RTi Core v1.7.0

Diskuze E2

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Odpovědět
Blue33 Slovakia
Nováček
Nováček

Re: RTi Core v1.7.0

Příspěvek od Blue33 »

Blue33 píše:Keď som skúšal spustiť nahrávanie zobrazilo sa upozornenie, že pripojený HDD (cez USB k Elite HD) nie je inicializovaný. Tak som ho teda inicializoval, samozrejme som tým prišiel o všetko čo tam bolo doteraz nahraté pretože som neuposlúchol upozornenie na tento fakt (úsmev) v nádeji že tým bude všetko vyriešené. Urobil som dve kontrolné nahrávky aj skúsil prehrať a zdalo sa všetko ok. Lenže keď som box "korektne" vypol a znova zapol, požiadavka na inicializáciu sa zobrazila znova pri pokuse niečo nahrať. Takže neviem čo ďalej. Ak chcem prehrávať nahraté ts súbory tam vidim na hdd). V ofiko fw nebol problém s týmto HDD. Ak vie niekdo poradiť, budem rád.
Zopakoval som viackrát po sebe včera večer inicializáciu HDD a čuduj sa svete 1.7 v Elite si ju konečne zapamätalo, takže začalo fungovať nahrávanie. Dokonca bezchybne HD alebo SD aktuálny obraz. Timeshift som nestihol odskúšať. Obraz HD sa mi vidí lepší ako na oficial fw. O SD sa to nedá povedať, čo mi nevadí pretože orientujem sa hlavne na HD. Dojem že je lepší robí asi default nastavenie v 1.7 softe. Je kontrastnejší a akoby bola zvýraznená hranová ostrosť. V každom prípade to mňa potešilo.
Jedine čo je trošku problémom, je základný mediaplayer, ale to už tu bolo stokrát konštatované. Jedine čo mu chválim je super kvalita zobrazovania jpg fotiek bez potreby úpravy. Obraz je na neroznanie od full hd movies :55: .
Bohužiaľ prehrávanie nahrávok cez tento mediaplayer (aspoň v mojom prípade) je prakticky nemožné a pokiaľ na tom človek trvá, tak si privodí najskôr zmrzlinu. Úplne náhodou som prišiel na gombík "GUIDE" na DO, ktorý po stlačení zobrazí slušné menu s nahrávkami na ext. hdd aj s popisom a po vybratí nahrávky a potvrdení "OK" sa nahrávka prehráva bez akýchkoľvek potiaží, akurát zrychlovanie alebo iné úkony som ešte neobjavil. Teda tlačítka pre obsluhu prehrávania u mňa nefungujú. Jedine čo funguje č. tl. "rec". Ono vôbec s tými tlačítkami na DO v základnej verzii je trochu chaos oproti zaužívanému rozloženiu. Dokonca rôzne tlačítka, ta istá funkcia. Asi si budem musieť naštudovať možnosti mapovania. Ale napriek tomu som s týmto softom spokojný, pretože funguje slušne a je s ním zábava.

AZbox Elite HD, Enigma2 Open RSI 3.0, CCcam 2.3.0, DM500S, CCcam 2.0.9, Offset 120 alebo STA Schwaiger.
hakizu
Nováček
Nováček

Příspěvek od hakizu »

Ak by sa ti nechcelo samemu prichadzat na rozne tipy a triky aj ohladom ovladania prehravaca nahravok, alebo nutnosti inicializacie HDD atd. usad sa s kavou alebo cajom a prejdi si jednotlive temy a diskusie. Ver mi, ze najdes toho dost.
:92:

AzBox HD Elite, wavefrotier T90, DM500, Ariva 120C
JohnCenaWWE Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 6 poděkování

Příspěvek od JohnCenaWWE »

staci menu - nastavenie - system -prizpusobit - expert a tam mas krasne napisane ake cislice su na prehrawanie dokonca si mozes aj nastavit o kolko danna cislica ti prehra :97:

Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,SSD Patriot Burst 120 GB,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
Blue33 Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od Blue33 »

Fajn mladenci, vdaka za comment. Vzal som si rady k srdcu a zacal pri kave studovat. Dokonca sa mi podarilo nastavit zdielanie s DM500S. CCcam proti CCcam nema chybu. Jedine co ma este trapi je dostat sa z PC do Elite na pripojeny USB key alebo HDD. Ak ma niekdo nejaku jednoduchu radu alebo info, pokial ho ovsem tato prosba nevytaca do nepricetnosti, poprosim o radu. :32:

AZbox Elite HD, Enigma2 Open RSI 3.0, CCcam 2.3.0, DM500S, CCcam 2.0.9, Offset 120 alebo STA Schwaiger.
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

FTP napr. cez TC v media/usb, alebo media/hdd nefunguje?

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
Fishburn Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 55 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Příspěvek od Fishburn »

Blue33 píše:Fajn mladenci, vdaka za comment. Vzal som si rady k srdcu a zacal pri kave studovat. Dokonca sa mi podarilo nastavit zdielanie s DM500S. CCcam proti CCcam nema chybu. Jedine co ma este trapi je dostat sa z PC do Elite na pripojeny USB key alebo HDD. Ak ma niekdo nejaku jednoduchu radu alebo info, pokial ho ovsem tato prosba nevytaca do nepricetnosti, poprosim o radu. :32:

Lze to i opačně Z Elite do PC.........

Pokud doplníš do souboru "fstab" v etc řádek a IP....

\\\\192.168.1.xxx\\public /media/net cifs username=guest,password=guest,_netdev 0 0
:idea:

AzBoxE.,SG2100,Par 90,1xTwinQuad , TV-Sharp 3D Ult
E2 OpenRsi 3.0 v.21.7.2013 CCcam 2.3,9.
Amiko Alien Min OpenATV 6.3,OSC r11438 sh4
Formuler F4 Turbo Combo hevc
OpenATV 6.4 ICE irdeto 0624 Oscam svn r11507+ CCcam 2.3.9 Aktive
Blue33 Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od Blue33 »

vikino píše:FTP napr. cez TC v media/usb, alebo media/hdd nefunguje?
No práve preto som tu vzniesol dotaz, lebo cez TC napríklad media/hdd mi už neukázalo nič, aj keď disk bol aktívny a riadne predtým inicializovaný. To isté platí aj o USB. Takže doplním ten riadok a zopakujem pokusy nakopírovať alebo skopírovať nejaké súbory z disku. Ďakujem za reakciu na môj dotaz a súčasne sa ospravedlňujem za oneskorenú reakciu, bol som mimo týchto radostí.

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

HDD musi byt riadne moutnuty, nap. cez GSU v Device managerovi si ho mountni ako media/hdd a potom ho v FTP uvidis. Podobne aj s usb.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Tak jsem se radoval že 1.7 už nahrává dobře. Není tomu tak. Dnes jsem si nahrál několik koncertů ze 3sat HD a nahrávky se opět zastavují. Nevím proč to dělají jen některé stanice. Něco v teletextu nebo EPG? Pomůže nahrávky protáhnout přes TS doctor, potom to přehraje i MC bez problémů, ale je to otrava. Zdá se, že samotné nahrávky jsou v pořádku, problém má ten přehravač na Guide.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
hakizu
Nováček
Nováček

Příspěvek od hakizu »

Rovnake skusenosti u mna na elite a RSi 0.3, hlavne s nemeckymi providermi, ORF, SKY Deutschland co som nahraval tak vsetko sekalo, resp. zastavila sa nahravka po nejakom case a pomohol len skok vpred alebo vzad cislicami. S inymi problem nemam ako napr. Sky Italia alebo Sky UK, Skylink co nahravam tak tiez v pohode. Nahravam prevazne HD.

