Potrebujem pomoc dreamsky nxp 256hd

Diskuze Dreamsky NXP256 HD.

Moderátor: 005jon

Odpovědět
stevku
Nováček
Nováček

Re: Potrebujem pomoc dreamsky nxp 256hd

Příspěvek od stevku »

diki vsetkym uz to mam urobene vymazoval som kazdy jeden server od 1 po 40 a nejak to nabehlo
Naposledy upravil(a) stevku dne 19 dub 2011, 20:07, celkem upraveno 1 x.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Priateľu možno o tom nevieš ale zahrávaš sa s ohňom ak sem vkladáš takéto linky.
Prečítaj si pravidlá fóra a riaď sa nimi :68:

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
stevku
Nováček
Nováček

Příspěvek od stevku »

soorry isto som nevedel

Radek Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od Radek »

Jsem rád že se ti to povedlo.
Schválně přikládám návod dalšího uživatele NXP256HD, který se ke mě dostal.
Přepošlu ti zprávu co jsem už jednou odeslal a i u toho typka se postup uchytil...
"Zdravím,povedlo.Nevím jestli můj postup zabere,ale zkus.Najeď na nastavení serveru,červeným vymaž všech 40,prostě ať máš všude typ serveru NewCS,poté vypni patch (F1 a 3x0),poté tovarko a tvrdý restat zadním vypínačem.Vrať se do fw. 1.11MCas,opět tovarko a restart.Nahrej 1.16,tovarko restart,F1 a 3 nuly,prostě zapni opět patch,vjeď na nastavení serveru,dej tam 40.server,dej F1 a nechej načíst celé G-Share.Pokud naběhne,tak dej opět restart a poté si nahrej svá data,svůj setting.Mě se tak rozjelo 25 serveru,ale povím ti že než jsem to rozchodil,tak to byla slušná pakárna.No snad tento postup zabere i tobě.Hodně štěstí,měj se."
Jak je vidět není to zrovna ideální a jednoduché řešení.Taky nevím proč mazat všechny servery, ale jak je vidět, je to asi účinná metoda.
Nebo máte někdo lepší ??? Věřím, že existuje jednodušší řešení ...
:28:
Pak se nedivím, že lidé mu začínají nedůvěřovat a přemýšlejí o vrácení a koupi něčeho spolehlivějšího a méně problematického.
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že ???
:51:

Dreamsky NXP256 HD, SHOWBOX S-700 PVR (CSLink, SkyLink ICE), HomeCast S3000 CR (Gital), (9E,13E,19.2E,23.5E), par. 2 x 80 cm (Fe, Al), LNB Quad GT-QD40D, LNB Quad GI-204S Platinum X, EMP Centauri DiSEqC 8/1 P.168-W, DiSEqC Golden Interstar 4/1 GI-411
jbystrik Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od jbystrik »

Zdravím priateľov satelitnej techniky, pred 3 dňami som kúpil po dlhšom zvažovaní môj prvý linuxový prijímač dreamsky nxp 256 /predtým clarke tech 5000 HD/a mám hneď problém ? Pri nastavovaní ZOOMU prijímača sa mi podarilo niečo zapnúť, tak , že som úplne odstavil spojenie prijímača s TV cez HDMI konektor, vôbec nejde signál do TV, inak TV v poriadku, káblová TV mi cez HDMI ide. Píše, na TV ,že "NEPODPOROVANÝ REŽIM". Už som aj skúsil vymeniť nový HDMI kábel, aj som išiel do TV cez iný HDMI vstup a nič. Ešte tak skúsiť cez SCART prepojenie, ale ten kábel nemôžem nájsť, tak neviem ,či to pomôže ? Mám tam soft 1.16,už som i prijímač viackrát reštartoval i vypol zo siete, aj odpojil parabolu. Vôbec sa nemôžem na prijímači dostať do MENU,ale čísla kanálov ukazuje aj sa dajú prepínať diaľkovým na prijímači a je vidieť, že má i signál z paraboly, čiže nie je zamrznutý ! Prosím Vás o naliehavú pomoc, už som z toho zúfalý,že som tento stroj vôbec kúpil ! Ďakujem

005jon Slovakia
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 192 poděkování

Příspěvek od 005jon »

jbystrik Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od jbystrik »

RE 005jon : Ďakujem admin za pomoc,nejako som to na Vašej stránke prehliadol, keď prídem domov z práce tak to skúsim,ešte raz vrelá vďaka !

Denji
Nováček
Nováček

Příspěvek od Denji »

rnechvatal píše:Jsem rád že se ti to povedlo.
Schválně přikládám návod dalšího uživatele NXP256HD, který se ke mě dostal.
Přepošlu ti zprávu co jsem už jednou odeslal a i u toho typka se postup uchytil...
"Zdravím,povedlo.Nevím jestli můj postup zabere,ale zkus.Najeď na nastavení serveru,červeným vymaž všech 40,prostě ať máš všude typ serveru NewCS,poté vypni patch (F1 a 3x0),poté tovarko a tvrdý restat zadním vypínačem.Vrať se do fw. 1.11MCas,opět tovarko a restart.Nahrej 1.16,tovarko restart,F1 a 3 nuly,prostě zapni opět patch,vjeď na nastavení serveru,dej tam 40.server,dej F1 a nechej načíst celé G-Share.Pokud naběhne,tak dej opět restart a poté si nahrej svá data,svůj setting.Mě se tak rozjelo 25 serveru,ale povím ti že než jsem to rozchodil,tak to byla slušná pakárna.No snad tento postup zabere i tobě.Hodně štěstí,měj se."
Jak je vidět není to zrovna ideální a jednoduché řešení.Taky nevím proč mazat všechny servery, ale jak je vidět, je to asi účinná metoda.
Nebo máte někdo lepší ??? Věřím, že existuje jednodušší řešení ...
:28:
Pak se nedivím, že lidé mu začínají nedůvěřovat a přemýšlejí o vrácení a koupi něčeho spolehlivějšího a méně problematického.
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že ???
:51:
Nechápu co tu furt řešíš.Jasně jsem ti napsal že tento složitý byl jediný který mi zabral.Zkrátka nijak jednodušeji to nešlo,a že jsem těch pokusu vyzkoušel.Někdy mi přijde,že to co jde u jednoho stroje,neplatí na druhý.Buď rád že tobě,či jiným to šlo jednodušeji.Jinak,byla to soukromá pošta,tak vůbec nechápu proč ji tady zveřejňuješ.Dost jsem se s tím natrápil,a určitě jsou tady lidé kteří díky své arogantnosti a zesměšňování místo rady,si nezaslouží tuhle poštu číst.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Denji

