Mám nový AZ HD - čo s tým ?

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Zamčeno
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Mám nový AZ HD - čo s tým ?

Příspěvek od grantec »

Vysledok pre hladanie KDHome - na tomto fore :arrow: http://www.forum.satdigitalne.cz/search.php

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Primo »

Hledej rychle, uz brzo skonci uplne.

Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování

Příspěvek od vikino »

luci52 píše:zdar ako rozchodim KD mam soft0.9.3501 multicas ide mi sky,cigi ale nejde KD
ak chces KD, multicas zakaz a povol a aktivuj newcs a mgcamd. Aktualny softcamkey stiahni pomocou SCD a restartuj box.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Primo »

vikino píše:
luci52 píše:zdar ako rozchodim KD mam soft0.9.3501 multicas ide mi sky,cigi ale nejde KD
ak chces KD, multicas zakaz a povol a aktivuj newcs a mgcamd. Aktualny softcamkey stiahni pomocou SCD a restartuj box.
Jeste jsi mu zapomel napsat aby si tady nasel priority.list a ignore.list

Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování

Příspěvek od vikino »

ja som v priority.list a ignore.list nic nenastavoval a ide mi KD. neviem ale preco :wink:

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

niektore programy idu - nie vsak vsetky.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
lavima
Nováček
Nováček

Příspěvek od lavima »

už 4 den se snažím pochopit jak na emulaci, ele pořád jsem nenašel nějaký začátek. všude se řeší až něco dál ale vysvětlení zkratek a k čemu to slouží nikde. nainstaloval jsem MultiCAS přes který mi jede skylink a těď bych rád přidal další kanály přes EMU. jenže mgcamd, newcs, SCD, ... nechápu a když najdu návod, tak je tam "manual instalace" a takovou možnost tam nemam ....
Aktuální stav: přijímam Hotbird, astru 1,3, eurobird. Mam Elite v něm MultiCAS a Skylink kartu, trvalé přopojení na net.
Stav kam bych se chtěl dostat. co možná bezproblémový provoz Skylink, zpřístupnění dalších zajímavých kanálů (pokud možno i HD).
Moh by mi někdo poradit? Alespoň co znamenají mgcamd, newcs, SCD, a tak + doporučení nějaké kombinace, abych to nepleskal přes sebe.
Předem díky za pomoc.

Benny
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Benny »

lavima píše:už 4 den se snažím pochopit jak na emulaci, ele pořád jsem nenašel nějaký začátek. všude se řeší až něco dál ale vysvětlení zkratek a k čemu to slouží nikde. nainstaloval jsem MultiCAS přes který mi jede skylink a těď bych rád přidal další kanály přes EMU. jenže mgcamd, newcs, SCD, ... nechápu a když najdu návod, tak je tam "manual instalace" a takovou možnost tam nemam ....
Aktuální stav: přijímam Hotbird, astru 1,3, eurobird. Mam Elite v něm MultiCAS a Skylink kartu, trvalé přopojení na net.
Stav kam bych se chtěl dostat. co možná bezproblémový provoz Skylink, zpřístupnění dalších zajímavých kanálů (pokud možno i HD).
Moh by mi někdo poradit? Alespoň co znamenají mgcamd, newcs, SCD, a tak + doporučení nějaké kombinace, abych to nepleskal přes sebe.
Předem díky za pomoc.
Zacatky jsou tezke nez se clovek trochu zorientuje v tech zkratkach. Vzpominam si jak jsem byl bezradny ja kdyz jsme zacinal.
uz jsem to tu kdysi psal ale co napisu znova .....

mgcamd .. klient pripojujici se na server. Server nejlepe newcs
newcs .. je CS (CS=CardServer)
SCD .. plugin (program) na aktualizaci klicu rucne spousteny z Plugins
klice (keys) .. slouzi k sledovani payTV
payTV .. placena TV jako napr UPC apod. V dnesni dobe jsou klice asi nejvice pouzivany ke sledovani DigiTV

Pokud chces sledovat programy pouze ze skylinku doporucil bych asi MultiCAS. Pokud chces sledovat tvuj skylink + nejake programy co nekdo sdili na cccam serveru tak tez multicas. Pokud chces ale sledovat tvuj skylink, vyuzivat pripadne klice k sledovani jine placene tv a pripojovat se jeste nekam na sdileni kde bezi newcs server tak te nezbyde asi nic jineho nez pouzit overenou kombinaci newcs + mgcamd. Jak nastavit newcs a mgcamd je popsano v jinych prispevcich.

