Mám nový AZ HD - čo s tým ?

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Zamčeno
lavima
Nováček
Nováček

Re: Mám nový AZ HD - čo s tým ?

Příspěvek od lavima »

Dá se chytat na kladickou 80 parabolu jak astra tak Thor (digi)? Nebo bude lepší na to už solo parabola?

shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Na klasiku asi ne, to bys potřebovat 2. Ty bys pak klidne mohl dát i takto : 28+23+19+13 a 9+5+1W+4W . Pokud chceš 23,5-1W tak nejlevněji ti vyjde Multibeam-ka E85.
Ale jen tak "mimochodem" jako to souvisí s AZ boxem?

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
lavima
Nováček
Nováček

Příspěvek od lavima »

nu napádá mi společnej jeden F konektor :D ale uznávam že je drobet jiný tema. jen se tu pořát řeší něco dál a dál ale třeba tohle sem nenašel ... podmínky pro příjem jednotl. družic, co je na nich dobrýho, který stojí za příjem, jak nasavit parabolu a přívě možnosti a omezení multifocusu ...

lavima
Nováček
Nováček

Příspěvek od lavima »

Je možné nějak streamovat obraz z Elite do PC po síti?
Nebo se alespoň nějak po síti dostat k údajům o síle a kvalitě signálu?
Jde mi o to, že samo. nemam něřák na nastavení paraboly a až si s ní budu hrát na střeše, abych hned viděl co se děje a nemusel používat otevřené okno :) s pokřikem "A co teď?"

zbyneksk Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyneksk »

monkus píše:toto je LINUX STB, takze na veskere ovladanie sa pouzivaju linuxove binarky (ziadne protokoly). je jedno, ci cez TELNET / SSH / WEB. ak pride nejaky xyz a vymysli posielanie tych istych prikazov telepaticky, tak to bude fungovat presne rovnako.

ak to chces ovladat inak, iniciative sa medze nekladu, mozes naprogramovat.

vsetky linuxove prikazy urcite nikde popisane nie su, ale google je tvoj kamarat. ostatne, azhd spesificke binarky su bud spomenute na foru, alebo nie su opisane a su pre tych, ktory tomu rozumeju a nemozu nic pokazit (resp. pokazene vedia opravit :-)
Diky za info, predpokladam, ze proto jsme si nerozumeli v otazce. Ja se ptal na neco (protokol) co vlastne ne-existuje.
Takze ted jeste najit ty spravne azhd binarky :o)

zbyneksk Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyneksk »

tuti píše:
monkus píše:toto je LINUX STB, takze na veskere ovladanie sa pouzivaju linuxove binarky (ziadne protokoly). je jedno, ci cez TELNET / SSH / WEB. ak pride nejaky xyz a vymysli posielanie tych istych prikazov telepaticky, tak to bude fungovat presne rovnako.

ak to chces ovladat inak, iniciative sa medze nekladu, mozes naprogramovat.

vsetky linuxove prikazy urcite nikde popisane nie su, ale google je tvoj kamarat. ostatne, azhd spesificke binarky su bud spomenute na foru, alebo nie su opisane a su pre tych, ktory tomu rozumeju a nemozu nic pokazit (resp. pokazene vedia opravit :-)
Nevim, jestli to takhle bylo srozumitelne - takze pro ty, co s tim nedelaji porad: ovladani vseho v AzBoxu je mozne spoustenim binarek (programu) a skriptu v command line. Ne vsechno je zdokumentovano, ale popis tech beznych veci uz probehl i tady na foru. Pokud chces ovladat box vzdalene, tak se bud muzes pripojit pres telnet/ssh a spoustet primo ty binarky, nebo napr. udelat webove rozhrani (jiz existuje), ktere ve finale vola taky ty stejne binarky.

Pro implementaci svdrp by bylo potreba napsat programek, ktery implementuje tcp server a prevadi VDR prikazy na spousteni binarek. Tim by na azboxu pribyl novy tcp port pro napojeni. Zkus popsat, jak by to slo vyuzit. Pokud by to bylo uzitecne, tak bych se do toho s tebou i pustil...
Prvne musim proverit moznosti stavajicich binarek (netreba vymyslet to co uz nekdo vymyslel pred nami), treba tam vse bude a pokud to tam nenajdu, ozvu se.
Je to muj prvni LINUX STB, jsem naockovany jinak z VDR, ktery je sice taky linux, ale beha na PC, navic si muzes vybrat z ktereho jadra chces nabootovat, coz jsem tady zatim nenasel.
Diky za info.
Takze tim padem uz zbyva vysvetlit jen tu pridanou hodnotu.

madman
Nováček
Nováček

Příspěvek od madman »

Caute mam taky problem mam novy azbox HD Premium a tiez skylink kartu nejak mi nechce zobrat kartu nevem preco skusal som tam davat aj cslink ale ani tuto neberie tak nevem co potrebujem don nahadzat aby to slapalo ? Verziu Firmweru mam : O93501
Karta slape v pohode na starom satelite
dik za rady

