Problémy s HDD

Diskuze o přijímači Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00

Moderátoři: gorick, matchboxx, clasicrock

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Problémy s HDD

Příspěvek od vikino »

Robim prave novy backup CT Offico img v1.1 so vsetkym potrebnym a najnovsim, tak pockaj a das tam ten.... viewtopic.php?f=288&t=7256

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
eemil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eemil »

tak na klonování hdd je dobrý Acronis True Image Home, ale momentálně nevím jestli ve zkušební verzi taky funguje klonování disků. Pak by nebyl problém na ten seagate naklonovat komplet disk co máš v pc a ten WD šoupnout do boxu. To naklonování je otázkou 10 minut. Jinak já mám ty picony uložený přímo na tom disku, takže když tam dám jiný image, tak o picony se nemusím vůbec starat. :mrgreen:

Clarke-Tech ET9000 HD, VU+ SOLO, Amiko SHD-7900
eemil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eemil »

vikino píše:Robim prave novy backup CT Offico img v1.1 so vsetkym potrebnym a najnovsim, tak pockaj a das tam ten.... viewtopic.php?f=288&t=7256
tak na to jsem taky zvědavej, protože tvoje backup je vždy zárukou kvality. Jinak já se s mojim pokusným backupupem už dostal přes 70mega, nechal jsem tam i ten skin UltraLight a lze jej bez problému obnovit. :grin:

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

Ak Ti nepresiahol rootfs.bin viac ako 60MB, tak je to OK. Spolu cely backup moze byt vacsi aj ako 60MB, ak je splnena prva podmienka...
EDIT: picony ulozene na HDD nie je dobra volba, tak Ti pri kazdom prepnuti programu zobudi disc aby nacitalo picony. Lepsie je ich davat priamo na flash (usr/share/enigma2/picon), alebo na usb (media/usb/picon)... potom len upravit v etc piconPaths.conf a nastavit cetu ku obrazkom...

streethawk
Nováček
Nováček

Příspěvek od streethawk »

Takže zdravím vás borci, včera som HDD vložil do boxu, nainštaloval som aj vetráčik, teplota HDD sa pohybuje od 37-42°C, čo nieje zlé, takže pohoda, ale čo je podstatnejšie, disk funguje po zabudovaní úplne bezproblémov, nahrávam jedna radosť a zatiaľ to tak vyzerá, že úspešne...

btw. včera večer som si nastavil nahrávanie na 3:00 - 7:00 (NHL) v noci, súčasne som to pozeral a dal som ešte počas pozerania nahrávať iný kanál, keď som stlačil na DO nahrávanie, tak by malo vypísať momentálne prebiehajúce záznamy, alebo?
Mne tam ale vypísalo len novo zadané nahrávanie, ale to plánované tam nefigurovalo...nechápal som to a nechal som to tak...na moje prekvapenie nahrávka bola kompletná, ale nedala sa vlastne prerušiť, pretože ju nezobrazovalo medzi prebiehajúcimi záznamami...

Máte niekto podobnú skúsenosť?

Zatiaľ...

Xtrend ET-10000 (3 x DVB-S2 tuner + DVB-T2/C), OpenPLI, parabola Gibertini 105cm, LNB Inverto Unicable, motor DG240, Seagate 3TB, TV Panasonic 55st60E, BD Player Panasonic BD500
dym1 Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 43 poděkování

Příspěvek od dym1 »

Nahravka cez casovac sa tusim neda zastavit,dalej som to neskumal.Ked nahravas cez rec ta ide stopnut cez rec.

DM 900 UHD, SSD Kingston 240GB. Xtrend ET8000, SSD Kingston 240GB, Parabola Maximum E-85.
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

Nahravanie cez casovac sa da zastavit tak, ze vojdeme do menu-casovac a aktualne prebiehajuci casovac vymazeme - okamzite zastavi nahravanie.

@streethawk - zase neviem o akom img pises, treba uviest v akom, lebo v kazdom je to inak, respektive tak ako sa to nastavi.
Nastavovanie tlacitok sa da v CT Offico img nastavovat cez CT multi quickbutton-nastavis ako chces, najlepsie je nastavit cervene tlacitko na kratko na manager nahravania a na dlho okamzite nahravanie.
V inych imgs, napr. Open PLI na to existuje plugin Multiquickbutton. Stiahnes a nastavis tlacitka ako potrebujes...

eemil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eemil »

jenom dodám k tomu zastavení nahrávky zadané přes časovač, když chceme ukončit záznam, tak vlezeme na disk do seznamu nahrávek, zvolíme vymazat, a ono se to zeptá jestli chceme nahrávku ukončit, nebo ukončit a vymazat. :96:

eemil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eemil »

vikino píše:EDIT: picony ulozene na HDD nie je dobra volba, tak Ti pri kazdom prepnuti programu zobudi disc aby nacitalo picony. Lepsie je ich davat priamo na flash (usr/share/enigma2/picon), alebo na usb (media/usb/picon)... potom len upravit v etc piconPaths.conf a nastavit cetu ku obrazkom...
To mě nenapadlo :15: , ale já ho nechci moc rozmazlovat, tak ať klidně maká jak mourovatej, zas tak velkej vliv na spotřebu to taky nemá a teplota disku okolo 42°C bez ventilátoru taky není moc vysoká. :106:

Jinak teď se snažím upravit k obrazu svému ten tvůj nový backup a tam se mi líbí ty tvoje pikony na skylink, takže ty z disku asi stejně vymažu. Shakiru jsem taky poslal domu (nic proti ní nemám, ale jsem zastáncem spíš takového decentního vzhledu) a vrátil jsem si tam zpátky to originál logo :D :D

streethawk
Nováček
Nováček

Příspěvek od streethawk »

Ahojte, u mňa tá teplota vyzerá stabilná na 40°C, ale vetráčik mám...ani neviem že sa točí, som ho musel pár krát vypnúť a zapnúť, aby som zaregistroval že sa točí, ale fakt sa mi zdá veľmi tichý, dúfam, že aspoň splní svoj účel, predsa len vetráčik určený na 12V keď doňho "pustíme" niečo cez 5V neurobí v boxe tornádo :grin:

"emil" ako zmením to úvodné logo? Vďaka...

"vikino" myslel som tento tvoj posledny backup co som spominal v tej sukromnej sprave...
viewtopic.php?f=288&t=7256

Inak perfektny backup, je tam uplne vsetko co clovek potrebuje...este aj kopec veci navyse :106:

Xtrend ET-10000 (3 x DVB-S2 tuner + DVB-T2/C), OpenPLI, parabola Gibertini 105cm, LNB Inverto Unicable, motor DG240, Seagate 3TB, TV Panasonic 55st60E, BD Player Panasonic BD500
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

Ale nie, nie je tam uplne vsetko, nieco si tam mozete dat aj sami.... ;-)

torin
Nováček
Nováček

Re: Som začiatočník s et9000 - pomôžte mi

Příspěvek od torin »

Inštaloval som do ET 9500 HDD Seagate Barracuda 1000GB ST 1000DM003 a v menu sa nezobrazuje.
Používám pôvodný sw, verziu neviem,nezobrazuje sa.

Xtrend ET 9500_Hdd: WD 10EADS-00L, 1TB "3,5"_TV-Panasonic TX-P50G30E
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

Povodny sw nepoznam a pochybujem, ze ho niekto kto vlastni et9500 aj pouziva...
Bolo by lepsie to flashnut na Open PLi 2.1, alebo PLi 3.0.

torin
Nováček
Nováček

Příspěvek od torin »

Tak som v ET 9500 vymenil pôvodné sw najprv za CT offico suport image V4. Po otestovaní na zobrazenie prítomnosti interného Hdd a zistení že Hdd sa stále nezobrazuje som to flashnul na Backup_OpenPli2.1 Image based on Linux3.2.2. for ET9x00_by_vikino_21042012. Ani pri tomto sw nedošlo k zmene. Aktualizoval som sw cez inet ale tiež žiadny úspech. Vymenil som Hdd za iný typ Segate SV35 model ST 1000VX000. Montáž tohoto typu Hdd je uverejnená aj s návodom na stránke jednoho predajcu sat techniky. Prípadným záujemcom pošlem adresu súkr. poštou nechcem porušovať podmienky fóra. Ani po tejto výmene Hdd žiadna zmena, interné Hdd sa stále nezobrazuje ako keby tam ani nebolo. Samozejme som skúšal aj formátovať Hdd v PC postupne NTFS, Ext3, Ext4 bez výsledku. Skontroloval som aj kábel, je v poriadku. Po týchto neúspechoch som prepísal cestu k Hdd na /media/usb. a pripojil Hdd ako externé cez Usb port. Reakcia okamžitá Hdd sa zobrazilo a PVR konečne začalo fungovať. Predpokladám že problém bude asi na strane hw.
Pri hľadaní informácíí so narazil aj na tuto stránku http:...... Ani tento návod nepomohol ale asi nie som sám čo má problémy. Tak skúste poradiť čo ešte skúsiť.

P.S. pre Vikina Dík za Bacup urobil som len maličkú zmenu v nastavení príjmačov inak ide v pôvodnom nastavení. Predtým som tam mal CAM modul Mascom v 1.23 s kartou výmena. Aj keď som nastavil na CAM module vysoký dátový tok tak HD príjem nebol kvalitný. Po inštalácii Tvojho bacupu to ide bez problémov a obraz v HD je excelentný.

Xtrend ET 9500_Hdd: WD 10EADS-00L, 1TB "3,5"_TV-Panasonic TX-P50G30E
ondrej9
Nováček
Nováček

Příspěvek od ondrej9 »

So Segate internými HDD som mal aj ja problémy so zobrazením po resete alebo inštalácii nového image, ale po vypnutí a zapnutí hlavného vypínača sa vždy ukázal. Robilo mi to na akomkoľvek image so základom Pli2.1, po prejdení na Pli3.0 sa tento problém odstránil. S HDD Western Digital sa problém neobjavil.

Xtrend ET 10000 Pli, HDD Western Digital 2TB, Toroidal 90, LG 50PV350
Odpovědět

Zpět na „Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00 Diskuze“