AZbox HD Premium-HDD WD GP 1TB, SATA2 IntelliPower, 32MB (WD10EADS); ABIpbox 200s (Enigma); Maximum E-85 multifocus; 3x Diavolo Twin 0,1dB (19,2E-23,5E-1W);LCD SONY-KDL 32W4000; Reciever - SONY STR-DE497;PCH A-100, HTPC
lavima
Nováček
Nováček

Příspěvek od lavima »

Díky za super utříděné info.
Ještě jestli by bylo možno dovysvětlit:
1. Pokud chci používat mosí kartu skylink, potřebuju MultiCAS.
2. Pokud bych použil kombinaci newcs + mgcamd, tak mi nepujde moje karta skylink.
3. Pro zpřístupnění plac.tv musím mít vždy server a klient. Oboje u mě v přijímači?
4. Správa Keys. Doporučení do začátku, tak aby to dalo co možná nejmíň práce. ideálně samo z netu.
---
Jo a ještě na co jsem narazil včera večer.
5. Jak přidám frekvenci pro satelit, TP? Prolaďoval jsem skylink a některé frekvence mi chybý v nabídce.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

1.Najjednoduchší je MultiCAS. Obsluhuje aj kartu s zápismi a aj emulátor a aj funguje ako klient pre CCCam

2.Pokiaľ by si použil newcs a mgcamd karta Ti pôjde tiež - ak by si chcel aby prechádzali aj zápisy musíš upraviť config aj v newcs a aj v mgcamd

3.nerozumiem čo chceš

4.SCD plugin dokáže stiahnuť kľúče zo serveru na nete a to pri použití mgcamd / myslím že aj cccam /

5. Nastavenie - TV kanál - DVB-S - úprava - prejdi na frek transpondéra a zeleným môžeš pridať nový

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
lavima
Nováček
Nováček

Příspěvek od lavima »

1. k bodu 3. ten cccam serves si spustím také na azboxu?
2. A jestli jsem si to přebral dobře, tak newcs, mgcamd a SCD by byla asi optim kombinace?
Jestli někde najdu návod, tak zkusíme a uvidíme.
3. Jo a ještě, na kterým satelitu je digi? Našel jsem jenom seznam frekvencí.
4. A na jakejch programech bych poznal, že mi ta emu funguje?
5. Narazil jsem na pojem zakázání zápisů na kartu. Proč zakázat nebo povolit?
6. Funguje autamatické přepnutí TV na vstup HDMI při zapnutí satelitu? Jako u starýho přes scart? TV Panasonic
Naposledy upravil(a) lavima dne 17 říj 2009, 14:43, celkem upraveno 5 x.

mitali
Nováček
Nováček

Příspěvek od mitali »

ahojte! Používam TT bielu kartu Sylink a potrebujem aby mi neprechádzali zápisy. Všetko mi pekne šlapalo až do teraz, prehodil som nový firmware s usb klúča, pred upgradom som sformátoval uživ. areu. Tým pádom som všetko vymazal. Pôvodne som tam mal openXcas v poradí newcs, mgcamd a zakázaný multicas. Všetko super išlo a teraz keď zakážem multicas tak ako by mi nefungovala čítačka, stále to mám zakódované. Dal som aj naspať firmware na ktorom mi to chodilo a nič. Skúšam to teraz s orig. skylink kartou TT. Ako to mám nastaviť aby mi neprešli zápisy a fungovala aj čítačka ? prosím poradte mi , už som z toho zúfalý...

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

newcs Full stiahni z islaremota.com/aza. Ten 1.67 nepodporuje internú čítačku

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
mitali
Nováček
Nováček

Příspěvek od mitali »

ďakujem za pomoc, už to beží, super!!!

lavima
Nováček
Nováček

Příspěvek od lavima »

Kromě předešlích 1-6
Mam větší problem: Seřadil sem si kanály, pěkně ručně před ovládání. Jenže po stisku písmene se to přeplo na abecední přídění a při přepnutí zpátky je to v tom pořadí v jakým sem to naladil. To sem nečekal :42:
7. Jak seřadit programy aby tak už zůstaly.
8. Jaký k tomu používáte programy? Zkoušel sem MaZ 1.0 i 2.0, AZboxEdit a ani v jednom mi nejdou přesouvat programy.

Zamčeno

Zpět na „AzBox HD diskuze“