Zprovoznění Skylink karty ICE na FW 1.08.99

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zprovoznění Skylink karty ICE na FW 1.08.99

Příspěvek od grantec »

asi tak. mne na prvy krat sla podstatne dlhsie .
zaujimave, oscam tuto chybu ignoruje.
Kto chce rychlo nasimulovat vypadnutie citacky :
prejdite do menu pre spravu programov , premiestnite asi 20 programov- je jedno kde a par nepotrebnych zmazte. po vrateni do standartneho rozhrania citacka nebude fungovat.
V MCAS-e je citacka oznacena ako card slot 2 .
ak spusteny MCAS napise 2x po sebe ze inicializuje kartu , je to OK. Ak to napise viac krat, je problem a citacka po case vypadne.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
magneto
Nováček
Nováček

Příspěvek od magneto »

Ahoj luby, mně též i po domáčknutí konektoru docházelo k náhodným výpadkům dekódování, ale po určité době provozu toto samo od sebe přestalo.
Mezitím jsem zkoušel několikrát vyndat / zasunout kartu a vypnout / zapnout přijímač (měl jsem podezření, že ICE karty jsou tenčí a nedoléhají na kontakty čtečky),
ale to se nepotvrdilo, a po 2 až 3 dnech se to samo spravilo, a jede to bez výpadků třeba celý den (a to jsem se karty už ani nedotkl) - Nechápu to :shock:
Dnes ráno jsem zkoušel zapnout studený přijímač (přes noc ho vypínám síťovým vypínačem), 2x se zobrazila inicializace karty, poté 1x Removed, pak opět 2x inicializace,
a naběhl Filmbox HD, a od té doby jede 2 hodiny bez výpadku, a věřím že takhle pojede klidně celý den.
Ještě dodám, že ICE kartu nemám ještě registrovanou (budu registrovat asi za 10 dní - čili k náhodným výpadkům může dojít, po registraci by nemělo). Pak podám info.
Nicméně před tím domáčknutím konektoru se to nerozjelo vůbec - a to jsem s tím dělal psí kusy, a vypínal / zapínal snad stokrát, dával mu pauzu aby vychladl,
a ani ťuk (ale u mně bylo jasně viditelné, že ten konektor tam nesedí).
Ale jak čtu ostatní topicy, třeba viewtopic.php?f=296&t=7632 , nebo viewtopic.php?f=296&t=7606 , tak to vypadá, že tento problém není ojedinělý (bůh ví, jaké čtečky do toho montujou).
Jediné co mně ještě napadá (mimo reklamaci) je zkus ještě udělat zálohu programů, tovární nastavení, vypnout přijímač vypínačem, zapnout a obnovit programy.

luby
Nováček
Nováček

Příspěvek od luby »

Tak už se mi to chování začíná též měnit. Nyní po zapnutí vypínačem to jede už jen cca 10-15 minut (zkoušeno nyní večer 3x za sebou s 30-60 minutovým vypnutím přístroje). Když to najede, zobrazí se 2x info o detekované kartě Cryptoworks a naskočí obraz, po těch 10-15 min. vyskočí oranžová hláška "program zakódován" a následuje opakovaná hláška "Smart card inserted" "Invalid Smart Card". Kartu ICE mám aktivovánu již od ledna. Až zas mně to tolik netrápí, mám ještě CAM modul MASCOM, kde to běží bez problémů, ale s interní čtečkou běží v PIP dva kódované programy (s CAM pouze jeden a druhý musí být volný).

HD-BOX FS-9105 - fw 2.10.67, Parabola 93x85 - 19.2+23.5+28.2, LCD SAMSUNG LE60C650(panel SHARP)
stanikslav
Nováček
Nováček

Příspěvek od stanikslav »

Nazdar, od včerejška mám HD-BOX FS-9105. Podařilo se mi rozchodit kartu CS-link v uni čtečce s instalovaným MCAS (a to až v pozdních nočních hodinách) a dnes jsem zkoušel setřídit programy a náhle mi přestaly jít kódované programy taky zhruba po 50 minutách provozu. Tak jsem kartu dal zpět do starého Homecastu a ten mi třikrát zahlásil "zkontrolujte kartu" a po třetím zasunutí teprve šla. Už jsem měl docela strach, že je karta v háji. Asi to nebude problém jednoho přístroje. Standa

luby
Nováček
Nováček

Příspěvek od luby »

Tak jsem záhadu asi rozluštil. Za všemi technickými problémy v komunikaci interní čtečky s kartou stojí nulová výkonová rezerva přístroje.
Dnes jsem provedl pokus - na přijímač jsem položil 120mm pomaloběžný ventilátor funící dovnitř a co se stalo? Již 3 hodiny mám puštěný HD program a vše jede na jedničku a přijímač je úplně studený. Do této doby byla doba použitelnosti v rozmezí 10-50 minut.

Přijímač má, dle mého pozorování, opravdu problémy s vysokou teplotou uvnitř přístroje. Se stoupající teplotou v místnosti se zkracuje doba korektního fungování přístroje. Včera dokonce začalo vypadávat dekódování i přes CAM modul, přijímač byl docela teplý. Nyní je úplně studený a vše běží bez jediného výpadku. Toť můj závěr.