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

madman píše:Caute mam taky problem mam novy azbox HD Premium a tiez skylink kartu nejak mi nechce zobrat kartu nevem preco skusal som tam davat aj cslink ale ani tuto neberie tak nevem co potrebujem don nahadzat aby to slapalo ? Verziu Firmweru mam : O93501
dik za rady
no byt tebou by som sa vratil na 1 stranu tohoto vlakna a cital. Ale aby si nepovedal, tak chod do home-plugins-cervene ad new plugins-adresu zmen na islaremota.com/azp a stiahni OpenXCAS. Potom vojdi do OpenXCAS - delet camd a vymaz MultiCAS. Potom do OpenXCAS - download executable a z azboxworld stiahni novy MultiCAS_v160D-D07. Aktivuj ho a restartni box. Mala by ist karta postupne budu chodit zapisy. Naj. na CT2.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
Zakoold
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zakoold »

madman píše:Caute mam taky problem mam novy azbox HD Premium a tiez skylink kartu nejak mi nechce zobrat kartu nevem preco skusal som tam davat aj cslink ale ani tuto neberie tak nevem co potrebujem don nahadzat aby to slapalo ? Verziu Firmweru mam : O93501
dik za rady
Skus ju strcit do boxu cipom smerom dole.

lavima
Nováček
Nováček

Příspěvek od lavima »

Čim víc se v tom šťouram tim mam víc a víc otázek ale snad se na mě nebudete moc zlobit ...
Tak jsem právě zkusil CheopsCAS. Funguje ale jen když je prioritně nad mgcamd a newcas, jenže pak mi zas nefunguje karta skylink ani emu KD Home. Jde to udělat aby to běželo vše, nebo může být aktivní vždy jen jeden???
PS: Kdyby se našla nějaká hodná duše ... ještě mam otázečku o kousek výše. :118:

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

pri cheopscamd musi byt aktivny len on sam. Cize ostatne musia byt neaktivne (#) sucastne s inymi nefunguje. mam to odskusane.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
0ctopus
Nováček
Nováček

Příspěvek od 0ctopus »

lavima píše:...Jde to udělat aby to běželo vše, nebo může být aktivní vždy jen jeden???..
Pravdepodobne nie, cheops nema moznosti nastavenia a je dominantny, blokuje ine CS. Ja som to skusal par krat, so starym fw, nepodarilo sa nastavit, nepocul som o tom, ze by to niekto vyriesil.

0ctopus
----------------------------------------------
azbox HD Premium, Toshiba HDD 2,5", fw: 0.9.x, HDMI->TV, NAS
dm 500, dm 7000, dm 7025, ...
lavima
Nováček
Nováček

Příspěvek od lavima »

Tak jsem včera úspěšně naladil 1W a DIGI ale zase sem docela zklamanej, že mi nepřibyl žádnej HD program. Chytam už 4 pozice (2 paraboly) a pořád žádné HD alespoň na koukání.
Kde najdu nějaký HD programy? Třeba MTV, nebo SKY něco, nebo tak ale v HD?
Podělte se, jaký chytáte satelity, co je na nich dobrýho a který stojí za to!?

shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Nabídka volných HD programů čítá asi 10-15 programů a to zejméma na pozici 19,2E a 9E, z nichž zajímavý je třeba ServusTV. Jejich výčet najdeš zde http://en.kingofsat.net/hdtv.php , jsou to ty "bílé". Jinak ještě přes "CheopsCAM" teď jede ruská "HD plaforma" kde jsou v HD např.: MTV, ESP a NG. Tam je ovšem otázka do kdy to pojede. Jo a pěkný pokoukáníčko je na těch rusácích večer po 10 hodině na programu High Live HD (např. pořady z produkce Playboye :15: )

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
lavima
Nováček
Nováček

Příspěvek od lavima »

používam newcs + mgcamd a mám nejasnosti, jak je to se zápisama na kartu. Kde a jak je povolím, zakážu? Nebo cokoli se tohoto tématu týká.
A jestli sem to pochopil dobře, tak by mělo jít je povolit (až budu vědět jak :15: ) pak bych si předplatil HD skylink a pak když bych je zakázal ... tak mi zůstanou?
Jinak přes newCS sem se koukal, ale podle datumů by mi nemělo běhat skoro nic
-- entitlements --------- --- -- - - -

reading entitlements for card 0
.-----------------------------------------------------------------.
| Provider | Channel ID | From | To | Name |
|----------|------------|------------|------------|---------------'
| 04 | 8F 42 3D | 2004-08-27 | 2004-09-09 | Galaxie Sport
| 04 | 8F 42 30 | 2004-08-27 | 2004-09-26 | CT 1
| 04 | 8F 42 32 | 2004-08-27 | 2004-09-26 | Prima TV
| 04 | 8F 42 39 | 2004-08-27 | 2004-09-26 | CT1 CT2 Prima TV
| 04 | 8F 42 31 | 2004-08-27 | 2004-09-26 | CT 2
| 04 | 8F 52 77 | 2008-09-12 | 2008-10-01 | STV_1
| 04 | 8F 52 78 | 2008-09-12 | 2008-10-01 | STV_2
| 04 | 8F 52 79 | 2008-09-12 | 2008-10-01 | STV_3
...
ale běhá. Jak To?