Mám nový AZ HD - čo s tým ?

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Zamčeno
matous2
Nováček
Nováček

Re: Mám nový AZ HD - čo s tým ?

Příspěvek od matous2 »

piril píše:Me to pres box naformatovalo ext2.Zkousel jsem to znovu a to se mi vzdy kousne a nic to nedela.Nechal jsem to pres noc a zustalo to ve stejnem seklem stavu.

Zdravím ve spolek, jsem nový uživatel, AZBox Premuim mám teprve 6 dnů, předtím jsem měl Dreambox DM600PVR, ale v něm pouze DVB-T tuner, tudíž pojmy jako EMU, NEWCS atd. my byly dokonale cizí, nicméně díky Vám a tomuto fóru se už začínám celkem orientovat. I instalaci paraboly jsem zvládl sám. Po prvotních problémech sem všechno rozchodil (kartu mám SKYLINK) a nejstabilnější firmware se mi jeví poslední 0.9.3281. Nicméně proč sem píšu, mám úplně stejný problém, v žádném firmware se mi pořádně nepodařilo rozjet nahrávání na interní disk (zatím nějaký Seagate 160GB). Normálně jsem ho naformátoval v nějakém předešlém firmware, většinou se mi pořady nenahráli vůbec (asi tím že jsem AZBOX vypínal do Standby), nebo jen prvních pár sekund. Jeden pořad se mi nahrál dokonce celý, ale sekal se obraz a zvuk každých 10s. Po nainstalování posledního firmware 0.9.3281 sem dal pro jistotu formát disku a vždy to zůstane stát mezi 5 až 20%. Objednal jsem si nový disk který tu někdo chválil (SAMSUNG SpinPoint EcoGreen F2 500GB HD502HI), ale mám obavu že mi to asi moc nepomůže. Mám ten nový disk naformátovat v PC? A je možné ext3 vytvořit ve WIN? Jinak AZBOX by byl skvělej kdyby se podařilo dodělat Firmware, třeba jako DAR k Vánocům. A sem zvědav kdy bude možno zakoupit 2.tuner. M

AZBoxHD Premium (fw0.9.4466), interní HDD SAMSUNG SpinPoint EcoGreen F2 500GB
marosd
Nováček
Nováček

Příspěvek od marosd »

Mal som podobny problem so starym HDD (samsung 160GB).Po vymene za novy WD 640GB, ziadne problemy s nahravanim ani sekanim na fw.2880 a 3180. Teraz mam fw.3281 takisto ziadny problem, az na to nestastne rozdelovanie nahravok po 3GB. To bol krok spat.

Este musim dodat ze s novym HDD spolahlivo nahrava aj zo stand-by.
HDD som formatoval v AZBOXe.

matous2
Nováček
Nováček

Příspěvek od matous2 »

Tak skvělé, nový disk se bez problému zformátoval, vše nahrál (i HD). Mohl sem během nahrávání box vypínat a zapínat a na nahrávání to nemělo vliv, paráda. Že to bude diskem jsem nečekal. Až bude 2.tuner doufám že to zvládne nahrávat 2xHD současně.

shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

matous2 píše:Tak skvělé, nový disk se bez problému zformátoval, vše nahrál (i HD). Mohl sem během nahrávání box vypínat a zapínat a na nahrávání to nemělo vliv, paráda. Že to bude diskem jsem nečekal. Až bude 2.tuner doufám že to zvládne nahrávat 2xHD současně.
No tak ten Spinpoint F2 mám i já a s nahráváním mám jen problémy spojené s "vytuhnutím" newcs+mgcamd . Taky ještě občas se stává, že v od 0,5sec do 1,5 sec od startu je obraz tak nějak kousnutý, ale pak se to rozjede. Jo a než jsem přeinstaloval firmware, který běžel 2 měsíce, tak se to právě v tom "kousnutí" zastavilo (ale jakoby to nahrávala dál - dalo se to zjistit až pak) a dělalo to jen pokud jsem měl newcs+mgcamd, jak jsem místo toho spustil multicas, tak to nahráválo. Teď už i s newcs+mgcamd (vše na fw 2371).
Ale jak píšeš, můžu během nahrávání vypínat, zapínat, mít to předtím ve stand-by.

