jsem vypínal včera večer počítač po tom mém posledním příspěvku, tak mi začlo hlavou "šrotit", že ten film má délku přes 2 hodiny a já ho do box před pevnou síť dostal za cca 40 minut, takže z těma rychlostma je to jinak. Bohužel zapnout večer znovu PC jsem se s "rodinných důvodů" už neodvážil.
Všechno je jinak. Spletl jsem jabka z hruškama, jinak řečeno megabity s megabytama (čti:megabajtama).
Ten film má 6653 MB a já ho zkopíroval do boxu za 40 minut, což znamená, že jsem data přenášel rychlostí 2,77 MegaByte/sec (psáno: MB/s nebo MBps). Toto číslo ukazuje při přenosu i Totalcommander. Rychlost přenosu dat se ale standardně určuje v Megabitech/sec (Mb/s nebo Mbps). Takže rychlost sítě vyjádřená v této (správné) veličině je 2,77*8, což je něco přes 22Mb/s..
(Vím, že to, co mi ukazoval TC bylo občas i k 3,5MB/s, což odpovídá cca 28Mb/s, a to už není zase až tak špatné).
Box má 100Mb síťovku, takže rychlost je využívána cca na 1/4 jeho možností. Takže pokud by sw omezení na propustnosti sítovky nebyla, a přenos probíhal "optimálně" na max.teoretické rychlosti 100Mb sítě, stejně se nemůžou data do boxu dost vyšší rychlostrí než 12,5 MBytů/sec. To znamená, že soubor o velikosti 4 483 MB (tzn. tolik dat můžete vypálit na jednovrstvé DVD-éčko, je to 4,38GB) by se do boxu kopíroval 6 minut, ale rychleji ne. Takže kdyby nebylo softwarové omezení tak, přenos dat do boxu po síti by byl rychlejší, ale ne řádově, jen asi 4 krát.
Jen pro info, co se týká wi-fi, tak standard IEEE 802.11g umožňuje max 54 Mbitů/s, což je
6,75MBytů/s, ale to je teoretrická rychlost při ideálních podmínkách přenosu dat.
Co to taky znamená: pokud spuštíte film s nějakého síťového disku, tak i když ten film bude mít bitrate 13Mbps, tak by jej síť měla propustit a neovlivnit jeho "sekání". (Ovšem pozor na wi-fi , tam to můžou ovlivnit jiné věci).
A taky: žádná vyjímka v rychlosti síťovky boxu, při spuštení filmů ze sítě, není.
Doufám, že jsem uvedl aspoň trochu srozumitelně vše na správnou míru.
Howgh
- pneumat
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
neviem ci to je problem fw, ale odkedy som ho nahodil, tak sa mi po case akoby strati konektivita do internetu.
Mam share cez multicas-cccam a zhruba raz za den mi zrazu vypise zakodovane, pricom aj ked restartnem multicas tak ho nepripoji sa server. Musim restartnut celu masinu a potom sa to rozbehne.
Mam share cez multicas-cccam a zhruba raz za den mi zrazu vypise zakodovane, pricom aj ked restartnem multicas tak ho nepripoji sa server. Musim restartnut celu masinu a potom sa to rozbehne.
95cm, SG2100, DM800 HD(clone),1GB USB
- BextrH
- Mazák
- Dostal poděkování: 3 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nevíte někdo přenosovou rychlost u fw 0.9.4219 v porovnání s fw 0.9.4142 Dnes jsem skoušel přehrávat DVD TS z PC. Po spuštění souboru IFO naběhl TS, Du Meter do 1Mbit, obraz se po pár vteřinách začal kousat. Skoušeno na fw 0.9.4219
Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500
- panborat
- Mírně pokročilý
Chyba - nevim jestli se to tu objevilo:
Pokud jsou titulky ".srt" s českou diakritikou (což je vlastně vždycky) tak to nezvládá české znaky = písmena s diakritikou jsou zmršená ... a celkem blbě se to čte
Pokud jsou titulky ".srt" s českou diakritikou (což je vlastně vždycky) tak to nezvládá české znaky = písmena s diakritikou jsou zmršená ... a celkem blbě se to čte

AZB Elite/ext.A-Data250GB/fw rti 1.6.0 /Skylink/Panasonic TH-42PX80E/DO Logitech 515