AzBox HD Elite, wavefrotier T90, DM500, Ariva 120C
lukas1107
Nováček
Nováček

Příspěvek od lukas1107 »

Posledni dobou se mi stava, ze se mi rozkostickuje a sekne na chvilku Nova HD jine programy jdou OK signal taky nad 90%. Muze to byt problem FW u 1.6 jsem si niceho takove nevsiml a to jsem ho mel hodne dlouho.

jc.jaroslav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jc.jaroslav »

Konečně jsem se odhodlal nainstalovat E2 - spokojenost, s epg. csfd, forecast, rychlost přepínání programů. Nemohu ale přijít na některé drobnosti a ve fóru odpovědi nemohu najít, prosím o nakopnutí

1, modré tlačítko plugin - jak změnit pořadí pluginů - lze to, nebo se s pořadím musím smířit
2, you tube neumím vyhledat pořad - dám virtual keyboard napíšu text dám ok - v search terms mám hledaný text a co dál ???? (mně se filtr nezmění a po ok začne přehrávat pořad pod kursorem, zůstává vidět seznam pořadů a nedostanu se nijak z této situace - je nutný restart)
3, picture player fotky prohlížení - trvá strašně dlouho než se načte fotka čím prohlížíte fotky?
4, pokud přes picture player pustím film, neumím ho přetáčet - stisknutím čísel na numerické klávesnici se nic neděje (v nastavení system je posun nastaven), lze jen po stisknutí rychlého posunu vpřed nastavit čas kam se má film přesunout
5, time shift při připojeném usb disku a sledování pořadu stisknu play a řve Časový posun není možný

AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
Fishburn Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od Fishburn »

jc.jaroslav píše:Konečně jsem se odhodlal nainstalovat E2 - spokojenost, s epg. csfd, forecast, rychlost přepínání programů. Nemohu ale přijít na některé drobnosti a ve fóru odpovědi nemohu najít, prosím o nakopnutí

1, modré tlačítko plugin - jak změnit pořadí pluginů - lze to, nebo se s pořadím musím smířit
2, you tube neumím vyhledat pořad - dám virtual keyboard napíšu text dám ok - v search terms mám hledaný text a co dál ???? (mně se filtr nezmění a po ok začne přehrávat pořad pod kursorem, zůstává vidět seznam pořadů a nedostanu se nijak z této situace - je nutný restart)
3, picture player fotky prohlížení - trvá strašně dlouho než se načte fotka čím prohlížíte fotky?
4, pokud přes picture player pustím film, neumím ho přetáčet - stisknutím čísel na numerické klávesnici se nic neděje (v nastavení system je posun nastaven), lze jen po stisknutí rychlého posunu vpřed nastavit čas kam se má film přesunout
5, time shift při připojeném usb disku a sledování pořadu stisknu play a řve Časový posun není možný

NO..? Ani nevím jak ti odpovědět...
3:Fotky ty jedou celkém v pohodě.... ale kdy bysi četl tohle forum pozorněji psal jsem že media jěště nejedou 100% tak asi tak to.. :idea:
1:Pluginy no to asi nelze já sám nevím ...

Odpovědí na 5,4,2 jsou stejné není to jěště 100%

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Já zkusím doplnit. Youtube jde vyhledávat, ale za to bych je zabil, nikdy si to nezapamatuju a vždycky na to musím přicházet znovu. Takže neumím to popsat, zkoušej, jde to.
Timeshift na USB taky jde, musíš nastavit record path.
Ano, prohlížeč fotek v MC je pomalý. Zajímavé, že v OpenRSI je tentýž prohlížeč bleskový.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
Fishburn Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od Fishburn »

A já doplním že netrpělivě očekávám novou verzi e2, Tak jako určitě ostatní uživatelé Azboxu ....

:106:

Odpovědět

Zpět na „AZ HD Diskuze E2“