Od TV v obýváku nemám už ovladač (někdy před 2 roky ho malej asi hodil do koše, aniž bysme si toho všimli a vyhodili ho, protože se za 2 roky doma nikde nenašel), takže jsem musel na své LG měnit nastavení jenom přes ovládací tlačítka na obrazovce.Je tam přes to přístup do celého menu.Nikde jsem ale nic k nastavení obrazovky nenašel. Jen jas, kontrast a další věci, které s rozlišením nemají souvislost. Zkusil jsem tedy něco v nastavení receiveru. Nastavení obrazu mám natvrdo na 4:3, tak to jede dobře obraz se nedeformuje, ale je vidět ty proužky.Když jsem to dal na auto, proužky sice zmizely na výše popsaných stanicích, ale došlo k deformaci obrazu, takže ty poměry v TV neodpovídaly skutečnosti.16:9 jsem dát nemohl, neboť mám klasickou CRT 4:3.
Možná by v kombinaci s nějakým nastavením o rozlišení na ovladači od TV šlo nějak tuto vadu korigovat, buhužel vzhledem k absenci ovladače se mi to nepovedlo.Naštěstí vstupy do TV přepínám jiným ovladačem (od domácího kina JVC), který šel naprogramovat přes kódy a kanály ovládám přes ovladač k sat. receiveru. Jiná nastavení nepotřebuji, TV běží v pohodě a nepotřebuje cokoliv korigovat.
Toliko moje zjištění, takže bohužel se s proužky musím nějak smířit, protože se mi je nepodařilo odstranit.
Na NXP256HD a LED TV LG M2380D tyto proužky v ložnici na výše zmíněných kanálech nemám.Ale tam už mám 16:9.