fw 0.9.5020

Odkaz na stažení Firmware a Diskuze k firmware.

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Odpovědět
fyzik
Nováček
Nováček

Re: fw 0.9.5020

Příspěvek od fyzik »

netace píše:Moje skušenost je, že na tomto firmwaru nejede vychvalovaný modul SMITH, ale červený Modul Cryptoworks - SCM/EUROCAM/Irdeto V 4.2.6 bez problému ;)
http://www.google.cz
Obrázek
Presne tento mam aj ja, len reviziu 2.3ň
On ide a vzdy isiel, len tie hlasky z neho, ked nejaky kanal co emas zahrnuty na karte vlozenej do modulu a pozeras ho z karty v citacke, tak to pipkuje, ze sa neda pozerat, hoci bezi z citacky

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

fyzik píše:
visper píše:
krokodill píše:I RAMka se dá odletovat a zapájet jiná. Asi by to nebylo od věci :D
Tak kdo to první vyzkouší? Chce to jen horkovzdušnou foukačku a trochu odvahy. ;)
Toto mal riesit asi skor vyrobca. Ak sa ukaze, ze AzBox zakapava na na nedostatku RAM, tak to bude pruser a asi pojde do kosa. Radsej ako robit podobne upravy si zozeniem iny - funkcny box. Neviem ake a kolko pamati maju Magio boxy pre IPTV co su postavene na Sigmach. Tych mam doma dost... A su oproti Azboxu dost rychle.
Těžko říct. 2 x 128 MB je pro Sigmu docela dost, spíše se mi zdá že je nehospodárně využita.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

visper píše: Těžko říct. 2 x 128 MB je pro Sigmu docela dost, spíše se mi zdá že je nehospodárně využita.
Taky si myslím. A je podle mě hlavně tím, že fw se začal dělat jako předělávka z něčeho jiného, čímž se tam jen "přibastluje" další kód. Jinak řešeno - fw není vytvořen primárně pro daný účel (t.j. Mutimediální zařízení na daném čipu) a neumí využít možností daného čipu. Tuto domněnku podporuje např. režim fotek, kdy to Sigma vše zvládá hardwarově, ale není to využíváno, protože je to asi napsané "jinak" - původně pro jiný chip.
Tak mě napadá, jestli tam některé věci neběží jako emulace - tzn. že původní kód není přímo prováděn, ale je on-line převáděn do příkazů použitého procesoru. To bychom se pak rychlosti vůbec nemuseli divit.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

jj, já mám taky pocit, že to běží v emulaci. 300 MHz procesor musí předvádět jiný "cvrkot". Já ale nevím jak je to dělané, je jasné že zpracování TV obrazu musí mít absolutní prioritu a ovládání musí čekat. Nevím jestli se toho dosahuje nějakým interuptem a třeba TV spotřebuje 90% systémových prostředků a na linux zbývá 10%. Nebo je to dvoujádro a běží to nezávisle? Málo informací...

hihihi3
Nováček
Nováček

Příspěvek od hihihi3 »

Myslim, ze je to jednojadro.

Podle mne to pameti byt nemuze. Kdyby bylo malo pameti, bylo by to pomale furt. Ale ono je to po rebootu rychle !!! I prepinani HD. Je to tim, ze se jim tam nejaka sluzba hryzne a zere 90% casu procesoru!!!!

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

hihihi3 píše:Myslim, ze je to jednojadro.

Podle mne to pameti byt nemuze. Kdyby bylo malo pameti, bylo by to pomale furt. Ale ono je to po rebootu rychle !!! I prepinani HD. Je to tim, ze se jim tam nejaka sluzba hryzne a zere 90% casu procesoru!!!!
Hryznutí je taky možné. Tak to zkus vysledovat jak se změní využití procesoru po restartu a po delší době. S tou pamětí nevím, já to nepoznám protože mám swap na hardisk, ale všiml jsem si, že při zuřivém přepínání kanálů se disk roztočí, takže asi paměť nestačí a swapuje. To dvoujádro myslím, že to bude nějak tak, že jedna část je procesor a druhá část Sigmy je něco jako grafická karta s hardwarovou podporou přehrávání. Každá část má svoji RAMku.

hihihi3
Nováček
Nováček

Příspěvek od hihihi3 »

Tak jsem jim tam napsal, jak je to s tim vytizenim procesoru a zda nepotrebuji s necim pomoci, ze bych jim to otestoval. A oni: ZASE TEN PRISPEVEK SMAZALI !!!

