Klonování Azboxu

Diskuze E2

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

panborat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Klonování Azboxu

Příspěvek od panborat »

visper píše:Někdy se stane, že windows flashku nevidí. Je potřeba jít "ovládací panely", "nástroje pro správu", "správa počítače", "správa disků" a přiřadit flashce písmeno. Potom by už měla být vidět. Vznikne to asi tak, že PC si myslí, že tu zálohu děláme pro něj, když je to hotovo tak požádá o restart a potom se snaží z té flashky nabootovat. Já ji vždycky předtím vytrhnu, PC nabootuje normálně z hardisku ale urazí se a to písmeno flashky potom ignoruje. Potom se musí ručně přiřazovat jiné písmeno a nebo to odmazat v registru.
Používám Acronis True Image 2013
Jednotka vidět je, ale neumožní mi to na ni nic uložit :(
No zkusím starší verzi true image
Obrázek
Obrázek

AZB Elite/ext.A-Data250GB/fw rti 1.6.0 /Skylink/Panasonic TH-42PX80E/DO Logitech 515
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Tak to neporadím novější verze Acronisu neznám. Ale že by to nebylo kompatibilní se staršíma se mi nezdá. To je přece hlavní princip zálohování, před lety uloženo, po letech obnoveno.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
panborat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od panborat »

Jasně, problém ve verzi. Otestoval jsem teď starší True Image Home 11 (konkrétně "ati-Home-2011-14.0-Build-6597") a ta funguje to jedna báseň :61:
Visper, díky za nasměrování
Výsledek:
Obrázek

AZB Elite/ext.A-Data250GB/fw rti 1.6.0 /Skylink/Panasonic TH-42PX80E/DO Logitech 515
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Tak sláva, já používám taky verzi 11. Ale za to bych je teda nakopal, to ztrácí veškeré zálohování smysl když se musí obnovovat na stejné verzi. To je pak potřeba dělat zálohu zálohy se zálohovacím programem. :roll:

dedecek_
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dedecek_ »

Díky kluci - nainstaloval jsem "11" a už mi to taky fachá.
Ty zálohy jsou perfektní. Škoda, že nastupujou nový kernely.

azbox hd premium, E2, Samsung 3,5" 400GB, Xtreng ET9500,Open XTA, samsung le46A756
vikimaus
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od vikimaus »

Me to funguje i s novou verzi Acronise ale on neni ochotnej delat zalohy na jakoukoliv ctecku karet, skousel jsem 3 a jen jedna je prihlasila v acronisu ale pri Win. byly v pohode vsechny.

JohnCenaWWE Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 6 poděkování

Příspěvek od JohnCenaWWE »

visper píše:Někdy se stane, že windows flashku nevidí. Je potřeba jít "ovládací panely", "nástroje pro správu", "správa počítače", "správa disků" a přiřadit flashce písmeno. Potom by už měla být vidět. Vznikne to asi tak, že PC si myslí, že tu zálohu děláme pro něj, když je to hotovo tak požádá o restart a potom se snaží z té flashky nabootovat. Já ji vždycky předtím vytrhnu, PC nabootuje normálně z hardisku ale urazí se a to písmeno flashky potom ignoruje. Potom se musí ručně přiřazovat jiné písmeno a nebo to odmazat v registru.
presne ako pises mi to robi u ati Home 2011 14.0 Build 6597ale zaloha ide pekne tedka som skusal parada!!!! :106: :106: ,u acronis 2012 mi to robilo galibu,2011 wse ok,dik visper :jednicka:

Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,SSD Patriot Burst 120 GB,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
Bond Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 4 poděkování

Příspěvek od Bond »

visper píše:Vytvořil jsem soubory zálohy, můžete vyzkoušet a taky přidat svoje. Otevřít pomocí Acronis true image a nahrát na USB flash nebo SD kartu. Stačí nastavit souřadnice USALS nebo diseqc a mělo by to jet.
RTI1.7 včetně setingu a běžných pluginů. Skin HD Glass.
http://ulozto.cz/xuqEeWt/rti17-tib

OpenPli-RSI včetně setingu a pluginů. Skin originál Pli.
http://ulozto.cz/xF4P7CS/openrsi-tib

Oddíly jsou už roztaženy, takže je spousta místa na další pluginy. Minimální velikost flash nebo SD je 2 GB, na originál DOM to už nevleze.