Ak nesúhlasíš s zverejnením Tvojej "námahy" kludne napíš pod tento príspevok že chceš aby to bolo zmazané. My to zariadime tak aby Tvoje poznatky nemuseli ostatní užívatelia čítať

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
Radek Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od Radek »

Denji

Omlouvám se, jestli jsi z mého příspěvku vyčetl, že chci někoho zesměšnit. Nic takového tam rozhodně není.
Ta hláška o tom proč to dělat jednoduše, když to jde složitě nebyla ani v nejmenším na tebe, či na kohokoliv jiného, ale na Dreamsky NXP256HD jako takový, že tak jednoduchá věc jako je zprovoznění výchozích serverů se v něm musí dělat tak složitě. Nic jiného za tím nebylo !!! Navíc nikde nepadlo žádné jméno.Ten příspěvek jsem hodil do fóra proto, protože je to fórum diskuzní a pokud si každý bude to svoje KNOW HOW schovávat jen pro sebe, tak se zde nikdo nic nedoví.

Pokud se tě to dotklo, tak se omlouvám, ale cílem nebylo kohokoliv zesměšnit, ale dát návod druhým, kdyby se s podobným problémem setkali.

Vím, že ten problém se servery mělo už více lidí a další ho určitě mít budou a kde jinde by měli hledat pomoc, než tady na fóru ???

Jak napsal Dempsey, stačí říct, že se ti to nelíbí a já svůj příspěvek smažu a napíšu možné řešení problému se servery svými slovy, abych příště nemusel citovat.

Dreamsky NXP256 HD, SHOWBOX S-700 PVR (CSLink, SkyLink ICE), HomeCast S3000 CR (Gital), (9E,13E,19.2E,23.5E), par. 2 x 80 cm (Fe, Al), LNB Quad GT-QD40D, LNB Quad GI-204S Platinum X, EMP Centauri DiSEqC 8/1 P.168-W, DiSEqC Golden Interstar 4/1 GI-411
Denji
Nováček
Nováček

Příspěvek od Denji »

rnechvatal
Neměl jsem na mysli tebe,co se týče zesměšňování a arogance,tudíž se nemáš za co omlouvat...Ono i to složité řešení,které jsem ti popsal,už pár lidem pomohlo.Se zjednodušenou verzi prostě taky nehnuli.Jakoby se něco zlého do NXP dostalo vyšším sw. a nepomohlo nic než návrat do té 1.11.Víc už to neřešme.

stevku
Nováček
Nováček

Příspěvek od stevku »

velke diki vsetkym . ste mi fakt pomohli

Radek Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od Radek »

Tak tentokrát mám problém zase já.
Koupil jsem ještě jeden NXP256HD, abych mohl vyzkoušet home sharing přes LAN, nicméně mám tento problém.

Přístroj jsem zapojil, pustil, neměl uložený žádný setting, nastavil jazyk, titulky, časové pásmo atd. ale ani zaboha jsem se nemohl dostat do nastavení antény.
Budiž, přehrál jsem setting z druhého příjímače, poté bylo vše OK, vše funkční, včetně sítě a dalších věcí.

Ale jen do doby, než přístroj odpojím od elektriky. Nastavení se neuloží a po zapnutí probíhá vše od začátku.

Včera jsem zkoušel všechno možné i nemožné, co jsem našel zde na fóru a nic.
Klasicky : Továrko - firmware - továrko - setting. Je to plně funkční - vypnu - nikde nic, zase se musí vše nastavit od začátku.
Šel jsem cestou od nejnižší a originální verze firmware. Tedy firmware 1.11 , včetně toho co píši výše.Opět nic.
Zkoušel jsem firmware 1.11 - 1.16 - 1.17 se stejným výsledkem.

Napadá někoho, kde by mohl být problém ???
Včera jsem si s tím hrál asi 3 hodiny a bez zjevného výsledku. :42:
Vyzkoušel jsem snad všechny možné kombinace a teď nevím jak dál (kromě odeslání na reklamaci). :28:

Existuje nějaký totální reset přijímače ??? Někde jsem tady četl o kombinaci 9876 ale nevím kde a jak to zadat.Když to zadám z ovladače, nic se zjevně neděje.

Při pokusech jsem neměl odpojený koax, může to mít eventuelně na neuložení nastavení vliv ???

Díky za každou radu ...

005jon Slovakia
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 192 poděkování

Příspěvek od 005jon »

Po Tovarným nastavený sprav reštart NXP256HD ,pokiaľ tak nespravíš on sa tvarí že je všetko zmazane ale nie je!!

Vyskúšaj keď nepomôže tak servis.........................

Radek Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od Radek »

Díky za radu, určitě vyzkouším !!! :89:

Odpovědět

Zpět na „Dreamsky NXP256 HD diskuze“