Tento disk - jak píše výrobce :?: (ale určitě ne jen tento) má snížou spotřebu a to je možná ten problém s přechodem z/do stand-by.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
bibibo
Nováček
Nováček

Příspěvek od bibibo »

shibal píše:
matous2 píše:Tak skvělé, nový disk se bez problému zformátoval, vše nahrál (i HD). Mohl sem během nahrávání box vypínat a zapínat a na nahrávání to nemělo vliv, paráda. Že to bude diskem jsem nečekal. Až bude 2.tuner doufám že to zvládne nahrávat 2xHD současně.
No tak ten Spinpoint F2 mám i já a s nahráváním mám jen problémy spojené s "vytuhnutím" newcs+mgcamd . Taky ještě občas se stává, že v od 0,5sec do 1,5 sec od startu je obraz tak nějak kousnutý, ale pak se to rozjede. Jo a než jsem přeinstaloval firmware, který běžel 2 měsíce, tak se to právě v tom "kousnutí" zastavilo (ale jakoby to nahrávala dál - dalo se to zjistit až pak) a dělalo to jen pokud jsem měl newcs+mgcamd, jak jsem místo toho spustil multicas, tak to nahráválo. Teď už i s newcs+mgcamd (vše na fw 2371).
Ale jak píšeš, můžu během nahrávání vypínat, zapínat, mít to předtím ve stand-by.

Tento disk - jak píše výrobce :?: (ale určitě ne jen tento) má snížou spotřebu a to je možná ten problém s přechodem z/do stand-by.
Nejaký Samsung HDD mám aj ja ale má 1TB. Mal som s ním aj ja problémi. Hlavne vtedy keď som povolil Timeshift, tak mi po chvíli zamrzol box. Dlho som pátral, že ako to vyriešiť. Nakoniec som zmenil SATA 300 na SATA 150 a od vtedy ide perfektne.

AzBox HD Premium + 1TB HDD, AB IPBox 400 firmware Slon6 + 160 GB HDD, SG2100.
matous2
Nováček
Nováček

Příspěvek od matous2 »

Tak, a mám nový problém. Už jsem myslel že je vše celkem OK. Včera jsem koukal na nahraný SD film a po necelé hodine najednou tma na TV, jen problikával nápis HDMI3 na kterém mám AZBOX připojen, jako by na TV nějaký signál šel ale nemohla ho zpracovat. Nejdříve jsem udělal restart bez výsledku, pak vypnutí zapnutí, taky nic. Pak sem nechal AZBOX asi 30min. vyplej a pak už to normálně naskočilo a dokoukl sem film do konce. Takže to vypadalo na přehřátí. AZBOX mám v otevřené skřínce, po stranách cca 6cm a nad boxem asi 4cm prostor, za ním je asi tak ještě 15cm místa. BOX celkem hřeje, používáte nějaké aktivní chlazení nebo máte box třeba na skříni a pak je to OK?

marek66
Nováček
Nováček

Příspěvek od marek66 »

matous2 píše:Tak, a mám nový problém. Už jsem myslel že je vše celkem OK. Včera jsem koukal na nahraný SD film a po necelé hodine najednou tma na TV, jen problikával nápis HDMI3 na kterém mám AZBOX připojen, jako by na TV nějaký signál šel ale nemohla ho zpracovat. Nejdříve jsem udělal restart bez výsledku, pak vypnutí zapnutí, taky nic. Pak sem nechal AZBOX asi 30min. vyplej a pak už to normálně naskočilo a dokoukl sem film do konce. Takže to vypadalo na přehřátí. AZBOX mám v otevřené skřínce, po stranách cca 6cm a nad boxem asi 4cm prostor, za ním je asi tak ještě 15cm místa. BOX celkem hřeje, používáte nějaké aktivní chlazení nebo máte box třeba na skříni a pak je to OK?
Doteraz som vsetky podkladal legom, azbox nie je vynimka

