Tuhnutí HDBoxu
Moderátor: By.Bob
-
Benton
- Nováček
Re: Tuhnutí HDBoxu
Tak už opravdu nevím co s tím. Včera jsem se zde na foru dočetl o čističi boxu přes USB. Stáhl jsem tedy ze stránek Sapra FlashV3 pro můj box a box vyčistil. Jelikož jsem s tím pracoval poprvé a nikde žádný postup před použitím tohoto nástroje jsem nenašel, spustil jsem tedy tento Flash. Po skončení jsem měl v boxu firmware 1.09.20. Co mě ale překvapilo, bylo, že MCAS zůstal zachován, ovšem při pokusu do něho vstoupit a zkontrolovat nastavení parametrů ohledně T14 - T0, jsem se dostal pouze do první strany MCASu ve které nereagoval ani na pohyb šipkou, ani na povel exit. Musel jsem tedy opět restartovat kolébkou. Po tomto nezdaru jsem tedy provedl znovu kompletní čištění nástrojem FlashV3, naformátoval uživatelská data, zkontroloval jestli všechny pluginy ( MCAS ) jsou pryč, dal tovární nastavení a nakonec pomocí Reelboxu smazal obsah složky var. Poté obvyklou procedurou nahrál nový firmware ( poslední ), nahrál zazálohované programy, zkontroloval vypnutí interní čtečky, vypnul zprávy modulu, provedl základní nastavení ( oddělené tunery, vypnul automatický Timeshift, formát obrazu apod. ) a poté nahrál MCAS z 22.11. Do MCASu jsem již normálně dostal a upravil parametry dle rad zde na foru v tomto topicu. Po nastartování box hrál tak jak má. Nechal jsem ho tedy zapnutý přes noc a ráno opět stejný výsledek. Box sice hrál, ale při prvním povelu z ovladače bylo jasné, že jsem tam kde jsem byl. Dal jsem šipku dolů pro přehled programů a už bylo vidět jak má box problémy to vůbec zobrazit. Po nějaké chvíli když to naskočilo jsem zvolil tedy jiný program. S námahou po asi 10 vteřinách box sice zareagoval, zpomaleně ukázal dolní menu zvoleného kanálu, ale obraz se již neobjevil, čili naprosto stejný stav před celou touto procedurou. USB disk byl připojen celou dobu ( nově naformátován na NTFS, volné místo 99% )
Chci se proto zeptat jak z toho ven? Četl jsem zde o čištění boxu přes RS232 pomohlo by to v mém případě? K tomu potřebné kabely nemám, ale zakoupím je pokud bude šance to zprovoznit.
Jinak ještě jeden poznatek který jsem měl možná zmínit hned na začátku a to kdy jsem zpozoroval první zpomalování boxu. Na starším fw ( tipuju, že to zrovna mohlo být 1.09.20 ) jsem v září tohoto roku montoval motor přes USALS. Při skenování několikáté družice jsem poprvé zaznamenal, že dochází k mírnému zpomalení, ale v tu chvíli jsem to přikládal tomu, že v tu chvíli je toho na receiver prostě dost. Nikdy, ale nešlo o zpomalení se kterým se potýkám nyní. Jinak v tuto chvíli mám naladěno 7 satelitů a v paměti je cca 1700 naladěných TV pozic a cca 1050 radií což si myslím, že by box měl bez problémů zvládat nebo se pletu? Již na tomto firmwaru jsem občas zaznamenal při delším provozu boxu problém např. s příkazem na přetočení paraboly na daný satelit, ale vzhledem k tomu, že příliš nepřetáčím tak jsem box vždy restartnul a problém neřešil, ale v tuto chvíli to prostě blbne i na jedné družici bez přetáčení. Může tedy třeba zde být nějaký problém s nastavením nebo už nevím.
Opravdu budu velice rád za každou radu, tip. Předem moc děkuju.
Chci se proto zeptat jak z toho ven? Četl jsem zde o čištění boxu přes RS232 pomohlo by to v mém případě? K tomu potřebné kabely nemám, ale zakoupím je pokud bude šance to zprovoznit.