HD-BOX FS-9105 - fw 2.10.67, Parabola 93x85 - 19.2+23.5+28.2, LCD SAMSUNG LE60C650(panel SHARP)
flasher
Nováček
Nováček

Příspěvek od flasher »

luby píše:Tak jsem záhadu asi rozluštil. Za všemi technickými problémy v komunikaci interní čtečky s kartou stojí nulová výkonová rezerva přístroje.
Boha!! Už to konečně někdo zkusil. :55: Ve svým vláknu už o tom píšu několik dní.
Opravdu si to chlapi vyzkoušejte. Podle mě je jednoznačně nedostatečně chlazený procesor.

Býk je nebezpečný zepředu, kůň zezadu a blbec ze všech stran.
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

To nepomaha. Ja som na procesor nalepil chladic.
Mne sa podarilo s Mcasom zatial najbezpecnejsie nastartovat kartu tak,ze pri inicializacii som mal zvoleny nekodovany program Ocko .

peko59
Nováček
Nováček

Příspěvek od peko59 »

aj ja som si vsimol, ze ICE karta ide zo zaciatku bez problemov, ale tak max.40min.,potom sa to uz neda pozerat na tie hlasky a zesekavanie obrazu. Co mam teda robit? Ziadat od vyrobcu, aby mi dodal ventilator,alebo ho mam ist reklamovat?

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Uz som pisal,ze chladenie nieje univerzalny vseliek ! treba pockat na opravu , ale skor sw. lebo s oscamom ti ice pojde bez problermov aj dva tyzdne.
Ako najvacsi problem vidim nespravnu detekciu typu karty pri starte. Podla ATR sa chip rozhoduje, aky typ karty je vlozeny , podla toho prideluje napajanie a frekvenciu, pricom ATR samotny nacita pomocou 9600 baudrate, az neskor voli spravnu frekvenciu. Ak ale prichadzaju na kartu okamzite ins , chip zblbne a vypisuje kraviny. Preto je lepsie startovat citacku pri nekodovanom programe . To sa tyka aj pouzivania interneho Conax dekoderu.
Napriklad frekv. karty urcuje oscam , chip pouziva len na nacitanie ATR, teda pociatocnu inicializaciu.
Chladenie procesoru ,ako take, na to nema vplyv. Ak sa podari spravne inicializovat kartu pri nechladenom procesore - karta ide aj tyzden bez vypadku. Ak sa to nepodari- mozes to chladit aj dusikom - nic nepomoze.
A este nieco. Rezulty s doporucenim mozes vydavat az po otestovani viacerich kusov , skusenosti s jednym kusom prijimaca nezarucuju rovnaky vysledok na inych . Mam tri prijimace a kazdy sa zdanlivo sprava inak , zdanlivo.

stanikslav
Nováček
Nováček

Dekódování vypadává většinou při práci se správem seznamu programů. Dnes se mi to stalo několikrát. Zkusil jsem vypnout a znovu zapnout MCAS a to schválně při zvoleném kódovaném programu a dekódování se opět spustilo. Dokonce i po několikátém probliknutí hlášky "inicializink smart card". Také se mi stalo,že přestal jít jen jeden kódovaný program a ostatní šly, nebo se u některého programu objevilo "program zakódován" ale zvuk šel.

cslu
Nováček
Nováček

Příspěvek od cslu »

grantec píše:Mam tri prijimace a kazdy sa zdanlivo sprava inak , zdanlivo.
tak tak, mám tady jeden kousek který je ok, i když s mírnou úpravou chodí všechny zajímá mně proč některé blbnou a některé ne, už mně napadá jen to, že některé série NCN8024 se nepovedly

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Nie je pravda, ze se nepovedly. Oproti referencnemu zapojeniu pre 8024 ma HDBox kapacity nie co najblizsie k pinom, ale z priestorovych dovodov na pcb. V datashete je to samostatne popisane -aj ako mozny problem.

stanikslav
Nováček
Nováček

Zdravim, kontaktoval jsem svého prodejce a sdělil mu problém s vypadáváním dekódování. A dozvěděl jsem se, že Sapro tento problém řeší výměnou čtečky. Jde o čtečky které mají na spodní straně starší typ integrovaného obvodu. Dnes mi čtečku zdarma vyměnili, takže uvidíme. Standa.

peko59
Nováček
Nováček

Příspěvek od peko59 »

Nazdar. Pani, ako riesite situaciu s kartou SKYLINK ICE. Tiez vam asi po 40min-2hodinach zacnu ukazovat tie hlasky az napokon je program zakodovany? Co potom robite, aby ste mohli dalej pozerat? Ja mam zatial SKYLINK ICE v 20 dnovej lehote, cize ju nemam registrovanu, zatial pouzivam staru kartu. Pomozte.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Do sekcie download ti pridam nakonfigurovany Oscam pre 0D96 , s ktorym nebudes mat problem . My to riesime razne - spojazdnime to a svaty pokoj.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9105 PVR“