2x AZBox HD Elite, NAS 2TB, WD Caviar Green 3,5" HDD 1.0TB 5400RPM 64MB SATA/USB, CCcam 2.3.0 (Skylink-S), 28E-23,5E-13E-5E, RTI 1.7, SAMSUNG PDP 50", PANASONIC PDP 42"
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

tiez mi niekedy vypadne obraz. mam to prepojene len cez HDMI. Vzdy ale pomoze vyp a zap AZBox.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
mirask
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirask »

matous2 píše:Tak, a mám nový problém. Už jsem myslel že je vše celkem OK. Včera jsem koukal na nahraný SD film a po necelé hodine najednou tma na TV, jen problikával nápis HDMI3 na kterém mám AZBOX připojen, jako by na TV nějaký signál šel ale nemohla ho zpracovat. Nejdříve jsem udělal restart bez výsledku, pak vypnutí zapnutí, taky nic. Pak sem nechal AZBOX asi 30min. vyplej a pak už to normálně naskočilo a dokoukl sem film do konce. Takže to vypadalo na přehřátí. AZBOX mám v otevřené skřínce, po stranách cca 6cm a nad boxem asi 4cm prostor, za ním je asi tak ještě 15cm místa. BOX celkem hřeje, používáte nějaké aktivní chlazení nebo máte box třeba na skříni a pak je to OK?
Je to možný,že to je přehříváním,já tam namontoval 92mm větráček,páč se mi procák zdál dost žhavej,současně ofukuje všechno ostatní,včetně HDD a tyhle problémy jsem nezaznamenal.

ocino
Nováček
Nováček

Příspěvek od ocino »

Mne osobne sa to prejavuje postupnym kockovatenim obrazu až do uplneho zastavenie. Potom zopár minut ochladenia a funguje znovu bez problemov. Priznám sa, že stalo sa to raz / manželka odložila letáky na AzBox /. Inak pohoda stíha to aj bez chladenia.

jarsou
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarsou »

Pánové, jak je to s indikací HD? Myslel jsem, že HD příjem signalizuje zelená dioda, ale teď si tím nejsem jistý. Například u Novy HD nikdy zelená nesvítí, za to dnes u ČT2 při tenisu svítí, ale obraz na HD nevypadá....

AzBox HD Premium,fw 0.9.3877,ext.HDD SG External Desktop 1TB - ext3, karta CS-Link, mgcamd+newcs+SCD, WIFI, zvuk 5.1
marnav
Nováček
Nováček

Příspěvek od marnav »

Zelená dioda se dá přiřadit k jakémukoli kanálu, tzn i odznačit, je to při výběru kanálu,
jakmile si dáš jeho editaci a zvolíš přiřazení HD flag.

HDBOX FS-9105 HD Plus, 2.11.90 4x
ICE, Skylink, Fuba 85, Monoblock Quad 23,5+19,2
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Na svícení či nesvícení zelené ledky se moc neaspoléhej. Dá se změnit nastavení "HD flagu" v detailním menu v seznamu programů. Tak si to uprav sám. Az box to (HD) sám dokáže "prý" přiřadit pouze u TP, které jsou DVB-S2 (no, ale ani o tom nejsem zcela přesvědčen - zatím všechny nově zařazené HD program jsem si musel vždy označit sám).

SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
jarsou
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarsou »

Díky. Ale zajímavé je, že u mne se správně k zelené přiřadily všechny zahraniční HD kanály a žádné jiné a CT HD. Jen Nova HD se nepřiřadila ale přiřadila se CT2 a CT4...

AzBox HD Premium,fw 0.9.3877,ext.HDD SG External Desktop 1TB - ext3, karta CS-Link, mgcamd+newcs+SCD, WIFI, zvuk 5.1
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Pokud si vzpomínam, tak jam jsem poprvé na AZ ladil stanice (což je 3měsíce), tak jsem na tom byl stejně, to jsem myslím procházel přímo TP daných satelitů. Takže se dá jen zopakovat: není na to spoleh. Lepší jese mrknout např. na server:
http://cz.kingofsat.net/satellites.php ... a nastavit si to sám

Zamčeno

Zpět na „AzBox HD diskuze“