Jinak ještě jeden poznatek který jsem měl možná zmínit hned na začátku a to kdy jsem zpozoroval první zpomalování boxu. Na starším fw ( tipuju, že to zrovna mohlo být 1.09.20 ) jsem v září tohoto roku montoval motor přes USALS. Při skenování několikáté družice jsem poprvé zaznamenal, že dochází k mírnému zpomalení, ale v tu chvíli jsem to přikládal tomu, že v tu chvíli je toho na receiver prostě dost. Nikdy, ale nešlo o zpomalení se kterým se potýkám nyní. Jinak v tuto chvíli mám naladěno 7 satelitů a v paměti je cca 1700 naladěných TV pozic a cca 1050 radií což si myslím, že by box měl bez problémů zvládat nebo se pletu? Již na tomto firmwaru jsem občas zaznamenal při delším provozu boxu problém např. s příkazem na přetočení paraboly na daný satelit, ale vzhledem k tomu, že příliš nepřetáčím tak jsem box vždy restartnul a problém neřešil, ale v tuto chvíli to prostě blbne i na jedné družici bez přetáčení. Může tedy třeba zde být nějaký problém s nastavením nebo už nevím.
Opravdu budu velice rád za každou radu, tip. Předem moc děkuju.
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
najskor stopni Mcas a zmaz ho.
potom nahraj fw 1.09.94 pre tvoj typ boxu (nastastie uz do 9300 nejde nahrat 9200 a opacne )
potom si nahraj plugin Oscam_ice , zvol autostart a restartni box.
http://www.forum.satdigitalne.cz/downlo ... hp?id=7659
Pojde normalne.
potom nahraj fw 1.09.94 pre tvoj typ boxu (nastastie uz do 9300 nejde nahrat 9200 a opacne )
potom si nahraj plugin Oscam_ice , zvol autostart a restartni box.

Pojde normalne.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
Benton
- Nováček
Děkuji za odpověď. Smazal jsem tedy MCAS, dal zformátovat uživatelská data a znovu přehrál firmwarem 1.09.94. V pluginech mám 2 položky a to oscam start a oscam stop. U obou jsem tedy dal typ spouštění automaticky, ale po restartu to nedekoduje ani UPC ani CSLink. Pokud u Oscamu zkouším zelené tlačítko na ruční start tak nereaguje. Co tedy dělám špatně? Nyní jsem ve fázi, že mám všechny placené programy zakodované. Je potřeba ještě někde něco upravit, povolit? Předem moc děkuju.
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
autostart sa prosim dava len na oscam-start.Benton píše:Děkuji za odpověď. Smazal jsem tedy MCAS, dal zformátovat uživatelská data a znovu přehrál firmwarem 1.09.94. V pluginech mám 2 položky a to oscam start a oscam stop. U obou jsem tedy dal typ spouštění automaticky, ale po restartu to nedekoduje ani UPC ani CSLink. Pokud u Oscamu zkouším zelené tlačítko na ruční start tak nereaguje. Co tedy dělám špatně? Nyní jsem ve fázi, že mám všechny placené programy zakodované. Je potřeba ještě někde něco upravit, povolit? Předem moc děkuju.
oscam-stop bezny smrtelnik nepouziva.
Ono je v tom automate aj urcita logika.
ked chcem aby nieco nastartovalo automaticky, tak to zaroven druhou polozkou nevypnem ,ze ? Tie scripty plnia presne tu ulohu, ktoru maju v nazve.
Uz sa necudujem, preco ti nikdy nic poriadne nejde. Pozapinas vsetko, lebo ani nazov ti nedokaze napovedat funkciu .

-
Benton
- Nováček
Název mi napověděl, proto jsem to také za začátku nezapínal. Teprve poté co se mi nepodařilo zapnout Oscam start zkusil jsem to samé i na Oscam stop - asi jsem se špatně vyjádřil, chtěl jsem tím říct, že pokud dám zeleným start tak ani u jednoho to nereaguje, zeptá se mě to, jestli chci plugin spustit, potvrdím ano a to je vše, v kolonce Stavu se mi nezobrazí Spouštěno a dole zelené nenabízí stop, ale pouze stále Start. Nemyslím si, že mi pořád něco stále nefunguje, problém mám pouze s tímto a po restartu ať zkouším jak zkouším tak v Oscamu pořád s tím samým výsledkem. Možná dělám někde něco blbě, ale opravdu netuším co, proto se ptám. Za každou radu budu vděčný a předem děkuju.