Uz mi to pripada, ze prodali spousty boxu, nahrabali si penize a ted to chteji zabalit !!! Doufam, ze se mylim...protoze kdyby to krachlo a nikdo nema zdrojovy kod, asi by sly vsechny nase boxy do kose !!!

old_tux
Nováček
Nováček

Příspěvek od old_tux »

hihihi3 píše:Tak jsem jim tam napsal, jak je to s tim vytizenim procesoru a zda nepotrebuji s necim pomoci, ze bych jim to otestoval. A oni: ZASE TEN PRISPEVEK SMAZALI !!!

Uz mi to pripada, ze prodali spousty boxu, nahrabali si penize a ted to chteji zabalit !!! Doufam, ze se mylim...protoze kdyby to krachlo a nikdo nema zdrojovy kod, asi by sly vsechny nase boxy do kose !!!
Sice by mě to naštvalo, ale zase taková tragedie by to nebyla. Už tady byly fw kdy to jako satelitní přijímač fungovalo dobře. I když bych z toho neměl multimedialní kombajn, ale satelit bych měl docela dobrý, spíše výborný.

Azbox HD Premium, Hauppauge WinTV-HVR-4000 (dvbs-2,dvb-t,analog,radio), VDR 1.7.16 (Debian sid), Samsung LE46A786 (smart LED), Harman Kardon AVR 355, JBL ES 80 set,
VraKo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od VraKo »

hihihi3 píše:Tak jsem jim tam napsal, jak je to s tim vytizenim procesoru a zda nepotrebuji s necim pomoci, ze bych jim to otestoval. A oni: ZASE TEN PRISPEVEK SMAZALI !!!

Hmm, to je teda od nich celkem fasa přístup. :32:

AZBox HD Premium - Enigma2 - OSCam/Mgcamd/CCcam
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Zřejmě si jim "šlápl na kuří oko" :D
-------------
Dovolím si zformulovat jednu myšlenku: člověk v životě podělá dost věcí, tomu se nikdo z nás nevyhne, a proto není až tak důležité jestli jsi něco podělal, ale jestli si pak dokážeš přiznat - "ano, toto jsem pos.al".
A toto oni jaxi neumějí v tom jsou asi stejní jako náš hradní pán.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
hihihi3
Nováček
Nováček

Příspěvek od hihihi3 »

Ja ten jejich pristup proste nechapu. Ja jak blbec zjistim, co blbne, udelam i screen shoty...a oni k tomu nenapisi nic, ani "je chyba u vas", "zkuste to a to"..."na problemu se pracuje"...proste nic.

Jsem take programator, ale ze za 1 mesic nevyjde zadny firmware, kde by alespon opravili samocinne scrolovani v EPG, to tedy nechapu.
Jak se mi box ze zacatku libil, tak ted mne uz zacina pekne sr.. !
Kdyby uvolnili zdrojovy kod, byl by klid...

PS: Doufam, ze dnes bude novy firmware :wink:

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Zdrojový kód by uvolnil len blázon, ktorý by tým otvoril cestu klonovačom a to samozrejme nechcú.

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Zdrojový kód by uvolnit měli. Na druhou stranu se jim nedivím, bojí se aby Číňani neudělali klony jako u Dreamboxu. Čína neuznává duševní vlastnictví a patenty.
Teď jsme se s Dempseym srazili. Neopisoval jsem :)

hihihi3
Nováček
Nováček

Příspěvek od hihihi3 »

dempsey píše:Zdrojový kód by uvolnil len blázon, ktorý by tým otvoril cestu klonovačom a to samozrejme nechcú.
Ok, ja to chapu, ale nemuseli by uvolnit kod treba cely ne ? Treba jen k "problemovym castem". Tedy jestli to jde. Ale stejne diskuze na toto tema je zbytecna, protoze u AZBOXu maji svoji vlastni hlavu. Jen mne mrzi, ze tak "skvely" box, je zbytecne degradovan spatnym firmwarem...skoda...ja kdybych byl programator u nich, pristupoval bych k tomu jinak a opravy bych delal treba ob den...

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

A co ti brání být prográmátorem "u nich"? Budeš mít víc peněz a budeš u moře. A pro nás bude výhoda, že se nám bude česky a slovensky lépe nadávat. :D

Odpovědět

Zpět na „Odkaz na stažení Firmware - AzBox HD“