Teď jsem si uvědomil, že v RTI1.7 nebudou picony, měl jsem je jinde. Nevadí, stáhněte si čerstvé přímo z menu HD Glass.
Ak som to dobre pochopil, tak ked si na SD kartu dam tvoju zalohu a jednoducho ju vlozim do mojho boxu a nasledne spustim box, tak mi nabehne cakom prask vsetko co bezalo v boxe tebe. Kernel ostava moj, len sa zmeni image podla toho ktory bude na SD karte? Je to tak?
A este otazocka ak si dam tvoju zalohu na USB, ako spustim box z USB aj s tvojim image a vsetkym ostatnym? Trochu som na fore nasiel, len sa chcem uistit - pri restarte boxu so zalozenym USB zvolim start z USB ako keby som daval novy fw? Vsetkym vopred diky za odpoved

GigaBlue UHD Quad 4K OpenATV 6.4 + Dual tuner DVB-T2/C2 + 2GB HDD
Gigablue UHD UE 4K OpenATV 6.4 + 1TB HDD
Gigablue HD QUAD PLUS OpenATV 6.4 + Tuner DVB-T2/C2 + 1TB HDD
AZBOX Premium HD OpenATV 6.3 + Tuner DVB-T + 500GB HDD
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Ano, zálohu můžeš dát na SD kartu (pokud máš redukci místo DOM) nebo ji dáš na flash. Stačí flash zasunout před zapnutím a box nabootuje z ní, není potřeba nic přepínat. Budeš tam mít všechno jako já. Jenom potom zadáš svoje souřadnice USALS nebo nastavíš diseqc. Kernel zustává tvůj.

Bond Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 4 poděkování

Příspěvek od Bond »

visper píše:Ano, zálohu můžeš dát na SD kartu (pokud máš redukci místo DOM) nebo ji dáš na flash. Stačí flash zasunout před zapnutím a box nabootuje z ní, není potřeba nic přepínat. Budeš tam mít všechno jako já. Jenom potom zadáš svoje souřadnice USALS nebo nastavíš diseqc. Kernel zustává tvůj.
Diky za odpoved, mam aj redukciu na SDHC karty, ale chcel by som to vyskusat cez USB. Dnes to skusim a potom doplnim moje poznatky.

GigaBlue UHD Quad 4K OpenATV 6.4 + Dual tuner DVB-T2/C2 + 2GB HDD
Gigablue UHD UE 4K OpenATV 6.4 + 1TB HDD
Gigablue HD QUAD PLUS OpenATV 6.4 + Tuner DVB-T2/C2 + 1TB HDD
AZBOX Premium HD OpenATV 6.3 + Tuner DVB-T + 500GB HDD
brano2405
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od brano2405 »

Tak aj ja som skusil zalohu od vispera OpenPli-RSI. Nabehla ok. Diki visper. Jednu otazku ale mam. Hladam v FTP Cccam.cfg ale nikde ho nevidim. Pomože niekto? Potrebujem si tam niečo upravit,nechcem byt konkretny,lebo zase budem kritizovany.

Azbox premium,RTi 1.7.0,USB OpenPli 2,1,CCcam 2.3.0,ariwa 200HD,ariwa 202E,HDBOX 9105plus Skylink ICE,SG2100 usals,LED Samsung ue40d6100
JohnCenaWWE Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 6 poděkování

Příspěvek od JohnCenaWWE »

bud je v /etc/ alebo var/etc/

Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,SSD Patriot Burst 120 GB,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
brano2405
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od brano2405 »

Tam som to hladal,ale tam to nemam.

Azbox premium,RTi 1.7.0,USB OpenPli 2,1,CCcam 2.3.0,ariwa 200HD,ariwa 202E,HDBOX 9105plus Skylink ICE,SG2100 usals,LED Samsung ue40d6100
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Já jsem ten CCcam.cfg z pochopitelných důvodů vymazal. Kdo ho potřebuje tak si udělá svůj a umístí do /etc.

wasser
Nováček
Nováček

Příspěvek od wasser »

To Visper ...ten config mě taky zajímal.Nikde sem to nedohledal. Čím byla teda ošetřená karta, že to naběhlo?

AZBox Premium HD+, E2 RTi 1.7, CCCam 2.2.1 karta Skylink ICE 0D96
Odpovědět

Zpět na „AZ HD Diskuze E2“