-
MartinK.
- V.I.P.
- Dal poděkování: 2 poděkování
já už se na to nemůžu dívat
Prosím pana "bentona" ať mi pře sz pošle přihlašovací údaje do Teamwiwer a já se mu na to mrknu jinak to bude furt jako slepy s hluchým (slepý: říká poslouchej mě a hluchý: vždyť ti to ukazuji)
Prosím pana "bentona" ať mi pře sz pošle přihlašovací údaje do Teamwiwer a já se mu na to mrknu jinak to bude furt jako slepy s hluchým (slepý: říká poslouchej mě a hluchý: vždyť ti to ukazuji)
Všechny staré boxy jsem vyměnil za:
OCTAGON SF8008 4K -> openATV 7.4-devel.20231227 (2023-12-27)
maximální spokojenost
maximální spokojenost
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
stav- spusteny,alebo zapnuty dokazu sprostredkovat spustitelne binarky- v proces info maju svoje vlakno a svoj PID .
spustacie scripty nedokazu takuto info sprostredkovat (su to textove subory s prikazmy, nie spustitelne subory) - preto pre neznalych je najlepsie zvolit autostart a potom restartnut prijimac.
To, ci proces bezi, sa da zistit funkcnostou napriklad vlozenej karty cryptoworks v citacke Conax.
spustacie scripty nedokazu takuto info sprostredkovat (su to textove subory s prikazmy, nie spustitelne subory) - preto pre neznalych je najlepsie zvolit autostart a potom restartnut prijimac.
To, ci proces bezi, sa da zistit funkcnostou napriklad vlozenej karty cryptoworks v citacke Conax.
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
a az teraz som si vsimol ,ze nightx bude asi z rovnakeho cesta- lebo ako pise- ma stejny problem. :)
-
- V.I.P.
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 43 poděkování
Ked je binarka oscamu mimo zlozku (oscam) az vtedy je vidiet v pluginoch cez menu ze je oscam spusteny ale je treba upravit cestu oscam start a oscam stop.Inak je v pluginoch vidiet iba autostart a pred nim chyba spusteno .Kto nerozumie co som napisal nech v tych scriptoch radsej nic nemeni ono to funguje dobre aj tak ako to je.
DM 900 UHD, SSD Kingston 240GB. Xtrend ET8000, SSD Kingston 240GB, Parabola Maximum E-85.
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
vtedy je vidno,aj som jedan plugin tak spravil, ale start-stop potom ten oscam nedokaze stopnut a nie vzdy si dokaze vyhradit pri starte aj driver citacky.
-
- Nováček
Pan Benton má pravdu. Ani mně ten oscam od Granteca nejde spustit. Dokonce jeho přítomnost blokovala spuštění Mcas, který šel spustit až po jeho odinstalování a restartu boxu. Zkouším xcam O.K., spcs O.K., mcas s ICE SkyLink dnes odpoledne naprogramovány 2 HD nahrávky z časovače a vypnutí do standby O.K. Zatím se to jeví jako nejlepší FW, čas ukáže. Mám HD-Box 9200 a používám FW OCTAGON1.09.94A.
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ty si ozaj zdravy ? Sak oscam som robil koli problemom Mcasu , cize Mcas tam nesmies mat vobec spusteny. Ked oba pluginy , bez zasahu, pouzivaju rovnake API, rovnaky driver citacky, tak asi to nemoze fungovat.
Stazovali ste sa na nefunkcnost kariet a tie idu.
-
MartinK.
- V.I.P.
- Dal poděkování: 2 poděkování
Včera večer jsem u "bentona" oscam od granteca rozjel úplně lehce akorát vyšlo najevo, že karta ta CSLINK je uplně nová karta IRDETO a to úplně mění situaci. Karta UPC šla OK.orpas píše:Pan Benton má pravdu. Ani mně ten oscam od Granteca nejde spustit. Dokonce jeho přítomnost blokovala spuštění Mcas, který šel spustit až po jeho odinstalování a restartu boxu. Zkouším xcam O.K., spcs O.K., mcas s ICE SkyLink dnes odpoledne naprogramovány 2 HD nahrávky z časovače a vypnutí do standby O.K. Zatím se to jeví jako nejlepší FW, čas ukáže. Mám HD-Box 9200 a používám FW OCTAGON1.09.94A.
Tak jsme zapátrali na foru a našli oscam na irdeto podařilo se ho dostat do stavu kdy karty v obou čtečkach byly OK. UPC jaleo v pohodě ale u programu cslink pořád psalo "not found" dál jsme se nedostali.
[reader]
label = csirdeto
enable = 1
protocol = stapi
device = SC1
caid = 0666
ident = 0666:00000
fallback = 1
force_irdeto = 1
detect = cd
mhz = 600
cardmhz = 600
group = 1
emmcache = 1,3,2
dropbadcws = 1
Všechny staré boxy jsem vyměnil za:
maximální spokojenost
maximální spokojenost
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
ident irdeto karty nemoze byt predsa 0666:0000 - tie 4 nuly na konci su zmiatocne- treba tam dat skutocneho providera z karty ( 001000).
info o karte ten oscam doda celkom presne - aj ked je nova. Staci kuknut entitlements. opisovat videne a nevymyslat si vlastne parametre.
Providera prosim overit- aj cslink ma viac verzii Irdeto kariet- nie som jasnovidec.
Zasadne prosim rozbiehat na PrimaHD ,alebo inych programoch, ktore neobsahuju okrem 0D0F a 0666 ziadne ine caid.
Ja nepouzivam filtre a v zasade funguje karta tak ,ako su prilepene konfigy - vratane prechodu golabl emm- to mam odskusane, bez tych global emm aj tak karta nepojde, aj ked ma zapisy.
skusil by som ist od zaciatku - bez uprav- tak ako grantec oscam prilepil.
len keby sa nerozbehla (nie vzdy sa daju irdeto karty rozbehnut- cez sviatky ked sa koder zasekne, to nik neopravi- taky je sucasny stav na cslinku- nejsou lidi)., len vtedy by som pouzil pri citacke:
savenitihistory = 1
auprovider = 001000
info o karte ten oscam doda celkom presne - aj ked je nova. Staci kuknut entitlements. opisovat videne a nevymyslat si vlastne parametre.
Providera prosim overit- aj cslink ma viac verzii Irdeto kariet- nie som jasnovidec.
Zasadne prosim rozbiehat na PrimaHD ,alebo inych programoch, ktore neobsahuju okrem 0D0F a 0666 ziadne ine caid.
Ja nepouzivam filtre a v zasade funguje karta tak ,ako su prilepene konfigy - vratane prechodu golabl emm- to mam odskusane, bez tych global emm aj tak karta nepojde, aj ked ma zapisy.
skusil by som ist od zaciatku - bez uprav- tak ako grantec oscam prilepil.
len keby sa nerozbehla (nie vzdy sa daju irdeto karty rozbehnut- cez sviatky ked sa koder zasekne, to nik neopravi- taky je sucasny stav na cslinku- nejsou lidi)., len vtedy by som pouzil pri citacke:
savenitihistory = 1
auprovider = 001000
-
- Nováček
Nevím proč urážíš. Vyplynulo z mého příspěvku, že bych měl zapnutý Mcas a oscam společně? "Ani mně ten oscam od Granteca nejde spustit. Dokonce jeho přítomnost blokovala spuštění Mcas, který šel spustit až po jeho odinstalování a restartu boxu." Pouze konstatuji, že mně nejde spustit a blokuje spuštění MCAS. Ty snad máš vyzkoušeny všechny kombinace pluginů, které já mám nainstalovány v boxu s tím oscamem? Možná, že kdybych odinstaloval všechny pluginy a dal tam jen oscam, tak by jel. Na to jsem ale v noci opravdu neměl náladu.grantec píše:Ty si ozaj zdravy ? Sak oscam som robil koli problemom Mcasu , cize Mcas tam nesmies mat vobec spusteny. Ked oba pluginy , bez zasahu, pouzivaju rovnake API, rovnaky driver citacky, tak asi to nemoze fungovat.